Koji android fon od 20.000 do 30.000 din

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Ameran
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 25. Mar 2013. 12:32
:: SE 810i

Re: Koji android fon od 20.000 do 30.000 din

Post od Ameran »

Pricala sam sa mamom danas o garancijama. Ona mi je kao knjigovodja rekla da nema sanse da mi ijedan ovlasceni servis uvazi garanciju ako ne dobijem fiskalni racun uz telefon... :o Ja bih rado isla na opciju da platim 50e manje a uzmem bolji fon ali posle ovog sto sam cula, nesto i ne bih da rizikujem da puknem oko 300e na telefon koji (ne daj Boze) necu moci da popravim jer mi fali parcence papira... :smutny: A ne znam bas da li je pametno ici u neovlasceni servis, no to je tema za drugi sub.
Danas svratih u neku radnju, decko mi preporucio Galaxy S Duos, nisu imali ni Alcatel ni XP da pogledam, no gledala sam par youtube videa sa XP - i dalje mi je ruzna (zato sto je ova traka providna pa izgleda kao da fon ima nakacen dodatak) dok mi je recimo miro prelepa. :D Pogledacu sutra negde drugde pa cu videti sta mi je za ciniti. :) Sad sam zvanicno postpaid, jupi, korak blize! 8)

vust
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 11. Sep 2007. 18:18
:: Note 5

Post od vust »

+1 za garanciju uz fiskalni racun. To je istina. Bice da niko sa obog foruma nije imao potrebe da nosi telefon u servis pa nije ni saznao ali definitivno garancije bez fiskalnog racuna ( barem ovde u nasoj majci Srbiji ) ne vredi.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Pa, ako niko nije morao (od nas toliko) da nosi telefon na servis, to samo moze da znaci da su telefoni sa drugih trzista bolji od ovih za nase. :D
Salu na stranu, zaista sam vecinu uredjaja uzimao na crno i svi su savrseno radili, a svaki koji sam legalno uzeo preko operatera sa garancijom jer bar jednom bio na servisu. Mislim da je bolje da imam funkcionalan telefon bez racuna, nego racun bez funkcionalnog telefona. :)

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

ja sam nosio zetov telefon kod ovlascenog servisera za nokiju koju je kupio kod ovlascenog distributera i nisu mi trazili bukvalno nista da dokazujem, tipa-ko je vlasnik, fiskalni itd...

odneo sam im sve sto je bilo u kutiji ali mi nisu trazili nista da pokazujem, otvaram ili dokazujem...

telefon je bio popravljen za 10ak dana, dosao sam, uzeo ga i otisao... :wink:

takodje kod VIP-a npr. mozes da odneses na servis iako se telefon recimo kupio od nekog i nisi ti vlasnik...

to sto ti kaze mama je u teoriji tacno ali u praksi nije bas tako... :wink:

Ameran
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Ameran »

Ensiferum, hvala na preporuci, gledala sam OT-992D, prosla sam sve stranice na benchmark forumu - malo malo pa neko postuje da ne radi gps jer ima slab senzor i ne moze d apohvata satelite, pa ne rade ona 3 osnovna dugmeta kad je fon na stolu, pa se zvuk utisa jer se prebaci na drugi tvucnik i tu mora da se cacka loudspeaker, na ekranu se nista ne vidi ako se gleda odozgo, pa melodiju zvona fon vraca na deafult, nije kompatibilan sa viber-om. Dzabe da dam tih 180e koliko kosta fon kad ima toliko bagova i bar 5 ljudi ga je nosilo u servis. :x Kako tebe sluzi fon? Nadam se da nemas ovih problema. :)

A sto se garancije tice, kupi van ovlascenog distrubutera, pa rizikuj, m? :D Ne svidja mi se cinjenica da moram da budem vezana samo za jednu radnju u jednom gradu (posto ta garancija samo u tom servisu i vazi...).

Inace, cudno mi je da na forumu (ni ovde ni na bm) nema tema OT-993/993D. Fon sam nasla u samo par "manjih" radnji, niko od zvanicnih ga nema (sem jedne ali nemaju trenutno na stanju). Ajde da je pusten pre par meseci pa da razumem. :D

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Ameran, citao sam po rivjuovima da ga dosta hvale i da im je jedina zamerka malo tamniji ekran. Moja zamerka bi bila ta sto nije malo jeftiniji... drzi istu cenu kao 997D, a dosta je slabiji. :dry:

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Ameran napisao:Ensiferum, hvala na preporuci, gledala sam OT-992D, prosla sam sve stranice na benchmark forumu - malo malo pa neko postuje da ne radi gps jer ima slab senzor i ne moze d apohvata satelite, pa ne rade ona 3 osnovna dugmeta kad je fon na stolu, pa se zvuk utisa jer se prebaci na drugi tvucnik i tu mora da se cacka loudspeaker, na ekranu se nista ne vidi ako se gleda odozgo, pa melodiju zvona fon vraca na deafult, nije kompatibilan sa viber-om. Dzabe da dam tih 180e koliko kosta fon kad ima toliko bagova i bar 5 ljudi ga je nosilo u servis. :x
Isto ovo piše i za L9 i Xperia P, ništa ni čudno ni strašno, mora biti i nezadovoljnih korisnika,
koji kupe uređaj od 150 evra i očekuju da radi kao uređaj od 400 evra.
Koliko para toliko muzike ;)

Ameran
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Ameran »

