Samsung Galaxy Note II N7100
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
- iamivan
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
- :: Sexus 6P Graphite
- Kontakt:
Re: Samsung Galaxy Note II N7100
Otvori u Intezi, ne plaćaš ni održavanje, ni bilo šta drugo. 

- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Re: Одг: Samsung Galaxy Note II N7100
Ne znam da li mogu u intezi to da uradim ako ne primam platu preko njihove banke. Ja sam u komercijalnoj banci, a ne bih prelazio u drugu banku.
Note IV N9100 dual
- iamivan
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
- :: Sexus 6P Graphite
- Kontakt:
Možeš naravno. 
Bilo ko, ali bukvalno bilo ko može podneti zahtev za internet karticu i devizni račun. Samo ti treba lična karta i pravac najbliža ekspozitura.

Bilo ko, ali bukvalno bilo ko može podneti zahtev za internet karticu i devizni račun. Samo ti treba lična karta i pravac najbliža ekspozitura.

- toda81
- Prijatelj foruma
Pa to je onda super! Supruga vec ima devizni racun u Komercijalnoj banci pa cu ipak onda njih da pitam da li oni imaju internet karticu, a ako nemaju onda idem pravac inteza
Note IV N9100 dual
- nemanjabrat
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Ned, 09. Nov 2008. 18:03
- :: Note 3 N9005
- :: Note Tab N8000
iamivan je u pravu 100% sto se tice kartica imam i ja bas tu
toda81 kupio sam dock od lika sa kupujem prodajem za 1600 din. a bateriju od jednog lika iz Nisa koji prodaje opremu sa istog sajta za 2000din. U pravu si za baterije ni ja se nebi zaje***** sa neoriginalnim baterijama. Ovu sto sam ja kupio je original identicna je kao u mom telefonu i stigla je u hermetickom samsung pakovanju i naravno drzi isto kao i ova sto sam dobio uz teefon.
E sad je ste smaranje da skidas stalno poklopac ako te zaje****, onda ti pre preporucujem da kupis back up battery cover isto na kupujem prodajem
kosta oko 2 i po soma.
http://www.wooden-phonecases.com/photo/ ... _cover.jpg
janka_88 brate aj ako mozes da mi objasnis fazon kupovine bilo koji stvari sa amazona ili ebay-a. Najvise me zanima carina i dostava. Posalji mi na pm ako ti nije problem ukratko.

toda81 kupio sam dock od lika sa kupujem prodajem za 1600 din. a bateriju od jednog lika iz Nisa koji prodaje opremu sa istog sajta za 2000din. U pravu si za baterije ni ja se nebi zaje***** sa neoriginalnim baterijama. Ovu sto sam ja kupio je original identicna je kao u mom telefonu i stigla je u hermetickom samsung pakovanju i naravno drzi isto kao i ova sto sam dobio uz teefon.
E sad je ste smaranje da skidas stalno poklopac ako te zaje****, onda ti pre preporucujem da kupis back up battery cover isto na kupujem prodajem

