Danas sam cackao Lumiu 920, i moram da kazem da je osecaj koji ostavlja pod prstima najlepsi koji su moji prsti pipali u zivotu.

Ozbiljno, znaci malo je reci za takvu izradu da je premium. Apsolutno savrsenstvo.
E sada, sta reci, muka...

Ovo su mi plusevi kod jednog i drugog fona koji su meni jako bitni, a u odnosu na onaj drugi:
Lumia 920:
+ Izrada, apsolutno savrsena, apsolutno savrsen materijal kucista.
+ Kamera
+ Za mene svez i nov operativni sistem, lep osecaj promene
Xperia SP
+ Potpuno funkcionalan operativni sistem, bez ikakvih kompromisa. Veca dostupnost aplikacija. Bolje igrice. Mogucnost instaliranja "narodnih" verzija. Personalizacija.
+ Dioda
znemanja napisao:Da ne bi pocelo opet vecito prepucavanje, moras da kazes koji su ti zahtevi od novog uredjaja.
E kada bi ti znao kako idu moje misli, jasno bi ti bilo zasto mi nije jednostavno da istaknem sta mi je kod telefona vazno. Recimo ovako nekako:
Kamera mi jeste vazna, ali mi je mnogo vazniji funkcionalniji OS. A opet, ne bi bilo lose da probam nesto novo, osvezenje, medjutim ima nedostataka na koje bih morao da se naviknem, ali ako dodamo njegovu savrsenu, apsolutno savrsenu izradu, nekako bih i prezalio to sto ima 10 puta manje aplikacija, jer realno ni sam nisam neki app manijak, vise bi mi trebala dobra kamera nego milion aplikacija, ali opet ako ne podrzava "narodne" verzije, onda to znaci da i od tih malo igrica, njih ustvari ima jos manje... A to bi ipak bio prevelik kompromis da bih imao dobru kameru. Nije da xperia SP nema nikakvu. A ako uzmem u obzir da je beli xperia sp u potpunosti lep telefon (iako je daleko od premium osecaja, daleko je i od nekog krsa), nije sada da nuzno moram da uzmem Lumju 920, po cenu da ne mogu da stavim svoje melodije i pozadine na telefon. A opet, jaka stvar pozadina, to koristis od windowsa '98, mozda je vreme da otkrijes nesto sveze i novo... Plus dobijas dobru kameru gratis, a koliko si puta samo pomislio 'eh da mi je bolja kamera samo malo bolja', tako da... kamera mi jeste vazna, ali mi je mnogo vazniji funkcionalniji OS...

Eto tako teku moje misli

U krug, nedoumica
Xperia SP mi je funkcionalnija, Lumia 920 "adrenalinskija", ali i bela Xperia sa onom njenom diodom ne ostavlja coveka ravnodusnim, dok kod Lumia 920 dobra kamera nadoknadjuje funkcionalnost os-a.
Zato nisam hteo da ista isticem kao meni vazno, vec sam ostavio da mi vi predlozite sto vise vasih misljenja, u nadi da cete mi nekim predlogom (koga ja trenutno nisam svestan), zatvoriti taj krug.
I mogu vam reci da ste mi vec do sada pomogli poprilicno.

Ovom prilikom zelim da se zahvalim ljudima koji su mi skrenuli paznju na izradu Lumije - recimo njenu izradu nisam racunao kao bitan faktor, ono sto se kaze "postovao sam je", ali nisam verovao da je to sad ne znam koliki faktor u mom izboru, posebno jer mi ni xperia nije bila losa - a onda sam otisao da je opipam... i bolje da nisam
Ja vam se ovde zahvaljujem, a ustvari vi ste mi samo zakomplikovali
Tako da, ako neko ima sta da doda, slobodno... A na kraju, niko ne zna sta ce biti... Krčkaće se ovo još... To be continue...