Nexus 4 vs Note 2 vs Lumia 920

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Odgovori
Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Re: Nexus 4 vs Note 2 vs Lumia 920

Post od Baraba »

Sačekaj da padne cena jbg. Meni se sviđa HTC One (ne One X). Predložio sam ti baš ovaj model zato što ti je kao i meni bitna muzika. One X (model koji sam imao) ima najbolji mp3 na sluškama koji postoji na mobilnom i koji sam čuo na nekom uređaju sa sluškama, ima pojačan izlaz za sluške od 1V, daje dosta više đusa zvuku sa dobrim sluškama, to je perverzija kakav zvuk, to nisi nikad čuo garantujem. Ako je na HTC One isti taj pojačan izlaz to je perverzija. Ostalo ne treba komentarisati, od displeja, izrade... sve je odlično. Kamera nije na nivou nokia 808 ali je bolja od uobičajenih htc.
HTC One Making of Process 19/02/2013
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ziM1ed4Jf0

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

Baraba, samo da te obavestim, u RENOVATE Final 1.1 (koji koristim) je ugrađen Zeroinfinity-jev mod za zvuk, koji totalno zasenjuje Beats Audio. Posle njega Beats Audio zvuči kao ... pa recimo bedno.

Sorry na off-u.
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Bitan je hardver tj. pojačan izlaz za sluške, a taj sa tim custom rom je to još bolje uklopio, svaka čast. Hvala što si mi rekao, baš si baraba, znaš :D
Po pitanju zvuka ništa se ne približava htc one x. Prodao sam ga jer mi je slabo i tiho zvono, imao sam propuštene pozive, slaba vibracija, ni zvuk u slušalici nije na nivou S3 a da ne pominjem note 2. Displej mu je odličan. Kamera mi nije toliko bila bitna, ali taj zvuk u slušalici (čistio sam zvučnik četkicom za zube i bilo je malo bolje, ali nije to to) i jačina zvona su me odbili.
Na HTC One vidim da je to bolje rešeno. Može samsung sa S4 da ga počisti sa hardverom, ali izrada nema šanse, ne verujem ni da će kamera biti bolja na S4 (više MP da, ali kvalitet slike to ne verujem), niti vidim potrebu za jačim hardverom. Što se tiče mp3 tj. zvuka na sluškama ne verujem da će samsung nadmašiti HTC.

araphel, kad pogledaš u nezgodno vreme kupuješ fon, sačekaj da izađe za par dana S4, oboriće cene ostalim modelima. Vidi kako se kreće cena HTC pa presudi. Ali u tvom slučaju za telefon na duže staze navijam za HTC One. Nexus 4 mi nekako ne deluje ubedljivo (osim ako mu je cena 400e, za tu lovu bih ga i ja kupio, ali opet bi mi falila dobra kamera i dobar mp3 na sluškama), mp3 na sluškama ne očekuj neki kvalitet (nije ni blizu iphone, a tek daleko od htc one x).

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Baraba, Pazi ovako, ja svakako neću ništa pazariti još jedno dve nedelje, pa ću videti šta će se desiti do tada. Nekad sam ludovao daleko više, ali sada sam se primirio, i kad dajem pare na gadget, 500 je krajnji limit....pitanje principa, isto kao i kupovina isključivo u regularnim radnjama :)

Meni zvuk na iPhone ustvari uopšte nije nešto. Pre svega je malo tih i suviše ispoliran, nema taj PUNCH koji je potreban za gitarsku muziku. Galaxy Tab mi je bio odličan po pitanju jačine i čistoće zvuka, N8 takođe......ali dobro, i ne očekujem neko savršenstvo.

Nexus imam za 400€ varijantu od 16Gb, i to je to. Ono što mi je fascinantno, je koliko različitih mišljenja o njemu ima po testovima. Englezi ga uglavnom kuju u zvezde, čak je i Eldar zadovoljan, Ameri su uglavnom u fazonu "njaaaaa....nema LTE" i to im je glavna mana......neki kažu da se uređaj raspada, drugi da je izrađen odlično.....gledao sam drop testove na nekim švapskim sajtovima, i leđa se definitivno razbijaju posle pada na beton sa nekih dva metra, ali to je očekivano........nemam pojma.

Najviše me vuče zbog razumne cene, dizajna i golog Androida. Note 2 me vuče zbog ekrana i olovke (16Gb mi je sasvim dovoljno, ne erujem ni da bih dodavao karticu), ali me smara plastika i Samsungova neurednost sa apdejtima, kao i insistiranje na TouchWiz.

I tako u krug....na kraju će biti: kad rešim da odem u kupovinu, kuda se u tom trenutku uputim, to je.....pa posle mogu da plačem ukoliko se istripujem da sam pogrešio, mada ovde važe one EU zaštota potrošača fore, da u roku od ne znam koliko dana mogu da vratim nešto ako mi se ne sviđa.

artifex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
:: Poco X3 NFC

Post od artifex »

Ja da sam ti uezo bih nexusa i to je to...Za 400 evra dobijes extra masinu i miran si najmanje 2-3 godine jer ce bar jos toliko imati oficijalnu podrsku googla... Cackao sam ga malo i stvarno je fino odradjen.Lep dizajn,lezi u ruci kako treba...

