Yettel novosti
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Re: Telenor novosti
Vlajakiller, u Vip-u ovako stoje stvari kad uzimas telefon kod njih pa na cenu paketa trebas jos i da doplatis. E sad, tu razliku mozes:
1. u celosti da isplatis u kesu.
2. na cekove (tvoje ili necije) ili preko inteze (potreban ti je tekuci racun, sto povlaci za sobom i stalni radni odnos kao i odredjena primanja) na najvise 6 mesecnih rata.
3. samo i iskljucivo ako si stari korisnik koji produzava ugovornu obavezu, nazovi korisnicki servis i oni ce ti napisati zahtev da taj iznos platis na najvise 6 mesecnih rata kroz racun.
Ovu trecu varijantu nemaju novi korisnici vec samo i iskljucivo stari. To je "pogodnost" za nas u odnosu na ostale. Maksimalna visina mesecne rate je 5000din.
Eto. Valjda sam bio jasan.
1. u celosti da isplatis u kesu.
2. na cekove (tvoje ili necije) ili preko inteze (potreban ti je tekuci racun, sto povlaci za sobom i stalni radni odnos kao i odredjena primanja) na najvise 6 mesecnih rata.
3. samo i iskljucivo ako si stari korisnik koji produzava ugovornu obavezu, nazovi korisnicki servis i oni ce ti napisati zahtev da taj iznos platis na najvise 6 mesecnih rata kroz racun.
Ovu trecu varijantu nemaju novi korisnici vec samo i iskljucivo stari. To je "pogodnost" za nas u odnosu na ostale. Maksimalna visina mesecne rate je 5000din.
Eto. Valjda sam bio jasan.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Ala su me iznervirali Vipovci... Htedoh da uzmem Smart 1200 (sada sam na 700x2), da mi daju zimsku promociju, i da uzmem lepo Lumiu520. E pa ne mere, jer vazeci ugovor nije istekao (istice za 18 meseci). Pitam ih da li su normalni, davao bih im vise para i sve.... ne moze. Kao da pisem korisnickom servisu. E pa bas necu sada! A jos sam hteo i dodatak za net da uzmem, ne moze ni to, to tek ne ide sa zimskom promocijom. Kao ako zelim net dodatak, imaju oni to, a onda na sajtu lepo sitnim slovima pise da se net trosi NAKON potrosenog saobracaja! Pa da im mamicu njihovu hohstaplersku...
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
miodrage, okej ovo za internet dodatak, to je zvanicna informacija da ne ide uz zimsku. I ja sam se tesko bio pomirio sa tim, sta da se radi, njihova pravila, verovatno im je to previse popusta.
Ali mene ovo drugo vise zacudilo. Hoces da kazes da te nisu pustili da imas dva ugovora istovremeno?
Ali mene ovo drugo vise zacudilo. Hoces da kazes da te nisu pustili da imas dva ugovora istovremeno?

Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Lobachewsky, ne, on je hteo postojeći ugovor da izmeni. Jbg, potpisao si jedan ugovor, naravno da ćeš prvo to otplatiti. Zamisli da svi krenu da menjaju svaki čas ugovor pre isteka 15 meseci jedan pre isteka 20 meseci...
- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
A to je u pitanju.
Znam da mts nikako ne pusta da kupis telefon ako si vec potpisao ugovor na 50% popusta bez telefona. Za telenor sam gotovo siguran da pusta, a bio sam ubedjen da i vip daje prednost ugovoru sa telefonom.
Medjutim, mislim da je ovde stvar u tome da smart 1200 sa zimskom na kraju mnogo manje izadje nego smart 700 po standardnoj ceni. Jos da im je to cista para nego moraju na sve to da odbiju i razliku u ceni telefona. Zato su bili tako tvrdi i nisu hteli da pristanu na izmenu ugovora. Ocigledno im ova zimska promocija ne donosi neki znacajan profit, vec im sluzi za sticanje novih postpaid korisnika i ojacavanje pozicije na trzistu na duge staze - pa samim tim i ne trce da nekoga prebace sa profitabilnog paketa na ovaj promotivni. Ja bar tako gledam.