http://www.wooden-phonecases.com/photo/ ... _cover.jpg
janka_88 brate aj ako mozes da mi objasnis fazon kupovine bilo koji stvari sa amazona ili ebay-a. Najvise me zanima carina i dostava. Posalji mi na pm ako ti nije problem ukratko.
10 Factory 10 Symbian 10 Chinese 1 Linux 10 Windows
- toda81
- Prijatelj foruma
Nemanja rat, aj mi poslaji na pp link od tog cike iz Nisa koji prodaje originalne samsung baterije. Reci mi samo zasto ti menja bateriju. Da li zato sto ti ne izgura celi dan ili postoji neki drugi razlog? Meni je bas cudno sto na note 2 nikako ne uspevam potrosim bateriju do kraja iako tel skidam ujutru u 6h sa punjaca, a nikad ne legnem pre 1h i baterija bude od 30-50%
Janka, ako mozes i meni posalji kopiju poruke koju posaljes kokegi o tome kako se kupuje i kako funckionise kupovina i carina vezana za kupovinu preko ebay-a i amazon-a
Janka, ako mozes i meni posalji kopiju poruke koju posaljes kokegi o tome kako se kupuje i kako funckionise kupovina i carina vezana za kupovinu preko ebay-a i amazon-a
Note IV N9100 dual
- Ceftriaxone
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
- :: XZs
- :: S7e
Што се тиче амазона и ибеја, нема ту никакве мудрости. Одеете на сајт, региструјете се, вежете картицу за пејпал налог и онда купујете. 90% ствари стиже из Кине. Испорука зна да потраје, ја нпр још чекам нешто што је послато 31.8., али су ми с друге стране стигле неке ствари које сам наручио доста касније. Из Америке и Енглеске ствари стижу у року од 7 дана. Бар су моја искуства таква. Уколико је пошиљка са оним tracking number-ом, стиже брже, јер се тошаље неком бржом поштом. Ако нема, онда се чека по пар недеља.
Уколико после истека неког разумног рока (сваки продавац има то на свом линку), не стигне пошиљка, имате право на повраћај новца или да тражите да вам поново пошаљу исто. Ту нема проблема, излазе у сусрет.
Е сад, долазимо до тренутка кад роба улази у Србију.
Пошаљиоци су обично лукави, па на пакету напишу неку цифру типа 5$, и онда пакети углавном пролазе без додатних трошкова. Мени је до сада стигло сигурно 20 пакета вредности 1-20$ и ниједном нисам платио никакве додатне трошкове.
1. ПДВ: У принципу држава би могла да лупа ПДВ на све што стиже, а по ком приниципу то наплаћују, тј. коме наплаћују а коме не, немам појма. Може се десити да вам лупе ПДВ на пошиљку од 2$, а да вам следећи пут не наплате ништа а пошиљка је нпр. 35%. Дакле правила нема.
2. Царина: Ту је већ ствар јаснија. Роба коју шаље физичко лице се не царини ако је износ мањи од 75еврића, а испод 50еврића ако шаље правно лице.
Ово је све базирано на мом личном искуству. Ако вас нешто занима, питајте.
PS Сори за оф
Уколико после истека неког разумног рока (сваки продавац има то на свом линку), не стигне пошиљка, имате право на повраћај новца или да тражите да вам поново пошаљу исто. Ту нема проблема, излазе у сусрет.
Е сад, долазимо до тренутка кад роба улази у Србију.
Пошаљиоци су обично лукави, па на пакету напишу неку цифру типа 5$, и онда пакети углавном пролазе без додатних трошкова. Мени је до сада стигло сигурно 20 пакета вредности 1-20$ и ниједном нисам платио никакве додатне трошкове.
1. ПДВ: У принципу држава би могла да лупа ПДВ на све што стиже, а по ком приниципу то наплаћују, тј. коме наплаћују а коме не, немам појма. Може се десити да вам лупе ПДВ на пошиљку од 2$, а да вам следећи пут не наплате ништа а пошиљка је нпр. 35%. Дакле правила нема.
2. Царина: Ту је већ ствар јаснија. Роба коју шаље физичко лице се не царини ако је износ мањи од 75еврића, а испод 50еврића ако шаље правно лице.
Ово је све базирано на мом личном искуству. Ако вас нешто занима, питајте.
PS Сори за оф

ex ivan87
- toda81
- Prijatelj foruma
Reci nam samo kolika postarina bude? Da li se vidi da li je prodavac nekog proizvoda iz Kine ili nor iz Engleske ili Amerike? Pretpostavljam da Posta posreduje prilikom isporuke robe jer je drzavna firma
Note IV N9100 dual
- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
Ja sam vec pisala ovde na forumu da mi ni jednom nisu naplatili ni PDV ni carinu niti dostavu do stana. Jedino sam jednom platila 60 dinara jer je prodavac napisao na posiljci da je pismo vrednosno.
Inace sve ide preko zvanicne poste.
Inace sve ide preko zvanicne poste.

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
- Ceftriaxone
- Mobil manijak
Пише на сваком линку одакле је продавац.
Поштарина је углавном бесплатна. Наглашено је тако где се плаћа.
Поштарина је углавном бесплатна. Наглашено је тако где се плаћа.
ex ivan87
- toda81
- Prijatelj foruma
To je onda fantasticno! Definitivno mi ne pada na pamet da kupujem vise nesto kod nas. Samo da dodjem do internet kartice i krecem u akciju
Note IV N9100 dual
- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
nemanjabrat, toda81, u principu je sve vrlo jednostavno kao što je rekao Ceftriaxone. Ja npr. kao lice u stalnom radnom odnosu imam mogućnost da posjedujem Visa Classic karticu koju sam registrovao na PayPal i sa kojom uredno vršim plaćanja putem istog na ebay-u kao i na amazonu. S tim da sa njemačkog amazona šaljem kod prijatelja u Minhen robu pa mi on šalje putem busa ili lično što je dosta jeftinije nego poštom ili čak i besplatno (ako on donosi a često dolazi). Činjenica je da roba iz Kine duže putuje, a što se carine i poreza tiče nisam upoznat baš sa zakonom u Srbiji ali ovdje u BiH se sve preko 50KM vrijednosti carini i oporezuje (računajući i poštarinu koja podliježe carini i porezu) i to je jedina mana. Skoro sam i počeo kupovati preko PayPal-a odnosno ebay-a tako da mi iz Amerike stigao artikl za 10 dana, iz Njemačke za 9 dana dok iz kine evo već 20 dana ne stiže... mada je i naveden rok isporuke 20-31.10. tako da još čekam. 

