Koji android fon od 20.000 do 30.000 din

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Ameran
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 25. Mar 2013. 12:32
:: SE 810i

Koji android fon od 20.000 do 30.000 din

Post od Ameran »

Pozdrav svima,

Treba da kupim smartphone ove nedelje, samo jos uvek ne mogu da se odlucim koji, a da je u opsegu od 20 do 30 hiljada dinara, da je ekran do 4" (veci su mi preveliki za drzanje), i da ima sto noviji Android OS koji moze da se update-uje.
Svesna sam da svi budget telefoni imaju 800 ili 1000 MHz CPU, 512 MB rama i 4GB unutrasnje mem od koje je samo 2 dostupno korisniku, pa koji god review sam citala pise da je znatan lag kad je na fon instaliran ISC ili JB. Postavljam onda pitanje, da li je uopste dobro kupiti fon koji ima napredan softver a "tako slab" hardver? Ovo bi mi bio prvi android fon pa zato ne trazim neku zver. :lol:

Inace, fon bih koristila za surfovanje netom (fejs, stumble upon, reddit, pinterest, citanje i pisanje maila), dropbox, pdf, office (ili neki drugi app koji cita word), GPS mape, ponekad da slikam koju sliku. Video i prednja kamera mi nisu bitni ali bilo bi lepo da kamera ima blic i autofokus, a fon slot za eksternu karticu koja je hot-swapable (moze da se menja dok je fon upaljen).

Uzela bih nov, pa me interesuje i koje radnje preporucujete (tj. gde daju 2 godine garancije). Koristicu ga uz mts paket koji sad daju na popustu.

Izbor mi je (posle 3 dana citanja review-ova, komentara, karakteristika) suzen na ove telefone (valjda nisam pomesala klase):
Sony Xperia Miro
Sony Xperia J
HTC Desire V
LG Optimus L7
Alcatel OT-993
Huawei ascend g300 (ali android mu je 2.3)
- Samsung pojma nemam koji, ima toliko modela ali i neki od njih moze, samo da odgovara karakteristikama.

Ako imate bilo koji predlog ili savet, sve je dobrodoslo.
Hvala najlepse.
Pozdrav. :)

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Re: Koji android fon od 20.000 do 30.000 din

Post od sugarcoated_ass »

Ako hoces da prodjes jeftinije, a da opet dobijes garanciju na 2 godine, najbolje je da pregledas sta nudi Logic Shop. Mozes u tom cenovnom rangu proci bolje od ovog sto si navela. Npr. Alcatel One Touch 997D (Dual Core 1GHz, 1GB RAM...) je 180e.
Moja preporuka za taj kes bi ti bio LG Optimus L9, koji u spomenutoj radnji kosta 26.000 din.
http://www.gsmarena.com/lg_optimus_l9_p760-4955.php

A posto kazes da nisi zahtevan korisnik, OT-997D bi ti bio jako dobar izbor jer ces dobiti odlican telefon, a jos ti ostane dosta kesa u dzepu. :)
http://www.gsmarena.com/alcatel_ot_997d-5110.php

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

L9 ima ekran 4.7 inca?Drugarica ima xperia miro,ics radi kao podmazan iako tel ima 800mhz.A opet ume da laguje na mnogo jacim telefonima.sve je stvar optimizacije
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

psyhound, iako su tvoji predlozi dobri, ne ispunjavaju početnu stavku
Ameran napisao:da je ekran do 4" (veci su mi preveliki za drzanje)
Mada za ovo tvoje nabrojane potrebe bi ti svakako ugodniji rad bio na većem ekranu od 4".
Od tvojih nabrojanih telefona Sony ne bi uzeo nijedan, ni Alcatel ni Huawei, HTC možda,
a LG L7 je >4", tako da ti se on ne uklapa u startu ako ste strogo pridržavaš veličine 4" ;) .
Moj glas ide za Sony Xperia P, 4", odličan kvalitet izrade, odličan hardver, ima ga u raznim ženskim bojama :oops: ,
odlična kamera i blic, prednja kamera, dobija update na JB, HDMI da se povežeš na LCD TV i direktno na njemu gledaš slike npr,
mane su mu što nema slot za SD, dostupno ti je oko 12GB slobodnog prostora, više nego dovoljno za gomilu office i pdf dokumenata, i slabija baterija.
Pogledaj ga i pročitaj temu o njemu ako te zanima klikni.
Temu o prodavnicama imaš ovde, klikni

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

A to nisam video... tl;dr, jbg! :D

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

od tvojih navedenih ni jedan nece dobiti vise update... neki su ostali na 4.0.4 neki na 4.1.1... ako neces veci ekran, tesko ces i naci nesto sto je kol'ko-tol'ko konkurentno...

do 30.000din:
-LG L9
-Samsung Galaxy Nexus I9250
-Alcatel OT-997
-Sony Xperia P

8)

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Ili da zaboravi na 2 god. garancije i uzme http://www.mobilnishop.com/mobilni-tele ... -mini-2157
Ali to je vec preskupo s ovzirom sta nudi... mislim da je ipak malo lakse navici se na veci ekran. :D
*nudge-nudge**wink-wink* ;)

Ameran
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Ameran »

Hvala na savetima, medjutim ja zaista ne bih isla na opciju da je veci od 4"... Tako da, nista od Alcatela OT-997 i LG L9. :) A sony xperia P je 38k din, to mi je mnogo para a ne verujem da za moj budzet mogu da nadjem dualcore telefon...

Pa dobro, ni Android 4.0/4.1 nije strasno da se "zaglavim" posto mi je prvi Android. A kako se trziste tako brzo siri a ovi telefoni postaju sve jaci i razvijeniji iz meseca u mesec, za neke 2-3 godine kad budem htela da menjam telefon, tad cu vec moci da idem na opciju jaceg hardvera jer ce i "standard" biti veci.

