Sony Xperia Z / ZL

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
Odgovori
bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Re: Sony Xperia Z / ZL

Post od bata bogdan »

E ovako...jedan mali review od mene za ovaj fon..posle nedelju dana koriscenja...prvo,izgled ovog fona me odusevljava...stvarno svaki put kad ga uzmem wooow osecaj :) drugo,telefon savrseno radi...bez ikakvog laga ili baga...trece,kamera je ok..ali...mora da se podesi bas svaka sitnica da bi slika ispala bas kako treba...zvuci pomalo sad´ono svaki put podesavati...ali vec kad se udje u fazon sa podersavanjima tacno vec znas sta treba na brzin da podesis...tako da to nije problem....cetvrto,baterija...verujte mi vise nego zadovoljan..posle htc one s...ovo je previse trajanje baterije...primer,juce sam u 09h skinuo fon sa pujaca...i uz dosta koriscenja fona...pozivi,sms,3g,wifi...i jos uvece uz rostilj slusanje muzike nekih skoro dva sata...stavljen je na punjac uvece u 22h... :) , dalje....ekran...post iznad sam vec sve objasnio sa moje strane vidjenja tog cudnog ekrana...bio sam malo skeptican po pitanju sony-a..i sam prelazak sa htc-a na drugu marku fona...nisam se pokajao uopste .... :) jedino sto mi je ruzno bilo na fonu...to je sam izgled menia..od sonija...pa sam zato ubacio apex launcher...koji je bas savrsen...i mislim da sam vec napomenu da sa apex launch. fon svarno brze reaguje....daaa...zvucnik za slusanje muzike...u odnos na htc...je slabiji ali ne toliko da sad to smeta, pri uspostavi veze...gornji zvucnik se i previse cuje... :) pri duzem koriscenju 3g surfovanju...malo se zagreje oko kaamere...nije uopste strasno...moji utisci su stvarno pozitivni vezani za ovaj model...nadam se da ce tako i dalje ostati...toliko od mene...ako koga sta jos zanima neka pita slobodno
Huawei

ilex
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 04. Apr 2013. 16:08
:: Lg g2 Asus memo pad7

Post od ilex »

bata bogdan, jesi li ubacio najnoviju verziju androida 4.2.2? ja sam dosta modova nasao na xda forumu za Z/Zl kad smo kod sistema, soni je najavio da ce novi android 4.3 dobiti Xperia Z, Xperia ZL( huh imam srece ), Xperia ZR, Xperia SP i Xperia Z Ultra. bravo za soni,.. pst bogdane na profilnoj ti je slika xZL ;)

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

ilex, jesam cim sam kupio fon odmah sam odradio update na 4.2.2.....citao sam dosta na xda o sony z... :) znam da je na profilnoj slika od zl....na tu sam prvo naleteo :) ,mrzelo me da trazim dalje :) kako si ti zadovoljan sa zl modelom?
Huawei

ilex
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od ilex »

bata bogdan, licno zadovoljan :) rutovan i ubacen mod od nove xperie honami, dobio neke nove aplikacije i dosta lepse izgleda sam sistem,. jesi li cuo za purexaudio? zaista ekstra stvar pobaljasava zvuk brutalno :)

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

ilex, nisam cuo za taj purexaudio....a moj fon nije rutovan...razmisljam da ga rutujem...ali sam malo neuk u tome...ne znam kako to bas ide,iskreno nisam nikad ni rutovao nijedan fon do sada...bojim se da nesto ne zeznem :)
Daj neki ss od tog mod-a xperia honami...bas da vidim kako izgleda.... :)
Huawei

ilex
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od ilex »

bata bogdan, iskreno nisam ni ja nikad rutovo,. do sad,. jos mi je ovo prvi tel na dodir :) ali moze lako da se rutuje mogu da di dam link od te teme ali nezzz dali je ovde dozovljeno stavljati strane linkove? :) a taj purexaudio ubaci, moj ti savet najbolji mod za zvuk, ali tek kad rutujes telefon i uradis full deodexed ;)

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

Posalji ti to meni sve na pp...i ako ima i uputstvo korak po korak kako sve ide...:-) sta sve treba da skinem od programa i kako sta ide:-):-):-)

