Windows Phone 8 aplikacije

programi, sistemski alati, navigacija
Pravila foruma
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
Odgovori
rotkod
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 22. Jan 2010. 20:45
:: Lumia 920
:: Asus NX90

Re: Windows Phone 8 aplikacije

Post od rotkod »

Slika
Evo kako to sve skupa izgleda...

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Rotkod, skroz si u pravu! Data sense je jedna super korisna aplikacijica. Pre svega što ti daje da postaviš limit za data protok preko mreže, i gasi pozadinski data saobraćaj posle toga, a takođe i zbog mogućnosti mapiranja wifi mreža. Meni je super da ubacim kućnu wifi mrežu, mrežu na poslu i još neke, i čim se pojavim na lokaciji, telefon se kači na tu mrežu.

Ako neko od vas čita digitalne stripove (.cbr ili .cbz datoteke), preporučujem aplikaciju Comicana. Super interfejs, konekcija na skydrive.... Ja lepo napakujem stripove na Skydrive u poseban folder, i onda sa aplikacije poskidam po par komada kad mi se čita, pa kad završim, obrišem ih sa telefona, i tako u krug.

Ko nema Nokia WP8 uređaj i sa njim sve Nokia dodatke za kameru, preporučujem photosynth. Panorama fotkanje, i dosta drugih korisnih opcija.

Za kreativne: Fresh Paint. Aplikacija omogućava crtanje, ali s tim što se ponaša kao pravi materijal. Dakle boje se mogu mešati na paleti, potezi četkicom zaista izgledaju kao potezi četkicom, mogu se "vodom" razređivati boje...odlično urađena aplikacija.

Toliko od mene za sada [SMILING FACE WITH SMILING EYES]

Cedogares
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 06. Jun 2013. 20:07
:: Samsung Ativ S

Post od Cedogares »

@Rot
Svaka ti cast na svakom postu, veoma zahvalan.. Da super program i bas mi je drugar pokazivao na Lumiji 820 pa me je zaintrigiralo.. Znaci ako sam dobro razumeo ti nisi klasicno apdejtovao HD+ vec si ponovnim skidanjem sa stora dobio vec azururanu verziju?

Ja sam sve blizi fabrickom resetu, imam par problemcica sa fonom i cini mi se da mi je ta krajnja mera pokucala na vrata, zeza me povezivanje sa PC-ijem, kada sam pokusao developer update na GDR3 doslo je do problema, data sens mi se nije pojavio nakon apdejta na GDR2... Nego imam i par nedoumica sta ce se desiti nakon reseta:

1. Ako sam dobro razumeo telefon se vraca u izvorno stanje- Da li ce mi nakon toga automatski biti ponudjen GDR2 apdejt?

2. Sve od licnih podataka gubim- Postoji li elegantno resenje da sve bekapujem i kako? Pada mi na pamet upload na skydrive(?) ili kopiranje na SD s'obzirom da mi povezivanje sa PC-ijem ne funkcionise..

3. Sta se desava sa microsoft accountom, podacima na skydriveu, aplikacijama tipa tapatalk, viber, whatsapp, instagram gde imam gomilu prepiske i licnih stvari, hoce li to sve u potpunosti nestati ili cu ponovnim skidanjem, instalacijom i logovanjem pristupiti svemu opet?

@Rot

I mene najvise plasi gubitak Here Drivea al nadam se da cu ga skinuti nekako opet, bas sam i devojci na Ativ instalirao pre neki dan uz jos vece zezanje nego kod mene al uspeo na kraju..

Cedogares
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Cedogares »

araphel napisao:
Ko nema Nokia WP8 uređaj i sa njim sve Nokia dodatke za kameru, preporučujem photosynth. Panorama fotkanje, i dosta drugih korisnih opcija.
Uf panorama mi je bas falila, probao par aplikacija izmedju ostalog i hvaljeni photosynth za koji smatram da je ka ta stro fa lan :lol: , isti ovaj drugar sa Nokijom 820 mi pokaze Nokia Panorama app, koju preko proxyja skinem (ovaj put bez ikakvog problema, za razliku od HD+ :) ) i sta reci, fantasticna aplikacija ;) .. Preporuka!

