Šta posle S3?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Odgovori
iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Re: Šta posle S3?

Post od iLuka »

nemam ja problem da iznesem misljenje javno, samo preterali smo sa nekim poredjenjeima jer se cesto svodi na prepucavanja licnih stavova i ukusa... a to nema smisla...
iphone 5 jednostavno brze radi od nexusa 4 a za mene jos i lepse izgleda... nekom su neophodni ti widgeti, precice i slicno - meni nisu... ne smetaju mi, nisu mi ruzni itd samo mi nisu od presudnog znacaja...
i ja sam imao predrasude o iphone-u pa sam promenio misljenje... jeste preskup pa su mi zato neki androidi preci pri kupovini...

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

luca, pa koliko kosta sad nov iphone 5? :)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

fannY, od 580-950€, zavisno od prodavca i verzije uredjaja. Ovo su cene SIMFree modela, zakljucanih koji se otkljucavaju R-SIM karticama ima i za nesto manje para
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

kada smo već objekivni, onda evo i ja, kao ljuti protivnik iOS, predložio bi Baraba iPhone 5, zašto?, pa jednostavno nisi ga imao do sada. Probao si HOX i S3 koji su najjači u android svetu, probao si Nexus tablet, probao si 808 koji je najjači symbian predstavnik, e sad je možda vreme da probaš i iPhone 5, telefon izgleda ziata elegnanto i možda bi on bio dobro rešenje dok ne dođu nove zverke sa 1080p ekranima.
Mada jedna kombinacija mi je pala na pamet, tj. gledama da je ja sebi pribavim, a to je Nexus 4 i PW808, kamera na Nexus 4 nije nešto, ali tu bi bio 808 da to nadomesti. Tebleti su nezgodni za nošenje i zato mi nije dobra solucija tablet vs telefon, bolja mi je opcija dva telefona sa različitim OS-om.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Jos jedan glas za I5 iz razloga sto si maltene sve izmenjao.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

ja imam za 580eur nov, crni ili beli, sim free, naravno...
novi nexus 4 je na tom istom mestu za mene 460eur u full-u... :)

nesto osecam da to sto nema @baraba trenutno na forumu, nesto znaci a zove se iphone 5 :D

samo da naglasim, ako neko planira da kupuje iphone 5, neka obrati paznju na to da su modeli iz singapura i usa problematicni sa 3G mrezom kod nas, hoce da zeza... samo treba kupovati tkzv evropske modele, najbolje iz svajcarske...
naravno, sim free... :)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Gledao sam u Delti danas LgN4 na telenorovom štandu, displej je odličan :o
Sviđa mi se i što sa Franco kernelom mogu da se podese boje kako ko hoće (da boje, ne mislim na osvetljenje). Android radi perverzno, ovo bi i MioVraga zadovoljilo. Kamera vidim da nije ni za k. Malo se kliza u ruci, lagan, lepo izgleda i malo je elegantan, ali nemam taj osećaj čvrstine u ruci, izgleda mi kao da će pući, isto mi je i sa iP5. To je tako valja posle 808, em težak em ko tenk telefon. Sad mi još više žao što prodah 808 :(

iP5 za sada izbegavam, mnogo je 600e za bilo kakav fon, ako ga uzmem onda stvarno nisam normalan, majke mi, plus ima da se nerviram da li će se oljuštiti (ne bih uzeo beli, mislim gotivna mi je bela boja ali to se isprlja po džepovima katastrofa, imao sam jednom beli fon i od tad zaobilazim belu boju). Plus kod iP fonova je što dugo drži cenu, najduže od svih i lako se kasnije prodaje. Nervira me garancija, to mi je van pameti istresti 600e a nemati nikakvu garanciju.

luca, ae baš ako nađeš klip koji si gledao ostavi, baš me zanima da li na klipu radi Lg kao uživo koji sam probao, ako radi isto a iP5 još bolje onda su to teške muke za mene. Jer LgN4 ima nov za 430e, a iP5 580e, velika je razlika u cifri, da li iP5 baš toliko bolji...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Baraba, nije toliko bolji, ali ako ga nadjes za ispod 600, neces izgubiti ni cvonjka ako ga prodas i za 3 meseca. Pogotovu sada posle JB, da si mene slusao, kad sam ti jos pre metar dana rekao da uzmes jer sam imao neke najave kad ce JB, nisi hteo da me slusas, a tada se moglo povoljno pazariti.
BTW, nasao sam i5 za 520, Baraba ako si zainteresovan, javi mi se telefonom.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

ostavio sam klip gore iznad u postu dva pre ovog...
za 520eur i nije mnogo s'obzirom koliko traze ovi nasi prodavci... inace, sada je u americi sim free 470eur... :wink:

nexus bi trebalo da ima mnogo bolji od nexus-a i9250 jer je ovo IPS ekran a ne super amoled... jasniji je prikaz, nema onog plavo-zelenog efekta... :wink:

i ja mislim da je 600eur za telefon mnogo, ipak je to ''uredjaj koji koristis u hodu'' a ne neka desk-top masina... :)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

luca, taj na klipu što si ostavio kaže da se ne greši ni sa jednim u zaključku :lol:
Ja sam očekivao neko direktno poređenje kako radi ovo na nexus 4 a kako na iP5, toga nema, on samo priča i priča i maše telefonima, pokreno je benč test, pokazao jednu sliku kako izgleda na oba modela sa kamere (tu znamo da je iP5 bolji, bolja kamera) i provrteo je neku igricu koju samo on kapira. Još je i pokopao iP5, njemu bre treba nekoliko minuta da se upali, nexus ga ošiša ko musa jarca. Još je po njemu baterija bolja na nexus, lakši i prijatniji za držanje nexus, onda mu je na nexus bolji osećaj kada prelazim prstima preko displeja. U stvari, odličan klip, sada i niam tako zagrejan za iP5. Na tom klipu nema ništa što pokazuje da sistem iP5 radi bolje ili fluidinije od nexus 4. Kažem, izigrah se sa LgN4 danas, fluidno i perverzno radi sistem, vrh.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

