Samsung Galaxy Note II N7100
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Re: Samsung Galaxy Note II N7100
Samo cekam kada ce da predje na nexus 4 i da se smiri kao ja 

- zoreli
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
- :: Galaxy S21 Plus
Re: Одг: Samsung Galaxy Note II N7100
Da , eto vidiš Nexus-a nisam imao ... nije loša ideja 
A evo i dobrog poređenja: Samsung Galaxy S 4 vs Samsung Galaxy Note II
http://youtu.be/u-v0iUXXVxM

A evo i dobrog poređenja: Samsung Galaxy S 4 vs Samsung Galaxy Note II
http://youtu.be/u-v0iUXXVxM
16 godina na forumu MOBILNISVET
- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
Interesuje me da li je moguće izvršiti zamijenu samo one sjajne lajsne na rubu telefona i koliko je to isplativo ako je uopšte moguće?
- zoreli
- Moderator
Janka_88 , to je vrlo teško . A što bi je menjao ?
Dakle definitivno je NOTE II bolji od S3 , (veći ekran, bolja baterija, brži u radu) .
Da bi ga uporedio sa S4 mora da dobije 4.2.2 / 4.3 .
Ovaj 4.1.2 baš zastarelo deluje
(naravno posle korišćenja S4)
Dajem mu fore do kraja septembra da dobije apdejt , ako ne dobije ode na prodaju .
Dakle definitivno je NOTE II bolji od S3 , (veći ekran, bolja baterija, brži u radu) .
Da bi ga uporedio sa S4 mora da dobije 4.2.2 / 4.3 .
Ovaj 4.1.2 baš zastarelo deluje

Dajem mu fore do kraja septembra da dobije apdejt , ako ne dobije ode na prodaju .
- janka_88
- Expert
Iz razloga što sam našao jedan Note 2 da uzmem (dajem svoj S3 + 35eur) i jedino što me kopka je to oštećenje na lajsni od oko 2-3mm na gornjem lijevom dijelu telefona na toj lajsni. Ostatak telefona u perfektnom stanju sa full opremom. Zato me i interesovalo koliko bi taj poduhvat koštao jer volim da je sve u top stanju...
- zoreli
- Moderator
Bolji nađi neki NOTE II koji je istog stanja kao tvoj S3 i doplati 50-60 evra 
Instalirao sam [ROM] Android Revolution HD 19.0 | High Quality & Performance | XXDMG1 | Jelly Bean
Dodao sam: AccuWeather Widget + Main S4 Tmemed For Note 2
E sad već liči na nešto

Instalirao sam [ROM] Android Revolution HD 19.0 | High Quality & Performance | XXDMG1 | Jelly Bean
Dodao sam: AccuWeather Widget + Main S4 Tmemed For Note 2
E sad već liči na nešto

Poslednja izmena od zoreli u Pon, 19. Avg 2013. 09:04, izmenjeno 1 put ukupno.
Nikako ti se ne isplati raditi tako nešto zbog ogrebotine od 2-3 mm. Ok, volim i ja kad urwđaji dobro izgledaju, ali budimo realni...to je samo stvar. Služi ona nama a ne mi njoj. Moj Note 2 je zaradio 2 sitne ogrebotinice po toj istoj ivici (flip cover nije neka zaštita, ali šta ću, volim kako izgleda) i stvarno se ne stresiram oko toga.
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
janka_88, mislim da tu lajsnu ne možeš da promeniš, kao da menjaš ceo fon bi te izašlo.
Ma da, sad nešto gledao na netu. Ta lajsna nije samo lajsna, već je ustvari centralni deo telefona koji nosi sav hardver unutra. Tako da ništa od toga.
- PedjaBL
- Banned
- Pridružio se: Sre, 08. Maj 2013. 08:03
- :: Note N7100
- :: Note n7000
Lajsnu I da se odlucis da mjenjas tesko da ces naci orginal a kinez ti se neisplati...
Evo jedno sumanuto pitanje za vas koji koristite S pen (ako vas ima): kada koristim opciju prepoznavanja rukopisa, sva slova mi normalno rade, tojest sistem ih lepo prepozna, jedino Y neće da uhvati. Gde da nađem neki tutorial u kome mogu da vidin šta da žvrljam da bi sistem prepoznao da hoću da napišem baš to slovo?
Znam da je možda sumanuto, ali dosta koristim beleške, i kada ih sačuvam, lakše mi je da ispišem naziv sa olovčicom koja mi je ionako u ruci, nego da se prebacujem na tastaturu. Samo me taj ipsilon ubija.
Znam da je možda sumanuto, ali dosta koristim beleške, i kada ih sačuvam, lakše mi je da ispišem naziv sa olovčicom koja mi je ionako u ruci, nego da se prebacujem na tastaturu. Samo me taj ipsilon ubija.
- PedjaBL
- Banned
Ako vjerujes olovcicu uzeo nisam...tako da nemogu pomoci...a vjerujem da ima fora za ipsilon
Problem rešen. Imam izabran srpski i engleski kao opcije za unos. Kad stoji srpski, ne kapira Y jer ga u našem jeziku i nema. Čim prebacim na engleski najnormalnije prepoznaje.
Sad sam miran, ovo me je baš nerviralo. Dosta koristim olovku i za hvatanje beleški i za skiciranje, i nerviralo me je ovo, a znao sam da sigurno ima neko jednostavno rešenje.
Meni su veličina ekrana i olovka glavni razlozi što sam ovaj telefon uzeo. Ok, i multiview, mada moram da se nakanim da rootujem telefon i ubacim onaj hack koji dozvoljava da bilo koja aplikacije može da radi u splitscreen varijanti. Onda će tek i to biti prednost.
Sad sam miran, ovo me je baš nerviralo. Dosta koristim olovku i za hvatanje beleški i za skiciranje, i nerviralo me je ovo, a znao sam da sigurno ima neko jednostavno rešenje.
Meni su veličina ekrana i olovka glavni razlozi što sam ovaj telefon uzeo. Ok, i multiview, mada moram da se nakanim da rootujem telefon i ubacim onaj hack koji dozvoljava da bilo koja aplikacije može da radi u splitscreen varijanti. Onda će tek i to biti prednost.
- PedjaBL
- Banned
Ma nista mi netreba mimo fabrickog..dok sam bio u fazonu root svakih malo sam mjenjao romove isprobavao...otkad imam note2. Sve radi bez problema...sve podesio...baterija extra..tako da necu da cackam da sta ne ureknem...hahah...inace ovaj stock je bas ispeglan..nijedna zamjerka sem jebenog dajlera...I to samo prvi put..
- zoreli
- Moderator
Upravo tako , za ovih par dana isprobao sam nekoliko ROM-ova i nijedan ne radi kako treba , Vratio sam se na fabrički ... ali evo sad problema - nema opcije download za Srpsku tastaturu a imao sam (nema download u ponudi
a bio je ) , a hteo sam svež instal N7100XXDME6_N7100OXXDMF1_N7100XXDMF1_HOME.tar (Nordic) a kad sam prvi put instalirao bilo je ... e shit .
Sad sam vratio nandroid backup fabričkog roma , sreća pa sam uradio backup stock ROM-a dok je sve bilo OK podešeno
.
Evo upravo i HTC One-X dobio nadogradnju na 4.2.2 , shame you Samsung