Medjutim, mislim da je ovde stvar u tome da smart 1200 sa zimskom na kraju mnogo manje izadje nego smart 700 po standardnoj ceni. Jos da im je to cista para nego moraju na sve to da odbiju i razliku u ceni telefona. Zato su bili tako tvrdi i nisu hteli da pristanu na izmenu ugovora. Ocigledno im ova zimska promocija ne donosi neki znacajan profit, vec im sluzi za sticanje novih postpaid korisnika i ojacavanje pozicije na trzistu na duge staze - pa samim tim i ne trce da nekoga prebace sa profitabilnog paketa na ovaj promotivni. Ja bar tako gledam.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Lobachewsky, jeste, samo su ovako od jednog prezadovoljnog korisnika dobili jednog ne tako zadovoljnog. A to moze kasnije da im se obije o glavu. Jer je meni najmanji problem posle i caleta i tastu i jos nekoliko ljudi da povucem za sobom kod drugog operatora. Stavise, ja sam trazio Lumiu520, a ne 920 za dinar i sl. Em bih uzeo veliki paket, em bih uzeo net dodatak, po mojoj racunici, donosio bih im u proseku 700 din mesecno vise nego sada...
- Azimuth
- Moderator
miodrage, a kad si potpisivao taj trenutno vazeci ugovor, da li si tada uzeo telefon ili ne?
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Azimuth: ne, uzeo sam duple Smartove. Nije da trazim preko 'leba pogacu, jos sam dobio uveravanja kad sam u avgustu potpisivao novi ugovor da mogu u svaki doba da dodjem, da ga prekinem, uzmem nov telefon, i sa njinm novi ugovor koji pocinje da tece od dana potpisivanja
- Azimuth
- Moderator
miodrage, oni u poslovnicama uglavnom nisu obavesteni, sto nekada bude i u korist potrosaca. Evo ti moj promer, otisao sam da platim racun i pitam oko prenosa caletovog pri pejd broja iz Telenora na post pejd u Vip, da bi mi devojka rekla da to nije problem, objasnila mi proceduru i pitala me da li zelim da mozda potpisem ugovor i uzmem neki aparat. Ja je gledam onako u cudu i pitam sta mogu da uzmem a ona me pita da li sam mozda uzimao vec aparat kod njih. Cim me to pita, logicno mi je da ne vidi da jesam uzeo telefon septembra 2012. Kazem joj da nisam i malo se raspitam oko tarife i eto me sada vec bezmalo mesec dana sa LG G2
Elem, nazovi CC, oni ti jedini mogu dati pravu informaciju. Meni su dali, rekli mi i ono za placanje na rate pa i za produzavanje ugovora ukoliko nisi uzeo telefon. Ako si uzeo telefon, nov ugovor mozes potpisati, regularno, 3 meseca pre isteka postojeceg, odnosno 6 meseci ranije uz molbu. Ako nisi uzeo telefon onda mozes u svako doba uzeti telefon i potpisati ugovor bez obzora sto si onomad isao na promociju. U tom slucaju promocija se prekida i nastavljas po trenutno vazecem cenovniku. To je ono sto mi je receno. Licno sam imao srece jer me nekim cudom nisu imali zavedenog ili su me prevideli ili sta vec, ali eto, par meseci ranije sam uspeo da produzim ugovornu obavezu.

Elem, nazovi CC, oni ti jedini mogu dati pravu informaciju. Meni su dali, rekli mi i ono za placanje na rate pa i za produzavanje ugovora ukoliko nisi uzeo telefon. Ako si uzeo telefon, nov ugovor mozes potpisati, regularno, 3 meseca pre isteka postojeceg, odnosno 6 meseci ranije uz molbu. Ako nisi uzeo telefon onda mozes u svako doba uzeti telefon i potpisati ugovor bez obzora sto si onomad isao na promociju. U tom slucaju promocija se prekida i nastavljas po trenutno vazecem cenovniku. To je ono sto mi je receno. Licno sam imao srece jer me nekim cudom nisu imali zavedenog ili su me prevideli ili sta vec, ali eto, par meseci ranije sam uspeo da produzim ugovornu obavezu.
