Slike sa mobilnih telefona
- kutijagreha
- Banned
- Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
- :: Telefon na pipanje
- Kontakt:
-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
Re: Slike sa mobilnih telefona
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
-
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 07. Sep 2013. 17:38
- :: Nokia808PureView
- :: Xiaomi Mi note 10
Baraba, Hehe, nije google vozilo, ali te potpuno razumem zasto mislish da jeste, zbog lokacije i opreme
Adams, To je to PureView savrsenstvo. Konacno su napravili balans izmedju 9 i 41MP i stavili lepo 20MP.
Nadam se da ce Nokia napraviti i neki 4.5 ili 5 inca tel, sa 20MP al da ima dobru bateriju, i XENON+LED i VIDEO OUT u skorije vreme.
Evo tri slike od danas. Izuzetno jako Sunce ka kameri ( nisam mogao da gledam kroz naocare ). Recimo sa Motorolom ili Xperia S morao bih iz drugog ugla da slikam ( od gore/odozgore ) jer bi u suprotnom slike bile blede i svetle, al se 808PV odlicno snasao. Treca slika je obradjena preko telefona!

Fokus kafa i kolac-sutoFI by kusevija89x, on Flickr

Adams, To je to PureView savrsenstvo. Konacno su napravili balans izmedju 9 i 41MP i stavili lepo 20MP.
Nadam se da ce Nokia napraviti i neki 4.5 ili 5 inca tel, sa 20MP al da ima dobru bateriju, i XENON+LED i VIDEO OUT u skorije vreme.
Evo tri slike od danas. Izuzetno jako Sunce ka kameri ( nisam mogao da gledam kroz naocare ). Recimo sa Motorolom ili Xperia S morao bih iz drugog ugla da slikam ( od gore/odozgore ) jer bi u suprotnom slike bile blede i svetle, al se 808PV odlicno snasao. Treca slika je obradjena preko telefona!

Fokus kafa i kolac-sutoFI by kusevija89x, on Flickr
Poslednja izmena od filip89x u Čet, 13. Feb 2014. 19:18, izmenjeno 1 put ukupno.
filip89x, Odlicne slike sa 808. Sad mi je zao sto sam je prodao , ali jbg, nisam imao dovoljno kesa da zadrzim i nju i uzmem 1520. :-/
Medjutim moram da budem iskren u vezi 1520. Slike po danu i mogucnosti obrade na samom telefonu su stvarno na vrhunskom nivou. I tu nema rasprave.
Ipak, sa zaljenjem moram da konstatujem da je Nokia totalno podbacila u domenu nocnih slika i nocnog videa.
Sto se tice videa, pri malo slabijem osvetljenju kolicina suma je jednostavno prevelika, i moze se reci neoprostiva.
Takodje sto se tice slika u neosvetljenim prostorijama, kolicina suma je jednostavno iznenadjujuce visoka. Dual LED jednostavno ne moze da se izbori sa tim. Gledao sam poredjenja na WPcentralu i cak Lumia 920 sa 8mpx i prvom generacijom OIS pravi bolje i slike i snimke u mraku! Doduse, L920 ima tendenciju da ,,presvetljava'' slike malo neprirodno ali opet, kvalitet je bolji nego na L1520. Citao sam da je to zbog toga sto L920 ima f2.0 a L1520 ima f2.4.
Ali opet, i pored toga, ovako losiji kvalitet definitivno nisam ocekivao.
Kada postoji neko manje posredno svetlo tipa televizor night mode se bas bori sa bojama i sumom, sva sreca pa postoje manuelna podesavanja, tako da pri shutter speed 1/15 i ISO 200 budu slike za nijansu kvalitetnije.
Da li je to mozda zato sto je softver jos neispeglan ili je to definitivno ogranicenje senzora ne znam, videcemo kad stigne 8.1 za njega.
P.S. Ovo sve pisem uz jednu napomenu. Ja sam preko godinu dana imao N8 i jos godinu dana 808PW, tako da mozda moji kriterijumi oko kvaliteta nocnih slika i nisu merodavni. Mozda sam jednostavno prezahtevan.
Ali naravno, sve u svemu, ipak odlicna kamera, jedna od najboljih na telefonima.
Medjutim moram da budem iskren u vezi 1520. Slike po danu i mogucnosti obrade na samom telefonu su stvarno na vrhunskom nivou. I tu nema rasprave.
Ipak, sa zaljenjem moram da konstatujem da je Nokia totalno podbacila u domenu nocnih slika i nocnog videa.
Sto se tice videa, pri malo slabijem osvetljenju kolicina suma je jednostavno prevelika, i moze se reci neoprostiva.
Takodje sto se tice slika u neosvetljenim prostorijama, kolicina suma je jednostavno iznenadjujuce visoka. Dual LED jednostavno ne moze da se izbori sa tim. Gledao sam poredjenja na WPcentralu i cak Lumia 920 sa 8mpx i prvom generacijom OIS pravi bolje i slike i snimke u mraku! Doduse, L920 ima tendenciju da ,,presvetljava'' slike malo neprirodno ali opet, kvalitet je bolji nego na L1520. Citao sam da je to zbog toga sto L920 ima f2.0 a L1520 ima f2.4.
Ali opet, i pored toga, ovako losiji kvalitet definitivno nisam ocekivao.
Kada postoji neko manje posredno svetlo tipa televizor night mode se bas bori sa bojama i sumom, sva sreca pa postoje manuelna podesavanja, tako da pri shutter speed 1/15 i ISO 200 budu slike za nijansu kvalitetnije.
Da li je to mozda zato sto je softver jos neispeglan ili je to definitivno ogranicenje senzora ne znam, videcemo kad stigne 8.1 za njega.
P.S. Ovo sve pisem uz jednu napomenu. Ja sam preko godinu dana imao N8 i jos godinu dana 808PW, tako da mozda moji kriterijumi oko kvaliteta nocnih slika i nisu merodavni. Mozda sam jednostavno prezahtevan.

