Brzi ili spori punjac za 6630

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
mkvb
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 07. Feb 2006. 15:46

Brzi ili spori punjac za 6630

Post od mkvb »

Ja sam uz 6630 dobio spori punjac ali od stare 7250i imam i brzi punjac (800mAh), sa kojim punjacem da punim bateriju, za sada punim sa sporim i baterija mi drzi 3-4 dana zavisi od upotrebe. Procitao sam ovde negde da se preporucuje brzi punjac, jel moze neko da mi objasni zasto i u cemu je razlika (osim u brzini punjenja sto meni nije bitno, telefon punim nocu). Primetio sam da kada napunim bateriju sa brzim punjacem drzi mi 2 dana plafon a sa sporim 3 dana bez problema, jel to ima neke veze ili samo tripujem, 8) POZDRAV SVIMA
HOX Titanium gray

dacha
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 10. Jan 2005. 21:20

Post od dacha »

Utripovao si se 100 % barem ja tako mislim :uhuh:
Kada svoj život sredim, malo kad se smirim, i trudim se da živim od onoga što volim.
Bolji dani kada dodju, tada loši se zaborave, i samo lepi momenti u glavi se pamte!

Boris Bila
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 25. Feb 2005. 19:00

Post od Boris Bila »

Sa "sporim" punjacem baterija se temelnjnije puni i zato traje duze nego kada ga punis sa "brzim" punjacem... I takodje ovaj brzi malo sjebava celije baterije zato sto je jaka struja dok sporiji to radi daleko manje... Ja takodje imam oba, ali koristim ovaj brzi, zato sto cecto nisam kod kuce... :)

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

koliko sam ja upoznat sa problemom, baterije je bolje puniti sporije....... 3 - 4 dana je odlicno za 6630

bela
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Feb 2006. 05:04

Post od bela »

Da li neko moze da kaze koliko je potrebno da se puni baterija brzim, a koliko sporim punjacem, tj. koje je vreme punjenja i koja je oznaka za brzi a koja za spori punjac, jer kada sam tamo gde sam uzeo telefon pitao za brzi punjac, ili ili se prave blesavim ili stvarno nemaju pojma.
Gde se najvise isplati uzeti, 'rezervnu' bateriju i sta mislite o ovome?
link
6630

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od b_udder »

bela, mozda je najsigurnije da bateriju kupis u nekoj od firmi koje imaju legalne telefone i opremu .....

bigmag
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 09. Feb 2006. 03:51

Post od bigmag »

Ja mislim da nema veze kojim se punjacem puni samo da je punjac odgovarajuci za model koji punis, sa istim jel!!! :D
.::HTC Desire Z::.

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 20. Jan 2006. 12:30
Kontakt:

Post od Del Boy »

b_udder napisao:koliko sam ja upoznat sa problemom, baterije je bolje puniti sporije....... 3 - 4 dana je odlicno za 6630
i ja sam cuo da je bolje baterije puniti sporijim punjacem , kao bolje je puni , mada ja punim brzim punjacem i na nokii 6680 baterija mi traje
2-3 dana , nekada cak i cetri kada ga ne koristim mnogo , a moracu da probam da napunim bateriju i sa tim sporijim punjacem , pa da vidim rezultate , javim vam 8) ;) :) :D :lol:

Boris Bila
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 25. Feb 2005. 19:00

Post od Boris Bila »

A ima i jedna fora recimo kada ides na exkurziju ili neko putovanje, punis telefon ugasen, onda baterija traje jos duze... :D :D :D

djolem89
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 12. Okt 2005. 11:15

Post od djolem89 »

Negde sam citao da se baterija moze puniti ukupno oko 300 puta, znaci ako bateriju punis na svaka 2 dana trajace 600 dana.Meni baterija drzi 2.5 - 3 dana ( u pitanju je 6630), punim je brzim punjacem.

pozdrav :wink:
HTC Desire S

nevidljivi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 18. Jan 2006. 03:18
:: LG Optimus L7 II
:: Samsung GT-C3322

Post od nevidljivi »

Razlika između brzog i sporog punjača je u tome što spori punjač bolje puni bateriju nego brzi, to sam sam proverio. Najbolje je imati oba punjača, pa koristi spori ako ti vreme punjenja nije bitno, a brzi ako moraš što pre da napuniš telefon.
Ghost

mkvb
Mobil fan
Mobil fan

Post od mkvb »

Ja sam zadnji put punio sa sporim punjacem, fon je bio ugasen, posle 3 dana u System Exploreru mi pokazuje Batery status 71%, to je extra ali nisam slusao mp3 a sve ostale funkcije normalno, razgovor, sms, kamera, usb... Jel zna neko sta u System Exploreru znaci Charge level? Meni prikazuje 42140 64% i to se ne pomera, bilo da je baterija puna ili prazna

Pozdrav :D
HOX Titanium gray

djolem89
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 12. Okt 2005. 11:15

Post od djolem89 »

Taj Batery Status ti u principu ne pokazuje nista, otprilike samo podeli 100% baterije sa 7 (toliko nivoa ima baterija, 100/7 je oko 14) i onda tih 14 pomnozi sa brojem punih nivoa baterije i to je sve.

Nadam se da sam bio jasan :)

pozdrav :wink:
HTC Desire S

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

pazi, ja imam lakshi i tezhi punjach ( :D )
to je moj sluchaj za reazliku od tvog!
ovaj lakshi je malo izduzhen, i njega sam dobio uz 3650. Tezhi je klasichan nokiJin punjach (inache od predgodnog 3510i) :D

ali ja punim sa tezhim, jer je lakshi neshto sjbn 8)
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od b_udder »

Layne_Staley, stara skola, a? :) ...... sto vise (kilo)grama, kvalitetniji proizvod? :D ..... slazem se :lol:

mkvb
Mobil fan
Mobil fan

Post od mkvb »

Naravno, kao i kod HI-FI pojacala, :? sto veci trafo to bolje... ima logike, uspeo sam da izguram 4 dana bez slusanja mp3, a inace 3 dana
HOX Titanium gray

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

:D hehehehe! b_udder, tako je , stara shkola :D ...
ja koristim tezhi, totalno je ludachki, ne gubi kontakt nikada, a i kvalitetan je!
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...

miljex
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 23. Sep 2004. 09:50

Post od miljex »

Važno je samo da je punjač adekvatan, sporije ili brže punjenje nije uopšte bitno, jer na 6630 se nalzi baterija kojoj nije potrebno ni formiranje, za nekadašnje baterije bilo je bolje da se formiraju, pune sporije, troše do kraja... Na kraju krajeva baterija i nije skupa, puni brže što da čekaš :?

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

a chekaj, samo 1 pitanje : kojim baterijama je u sushtini potrebno forniranje?? li jonskim? polimer?
znam da ni mh (ili kako god) treba...

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 20. Jan 2006. 12:30
Kontakt:

Post od Del Boy »

ni jednim od navedenim ne treba formatiranje , osim naravno ni-mh i starijim

Odgovori