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
^problem je sto on kad uđe u poslovnicu vaze posebne pogodnosti 

ja sam u jul 2013 preneo broj iz telenora u mts i uzeo sam 50posto popusta na tarifni paket mixnet L. 9dec 2013 svratio sam u poslovnicu i napisam molbu ili zahtev da bi hteo ako je moguce da prekinem ugovornu obavezu od 50% popusta i na isti broj uzeti sgs3 uz mixnet L .Odgovor je stigao 19dec 2013g.Otisao u poslovnici prekinuli mi 50% popusta nisam platio nikakve penale i na isti broj sklopljena nova ugovorna obaveza od 24 meseca za kupovinu sgs3 od 27000din placanje na 12 mesecnih rata ili kes.Ja sam prvo pokusao na kulturan nacin ako uspe ako ne onda bi jurio tako reci nov sgs3 preko oglasa koji je sa mts mreze ili lg g2.Lobachewsky napisao:A to je u pitanju.Znam da mts nikako ne pusta da kupis telefon ako si vec potpisao ugovor na 50% popusta bez telefona. Za telenor sam gotovo siguran da pusta, a bio sam ubedjen da i vip daje prednost ugovoru sa telefonom.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Updaye: bio u drugoj poslovnici, i nema frke nikakve da uzmem telefon, paket koji zelim i zimsku promociju, jedino ne moze net dodatak, ali moze visekratni, a razlika je 52 din
- mb011
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
- :: Sony Xperia M4 Aqua
- :: Nokia 208
U današnjim novinama vidim vest, popust do 15.marta na 6 modela telefona u telenoru. Izmedju ostalih nokia 515, lumia 520, xperia m, htc Desire 200 i htc Desire x... Ne znam koliki je popust i od kada.... Verovatno od 1.2. jer vauceri važe još danas...
a cekaj, oni vauceri ne vaze zanavjek nego samo do 1.2?...........................................
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Re: Одг: Telenor novosti
Bas tako na zalost. Cuo sam da vaucer od 10000din moze da se iskoristi u punoj vrednosti jedino ako se tel uzima uz paket koji je preko 1600din, a ako se uzima uz neki manji paket vaucer ima vrednost 5000din
Note IV N9100 dual
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pon, 30. Jan 2012. 02:53
- :: lumia 625
i vauceri vaze samo za fizicka lica, ne i za biznis korisnike.
- mb011
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
- :: Sony Xperia M4 Aqua
- :: Nokia 208
Upravo tako i jeste.toda81 napisao:Bas tako na zalost. Cuo sam da vaucer od 10000din moze da se iskoristi u punoj vrednosti jedino ako se tel uzima uz paket koji je preko 1600din.
- toda81
- Prijatelj foruma
To se zove ucenjivanje i to nije nikakva povoljnost s obzirom kolike su im cene telefona. Npr note 2 na prenesi i surfuj 1000 kosta uz pretplatu od 2000 din kosta 43000 din, a za te pare, a i manje se moze kupiti nov u slobodnoj prodaji. Ocigledno je koliko deru korisnike
Note IV N9100 dual
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Ned, 17. Nov 2013. 18:07
- :: Lumia 730
toda81, očigledno je da ćemo se smejati tromesečnom Telenor izveštaju... Ozbiljno, koliko je ljudi do sad prešlo iz Telenora u MTS ili VIP, nije mi jasno da nisu odreagovali na tržište... Ili, ako ćemo u tonu teorije zablude, neko tu sabotira Telenor zbog prodaje MTS-a...
- toda81
- Prijatelj foruma
Ja sam osudjen jos neko vreme na telenor, ali cu se mozda uskoro preseliti i necu biti primoran da koristim telenor
Note IV N9100 dual