Narode, da se zahvalim na pomoci i svim sugestijama i pohvalim na novom telefonu. :D
Otisla sam u par radnji i pogledala taj OT-997 i, iako ste rekli da je za te pare najjaci dual core koji moze da se dobije, ipak sam prelomila da dam malo vise para a uzmem nesto sa manjim ekranom posto mi je Alcatel preveliki i nezgdan za drzanje.
Na kraju je izbor pao na Galaxy Ace 2 sa 3,8" ekranom i takodje dc CPUom, doduse na 800MHz, i sa 756MB RAMa. Posle 2 dana koliko ga imam ja sam zadovoljna, i cak mi se cini i da mi je i ovo mnogo po opcijama koje sve ima (prvi android, jel'te) :) ali navici cu se uskoro (a fon za divno cudo nema zoom na kameri). Za sad je na njemu v.2.3.6 ali izasao je update na v.4.1. pa cu i njega staviti iskoro. RAMa mi je uvek slobodno oko 150 MB ali moram jos da procackam sta ga jede i kako da ubijam services koji se sami pokrecu iako ih ja ugasim. Tako da, od sada cemo se malo vise druziti, jupi jeij. :)

artifex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
:: Poco X3 NFC

Post od artifex »

Nemoj da ubijas nikakve procese i da koristis task killere.Android se sam dobro snalazi sa raspodelom rama,receno je to dosta puta na ovom forumu

Ameran
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Ameran »

Procitala sam da ne treba instalirati nijedan, pa mi cudno sto je jedan dosao preinstalled...

kenzoki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 05. Nov 2007. 08:39
Kontakt:

Post od kenzoki »

well... što se toga tiče, možeš uvek da drmneš root i zamrzneš ili obrišeš fabričke aplikacije koje ne koristiš a koje su non stop pokrenute u bckgroundu i ne mogu da se isključe a samim tim žderu i bateriju i ram... 768 mb rama nije baš bogom dano za android :dry:

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Ameran, svašta nešto stiže preinstalirano, ali to ne znači da ćeš to i koristiti.
Mahom su to bezvezne i nepotrebne app, koje proizvođači ubacuju radi što šarenijeg efekta, a ne realne potrebe.
Zato postoje custom ROM-ovi, oslobođeni takvih stvari.
Čestitke na kupovini, neka te dugo i dobro služi Slika

Zmaj
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 05. Sep 2004. 09:27

Post od Zmaj »

Slična dilema, do otprilike slično para koji dinar gore dole, uglavnom ne mnogo preko 30.000 dinara, s tima da dolazi u obzir i polovan dobro očuvan telon. Najbitnije mi je da telefon nije cigla, dakle što manje veličine i da ima min 1GB RAM-a, ok procesor (poželjno dual core 1GHz ili jači), mogućnost update-a na Android 4.1 ili noviji, velilčina ekrana manje bitna, kapiram da je oko 4" ok. I kad ovo sve uzmem u obzir za ove pare ne vidim ništa bolje od Xperia P i S3 Mini-a ili mi je nešto promaklo?
Born to be wild!!!

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

Pa to je do oko 270eur? Pa LG 4X, xperia P, samsung S3 mini, mozda naleti neki nexus 4 8GB... Ili da pogledas neku Nokiju Lumia 820 :)

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Alcatel One Touch Idol (6030D) ako bi nov. :D
A po oglasima - O4X HD, One S ili ako bi bas manji ekran, SIII mini.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Zmaj, Ako ne dolazi u obzir veći ekran od 4-4.3 inča mislim da bi najbolje rešenje bilo HTC One S, jako dobar model, od kvalitetnih materijala izrađen, sjajan ekran, mana je što nema slot za memorijsku karticu, sve ostalo je odlično.Trenutna cena mu je oko 275 evra, što je otrpilike oko 30800 din.
Naravno ako ti ekran od 4.7 inača ne predstavlja problem LG 4X je ubedljivo najbolja kupovina, cena mu je oko 280evra.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Zmaj
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Zmaj »

Svi ovi telefoni što ste predložili su sjajnih performansi, ali za moj ukus su nekako preveliki. Bukvalno nijedan od tih ne može normalno da stane u džep. Xperia P mi deluje da je ok dimenzija za džep, a nije ni preteška. Kakva je naspram ovih pobrijanih konkretno naspram S3 mini i HtC One S?

P.S. Da mi ne smetaju dimenzije, bez razmišljanja bih uzeo Alcatel 997, mislim da razbija za te pare!
Born to be wild!!!

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Zmaj, Pa ako ti se sviđa uzmi OT-997, nije Xperia P toliko manja, mislim da ćeš se bez problema navići na malo veći telefon, a Alcatel 997 je best buy do 200evra.

Pritom evo pogledaj na GSMAreni poređenje između Alcatela OT-997 i Xperie P:

POREĐENJE
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

kenzoki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 05. Nov 2007. 08:39
Kontakt:

Post od kenzoki »

a xperia s? sad se već nalazi za manje od 300€
ovaj alcatel je malo kabast, a xperia p pak ima prejadnu bateriju. ako ti je do nosivosti u džepu, ja imam huawei ascend p1 koji je sličnih dimenzija kao XS, staje u džep glat i sasvim je ok za upotrebu jednom rukom

Zmaj
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Zmaj »

I dalje aktuelna kupovina fona. Ništa novo zanimljivo se nije pojavilo u međuvremenu sem možda S4 mini koji je za sada ipak van cenovnog ranga koji sam planirao. Tako da sam izbor sveo na Xperia Miro kome je cena i više nego povoljna (u oglasima oko 100 evra nov) i S3 mini (oko 200 evra). Da li je S3 toliko bolji od Mira? Na papiru veći ekran koji mi realno i nije presudan, noviji OS i možda presudno duplo više RAM-a. Da li mi je nešto promaklo?
Born to be wild!!!

Odgovori