Šta posle S3?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Odgovori
miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Re: Šta posle S3?

Post od miodrage »

telep, ti si ustvari vrlo povrsan i dajes pausalne ocene. Uvek ce vise jezgara biti jaci i bolji procesor. U to nemoj nikad da sumnjas, i nemoj nikakve dileme tu da pravis. Sta radi CPU? Obavlja operacije. U racunarskom svetu operacije se obavljaju jedna po jedna. Na svim procesorima, i u svim arhitekturama. Brzina procesora omogucava da racunar radi trenutno na jednom zadatku, prebaci se na drugi i uradi ga tako brzo da ti to ne primetis. E sad, vise jezgara upravo tu dolazi do izrazaja jer omogucuje da se jedan zadatak koji treba da se izvrsi sukcesivno izdeli, i da jezgra rade nezavisno i posle spajaju svoj rad. Samim tim postize se veca brzina u radu. To je neko onako seljacko objasnjenje, za siroke narodne mase.
E sad, ako je sistem los, i ne daje dovoljno dobre upute za rad CPU, onda ce i ceo uredjaj lose da se ponasa.
A6 procesor nije najbolji, i mislim da je i daleko od toga, ali je iOS kao sistem fantasticno optimizovan, napisan specijalno za njega i zato radi kako radi.
janka_88 je odlicno primetio, kad bi ikako mogao Android da se stavi na iPhone (postoje neki portovi) to bi radilo izuzetno lose i traljavo - dokaz da je Android hardverski ekstremno zahtevan sa jedne, i lose optimizovan sa druge strane.
Kad se za svaki Android uredjaj napise posebno optimizovan ROM samo za njega, bez mogucnosti vadjenja, dodavanja i raznih gluposti sto danas korisnici rade, fakticki, kad se zatvori sistem, e tog momenta ce Android imati bolju optimizaciju i jednostavno leteti na uredjajima. To su cinjenice!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

miodrage, Stvarno, nisam to znao, znači ti izričito tvrdiš da će quad core starije generacije uvek biti brži od dual core-a novije generacije? Može objašnjenje zašto? Uveravam te da prva generacija AMD phenom procesora nije ni blizu poslednjoj generaciji (ivy bridge) dual core procesora, ali ti ipak znas bolje.
Idi na geekbench pa pogledaj rezultate, videćeš i sam koji je prvi na listi, i koliko to čudo delje tegru 3 koji je quad core.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

:wink: sad kada je svako dao sebi odgovor mozemo da cekamo ono sto je i naslov teme - sta posle S3? zivog me zanima :wink:
ili mozda bi trebalo da se promeni tema u - sta posle svega sto postoji? :lol:
sala mala :wink:

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Au, al' se ova tema raširila :D Pre svega, ne vidm svrhu poređenja dula core i quad core procesora pogotovu ne na telefonu, to je čist marketnig, iOS jeste utegnut i optimizovan i dobro i fluidno radi, ali zatvorenost je mač sa sve oštrice jer da bi bio prlagođen samo jednom hardveru on mora da bude zatvorne, a to znači da je korisniku ostavljeno jako malo prostora za ličnu "doradu" sistema, a s' druge strane ako je OS otvoren on zahteva jači hardver da bi mogao da isprati sve ono što korisnik stavi pred njega.

Da se i ova tema ne bi pretvorila u večni rat iOS vs Android, neka Baraba podeli sa nama šta je to pazario :)
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Nisam još ništa, znam šta bih hteo ali to nema. Nokia sa 41MP sa sistemom android ili ios ili wp (al da ima krštene mape wp, ako nema onda ispada). Na to će da se sačeka malo duže.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

pa stavi na papir sve sto si koristio u poslednjih mesec dana i sta bi volieo da imas (samo bez ovih ukrstenih mapa :lol: ) pa ces naci model koji je najblizi tome sto zelis...
gledajuci sta si poslednje imao, kombinaciju tableta i nokije za multimediju, mozda je najbolji izbor neki note 2 kao nesto najvece trenutno na trzistu... sigurno mu nisu losi ekran, kamera i zvuk na slusalicama a nije ni neupotrebljiv kao telefon... :lol:

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

U igri jeste note 2, baš što sam prodao tablet, hteo bih neko idealno rešenje, ali simnjam da će on raditi kao nexus 7. Za sada mi se mota po glavi da uzmem ponovo 808 i nexus (predhodni model, ne LG) ili 808 sa iP4s, ili samo iP5 (ali tu opet dobijem manji displej, trebao bih ubaciti tablet). I tako imam tri telefona, može neki kombo takvog tipa. Ili takav kombo ili da probam sa note 2.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

napisi nam, umesto konkretnih modela kao sad, spisak potreba koje imas i ocekujes od toga sto bi kupio... lakse ce biti za predlaganje :wink:
pretpostavljam da je multimedija na 1. mestu...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ma pojma nema sta hoce... ko devojcica je :D
Ne zna sta hoce, ali hoce to odmah i sad, bez odlaganja :D
Evo ti kombinacija - uzmi iPad neki jeftin kao tablet, sa iOS-om, i uzmi ili 808 opet zbog jake kamere, ili neki Android...
Ovo bi bila moja kombinacija da imam takve potrebe, na svu srecu nemam, mene zadovoljava Lumia u potpunosti. Jedino bih voleo neki tablet, ali sta cu, sad se lozim na Surface Pro, i cekam da vidim sta ce od toga da bude.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Baraba, A šta misliš na ASUS Padafon (valjda se tako zove :) ), tu imaš i odličan telefon i tablet u jednom, a na sve to dodaš i PV808 i milina :)
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