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

rotkod, prvo hvala na dosta korisnih info.
Što se tiče data sense. Verovatno misliš u Podešavanjima na "resetuj telefon". Pitanje je da li se izgube svi podaci i podešavanja? Lumia 520.

miodrage napisao:Vazi za sve. Ja sam napusao detaljno uputstvo kako se to radi, procitajte, obavite, uzivajte
Bump.
Pretražujem tvoje odgovore iz profila, smorih se jeb#te. Pa ti više provedeš vremena u prepucavanju wp vs droid nego piskaraući konstruktivne odgovore o wp. Molim te da usmeriš bar pola energije koje trošiš na prepucavanje na wp i pomaganju početnicima kao što sam ja :D

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Šta znam, meni photosynth nije delovala uopšte loše. Doduše, ne treba mi, kad već imam Nokia Panorama.

Što se tiče pitanja o resetu, gubi se apsolutno sve, ja sam to radio nedavno jer sam morao da menjam telefon. Radio sam backup naloga i aplikacija na Skydrive, i uredno su se vratili nalozi i aplikacije, ali ništa od podataka unutar aplikacija nije. Dakle, morao sam ponovp da povezujem neke kontakte, da setujem zvona i jezik, da skidam mape, itd. Opet, bolje nego da nemaš apsolutno ništa.

Cedogares
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Cedogares »

OK, znaci sve sto uploadujem na skydrive tu i ostaje i telefon posle restarta prihvata stare lozinke i microsoft account se ne gubi tj posle se samo loginujem??? To mi je bitno!

@Baraba
viewtopic.php?f=72&t=26886&p=371283#p371283

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Cedogares, hvala. Mada me zanima i gde je on objasnio, pošto se hvali da jete. Probam malo kasnije i javljam za 520.

Ostaje problem sa Skydrive na PC. Uključio sam da se vide svi fajlovi na pc. Ali nigde ne vidim upload slika. Ajde da prekopiram problem sa predhosne strane, boljećete razumeti, baš je iritantno da sve ovo ne ide automatski:
Uđem u Fotografije, Snimci sa kamere, selektujem šta želim da probacim, kliknem na opcije ili one tri tačkice u donjem desnom uglu i izaberem "sačuvaj u usluzi SkyDrive", to se otprema, ali se ne pojavi na pc aplikaciji instaliranoj u SkyDrive. Vidim ih samo u telefonu u Fotografije, Albumi pa Stavke otpremljene na SkyDrive. Kako da se to automatski sinhronizuje sa SkyDrive instaliranim na PC? Na pc u SkyDrive vidim samo ako u telefonu otvorim SkyDrive, kliknem na + (plus) i jednu po jednu dodajem sliku Malo je glupo da mora jedna po jedna stavka.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Ja taj problem nisam imao. Uredno mi je sve išlo na Skydrive i videlo se tamo, dok nisam tu opciju isključio. Lično ne volim da mi se pravi kopija svake slikane fotke.

Što se bekapa riče, da, čim se ukuca ponovo postojeći microsoft nalog, odmah kreće restore svega sačuvanog.

Cedogares
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Cedogares »

Podaci sa kartice ostaju sacuvani, kontakti itd? Znam da pitam gluposti al reset nisam nikada radio pa da me ne iznenadi nesto, ako nekom pada na pamet jos nesto na sta bi mogao da obratim paznju neka kaze sada ili zauvek cuti :D jer reset definitivno pada..

@baraba
Pise ti detaljnije par postova ispod mog ;)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Kontakti ne, ako ih nisi sinhronizovao sa nekim od naloga. Sa memorijske kartice ti sve ostaje.

rotkod
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 22. Jan 2010. 20:45
:: Lumia 920
:: Asus NX90

Post od rotkod »

@Cedogares

Ako si uradio update, odnosno već imaš GDR2, nakon fabričkog reseta telefona, ti ćeš imati telefon sa GDR2 i data sense ikonom...
Što se tiče back up-a, jbg... to nisam radio, jer većinu stvari imam, kako na nalozima, tako nešto na skydrive, a i imam SD sa 32GB, tako da mi je na njoj sve bitno...
Brojeve telefona i sve uz to imam na gmail i hotmail...
Aplikacije ćeš morati instalirati ponovo, jednako kao i here drive+ i maps sa odabirom mapa, pa opet download...

Eh da... here drive+ sam uradio ažuriranje, na način koji sam gore napisao... U osnovi je to čisti reinstall... Samo pošto već imaš app, onda piše ažuriraj...
Mada i na nokia sajtu imam nalog, tako da omiljene lokacije imam uvek u here drive+... kad se lognem...

