kako da pokrenem operu?

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
zoranns
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 26. Jan 2006. 21:59

kako da pokrenem operu?

Post od zoranns »

instalirao sam operu na 3660 i kad god je startujem uvek mi pokazuje da nema dovoljno mesta na memoriji telefona.pise da je za pokretanje potrebno 2,4mb slobodnoe memorije!kad pogledam memoriju telefona pise da imam samo 1,98mb na "c" imam2,72 mb a na "e"5,98mb!ako je problem u memoriji telefona kako da je povecam?pomagajte :smutny:

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Vrlo teško ćeš naterati Operu da radi na 3660. Problem nije u slobodnom prostoru na C i E "diskovima", već u slobodnoj RAM memoriji. Morao bi da "poubijaš" sve moguće procese i potprograme da bi uspeo da oslobodiš dovoljno RAM-a. Bolje se prebaci na NetFront ili Mini Operu u javi...

$h@de
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 29. Jan 2006. 20:43

Post od $h@de »

Jep! ko sto kaze Miskoni veoma tesko. Moj ortak se ubijao pa je nakraju prodao tel. :uhuh: :uhuh: :uhuh:
.:Mess with the best, die like the rest:.

zoranns
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od zoranns »

e znate sta se sada desilo?da bih oslobodio sto vise memorije ja sam krenuo da brisem foldere na "c" disku i ko zna sta sam sve obrisao i sada kad palim telefon nece da mi podigne sistem svaki put!od 5 pokusaja jednom uspe da podigne kako treba!sta sad da radim?jel je servis jedino resenje?al operu je pokrenuo????hm....

zeemax
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 08. Jan 2006. 04:09

Post od zeemax »

*#7370# ti je kod za reset mobitela,i brisanje foldera ti je loše riješenje za taj problem.
appmanom zatvori nepotrebne aplikacije i onda probaj pokrenuti ili nađi operu mini u javi

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

ako ces koristiti Operu mini obrati paznju da postoje 2 verzije - Hifi i Lofi ..... tebi, naravno, treba Hifi posto je ona druga za slabije telefone (t630 itd.)

pozdrav

zoranns
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od zoranns »

ja sam skinuo neku operu mini al nije mogla da se pokrene neznam zasto?moguce da je bila lofi!ajde probacu ida nadjem i ovu drugu pa cu da vidim!a jel zna neko koji folderi se smeju brisati na "C" disku a da se nista ne pokvari?i jos nesto,kada se resetuje telefon je posle on vrati sve foldere koji su mu potrebni cak i one koje sam ja izbrisao?jel mogu nekako prebaciti tel. imenik na karticu pre nego sto ga resetujem!hvala na odgovorima pomogli ste mi puno!pozdrav!

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Nesmes da diras foldere i gotovo,sta ti to treba!Kad se formatira on iz svoje interne ROM memorije reinstalira prakticno Symbian pa ce se vratiti sve sto si obrisao a da mu treba!Mozes prebaciti imenik na karticu,gledaj po opcijama!
Pozdrav 8)

zoranns
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od zoranns »

ok od sada ne brisem nista na "C" disku!a sto se tice opere instalirao sam hifi i kad pocne pretrazivanje odaberem pristupnu tacku "MOBTEL" i posle par sekundi napise mi "ERROR OCCURED"sta mu to znaci nikako ne uspevam da se konektujem! :angry:

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Ako hoćeš da na 3660 startuješ Operu, nađi neku stariju verziju tog programa. Ove nove su prezahtevne (memorijski) za taj već mator telefon...
Dalje, i te starije verzije na mojoj 3650 nisu htele da se startuju ako na c nema slobodno bar 2,5 MB... Znači, ako želiš da pokrećeš Operu, ne snimaj ništa na c već sve na memorijsku karticu i u trenutku pokretanja Opere moraš da isključiš sve ostale aplikacije.
Ne bi bilo loše ni da instaliraš AppMan i njime pratiš zauzeće memorije, a po potrebi i "ubiješ" neki proces/program viška koji u tom trenutku jede memoriju (ako umeš da prepoznaš koji je u pitanju)...

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

zoranns, ima dobrih opera i u javi, imam i ja jednu...ostavi e-mail pa da ti prebacim...dobro radi i to kod nekoliko nas...pa ce valjda i kod tebe...
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Ma ja koristim Operu mini u Javi i radi super. Ako bas imas problem sa tom operom skini za JAVU. Ova Opera je najbolja. I malo trosi kredit...
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

zoranns
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od zoranns »

evo skinuo sam nekoliko opera mini u javi i kad god ukucam neku adresu na google-u krene da ucitava i izbaci poruku "an error occured" ko zna u cemu je problem?hvala unapred :)

zoranns
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od zoranns »

evo resenja!!!problem je bio sto nisam imao podesavanja za internet!sa nokiinog sajta se mogu skinuti sva podesavanja koja su potrebna da bi se pokrenula opera mini!hvala svima na pomoci a najvise NINOLINI!najbolja je!!!!! :oops: :oops:

Odgovori