Nexus 4 vs Note 2 vs Lumia 920

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Odgovori
ione
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 24. Feb 2009. 07:28

Re: Nexus 4 vs Note 2 vs Lumia 920

Post od ione »

Prednost Nexus-a: Podrska, cena.
Prednost Note-a: Ekran, ekran(toliko je dobar da moram dva puta da napisem) :) , baterija, kamera, prosiriva memorija, olovcica.

Sa Nexus-om nisam razgovarao ali je kod Note-a zvuk odlican, glasan i sagovornik jasan(vazi i za spikerfon), GPS radi savrseno i sateliti se hvataju brzo(velicina ekran ovde znaci), WiFi je fantastican.

http://mobile.benchmark.rs/mobilni_tele ... lg_nexus_4
http://mobile.benchmark.rs/mobilni_tele ... axy_note_2

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

araphel, to su ti slatke muke. :wink: Da sam na tvom mestu ako ti treba veci ekran uzmi Note 2,a ako ne isao bih na Lumiu 920,jednostavno me odusevljava win 8. :D

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Sa obzirom na prvi post i tvoje potrebe + sta si sve nosio po dzepovima, glas za Note2.
Pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

ione napisao: Prednost Note-a: Ekran, ekran(toliko je dobar da moram dva puta da napisem) :) , baterija, kamera, prosiriva memorija, olovcica.

Sa Nexus-om nisam razgovarao ali je kod Note-a zvuk odlican, glasan i sagovornik jasan(vazi i za spikerfon), GPS radi savrseno i sateliti se hvataju brzo(velicina ekran ovde znaci), WiFi je fantastican.
O tome pričam :)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Ovaj vikend će definitivno morati da padne jedno isprobavanje sva tei uređaja u nekoj od prodavnica. Srećom pa su popularni i uglavnom ih svugđe ima izloženih. Onda ću valjda malo lakše doneti neku odluku, kad se poigram sa svima u malom vremenskom razmaku. Barem da svedem izbor na dva.

Vidim da velika većina navija za Note 2...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa naravno da navija kad je ovo nazalost postao jos jedan androidaski forum, umesto da je sve zastupljeno. Ostale platforme su zastupljene daleko manje, drugi je Symbian, iOS treci (ljudi imaju svoje specijalizovane forume), a WP je nazalost na nivou statisticke greske.
A sad sto se izbora tice, mozes da se utopis u more Androida ali koji tebi odgovara, ili da isprobas novu platformu, koja radi odlicno, jedino joj manjkaju gomile aplikacija, i customizacija.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Jun 2012. 22:27
:: LG Nexus 5X

Post od Chobby88 »

Jeste tako kao sto ti pricas,ali mi kao kupci smo najmanje krivi za to.
Niko ne brani eplu i ms-u da dodju ovde i reklamiraju svoje proizvode,problem je sto epl zabole uvo a ms kao da je vec zaboravio na wp8,nekako sve to traljavo deluje sa ocajnim marketingom.
I onda se kao logican izbor namece android koji je sve bolji,sa velikim izborom uredjaja po raznim cenama i ogromnom podrskom.

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
:: XZs
:: S7e

Post od Ceftriaxone »

Miodrage, кад Епл буде направио телефон са екраном од мин 4,5'' (и кад буде отворио званично представништво код нас), онда ћу узети Ајфон. То потписујем.
Не улазим у то зашто и ко брани еплу да дође овде...
Мени једноставно треба велики екран на телефону.

Више пута сам рекао и овде и ван форума да је њихов екран савршенство и да му ниједан није једнак (још увек). Плус све остало што иде уз телефон.
ex ivan87

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Одг: Nexus 4 vs Note 2 vs Lumia 920

Post od Baraba »

Nece taj ekran skoro. Izjavio je apple da ima poteskoca sa razvijanjem veceg ekrana za iP6, verovatno se i predstavljanje iP6 odlaze...

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Ceftriaxone »

Ја нигде не журим :D
ex ivan87

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Hm, da nisam danas čačako na Ušću Nexus 4, definitivno bih predložio nexus. Naime primerak koji je izložen u Telenoru ima dosta ogrebotina na zadnjoj strani uređaja, onoj koja imitira matrix efekte, to me je baš iznenadilo jer je uređaj tek par dana izložen u toj radnji. Iako nexus 4 deluje lepo na prvi pogled nije me oduševio, ne znam šta je u pitanju, ali ostao sam ravnodušan prema njemu. Što se tiče stock androida, tu nemam reči sve radi jako brzo i fluidno, čačkao sam ga preko 40 min i nijednom nije štucnuo, a radio sam mu sve što mi je palo napamet :)
Note 2 s' druge strane u onoj sivoj boji izlgeda futuristički, i mislim da sa malo navikavanja bez problam može da se adaptira na veličinu Note 2 i da se koristi kao regularan telefon, tako da bi moj glas ovde išao za Note 2.