Ali naravno, sve u svemu, ipak odlicna kamera, jedna od najboljih na telefonima.

Nokia Lumia 1520
-
- Mobil manijak
Adams
Ako budesh imao tu neku slabiju nocnu fotografiju, ti okaci
Ako budesh imao tu neku slabiju nocnu fotografiju, ti okaci

-
Adams, postvi neku sliku u mraku sa blicom sa 1520 da vidimo
Evo kako Xperia T slika u mrklom mraku sa blicem,po meni sasvim zadovoljavajuce,single led bilc
HDR Jaffe,jaffice

Evo kako Xperia T slika u mrklom mraku sa blicem,po meni sasvim zadovoljavajuce,single led bilc

HDR Jaffe,jaffice

Evo nekog brzog testa.
Razdaljina je 120cm (merio sam metrom.
)
Ovo je kad se stavi na night mode:

A ovo je podeseno na 1/6s sutter speed ISO400 :

Razdaljina je 120cm (merio sam metrom.

Ovo je kad se stavi na night mode:

A ovo je podeseno na 1/6s sutter speed ISO400 :

Nokia Lumia 1520
Gradska kuća.
Note 2 bez blica, a i ne bi mu bi ood neke preterane koristi.

Note 2 bez blica, a i ne bi mu bi ood neke preterane koristi.

● PRAVILA FORUMA ● СРБИ ЗА СРБЕ ●
- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
- :: Sony Xperia Z5P
- :: Sony Xperia Z
danas na poslu

Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
Poslednja izmena od Cedogares u Čet, 13. Feb 2014. 22:05, izmenjeno 1 put ukupno.
-
- Mobil manijak
Adams, Fine su to fotke
A predpostavljam da se na ekranu telefona jos bolje vide
Cedogares, Lepo slika i taj Samsung sa Windowsom
Jel Mondisha V6?
Konacno sam ugrabio vremena po mraku na otvorenom da slikam sa 808PV, sve sam slikao onako brzinski po jednu fotku dok sam se setao kroz BG. Mogu biti verovtno i malo bolje, al se nisam zezao sa podesavanjima i ISO. Ovakve fotke svi (ne)rado kace po testovima.

I HRAM, original i brzinska obrada preko telefona!

Hram obrada by kusevija89x, on Flickr

Cedogares, Lepo slika i taj Samsung sa Windowsom

Konacno sam ugrabio vremena po mraku na otvorenom da slikam sa 808PV, sve sam slikao onako brzinski po jednu fotku dok sam se setao kroz BG. Mogu biti verovtno i malo bolje, al se nisam zezao sa podesavanjima i ISO. Ovakve fotke svi (ne)rado kace po testovima.

I HRAM, original i brzinska obrada preko telefona!

Hram obrada by kusevija89x, on Flickr
Dizelkafilip89x napisao:Cedogares, Lepo slika i taj Samsung sa WindowsomJel Mondisha V6?
![]()

-