@Baraba

Upravo na to mislim, to je isto što i hard reset, tako da sve u njemu ide pod gumicu i dobiješ telefon, kao kad je kuplje i to sa OS-om, na kojem je bio... GDR2 ili šta već...
Opet, što se podataka tiče, potrebno je uraditi dosta toga, kako kroz naloge, tako kroz pravljenje kopija svega u okviru podešavanja telefona...

Može raditi back up... sms... da ne nabrajam... Ima u podešavanjima... Meni je radio ok, ali ovaj put sam to isključio, jer kao što sam naveo.. Imam sve što mi treba na SD...

:wink:

Cedogares
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Cedogares »

Evo ovako, odradio sam reset i odmah da kazem da je sve ispalo mnogo lakse i bezbolnije nego sto sam ocekivao.. Mozgao sam celo vece da ne propustim nesto bitno u celoj operaciji, slike sam prebacio na SD a u podesavanjima skontam backup opciju (ne znam kako mi je to promaklo) koja omogucuje da se backapuje app list+settings; text messages; photos, posto sam slike sacuvao odradio sam backup prve dve stavke, jos malo mozgao :oops: i uradio reset..

Bilo je potrebno par minuta da se operacija zavrsi, prilikom prvog ukljucivanja ponudio mi je sve isto kao i kada sam ga prvi put ukljucio sa razlikom sto sam vec imao MS account pa sam odmah isao na log in (nudio je i opciju da se krene od nule), dalje je povukao backupovana podesavanja i nakon pojave start screena pozitivno me je iznenadilo sto je za sve aplikacije koje sam imao automatski pokrenuo download, odmah aktivirao wifi na sta je upozoravao i sam fon, neke od aplikacija sam odmah prekinuo jer vec neko vreme skupljaju prasinu, kasnije sam samo ukucao sifre za gmail, hotmail, tapatalk, Viber i Whatsaap sam ponovo aktivirao uz dobijene sifre na sms, rasporedio tileove kao i pre i to je bilo to..

Nabolje od svega sto sam Here Drive+ uspeo instalirati iz prve, bilo je tu par pokrenutih skidanja sa storea koja su bila pod "attention" kontao sam da cu ih poskidati kad odradim proxy podesavanja, kada sam podesio i nasumicno pokrenuo jedno od njih (ikonica pored svakog downloada je bila prazna za razliku od ostalih aplikacija za koje mi nije bio potreban proxy) ispostavi se da sam pokrenuo HD+, izbacio mi "dobru" gresku, iskljucio proxy i skin'o za minut, i to azuriranu varijantu..

Jos bolje je sto se povezuje sa PCijem kao prvi dan tako da je osnovni razlog reseta ispunjen, takodje sam dobio Data Sense, cak su mi i smsovi ostali sacuvani uz napomenu da iz nekog razloga fale oni od zadnjih par dana, slike preko PCija rasporedio po folderima gde su i bili (camera roll, saved itd.), kontakti ostali, kao da nista nisam ni radio sa fonom, ispade prilicno elegantno iako sam se pripremio na obrnuto :) a GDR3 cu sacekati da se pojavi zvanicno..

Hvala svima, posebno @araphel i @rotkod na savetima i pomoci!

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Dali je moguce na ie10 postaviti pocetnu stranicu, na primer google.

Cedogares
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Cedogares »

Idi na google pa na opcije (3 tackice) pa pin to start, tile ce ti ovako izgledati i automatski ce ti otvarati google..

Slika

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Cedogares, dobro to je to sto ja hocu ali zar mora da se promeni i izgled plocice. Meni se vise svidja original plocica.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Kod mene na 925 u podešavanjima interneta imam da odaberem koji search engine hoću. Stavio sam Google i jednostavno čim bilo šta ukucam u address bar, on mi odmah pokazuje rezultate Google pretrage za to što sam ukucao. Nema potrebe da imam bilo kakav home page, niti volim to da koristim.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Da li je ovo neka app na kocku izbačena ili neki kalendar?
Slika

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Ja bih rekao da je ovo neka aplikacija, moguće i neki 3rd party kalendar. Standardni kalendar sigurno nije. Meni se lično ne dopada. Cenim jednostavnost standardnog kalendara.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ovo je tzv Super Calendar, ali ova mogucnost ne dolazi sa applikacijom, nego kao in-app purchase
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Odgovori