EDIT:
Hmm...nesto orebacivao preko bluetooth-a...i sad mi u potrosnji baterije stoji ovo....
http://img.tapatalk.com/d/13/07/29/6y7ube4y.jpg
Kako da se resim toga???
Do sada to uopste i nije bilo tu...
Huawei

ilex
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od ilex »

bata bogdan, hm probaj da kliknes na to sto pise, i ako ti otvori trebalo bi da stoji opcija ''nasilno zaustavi'' kliknes na to i resen problem,. proces ces tako zaustaviti :)

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

ilex, probao i nece...hmm...nije mi jasno uopste...i na xperiji i na htc isto pokazuje...na oba fona ista potrosnja u procentima...i nigde ne mogu da zaustavim ,prekinem...

EDIT:
Ovo me sad zesce nervira...jel moze neko da
pomogne...bilo kako....ne mogu uooste da
zaustavim proces...pojma nemam ni zasto se to i pojavilo....i to jos na oba tekefona ista
stvar...
Poslednja izmena od Ninolina u Pon, 29. Jul 2013. 18:09, izmenjeno 2 puta ukupno.
Rezlog: spojena 2 uzastopna posta i uklonjen citat posta koji je odmah iznad - Nemoj to vise da radis.
Huawei

nidzo80
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pon, 19. Jan 2009. 00:48
:: Honor 9

Post od nidzo80 »

Pa pazi obično restartovanje bi trebalo da zaustavi te procese. Ako ne onda pokušaj da obrišeš sve uparene uređaje. Naravno pretpostavljam da je bluetooth ugašen.

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

nidzo80, sve sam probao sto mi je palo na pamet da uradim...i restart ,i ponovo uspostavljanje dva telefona preko bluetootha...ma nista...i dalje stoje procesi u oba telefona...hmm...lepo da poludim...ne znam visae ni sta bih probao...a to me tako nervira....
Poslednja izmena od Ninolina u Pon, 29. Jul 2013. 18:11, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: uklonjen citat posta koji je odmah iznad - nemoj to vise da radis.
Huawei

PedjaBL
Banned
Pridružio se: Sre, 08. Maj 2013. 08:03
:: Note N7100
:: Note n7000

Post od PedjaBL »

Stavi telefon na punjac I napuni ga na 100 I restartuj I nakon tog opet dopuni na 100 I trebalo bi da nestane

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

Resio problem tako da kazem...uradio reset fona...i sad je sve ok bar na xperiji :)
Huawei

Kejp
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 23. Jan 2012. 13:27

Post od Kejp »

Pozdrav ljudi, pomagajte! Kupio sam fon prekjuce u americi i stalno mi puca wireless konekcija, dok na mojoj xperii miro i telefonima oko mene radi normalno. Video sam na google da se dosta ljudi zalilo na ovaj problem, ali nigde nema resenja. Jel se desavalo jos nekom ovo i kako to resiti?

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

Kod mene se to ne desava...fon radi odlicno...sve bukvalno leti...wireless radi ko sat...ne puca konekcija...ne znam sta bi moglo da bude kod tebe...hmmm...pojma nemam...
Huawei

ilex
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od ilex »

Kejp, imas na xda forumu kako da poboljsas wifi i jacinu signala

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

Stigao je novi update 244
Sta donosi nemam pojma ali cu uskoro saznati.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

od ovpg novog update...primecujem da je fon samo jos brzi...i listanju aplikacija...i pogotovo u pregledu slika....nekako je fon fleksibilniji...lakse ide sve....toliko neko moje misljenje....u svakom slucaju poboljsanje....
Poslednja izmena od Miškoni u Pon, 26. Avg 2013. 13:34, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Uklonjen nepotreban citat, pročitaj pravila foruma!
Huawei

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

Heee...ispao mi danas fon u kupatilu u kadu punu vode...prva pomisao ...dok sam ga brzo izvadio...reko gotov je...sigurno crko fon....kad eto ipak sve ok sve radi...bio je u vodi da kazem dve tri secunde:-):-):-)
Huawei

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

bata bogdan da se tebi nije izbrisalo ono L pa pomislio da je Z pa otisao u kadu?
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Odgovori