Sony Xperia Z / ZL
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Symbian OS ● Symbian (UIQ) OS ● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Symbian OS ● Symbian (UIQ) OS ● Windows OS ●
- iKe
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
- :: S6 edge
- :: Nexus 7 2013
Re: Sony Xperia Z / ZL
Kamencic, ne znam, videćemo. Uostalom evo već mu je pala cena ispod 500€. Ima i ovde na sajtu i preko drugih oglasa od 460 do 480€.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime
- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
Dakle, zamenio sam ga za drugi primerak, jer je prvi imao zaista očajan prijem. Ispadao je iz mreže (063) skoro1808 napisao:... mada pokazuje i neke nedostatke koji mi ukazuju da sa ovim primerkom nešto nije uredu. Zameniću ga ovih dana za drugi...
u svakom zatvorenom prostoru, čak i tamo gde mi je drugi telefon (S3 mini) iz iste mreže imao po tri crtice
na indikatoru signala. Ovaj novi primerak sada ima odličan prijem, onako kako bi i trebalo da bude. Ovo ukazuje
da su moguća neka odstupanja u kvalitetu izrade i da treba proveriti telefon na licu mesta prilikom kupovine.
Što se ekrana tiče, sve deluje isto i nema nekih vizuelnih razlika. Moji utisci su identični.
- Kamencic
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Uto, 26. Feb 2013. 16:32
- :: Nokia 5800
iKe, Jel vecina sa tih sa oglasa skidana sa mreze? I kakva im je ova garancija od 2 god?
- iKe
- Mobil manijak
Kamencic, verovatno. Garancija od uvoznika, preko ComTrade Shop-a. Ja bih iskreno pre uzeo neku koja nije za naše tržište.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime
samo ako pise na kutiji EU onda je ok... ako pise neko specificno trziste onda moze da zeza... mada cesto i tada bude ok 

- Kamencic
- Redovni učesnik
Ne bih rizikovao da uzmem preko oglasa, pre bih sacekao jos malo da padne cena po ovim ''radnjicama.'' Nekako mi je to sigurnije jer nikad nisam uzimao preko oglasa 
Kako je moguce da je garancija CT-a ako platim telefon 300e manje?

Kako je moguce da je garancija CT-a ako platim telefon 300e manje?
- iKe
- Mobil manijak
Pa zato što je to uzeto preko mreže, za mnogo manje para. Inače i te "radnjice" uglavnom prodaju iste te telefone kao i preko oglasa.
- Kamencic
- Redovni učesnik
iKe, I ima li ikakve razlike zato sto je skidano sa mreze? Da li se vidi kada se pali telefon?
Kamencic, ne vidi se..Sasvim normalno izgleda kao i "sim-free" uredjaj..
A kao sto rece i iKe, te radnjice isto tako prodaju telefone,odu u inostranstvo pouzimaju modele sa mreze,dodju ovde odrade "fles" i tako prodaju,za manja para jer daju 6meseci garanciju,eventualno ako hoces moze i 12 i 24,ali moras da platis skuplje..
Tako da bih ja pre isao na oglase ove nase,ko je uzeo preko operatera garancija 24meseca i uzivas..
A kao sto rece i iKe, te radnjice isto tako prodaju telefone,odu u inostranstvo pouzimaju modele sa mreze,dodju ovde odrade "fles" i tako prodaju,za manja para jer daju 6meseci garanciju,eventualno ako hoces moze i 12 i 24,ali moras da platis skuplje..
Tako da bih ja pre isao na oglase ove nase,ko je uzeo preko operatera garancija 24meseca i uzivas..
- Kamencic
- Redovni učesnik
acamatic, Jel mozes malo da mi objasnis kako to on uzme od naseg operatera i onda ga meni proda za kes?
Ja uzmem preko paketa i ne treba mi aparat, prodam ga tj. dam ga u otkup nekom vacarosu u "malim radnjama" a on ga tebi onda proda po normalnoj ceni i zaradi oko 40-50eur... Nekad i vise 

