Nokia N8

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Re: Nokia N8

Post od zavodnick »

Namjerno pisem drugi post...
Jedno vazno UPOZORENJE za sve one koji imaju recimo RAMBlower app i AccuWeather...
I jedna i druga app tesko rade, jedna pored druge. Problem je u tome sto ako je RAMBlower prikrivenom modu, nakon nekog vremena kad radi osvjezavanje, dolazi do "gubitka pamcenja" podataka na AcuuWeather-u ( sto bi trebalo da znaci da treba da odete na internet pa refresh-ujete podatke na Accu ). Da bi se izbjegla ovakva vrsta problema potrebno je u meniju RAMBlowera uci u Automatic cleanup pa tu izabrati opciju Inactive ili ( sto toplo preporucujem, zbog baterije ) povremeno upaliti RAMBlower, odraditi sto treba ( uz paznju da ne ubijete proces Accu-a ) i posao je zavrsen.
Naravno, RAMBlower ako je stalno ukljucen, sam "pojede" oko 10-ak % baterije ;)
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

zavodnick, ok hvala ti na savetu ali cu morati nesto da dodam u vezi AccuWeather-a.A to je da ta aplikacija ne zna ni sama kada radi a kada ne,neki put hoce da se azurira,neki put nece i tako u beskonacnost,znaci neki put ocita vremensku,a neki put samo pise loading... i tako do besvesti,i proradi konacno kada se restartuje mob,a ja nemam pomenuti RAMBlow.A stvarno jos jedna stvar sto me nervira,a pisao sam do sada ko zna koliko puta,i ne mogu vise da se ponavljam a to je fabricka vremenska prognoza u widgetu,znaci radi nekoliko dana i posle toga zamrzne i to je to,resenje jedino da se restartuje mob pa da opet proradi,i tako sve u krug..

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

AccuWeather na bratovljevom ars s radi odlicno, nikad mi se nije pozalio da je nesto zastalo.

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Accuweather za android je potpuno druga priča i radi bez ikakvih problema dok je sa symbianom već problematična aplikacija. I ne treba ni očekivati da će biti dotjerana s obzirom na budućnost sistema... :(

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

Upravo sam i ja to hteo da kazem,aplikacija za android je druga prica,a za symbian ko zna koja.A sto rece janka kako znamo buducnost sistema nema potrebe nesto ocekivati..

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Ne znam u čemu je problem sa Accuweather aplikacijom za symbian Belle OS, koristim tu aplikaciju i widget od kako sam počeo da koristim N8 i nikada nisam imao navedene probleme, uvek je radila ok, nekada ne proradi dobro GPS lociranje, pa mi setuje kao default lokaciju na kojoj sam ranije bio, ali to samo promenim ručno i sve je OK, verzija koju koristim je 1.1.608.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Pa naravno da aplikacija nije ista, mozda se server AccuWeather zaglupi ponekad pa sam zato gore napisao da taj slucaj se ne desava na arcu ali izgleda da je problem u aplikaciji :smutny:

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

znemanja, ovako... Naravno da je i meni to trazila, ali nekada me je dovodila do ludila, tako sto, ako mi se pogasi telefon, nestanu mi svi gradovi koje sam prethodno stavio ! No, u svakom slucaju, mojoj curi, radi savrseno, bez stekanja, zamrzavanja... Isto ima N8. I da napomenem da i ja imam tu verziju :)
Deksi, tacno je da se server zaglupi, ali i app je pogresno napravljena... Ti cim recimo upalis WiFi on automatski load-uje podatke sa servera... i ako nemas Wifi ( odnosno, ako nemas pristup mrezi ), tamo stalno pise LOADING pa me to malo zeza, ali ... Znaci fali jedna bitna stvar... Manual refresh! :D
I konacno...acamatic, da ne bude zabune, RAMBlower sam testirao i kod cure na telefonu ( imamo isti OS, Belle i iste app ) i sve je upucivalo na prethodno sto sam napisao, da je bio problem u RAMBloweru ;) Tako da je info provjerena :D

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

zavodnick, E pa onda Accuweather ne gotivi tvoj telefon :P , šala na stranu, stvarno ne znam šta može da bude, tj. na jednom telefonu radi odlično, a na drugom primerku istog model pravi problemm :uhuh:
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

znemanja, iskreno nemam pojma. Imamo istu verziju app, sa istog site-a skinuta... No, sad app radi normalno, kao i prije RAMBlower-a. Ponekad ga ukljucim, odradim refresh i i to je to ;)

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

znemanja, nemas dovoljn dugo N8,ima vremena da Accu pocne i kod tebe da se zagljupljuje :P
Salu na stranu,i kod mene zeza ponekad pomenuti program,a imao sam problema skoro i sa fabrickom aplikacijom za vreme tj widget,pokazivala mi je netacnu temperaturu :dry:
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

marko75
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 25. Maj 2012. 20:31
:: Nokia Lumia 930

Post od marko75 »

:D i meni je accu weather u zadnje vreme poludeo skroz.kad ga pokrenem,dok ne ucita prognozu,non-stop nesto smercuje,blinka,menja boju,...

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Sale_M, Pa koristim N8 od maja 2012 i do sada nisam imao problem sa Accuweather , da li će se problem manifestovati to ne znam, ali se nadam da neće :D

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

znemanja, zivo se nadam da nece, ali vjerujem da je tako ( sto se tice mog primjera ) sa svim programima koji rade na REFRESH a u pozadini im radi RAMBlower... Realno, i Acuu je, kao sto smo rekli, malo smetnut, ali to je vec neka druga prica...
No, da li neko moze da mi kaze, postoji li nacin da se na screensaver stavi neki .swf file ili da se na pozadinu stavi "live" pozadina, odnosno pozadina koja je kao "animacija" ili tako nesto ?! :D

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

zavodnick, Nažalost symbian nikada nije podržavao live pozadine, pa ni Belle/Belle refresh nije izuzetak.Mislim da je postojala neka app sa S60V3 koja je omogućavala live pozadine, ali to nije ni bilizu izgledalo dobro kao na recimo androidu ili nekim starijim modelima Sony Ericsson-a

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

znemanja, pa nije mi jasno, kako je na starijim modelima NOKIA-e postojala mogucnost da se kao pozadina stavi nekakav .swf file... :( Ne razumijem... :angry:

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

zavodnick, ah tako je vec smo pisali o tome da ne ponavljam. klik

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

Deksi, hvala... Ma bas bedaq da je S^3 lisen toga. Bas,bas velika mana! :x

griswold
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 16. Mar 2010. 16:28

Post od griswold »

i sta na kraju: jel Garmin bolje radi na Belle ili Anna?
hvala unapred

marko75
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 25. Maj 2012. 20:31
:: Nokia Lumia 930

Post od marko75 »

griswold,meni je garmin radio odlicno i na anni i sad na belle.

Odgovori