Nexus 4 vs Note 2 vs Lumia 920

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Odgovori
araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Re: Nexus 4 vs Note 2 vs Lumia 920

Post od araphel »

Ja bih bas najradije belu i uzeo! Mada, beli Motorola Defy mnogo vise lici na troopera, zbog robusnijeg oblika.

Ovde pala cena beloj Lumiji na nekih 600, ali samo beloj. Ostale i dalje drže cenu :wacko:

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

Ma bezi od te lumie, to je djavolja rabota, taj wp8! Kakav microsoft i nokia, uzmi android-nexus 4 i Bog da te vidi :lol:

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Hahahahaha, samo vi provocirajte Miodraga! :D

Ma ja na kraju nemam pojma šta ću, ali siguran sam da nešto hoću. Mnogo me zanima WP, ali nisam baš siguran u njegovu budućnost i ne bih da završim kao prošlogodišnji kupci WP7.

Možda već za vikend padne neka kombinacija, videćemo :wink:

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

Ja sam imao wp8 kad se pojavio, model htc 8s... Dobar je za pocetnike... Ja sam bio stvarno zadovoljan... kao nov sistem malo kaska u nekim stvarima i za iOS-om i androidom pa sam ga ubrzo zamenio... Sada je izasao jedan update ili dva, nisam siguran sta je sve promenjeno... :)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Odustao sam definitivno od WP. Samo zbog aplikacija za sada. Nokia 920 mi se sviđa (jedino im malo zameram displej što je manji, onoliko kućište, mogao je veći displej ili manje kućište), sistem radi odlično i čak možda bolje od iOS, ali brate mili, pa ono što mi je na androidu besplatno ovamo moram da kupujem, nešto i da hoću da kupim nema. Razočarao me izbor app. Šta reći kad se google maps puna verzija plaća:
http://www.windowsphone.com/en-us/store ... 0da12fe233

I ja sumnjam u budućnost WP ovim tempom. Trebali su kao BB da plate za prepisivanje app.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

To se plaća zato što je neko deseti napravio aplikaciju i sad hoće da uzme pare na činjenici da gugl nema nameru da radi aplikacije za WP. Čisto profiterstvo.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Da je samo google app, jedini player koji čita titl sa siromašnim opcijama je:
http://www.windowsphone.com/en-us/store ... 4efa994654
Kad nabrojim šta sve treba da kupim što mi je besplatno na androidu jbg, zašto bih to radio?
TeamViewer i da hoćeš da kupiš ne možeš jer nema, dok je besplatan na androidu i radi odlično.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

Ajd da ne otvaram novu temu za par odgovora samo, sta mislite, koji je proizvodjac telefona najazurniji po pitanju update-a softvera? Rekao bih da je mrtva trka samsung-htc,a? :dry:

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Jun 2012. 22:27
:: LG Nexus 5X

Post od Chobby88 »

Samsung definitivno.
Sensation na primer je dobio samo ics dok je s2 dobio jb a izasli su u isto vreme.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

luca, samsung, kad je S3 dobio JB kad HOX, isto je i sa S2 i Senzacijom što kaže Chobby88, S2 je došao čak do 4.1.2. Note 1 je isto dobio 4.1.2...

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Naravno samsung, najbolji primer je S2 i Sensation, Sensation je ostao u prošlosti a S2 gura JB.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

Tako sam i mislio... Uf, nalozio sam se na Note 2, al' skupo majku mu... :) nexusu je pala cena, po oglasima su oko 380eur, mada je i to mnogo :smutny:

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

luca, Mislim da za nexus ne treba dati više od 300-350 evra.Note jeste mašina, ali ne znam, ja ne bih mogao to da nosim stalno sa sobom, a pritom više me nexus privlači, samo da su mu stavili slot za karticu...... :uhuh:
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

araphel, ajde da ti jos malo otezam slatke muke :D

http://www.youtube.com/watch?v=SrGU2mHuTrs

Vrlo lep review, pa ti sam prosudi - sa oba samo dobijas - ali mislimd a u tvojoj situaciji ATIV odnosi ponedu zbog cene.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

miodrage, zar zaista misliš da nisam ovo već pogledao? :lol:

Pogledao sam tone klipova od tih "onaj protiv ovog" varijanti, i ništa pametniji nisam.

Danas ću verovatno posle posla otići da se izigram sa Ativ S, pa da vidimo kakav će utisak da ostavi. Usput ću da se bacim i na ostale uređaje malo, pa da vidim šta i kako....onda možda već za vikend nešto i pazarim, mada pre mislim da će to sačekati još nekih 5-10 dana.

Za sada mi je rang lista sledeća:

1. iPad mini
2. Samsung Ativ S
3. Nexus 4
4. Lumia 920
5. Sony Xperia Z

S tim da moram da napomenem da su poslednja dva na tom mestu isključivo zbog cene :lol:

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

miodrage napisao:araphel, ajde da ti jos malo otezam slatke muke :D

http://www.youtube.com/watch?v=SrGU2mHuTrs

Vrlo lep review, pa ti sam prosudi - sa oba samo dobijas - ali mislimd a u tvojoj situaciji ATIV odnosi ponedu zbog cene.
Izgleda da 920 ima bolji displej. Ma odlični oba, šteta za manjak app za WP.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Baraba, zavisi ko šta smatra boljim. Meni recimo SAMOLED ide odlično uz WP, jer nekako ima smisla, budu baš jake i upadljive boje na live tiles. Mada, ne kažem da Umia ima lošiji ekran.....samo je meni veći ekran uvek prednost.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

ljudi, da li je moguce da niko nije pomenuo Note 8.0? maaalo je veci od nexus 7 i ipada mini a ima opciju poziva, sms i mms :wink:
ako bi to nasao negde to bi ti bio pun pogodak :wink:

evo jednog veeeoma zanimljivog videa -

http://www.youtube.com/watch?v=0vDloDN6DjI

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

luca, Gledao sam i to, ali se neće u skorije vreme pojavljivati, a cene za preorder ovde su mal besmislene, skuplje od minija. Da ga ima negde, rado bih ga pogledao i razmotrio, ali po ceni od oko 550€ koliko je trenutno na preorderu, mislim da ne vredi Da mu je cena kao miniju sa lte, pa da čovek razmotri, ovako, za punih 115 evra više, nema smisla. Možda se to slegne kad se pojavi, ali to će da bude ko zna kad, a i ne verujem da će se desiti.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Evo, nisam bio lenj, pa sam se malo prošetao po WP marketu, da vidim šta se to sve nudi od aplikacija, sa naglaskom na besplatne. I ono što vidim, je da praktično sve aplikacije koje redovno ili relativno često koristim, već postoje. Ok, YouTube ne postoji zvanično, ali ima par dobrih 3rd party aplikacija, koje deluju sasvim zadovoljavajuće. Navigacija je jednako skupa kao i za iOS (Navigon), Whatsapp je tu, Tripadvisor, TuneIn radio.......jedino nisam video postoji li Dropbox, ali baciću oko i na to.

Sve u svemu, u mojim očima je rejting platforme malo skočio, zadovoljan sam ponudom aplikacija. Igriče nisam nešto specijalno gledao, jer ih ne igram mnogo.....Angry Birds i tako to. Samsung Ativ S mi je sad baš interesantan.

Odgovori