- toda81
- Prijatelj foruma
Hvala vam puno na svim informacijama. Mnogo znaci kada je covek upoznat kako nesto funkcionise
Note IV N9100 dual
- nemanjabrat
- Redovni učesnik
Hvala svima na informacijama.
Koliko sam razumeo, ako prodavac na paketu napise da vredi par dolara onda se posljika ne carini. Burazer je iz Nemacke narucio adidas patike iz prodavnice, tih patika nema kod nas, kostale su ga 100e i na carini su mu uzeli 50e. Znaci da je fazon u tome da se napise da posljika vredi malo da bi se izbeglo carinjenje.
Mislio sam na pm da mi napise neko jer ipak ovo nije tema vezana za note2
toda81 nisam kupio drugu bateriju jer mi ova slabo drzi. Dosta maltretiram telefon pa izdrzi mob bas tu negde oko 24h, pa da ga ne bih punio 2 i po sata samo ubacim drugu bateriju koja je vec puna a ovu praznu stavim u dock.

Koliko sam razumeo, ako prodavac na paketu napise da vredi par dolara onda se posljika ne carini. Burazer je iz Nemacke narucio adidas patike iz prodavnice, tih patika nema kod nas, kostale su ga 100e i na carini su mu uzeli 50e. Znaci da je fazon u tome da se napise da posljika vredi malo da bi se izbeglo carinjenje.
Mislio sam na pm da mi napise neko jer ipak ovo nije tema vezana za note2

toda81 nisam kupio drugu bateriju jer mi ova slabo drzi. Dosta maltretiram telefon pa izdrzi mob bas tu negde oko 24h, pa da ga ne bih punio 2 i po sata samo ubacim drugu bateriju koja je vec puna a ovu praznu stavim u dock.
- Ceftriaxone
- Mobil manijak
Цариник ако му је вредност на пошиљци сумњива, проверава вредност исте на интернету и онда се често дешава да зацепи царину и порез.
Ако је нешто што реално вреди 50е, плаћено 30е, а на пошиљци стоји 5е, логично је да ће цариник да види да му је сумњиво и да ће зацепити порез и царину на вредност од 50е.
Дакле, шта год писало на пошиљци, цариник може да царини и опорезује ако му дуне. На то не мош да утичеш.
Ако је нешто што реално вреди 50е, плаћено 30е, а на пошиљци стоји 5е, логично је да ће цариник да види да му је сумњиво и да ће зацепити порез и царину на вредност од 50е.
Дакле, шта год писало на пошиљци, цариник може да царини и опорезује ако му дуне. На то не мош да утичеш.
ex ivan87
- zoreli
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
- :: Galaxy S21 Plus
Ja sam do sada tako naručio 7-8 raznih obloga/maski i uvek mi poštar samo ostavi u sandučetu , besplatna je dostava samo se čeka i po 25 dana na isporuku . Inače ultra tanke obloge sam plaćao od 1$ pa do 7,5$ (Nillkin) .
Inače nudi mi drugar Note 2 (sivi) star 2,5 meseca bez tragova korištenja za 290 evra , da uzmem (opet) ?
Inače nudi mi drugar Note 2 (sivi) star 2,5 meseca bez tragova korištenja za 290 evra , da uzmem (opet) ?

16 godina na forumu MOBILNISVET
- toda81
- Prijatelj foruma
Nemanjabrat, ipak miskim da je brz veze sto stslno menjas bateriju umesto da je punis u telefonu kad ti baterija uvek izdrzi 24h. Da ti ne izdrzi od jutra do spavanja onda je u redu da imas rezervnu i da stslno skidas poklo9ac i ubacujes drugu bateriju. Na taj nacin kao sto ti radis brzo ces da zezbes poklopac. Daj Boze da gresim, ali se bojim da sam ipak u pravu. Dobro je imati dock i rezervnu bateriju u slucaju da ides na neki put i da nemas vremena da punis telefon pa je onda zamenis. Ovo je samo moje misljenje i nem9j me pogresno shvatiti jer nemam losu nameru
Note IV N9100 dual
- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
Ja isto tako nemam namjeru stalno prebacivati bateriju ali bi u torbici nosio napunjenu rezervnu bateriju u slučaju da ostanem bez primarne. Inače isto smatram da je glupo da primarni način bude stalno prebacivanje baterija.
- nemanjabrat
- Redovni učesnik
Ma svi ste vi super
Kapiram vas. toda81 nema ljutnje, pa svi se mi ovde znamo
Za sada nemam nikakve probleme sa poklopcem. Razlog iz koga menjam bateriju stalno je taj sto sam bukvalno napravio neku vrstu rutine. Od jutra krenem na posao i koristim mob sa punom baterijom, ne mogu da vucaram punjac sa sobom. Kad zavrsim radno vreme i dalje koristim telefon i jednostavno nemam vremena kad da ga stavim 2 i po sata na punjac, baterija mi pred kuntanje bude oko 20%-30%,pa taman kad ustanem ostane nesto malo i naravno, nemam vremena da punim opet pa samo ucukam drugu bateriju. Morate i mene da razumete