Tako da... neki model koji je do 4" i manje od 30k bi bio dobrodosao. :)

Pogledacu temu za radnje, hvala. :)

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Ameran napisao:A sony xperia P je 38k din
MOLIM?!?!?!?!?! :blinky: :blinky: :blinky: :o :o :o Slika
Ja ne znam gde ti gledas te cene ali za 2000din vise se moze uzeti Xperia TX!
Poslednja izmena od sugarcoated_ass u Pon, 25. Mar 2013. 21:01, izmenjeno 2 puta ukupno.

Ameran
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Ameran »

cvoruga napisao: a LG L7 je >4", tako da ti se on ne uklapa u startu ako ste strogo pridržavaš veličine 4" ;)
aha, ovo mi je promaklo, hvala. :)
cvoruga napisao: ima ga u raznim ženskim bojama :oops:
,
crni fon ftw. :)

Psyhound: prvi na koji sam naisla: http://www.mobillwood.com/index.php?plu ... ang=srpski

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Ameran, Xperia P 25.760, u radnji gde sam ja uzeo moj 997D. Dobijas 2 godine garancije, sve korektno i uredno.
Poslednja izmena od sugarcoated_ass u Pon, 25. Mar 2013. 21:33, izmenjeno 1 put ukupno.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

To sto si videla su zvanicne cene od zvanicnog uvoznika... Postoje oni koji nisu od zvanicnog uvoznika a isti su i sa garancijom od 12 meseci... Idi na sajt http://www.kupimobilni.com i videces tkzv male radnje koje normalno prodaju ali za mnogo manje para jer nema cesto fiskalnog racuna... Sve ostalo je isto...

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

Ameran, oko 220 evra je cena za XP, nisi dobro pogledala ;) .
Imaš par testova na netu da nađeš, pročitaj, ako se ne snađeš poslaću ti linkove
Ameran napisao:crni fon ftw
Sivi :)

Ameran
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Ameran »

Psychound, u kojoj si to radnji uzeo?
Nemam nista protiv malih radnji, sve dok ce da mi daju fiskalni racun i 2 godine garancije posto zelim da imam osiguran servis i da znam da ce radnja da postoji jos 2 godine da mogu da racunam na taj servis. :) Do sad sam gledala Handy, Mobilwood, Com Trade, Logic (primetila sam da su jeftiniji) i Telekoplus (takodje znatno jeftiniji).
A iskreno, da ne gresim dusu, ta Xperia P mi je toliko ruzna da je to neopisivo. :D Uopste ne kapiram poentu ove sive trake, i sav mi deluje nekako dzombast.

Da ne duzimo temu, koji jos fon moze da se uzme da je otprilike oko 25,26,27,28k, da spada pod navedene uslove i da mogu da dobijem fiskalni racun i 2 godine garancije, a da nije Xperia P? Dajte jos neke predloge pa cu ih uporediti sa XP, pa ako XP stvarno ispadne best-buy, uzecu je iako mi je ruzna...

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

Ameran, ta traka postoji na svim Sony modelima, to im je zaštitni znak ;) .
Telefon nije ni malo džombast, ne znam samo kako si to uspela da zaključiš sa slika :wacko: .
Idemo dalje, taj ti se ne đasvi, probaj onda ovako.
Klikni ovde, štikliraj opcije koji ti trebaju, i vidi koji mob ti se dopadne.
psyhound napisao:Ako hoces da prodjes jeftinije, a da opet dobijes garanciju na 2 godine, najbolje je da pregledas sta nudi Logic Shop
Još mi jedino ovaj pada na pamet u toj veličini klik

Ameran
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Ameran »

Hvala, Cvoruga, ta opcija na GSM areni je prva sto sam uradila. :) Kad kazes testove mislio si na benchmark ili nesto drugo?
Hvala narode, sad mi je glava puna svih i svakakvih opcija pa mislim da cu prekinuti pretrazivanje za danas.
Razmislicu jos malo sta i kako, pa kad suzim izbor na 2 ili 3 modela ću se javnem. :)

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Fiskalni ces tesko dobiti u nekoj manjoj radnji, ali dobijas overenu garanciju, sa potpisom i pecatom i to ti je bitno. Garancija je vazeca sa pecatom, ne sa fiskalnim racunom. E, a ako hoces fiskalni, racunaj dodatno 50-100€ na cenu telefona, sto mislim da je van pameti.

Ensiferum
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Nov 2008. 21:13
:: Xiaomi Mi 9T 6/128
:: Nokia 8 4/64

Post od Ensiferum »

Što ne bi pogledala Alcatel OT-992 (ili 992D), sjajan telefon, odlično odrađen, em je prelep (mislim na beli)! Ima čist android ICS, i ekran od tačno 4 "cola", em ćeš jeftinije proći! :D

http://www.mobilnisvet.com/mobilni/3604/Alcatel/OT-992D

Slika
"U svetu bez iluzija, covek je stranac" A.Kami

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Evo i ja da predložim OT-992D, sjajan telefon u svakom pogledu, a nov košta oko 170 evra, ima ekran od 4 inča i savršeno leži u ruci.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

I ja preporucujem Xperiu P. Telefon je utegnut, multimedija na nivou (sony nikada ne zakaze), nije ni ruzan toliko (ne znam da li si uzivo cackala), svakako bolji od svih koje si navela i rekao bih jedini koji se savrseno uklapa u zahteve (ne racunajuci memorijsku, ali rekla si da ti ne bi predstavljalo problem). Jedina mana je ta baterija mada mislim da bi mogla da sastavi jedan dan.

Odgovori