Sta posle Galaxy Nexus

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Tacty
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 11. Feb 2010. 15:37

Re: Sta posle Galaxy Nexus

Post od Tacty »

izbor sam na kraju definitivno suzio na lg g2 i nexus 5...privlači me jača baterija na g2 i još neke softverske cake, a nexus će verovatno duže da bude podržan...sad samo završni krug mišljenja za i protiv?

stvar koja me nervira kod oba je nemogućnost da sam zamenim bateriju? da li je to po vama razlog da se gleda nešto treće? da li su naši servisi dovoljno pouzdani što se tiče zamene baterija kod ovakvih telefona? ne bih voleo da mi se danas sutra neko vežba na mom telefonu :x

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Zašto bi menjao bateriju, realno? Meni je plus kada je fon iz jednog dela i ništa ne krcka.
Što se tiče izbora, ako hoćeš bolju bateriju, displej, kameru G2. Ako hoćeš da imaš poslednju verziju droida nexus 5, ali onda može i nexus 4 koje je jeftiniji. Moraš sam da prelomiš šta ti je bitnije.

Tacty
Mobil fan
Mobil fan

Post od Tacty »

pa uglavnom telefone nasledjuje neko od ukucana...posto ce hardver u oba bar neko vreme biti dobar da se telefon koristi i dalje, vrlo je verovatno da ce danas sutra baterija morati da se menja...naravno da je necu menjati na novom telefonu, ali kad ga budem dao dalje verovatno ce biti vreme i za zamenu baterije, zato i pitam kako ide sa zamenom, jel komplikovana, i jel nasi umeju to da rade a da ne razdrndaju citav telefon?

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Tacty, lično ne znam nikog ko je menjao ili sam čuo, još su novi za to. Verovatno posle godinu-dve kada se bude menjala to će biti standardna procedura.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Tacty, Nemoj da brineš zbog ne mogućnosti menjanja baterije, lično mislim da je prednost kada je telefon iz jednog dela, deluje čvršće, stabilnije. Verujem da kada dođe vreme zamene baterije ta procedura će biti sasvim uobičajna. Što se tiče izbora G2 vs Nexus 5, lično bih išao na Nexus5, po meni lepši, imaće mnogo duže podršku u vidu update-a, kamera je sasvim Ok, ekran odličan. Naravno i G2 je vrhunski uređaj, ima bolju kameru i bolju bateriju od N5.
U svakom slučaju koji god da izabereš od ova dva nećeš pogrešiti.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

znemanja napisao:Tacty, Nemoj da brineš zbog ne mogućnosti menjanja baterije, lično mislim da je prednost kada je telefon iz jednog dela, deluje čvršće, stabilnije. Verujem da kada dođe vreme zamene baterije ta procedura će biti sasvim uobičajna. Što se tiče izbora G2 vs Nexus 5, lično bih išao na Nexus5, po meni lepši, imaće mnogo duže podršku u vidu update-a, kamera je sasvim Ok, ekran odličan. Naravno i G2 je vrhunski uređaj, ima bolju kameru i bolju bateriju od N5.
U svakom slučaju koji god da izabereš od ova dva nećeš pogrešiti.
Slazem se sa konstatacijom da bilo koji telefon izaberes neces pogresiti ali,
ne razumem komentare tipa,deluje cvrsce i stabilnije ako nema poklopac baterije tj.izmenjivu bateriju.Cinjenica je da je ekran najosetljivija stavka kod telefona i moze on biti u jednom komadu ako padne nezgodno,nema mu pomoci(licno sam video pad htc sa 30 cm na plocice i zbogom displej)Moze preziveti i pad sa 2 metra ali sve zavisi kako i gde.Cista sreca.Mnogo je bolje imati telefon sa izmenljivom baterijom ali ponekad se ne moze sve imati.Bolje je kod zamene baterije,kod rizika polivanja tecnostima i sl.Ako je baterija u telefonu kada dodje u dodir sa vodom,nema mu pomoci,dok brzo reagovanje vadjenjem baterije moze spasiti telefon ili smanjiti stetu.Takodje,vrlo mali procenat korisnika nosi telefon bez neke zastite (case i sl.) pa mu ne znaci da je iz jednog dela ili dva.
LG G2 Black,16GB

