Nisam uspeo da nadjem neku sličnu temu s toga otvaram novu,
Da li se isplati kupovina mobilnog telefona u Madjarskoj (Budimpešti) ili Poljskoj?
Pošto za praznike idem do Poljske i Madjarske razmišljao sam da tamo pazarim mobilni ukoliko su tamo drastično jefitniji nego ovde. Znam da su delovi i oprema za mobilne mahom jeftiniji u Madjarskoj nego ovde, ne znam da li je takva situacija i sa novim mobilnim telefonima (tipa S3 mini, Xperia Solo i slični). I da li je neophodno da se takvi telefoni dekodiraju da bi radili na našoj mreži?
Kupovina telefona u inostranstvu
Kupovina telefona u inostranstvu
Born to be wild!!!
- Nicvu
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Sub, 13. Apr 2013. 10:49
- :: HTC wildfire
- :: nokia 603
Re: Kupovina telefona u inostranstvu
zavisi,ako kupis otklucan telefon,znaci direktno iz radnje,sim free,onda ne treba,ako uzmes preko nekog madjarskog ili kkojeg god operatora,onda moras... verujem da se isplati...
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Isplati se jedino ako vratis AFU (PDV), e onda mozes dosta jeftinije da prodjes sa pojedinim uredjajima.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
Uopšte ne mora značiti da se moraju dekodirati odnosno otključavati... veliki broj operatera prodaje uređaje pod ugovor kao sim free.
Tako da je to bitno nekako provjeriti ako se tako uzima. Po pravilu se uglavnom iPhone uređaji samo zaključavaju, dok za ostale sve zavisi od mreže do mreže.

pa zavisi, npr moj drug je isao u segedin i pazario Nintendo WII U za 330 evra, dok je kod nas u prodavnici 70.000 otprilike. Sa druge strane kod mobilnih je malo drugacije, posto kod nas ima dosta telefona od operatera koji imaju solidne cene