pa ono sto sam ja napisao da je bolje kod i5 to ujedno mene i zanima kod aparata... da li je njemu prijatnije ovo ili ono to je njegova stvar... meni je dovoljan test brzine (ako nisam pomesao sa nekih drugim klipom koji sam gledao), bolja kamera, bolji ekran itd... nexus stvarno izgleda kao neki zastareli uredjaj pored i5... nezgrapno i glomazno... samo da dodam jos nesto - http://m.youtube.com/#/watch?v=Ea4QmI6H ... a4QmI6HCkQ. opusteno ga dere u vecini testa plus pogledaj kako i5 ima lepsu sliku tj prikaz na ekranu, mada je to stvar ukusa... mada, kupicemo obojca 90% nexus 4 uskoro :)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

To ti je poređenje kako jedan izgleda pored drugog kao da neko kaže da iP5 pored Note 2 izgleda kao pikavac. Opet da se vratim na prvi klip koji si postavio, njemu je nexus lepiši :) Mislim da dok ne pogledaš ekrane uživo nećeš moći da oceniš, Da LG ima samoled to bi bila druga priča i problem sa crnom, ali ovako ne. Što se tiče brzine koju pominješ, baš na drugom klipu se vidi, nešto brže pokrene iP5 nešto nexus, npr. nexus je pokreno i učitao youtube dok se iP5 mučio, što kaže miodrage možeš da popiješ kavu dok pokrene dialer :lol: Evo ptimera za yt:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... CkQ#t=144s
Sve to je u mili sekundama razlika, vredna razlika 200e više cene?

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

nije razlika 200eur nego 150eur :wink:
i i5 ima samo dual core... i tanji, elegantniji je... i video sam oba uzivo... i bolji je ekran na i5...
:lol: :lol: :lol:

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

O boze kada cete vise prestati dual core vs quad core na telefonima, to nije pc cpu, pa da je vise jezgara bolje.
Ajde u pocetku bi razumeo, ali danas da i dalje neko insistira na broju jezgara nikako ne shvatam.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Mislim da luca, hoće da kaže da duplo slabiji procesorski iP5 (ima dva jezgra) bolje radi od Lg na 4 jezgra, tako da je nebitno koliko jezgara ako je dobro sistem optimizovan. Na nexusu je odlično optimizovan, lepo radi i na starom modelu, na novom LG još bolje, na iP5 sigirno je optimizovan i tu nema govora da baguje jer meni nije bagovao na 4s.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa ja to trubim vec mesecima, ali ljudi ovde ne razumeju, uz casne izuzetke, moze neki telefon da ima i 92386923854 jezgara ako ima jadan sistem, dzaba mu sve to. A sa druge strane, i single-core sa dobrim sistemom moze da pojede za dorucak obog sa losim sistemom. I u tome je cela poenta. Android nikad nece biti optimizovan koliko iOS i WP.

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Post od iKe »

Pa, džabe sve to kad se uveliko najavljuje S4 sa octa core procesorom, konkurencija mora to da isprati. Inače Android od 4.1 verzije sasvim lepo radi i sa dual core procesorima.
Inače i ja glasam za iP5, jer ćeš manje da izgubiš pri prodaji, za jedno mesec dana.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Na Nexus modelima sigurno da je optimizovan najvise,e sad juce sam cackao neki ZTE,mislim da je Blade 3,ICS 4.0.4 i iznenadio sam se kako fino radi.Doduse ima bag sa lock screenom,kad hoces da ga otkljucas ekran se pali i gasi.
Bas sam se zadubio malo u njega i S2,razlika u radu jeste primetna,ali u realnom vremenu to se ne primeti.

Inace,moj drug ima Galaxy S,instalirao je 4.1.1 custom neki,radi lepo ispeglano.
Dual Core telefoni ce tek mozda za pola godine poceti da dobijaju smisao,sa android peticom dok ce quad imati smisla na kraju sledece godine.Ali sto kazu,konkurencija i trend se mora pratiti.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Baraba napisao:Mislim da luca, hoće da kaže da duplo slabiji procesorski iP5 (ima dva jezgra) bolje radi od Lg na 4 jezgra, tako da je nebitno koliko jezgara ako je dobro sistem optimizovan. Na nexusu je odlično optimizovan, lepo radi i na starom modelu, na novom LG još bolje, na iP5 sigirno je optimizovan i tu nema govora da baguje jer meni nije bagovao na 4s.
Pa da ali broj jezgara nije merilo nicega, zato sto quad core na telefonima nije odma bolje od dual core cpu.

Znaci quad vs dual ne znaci odma quad je bolji, naprotiv apple cpu je ako ne najjaci onda drugi najjaci (ma koliko god jezgara imali), znaci nema veze optimizacija, jednostavno sam cpu je jaci.

Sam samsung je najveci krivac za zabludu kod ljudi, jer namerno i igraju na neukost, eto taj octa core, ljudi ce pricati on ima osam jezgara on je bla bla, a niko ni nije procitao kakva je to budzevina.
Poslednja izmena od telep u Ned, 17. Feb 2013. 13:41, izmenjeno 2 puta ukupno.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Živo me interesuje kako bi se hardver od iP5 ponašao da ima na sebi sistem koji ima npr. S3 ili HOX i koji bi bolje radio... Jednostavno je jako nezahvalno postalo poređenje dva telefona sa različitim sistemima i besmisleno.

Odgovori