znemanja, ma neeee... Padfone 2! :D

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

Aaaaaa sta se sve izdesavalo dok nisam bio ovde.Pa dobro bre Baraba da li je moguce da si opet prodao telefon i sada opet pocinje "spamovanje" ove teme :lol: sta ces da uzmes.Moja preporuka je da ti lepo uzmes neki "dumb" telefon i da resis sve svoje probleme.Jer ovako kako si nastavio ti ces da promenis sve marke i vrste telefona.
Ako ti savet u vezi dumb telefona ne odgovara,sto sigurno nece :P uzmi Xperia Z,taman da je ocenis da vidimo mi sa foruma da li je treba uzimati ili ne.. :lol:

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Jun 2012. 22:27
:: LG Nexus 5X

Post od Chobby88 »

Evo i mene sa jednim pitanjem da ne otvaram novu temu:-)
Jel se isplati menjati iphone 4 simfree u dobrom stanju i nexus 7 star par meseci s garancijom za note 2 nov?
Hvala na odgovorima unapred:-)

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Post od iKe »

Chobby88, po ceni je otprilike tu negde. E sad ako ti je zgodnije da nosiš jedan uređaj, nego dva posebno, onda je dobro da menjaš. Note je jači od oba ova uređaja zajedno. Ja lično bih više voleo 2 posebna uređaja, jer je iP4 zgodniji kao telefon, a Nexus kao tablet, ali opet ti to najbolje znaš.

acamatic, do Xperie Z Baraba će promeniti još dva telefona.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak

Šta posle S3?

Post od Chobby88 »

Nexus mi je ekstra,ali polako gubi upotrebnu vrednost u mom slucaju.
Nosio sam ga u kamion da gledam filmove na putu,ali sada sa kombijem nemam vremena za to,a u kuci je skoro nepotreban.
To mi i jeste prednost kod note,imao sam keca ali je bio srednje zalostan bar meni,racunam da je dvojka mnogo bolja.
Razmislicu do sutra pa ako prelomim pisacu utiske o note 2:)

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Pa i neces uvideti neku razliku izmedju leca i dvojke,pogotovo sto kec sad dobija jb.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak

Šta posle S3?

Post od Chobby88 »

Probao sam ja sve te leak jb romove za keca,jednostavno to nije to,vidi se da mu fali rama i dosta je lagovao,usporavao se.
Mislim da ne bi smelo na dvojci tako da bude.

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

iKe, i to sto kazes,pazi mene da uzme Xperia-u Z,pa on ce do nje da zameni daj boze dva telefona.. :lol: :lol:
Chobby88, da sam ja na tvom mestu ja nebih menjao za Note II ove dve masine,ali to je samo moje misljenje.. :wink:

pero0000
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Jul 2010. 10:02
:: Samsung S10
:: Nokia 6210

Post od pero0000 »

Behemoth napisao:Pa i neces uvideti neku razliku izmedju leca i dvojke,pogotovo sto kec sad dobija jb.
Imao sam Note1 i sad imam Note2 i uocavam razliku izmedju ta dva Note-a. Dvojka primetno brze radi, bolje lezi u ruci...

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

luca, to što bih hteo napisao sam pre tvog pitanja dva komentara iznad, ali nema.
miodrage, ja i ti smo kao dve devojčice, drugarice, pa da :D
znemanja, ne privlači me Padfone, nisam 2 video ali 1 mi je sad star.
Chobby88, to je i moja dilema. Samo, neće note 2 raditi ni kao nexus ni 4s, to znaj.
acamatic, ma kakav Zedovac, dok on dođe kod nas iha, ima da upeče zvezda ovog leta.
Behemoth, verovao ili ne velika je razlika, od držanja u ruci, note 2 je mnogo praktičniji za držanj, onda displej, crna je mnogo jaka na note 1 i ubija, note 2 nema taj problem itd.

Najavli su predstavljanje S4 za 14. mart. Biće to zanimljivo, ali nema te sile da bih ga uzeo ako ima lagove kao S3.

Što se tiče teme, danas sam arbajt ceo dan, nisam stigao ni da pomislim o telefonu, ali jesam o Miovragu, šta li radi taj vrag sa 920 :lol:
Definitivno bih uzeo iP5 ako iskoči neki povoljan, ili note 2, ili 808 ali sada beli (u inat Adamsu, čuh se ponovo sa njim danas i neće đubre da proda 808, kaže prezadovoljan, pu majku mu i kad je prodadoh) sa nexusom ili 808 sa iP4s. Te četiri kombinacije mi se za sada vrte po glavi. Kada bi ovaj WP malo živno, mislim prvensteno na mape pa i da ubacim i to u obzir, ovako pf.
Vidim jednu na oglasima 920:
Slika
Al žuta, pa gde baš žuta :angry: Mada, vidi se za koji fon je menja, za mašinu, neće ćovek wp :lol:

Odgovori