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Note 2 je kvalitetnije izrađen od Nexus-a 4, verovao ili ne ali tako je, jeste plastika na samsungu ali je kvalitetna i odlično uklopljena, čvrsta, ništa ne škripi. Muzički na slušalicama nije nešto posebno (iphone je bolji, imao sam 4s pa sam kompententan da ih poredim), ali to može da se promeni sa drugim kernelom koji podržava STweaks. Sa STweaks možeš odlično da ispeglaš i podesiš zvuk, kao i mnoge druge opcije da moduješ u fonu. Otvorio sam temu za STweaks:
viewtopic.php?f=66&t=26086
Na note 2 radi sa RedPill kernelom:
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ight=siyah

Meni note 2 smeta u situacijama u kojima mi je jedna ruka zauzeta, nije mi uopšte praktično da jednom rukom koristim telefon, koliko mi je taj displej prednost nekad mi dođe mana u korišćenju jednom rukom. Zato se razmišljam da ga udomim kolegi. Sem te situacije za manupulaciju jednom rukom nemam primedbe za note 2 niti nešto loše da kažem. Odličan i kvalitetan uređaja, baterija najbolja koju sam koristio do sada (ovo dosta znači i imaj to na umu ako nećeš da razmišljaš o punjaču), displej perverzija, gps hvata satelite za 3-4 sekunde, kvalitet zvuka u toku razgovora na zavidnom nivou (nisam imao bolji fon po ovom pitanju), melodije glasne i neće se desiti da propustiš zvono, sve radi veoma brzo i realno...

Nexus 4 je odlična kupovina za 400e, ali opet gledam ako ga uzmem posle note 2 nemam dobru bateriju, kameru, ne znam kakav je mp3 na sluškama, kliza mi se u ruci... nisam više ni ja pametan.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

i ja se dvoumim oko nexusa...
cekam te u temi sta posle s3... 8) 8) 8)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Hahahahahaha.....danas dobijem od kolege (koji će verovatno naslediti moj iPad 2) sasvim drugačiju filozofiju: pa već si dao bar pedesetak evra na aplikacije, igrice i muziku za Apple, prodaj meni iPad, a ti uzmi iPad mini, ako ti je baš zapelo za nešto prenosivije. :D

Moram priznati, u jednom trenutku mi je to sasvim imalo smisla, kad pogledam sa te strane......ali opet.... :lol:

Njemu je to sve sigurno sumanuto, za njega je Apple super, i ne vidi nikakav problem sa iTunes....doduše, on ga koristi i za puštanje muzike svakodnevno, pa se valjda navikao na tu logiku.

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Ja hocu da predjem na Iphone,ali me koci taj itunes jer bi brzo dobio nervni slom.Sto kaze drugar koji ne voli jabuku,ako ti se ne svidja bar ces lakse da ga prodas i vratis se na Samsung
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

sta u vezi itunes-a konkretno? ja imam 4s pa zato pitam.....

Behemoth
Expert
Expert

Post od Behemoth »

Sva ta sinhronizacija koja mi je na androidu mnogo laksa.Drugarici sam pokusao da sredim ipod touch i odustao posle 15 minuta.nisam duduk za kompove ali ono je stvarno idiotski radjeno.isto kao i zune za wp7.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

pa da... ali sa itools je mnogo lakse... otvori ti telefon kao i android, vidi ga kao flash memoriju i prebacujes...
ja koristim itunes samo za restore posle jailbreaka i za update... :wink:

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

luca, A kako reaguje na muziku koju na taj način prebaciš? Da li ja onda kroz iTools mogu samo da natrpam muziku koju hoću, i da je player prepozna? I da li će automatski povući i album art, ukoliko se on nalazi u folderu sa muzikom?

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

uf, cek da probam to sa artom... nisam bas detaljan oko toga... javljam uskoro :wink:

ako si na ovo mislio - Slika

imas opciju import na samom itools-u, trpas sta hoces i kada pustim u playeru pesmu pokaze se ovako...

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Pa moraću da probam onda i to parče softvera, da vidim ide li zaista nešto lakše sa njim. Sad ću još da počnem da verujem i da je kolega u pravu........ :lol:

Behemoth
Expert
Expert

Post od Behemoth »

Ako je tako jos danas idem da uzmem iphone :lol:

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

evo sad sam prvi put stavio i pesmu kao ringtone cisto da probam i sve je ok, samo sto prvo mora da bude pesma u formatu koji itools cita... to je lako konvertovati preko bilo kog programa na laptopu pre ubacivanja... :wink:

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

MioVrag odavno pominje i usmerava na iTools, i ja sam ga koristio, laganica je sa njim.
luca, razmisljas se da menjas iP4s za nexus 4?

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

Pa mozda, moram da cacnem jos jednon duze nexus 4 pa cu da vidim... Morao bih i da doplatim a to mi se ne radi :)

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

luca napisao: samo sto prvo mora da bude pesma u formatu koji itools cita... to je lako konvertovati preko bilo kog programa na laptopu pre ubacivanja... :wink:
A koji je to format?
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Odgovori