Lumiju 920 odnosno WP8 bih preskočio dok OS ne "odleži" neko vreme, još uvek je daleko iza andorida po funkcionalnosti. Pritom Lumija će vredeti tek kada ubace PureView tehnoligiuju, do tada android je logičan i bolji izbor.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Ceftriaxone »

Note 2 у руци лежи боље него кец. А ја немам велики шаку (168cm сам низак :D ) :D

Ако мени није проблем величина, не би требало да буде ни другима.
ex ivan87

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Danas sam išao malo da razgledam po radnjama, posle posla.

Rezultat je sledeći:

Lumiu koja je bila izložena u jednoj radnji je neko maznuo, tako da stoji samo postolje :lol: Ali nema veze, nju sam baš iščačkao ranije.

Galaxy Note 2 sam propisno izdrndao, i mogu da kažem a mi sivi izgleda bezveze, dok mi beli ostavlja daleko bolji utisak. Jednostavno mi siva varijanta deluje nekako jeftino i jadno, više se primećuje onaj providni sloj plastike, ona fora kao nrushed aluminium ustvari izgleda jadno, i tako.... Što se rada tiče, pošteno sam ga prošetao, koliko sam mogao za dvadesetak minuta, i ništa ja tu loše nisam primetio. Ona varijanta sa pop up videom i sa dve aplikacije na ekranu je ekstra! Zvuk je fantastičan, ali to sam već znao. Boje malo prenaglašene, ali i to sam već znao. Dakle, ako odaberem Note, biće isključivo beli.

Nexus nisam ni uspeo da probam, jer firma koja ga prodaje ima neku glupu politiku da kod njih ništa ne može da se vidi. Cela radnja im je ustvari jedan red šaltera, pa ti lepo dođeš na šalter, kažeš šta hoćeš, oni ti to odpozadi iz magacina donesu i naplate. Sistem c6g12.....izneverovah. Moraću da odem kod nekog od operatera, mislim da ga "3" ima u ponudi, pa tamo da vidim.

Nego, znam za Lumiu i Nexus da ide microsim u njih, ali ne obratih pažnju šta ide u Note 2?

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Jun 2012. 22:27
:: LG Nexus 5X

Post od Chobby88 »

Isto micro sim ide.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Moj covek, isto sam uzeo beli. Mnogo mi je lepsi i elegantniji. Kazem da je opaka masina.
Nexus nema card slot!
U note 2 kartica od 32gb bez problema radi.
Jos moram da kazem da je note 2 jedini fon na kom prvi put kucam tekst brzo i bez gresaka sa qwerty, na ostalim ubodem po dva-tri slova. Ima opcija za pomeranje tastature ako ste levak ili desnjak.
Poslednja izmena od Baraba u Pet, 22. Feb 2013. 20:05, izmenjeno 2 puta ukupno.

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Ceftriaxone »

Мени девојка није дала да узмем бели ;) али немам замерке на сиву боју.
Бараба, где је направљен твој тел? Мени пише made in Korea
ex ivan87

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Devojka cccc, sad si me razocarao, valjda ti nosis pantalone u toj vezi :P
Mislim da pise samsung. Sa telenora je primerak.

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Ceftriaxone »

Морао сам :D
ex ivan87

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Da ne bude zabune, nisam pitao za memorijsku nego za sim karticu.

Ma sivi Note 2 mi se nikako ne sviđa. Ono što moram da dodam, to je da mi je uređaj tako lagan, da mi to nekako ostavlja baš malo bezveze utisak. Sve imam utisak da će se raspasti. Ovako sve drugo mi je ok, ali ta izrada mi je tako nekako bezveze....ne mogu da prevaziđem taj osećaj.

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Ako oces tezinu i jednostavnost onda Lumia.
Ja sam imao Note 2 citavih sat vremena,prodao sam ga komsiji cim sam kupio po smesnoj ceni al sad se kajem.
Delovao mi je preveliko tad ali sad mislim da bih se navikao
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

Odgovori