Sad sam vratio nandroid backup fabričkog roma , sreća pa sam uradio backup stock ROM-a dok je sve bilo OK podešeno

Evo upravo i HTC One-X dobio nadogradnju na 4.2.2 , shame you Samsung

- PedjaBL
- Banned
Neka je..dobice I n2...a sto koristis nordic regiju..neki poseban razlog ili? Ja sam probao par I jedno me njemacki dbt odusevio radom...nemoze me niko ubjediti da kuvani romovi rade bolje od stock...pa ipak su to radili ljudi koji su dali maksimum da bi to radilo kako treba...ovo sto svako od nas cscka doradjuje sve to ima mane I prednosti..al stock radi extra...jos danas samsung link aplikaciju aktiviram..znaci prava stvar...
- zoreli
- Moderator
Stock ROM je najbolji i najstabilniji , ali razlika je između 4.1.2 i 4.2.2 baš uočljiva ... Note 2 sam uzeo iz razloga što ima velik ekran i bateriju i moje mišljenje je da Note ima sad 4.2.2 bio bi bolji izbor od S4 (i prilično jeftiniji 380 vs 460 evra ) .
Juče sam apdejtovao drugaru Galaxy Grand Duos na stock 4.2.2 , platio ga novog 255 evra i stvarno za te pare je bezobrazno dobar telefon od 5 inča (bez obzira na rezoluciju 800x400) , jbt izgleda sad kao S4 KOMPLETNO
.
Inače surf internetom na NOTE II je sjajan doživljaj ali zaista se treba duže navikavati na veličinu a pogotovu na težinu telefona .

Juče sam apdejtovao drugaru Galaxy Grand Duos na stock 4.2.2 , platio ga novog 255 evra i stvarno za te pare je bezobrazno dobar telefon od 5 inča (bez obzira na rezoluciju 800x400) , jbt izgleda sad kao S4 KOMPLETNO

Inače surf internetom na NOTE II je sjajan doživljaj ali zaista se treba duže navikavati na veličinu a pogotovu na težinu telefona .

- janka_88
- Expert
Ovako sad... konačno sam naletio na pristojan Note 2 koji bi mogao uzeti u zamijenu za S3 uz doplatu od 75eur. Kakvo je vaše mišljenje da li se isplati uraditi to i da li ima nekih konkretnih razlika osim u veličini?
- zoreli
- Moderator
Evo ovako: Bolja baterija , brži u radu , duplo više rama , bolji browser , kamera za nijansu bolja , surf/youtube/igrice daleko bolje izgledaju na 5,5" , daleko manje laga , kad bi dobio 4.2.2 / 4.3 nebi pomislio da kupim S4 (imaju rok do kraja septembra onda ga bacam iz protesta
),
navićeš se za par dana - definitivno uzimaj (veruj meni ja sam imao 4 komada S3 pa S4 i sad NOTE II ) - trenutno ubedljivo najbolji odnos cena - kvalitet (samo mi još kvari utisak stari 4.1.2
)
Inače realna je doplata S3 za NOTE II (isto stanje) 75-100 evra .

navićeš se za par dana - definitivno uzimaj (veruj meni ja sam imao 4 komada S3 pa S4 i sad NOTE II ) - trenutno ubedljivo najbolji odnos cena - kvalitet (samo mi još kvari utisak stari 4.1.2

Inače realna je doplata S3 za NOTE II (isto stanje) 75-100 evra .
- PedjaBL
- Banned
Baterija je prva I vrh je nad s3...o ramu da ne pricam....razlika nije neka...velicina ce pravi velik problem...jedina pozitivna mana