Lg Nexus 4 vs Samsung Galaxy S3

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
mazzy
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 10. Dec 2007. 18:34
:: s9+

Re: Lg Nexus 4 vs Samsung Galaxy S3

Post od mazzy »

A nije toliko spor ni obicni s3... citajuci ove komentare, pomslio bih da se ne moze raditi normalno na telefonu. Nemojte tako da pricate kada nije.

weska88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 18. Okt 2013. 21:59
:: iP11pro

Post od weska88 »

mazzy, Mi sto imamo S3 ima da nas ubede da koci,seca,laguje,zakiva itd... :ohmy:

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Ja takođe smatram da se isplati platiti više za 2GB RAM jer vrijedi sigurno. Meni je S3 u svakom segmentu zadovoljavao moje potrebe, uz meni izuzetno dopadljiv dizajn. Takođe stock izgled androida mi se nikako ne sviđa i meni djeluje siromašno, džaba mu sva brzina ovog svijeta. TouchWiz možda usporava donekle rad uređaja, ali i dalje radi na i više nego zadovoljavajućem nivou i sasvim pristojno. Ja bi se možda odlučio na Nexus 4 jer sam S3 imao pa čisto radi promjene, a da nisam imao S3 uzeo bi Samsung. ;)

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Na strani 2 član weska88, je okačio rezultat S3vsN4, čisto onako 8) , lepo piše S3 bolji od N4 :lol: :lol: :lol: .
Čemu sva dalja polemika i pisanje?

Na kraju, 5ar, hoće da gledam filmove na mobu, a tu S3 odnosi pobedu zbog slota za SD.

mazzy
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od mazzy »

Ne kazem ja da nexus i s3 lte nisu brzi... jesu ! Ali daleko od toga da se ne moze raditi na obicnom... ev koristim ga sam. Posto stalno cackam na njemu nesto, jednom ili dva puta refreshujem memoriju i radi mi bez laga. Ko ne koristi mnogo telefon, sasvim je okej.

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Ja dobijem fras kad cujem da neko hoce da gleda filmove na mobilnom.
Aj tablet jos nekako i svarim,ali telefon :cry:
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

mazzy
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od mazzy »

Slika

:)
Poslednja izmena od mazzy u Uto, 19. Nov 2013. 09:59, izmenjeno 1 put ukupno.

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Ja nemam naviku isto gledati filmove na telefonu ali nekad zna i više nego dobro poslužiti za tu svrhu jer sam prilikom par putovanja pripremio po neku epizodu neke od serija koje pratim i vrijeme proleti za čas posla. :D

mazzy
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od mazzy »

Moha jedina zamjerka na s3 je sranje od tastature i tipkanja. Cak sam ubacio smart keyboard. Masim slova i patim se... dodje mi da ga razbijem nekad. Na 4x hd koji sam imao, bolje je radilo

weska88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 18. Okt 2013. 21:59
:: iP11pro

Post od weska88 »

Individualna stvar za tastaturu ja sam presao sa S2 na S3 drugaciju tastature ne mogu ni da zamislim meni licno ova bas odgovara :D

Bandicoot
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sub, 29. Sep 2012. 12:21
:: S6 edge plus
:: S9 plus

Post od Bandicoot »

Behemoth napisao:Ja dobijem fras kad cujem da neko hoce da gleda filmove na mobilnom.
Aj tablet jos nekako i svarim,ali telefon :cry:
U potpunosti se slazem sa tobom.

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
:: Huawei Mate 10 Pro

Post od slavisaj »

Ja da sad kupujem, ne bih uzeo ni jedan od ova dva, imao sam sIII, i imam nexus 4. Oba imaju svoje mane, po svemu sudeci n4 ce mozda dobiti updejt na novi android a mozda i nece, kako je krenulo. Sad imam xiaomi mi2 koji je bolji od oba, kome nije problem 4.3 ekran preporucujem svakome ovaj telefon.

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Jun 2012. 22:27
:: LG Nexus 5X

Post od Chobby88 »

Nexus 4 je vec dobio 4.4.

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od slavisaj »

Kad je donio, na mom jos nema updejt, kad proveravam u telefonu kaze da je up to date. Sve je stock, i zakljucan botloader. No sve u svemu bolji izbor je xiaomi

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Chobby88 »

Na kraju napises "bolji izbor po meni",jer meni na primer nije,jer je mali ekran i ne bih isao sigurno ispod 4,7"
A i podrska za nexus je svakako dosta bolja nego za xiaomi,sto zvanicna,sto xda.

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Nije dobio OTA update,ali imas da instaliras rucno,sto se kaze
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od slavisaj »

Lepo sam napisao ako nije problem velicina ekrana, u svemu ostalom je bolji xiaomi, imam i nexus 4 pa zato kazem. Inace podrska zvanicna za xiaomi je odlicna, svake nedelje ima updejt za miui rom, postoji zvanicni JB za njega, i nezvanicni 4.3 i 4.4, takodje CM i Paranoidandroid, a i nekoliko drugih romova koji su na bazi miui. Sad je xiaomi otvorio source za svoj kernel, tako da ce biti jos vece podrske.

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Chobby88 »

Po specifikaciji ne vidim da nesto izuva koliko je bolji,a sto se tice softvera tesko mogu da poverujem da je bolji nego guglov,a o custom romovima da ne pricam,nexus uredjaji uvek imaju najjacu podrsku na xda,ima milion kernela,romova i modova za svasta nesto,bukvalno sta god sam zamislio sam uspeo da nadjem.
Sta je to onda bolje na xiaomi-ju?

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od slavisaj »

Hardverski je isti kao i nexus 4, samo sto ima vise memorije, postoji od 16gb i 32gb verzija. Imaju isto rama 2gb. Na testovima xiaomi mi2 ima bolje rezultate od nexus 4. Na njega se moze instalirati xposed frameworks, gravity box, i jos svastza raznorazna podesavanja. Sam rom miui je bas odlicno uradjen, nema nikakvih stucanja, na samom uredjaju, camera je mnogo bolja od nexus 4, a zvuk takodje kako preko slusalica tako i preko zvucnika. Ovo sve bez ikakvih modovanja. Podrske ima, jer kako ima zvanican forum tako ima i mnogo drugih foruma , skoro svaka drzava u Evropi ima svoj forum, i podrska je nista manja nego na xda. Jedino nema podrsku na xda, ali valjda ce se promenuti jer je xiaomi otvorio svoj kernel za developere, sto do sad nije bio slucaj.

I da ne zaboravim, da je toliko slican nexusu 4 da svi kustom romovi se prave od nexus 4 sorcea

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Chobby88 »

Xda je zakon,ove druge forume i ne racunam,sve sto valja je na xda.
Xposed i gravity box rade i na nexusu.
Od hardvera im nista nije isto.
Pocev od kapaciteta interne memorije,ram memorije,preko cpu-a,kamere itd.
Pretpostavljam da je vecina romova za xiaomi na aosp bazi a ne portovi sa n4 jer nisu ni blizu istih uredjaja.
Postujem tvoj odabir i sto smatras da je xiaomi bolji od N4.
Ali jednostavno ne delimo isto misljenje,pa se ne slazemo oko dosta stvari :)

Odgovori