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

AnGeL oF LoVe, Mislio sam da deluje čvršće u smislu krckanja i sl. Recimo kada se malo jače stisne S2/S3 čuje se blago krckanje jer je od plastike, toga nema kod npr Nexus-a. Slažem se da je izmenljiva baterija prednost ako se telefon pokvasi, ali opet ne bih odbacio telefon iz jednog dela samo zbog toga.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

Malo da zaprzim corbu posto i ja imam slicna razmisljanja.
Elem, meni su favoriti G2 i htc one. Ako bih isao na nexus, onda bi to bila ponovo 4 ka. Mnogo je velika razlika od 150e za nexus 5. Jeste da kazu da je u svemu poboljsan, ali ne vreujem da to vredi 150e. Ako vec dajes circa 400e po meni je mozda najbolja kupovina g2. Pa onda htc (koji je mozda lepsi od g2, ali ga lg u svemu shisha).
Mada u danasnje vreme je i 250e mnogo para za ove nase zazancije. I jis nesto, srecan sam sto zivimo u vremenu kad bukvalno imas veliki broj savrsenih uredjaja, sto do pre par godina nisi ni mogao da zamislis. Pazi, stari nexus 4 ima extra cpu, 2gb ram i kameru od 8mpx. :)

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

note 2 best buy trenutno i ubedljivo po meni naravno
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

Tacty
Mobil fan
Mobil fan

Post od Tacty »

mrkixxx napisao: Mada u danasnje vreme je i 250e mnogo para za ove nase zazancije. I jis nesto, srecan sam sto zivimo u vremenu kad bukvalno imas veliki broj savrsenih uredjaja, sto do pre par godina nisi ni mogao da zamislis. Pazi, stari nexus 4 ima extra cpu, 2gb ram i kameru od 8mpx. :)
i to je tačno...mislim da si dobro postavio psihološku granicu, tu negde oko 250 evra je sada već dovoljno za odličan telefon...još kad se setim da uskoro kreće i motorola g, koja će biti takođe odličan telefon ispod 200 evra...

možda će nekome zvučati glupo, ali meni je knock knock nekako stvar koja me najviše vuče ka lg g2...prosto me frustrira nabadanje power tastera, pa mahanje ispred ekrana, ovo mi deluje kao nešto što bi trebalo da stavljaju na svaki telefon...volim jednostavno da uzmem telefon i da ga strpam u torbu, džep, šta god, i da ne razmišljam o zaključavanju...ali :x ružno svakog vlasnika g2 ako su me prevarili da to radi super, i da se ne otključava sam od sebe dok ga nosim po gradu :shock:

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

Ako si pripremio budzet oko 400e biraj izmedju g2 i htc. :) ako ti se ne daje tolika lova nexus 4 nema greske. Nexus 5 samo kad dodje oko 300e. preko toga ne vredi. Pogledao sam jedno milion klipova ove nedelje. To je moj zakljucak. :)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Mislim da kuc kuc opcija može da se nabudzi na nexus4, ako je samo zbog kuc kuc. Pitaj u nexus 4 temi. Znam da sam to video dok sam koristio nexus 4 ali nisam ubacivao, valjda je trebao odredjen kernel a ja nisam menjao faux zbog zvuka.

Tacty
Mobil fan
Mobil fan

Post od Tacty »

našao sam ja opciju da zaključavam telefon na kuc kuc i na gnex, i to bez rootovanja, ali ne može da otključava tako :cry: samo zaključavanje...a i ne bih stavljao romove samo zbog toga, ko zna šta drugo neće raditi...ako ima neke varijanta bez rootovanja i menjanja romova onda može, samo ne znam gde to da tražim?

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Pitaj u temi za koji model te zanima konkretno.

Odgovori