Hmm,evo upravo krece objasnjenje:
I to na licnom primeru: rodjak radi u jednoj veoma jakoj firmi,gde imaju one biznis pakete,znaci racuni za telefon su vasionski sto bi se reklo(najprostije),i njima su omoguceni ti "high" telefoni za neke sitne pare.I najnormalnije kada uzmes neki telefon,za smesne pare,on ga koristi godinu dana,pa kada mu istekne "ugovor" za taj telefon(godinu dana) on uzme jos jedan telefon,i naravno ako je ovaj bolji sto ima on ga prodaje,a ako nije onda ga koristi ili ako mu trebaju pare on ga proda..E to je cela prica,nije to nikakva tajna,to vec svi znaju...
P.S. eto luca me je pretekao sa postom,samo sto znam da on ne zaradjuje tako sitne parice 40-50e,vec to ide i preko 200 nesto.Znam kada je izasao S3,on ga je uzeo za nekih najvise 5k dinara,a zaradio na njemu vise od 400 evra..
I to na licnom primeru: rodjak radi u jednoj veoma jakoj firmi,gde imaju one biznis pakete,znaci racuni za telefon su vasionski sto bi se reklo(najprostije),i njima su omoguceni ti "high" telefoni za neke sitne pare.I najnormalnije kada uzmes neki telefon,za smesne pare,on ga koristi godinu dana,pa kada mu istekne "ugovor" za taj telefon(godinu dana) on uzme jos jedan telefon,i naravno ako je ovaj bolji sto ima on ga prodaje,a ako nije onda ga koristi ili ako mu trebaju pare on ga proda..E to je cela prica,nije to nikakva tajna,to vec svi znaju...
P.S. eto luca me je pretekao sa postom,samo sto znam da on ne zaradjuje tako sitne parice 40-50e,vec to ide i preko 200 nesto.Znam kada je izasao S3,on ga je uzeo za nekih najvise 5k dinara,a zaradio na njemu vise od 400 evra..
- Kamencic
- Redovni učesnik
A on kad ga proda meni, kako radi na sve kartice ako je uzet preko operatera? Ako ga je dekodirao(flesovao) gubi garanciju?
I da li on tu karticu sto dobije ubaci u neki drugi telefon pa ga posle otplacuje ili?
I da li on tu karticu sto dobije ubaci u neki drugi telefon pa ga posle otplacuje ili?
vecina aparata nije kodirano kod nasih operatera jer znaju da ce imati veci promet ako aparati nisu kodirani.
A i ako jesu kodirani,ja znam da on postavi da je sa te i te mreze (telenor) i onda ako imas karticu telenorovu ti slobodno kupujes.. 
Pa kada istekne ugovor i garancija onda ga dekodiras..

Pa kada istekne ugovor i garancija onda ga dekodiras..
- Kamencic
- Redovni učesnik
Hvala puno za objasnjenje, nikad to nisam znao kako ''ide'' jer nikad nisam ni kupovao na taj nacin
Samo mi niste rekli jel on nastavlja da placa mesecno za paket koji je uzeo i ako je telefon kod mene? Sta se desi ako prestane da placa?

Samo mi niste rekli jel on nastavlja da placa mesecno za paket koji je uzeo i ako je telefon kod mene? Sta se desi ako prestane da placa?
nemas ti nista sa njim i tom karticom 

- Kamencic
- Redovni učesnik
luca, Ok, hvala!
Da li i mobilnishop nabavlja telefone na taj nacin, tj. skidane sa mreze?
http://www.srbodroid.com/nezvanicno/pri ... oizvodaca/
Evo ovde mozete skinuti aplikaciju za proveravanje ekrana bez root-ovanja telefona

http://www.srbodroid.com/nezvanicno/pri ... oizvodaca/
Evo ovde mozete skinuti aplikaciju za proveravanje ekrana bez root-ovanja telefona

taj radnja je u SU i imaju stvarno telefone koji su original i nisu sa mreza... ja sam kupio od njih, znam jos jednog koji je kupio od njih, sve je ok... mozda su maaalo skuplji ali nekad i to vredi dati pa biti sigurniji... imaju servis u BG pa je lako i za to... 

- Kamencic
- Redovni učesnik
luca, Ok, drago mi je da to cujem
Konacno su i oni spustili cenu sa 650 na 550e, nadam se da ce uskoro jos pasti, i mnogo mi se svidja opcija da telefon moze da se vrati u roku od 7 dana, i sa ovom aplikacijom odmah mogu da vidim koji je ekran u pitanju