Samsung Galaxy S3 ( I9300 / I9305 / I9300I )
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Re: Samsung Galaxy S3 I9300
Hvala na odgovorima. Znaci skinem rom i ubacim preko odin-a. E sada,na koji da ga update-ujem,na 4.2 ili 4.3 ? Ili da mi mozda preporucite nekakav stabilan custom rom?
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Re: Одг: Samsung Galaxy S3 I9300
Najbolje ti je da kucas na youtube how to flash samsung i9300 odin i izbacice ti video uputstvo. Samo da znas da odin nece da radi ako nemas instalirane samsung drivere, tako da ti je mozda najlakse da lepo instaliras kies i resio si posao. Oficijalni rom ces lako naci na sammobile, samo se registruj i imas opciju firmware ili tako nesto pa ti nudi neke opcije da odaberes i na kraju model, zemlju i operatera ili ako nije sa mreze ima neku drugu oznaku
Note IV N9100 dual
- zoreli
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
- :: Galaxy S21 Plus
Prvo nek flešuje zvaničan 4.3 ROM (Serbia ) , pa tek posle ROT/CWM i Pardus HD ROM (najbolji)
16 godina na forumu MOBILNISVET
uradio sam sve kako ste rekli u uspeo sam da ga flash-ujem. E sada kada sam ga upalio pise "nije registrovan na mrezu" i odem na podesavanja i nadje moju mrezu (MTEL RS) i onda mi stoji u cosku uzvicnik i kaze da mreza nije dostupna. Da li neko zna kako ta to resim ?
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
ertz, a da li ti je telefon bio nekada zakljucan na neku mrezu? Da li si ga uzeo novog ili polovnog?
Ugasi pa u pali, pokusaj za pocetak tako. Ako se nista ne promeni onda factory reset. Ako ni to ne pomogne onda iz odina opet rom. E ako ni to ne pomogne onda se javi pa da ga rutujes i ponovo otkljucas.
Ugasi pa u pali, pokusaj za pocetak tako. Ako se nista ne promeni onda factory reset. Ako ni to ne pomogne onda iz odina opet rom. E ako ni to ne pomogne onda se javi pa da ga rutujes i ponovo otkljucas.
Uzeo sam ga polovnog. Bio je rutovan,ne znam da li je bio zakljucan na neku mrezu,kada sam ga uzimao stavio svoju karticu i nasao je mrezu,tako da nisam nesto ispitivao oko toga. Aovo gore sto si naveo,sve sam do sada uradio. Jedino ostaje da ga rutujem i otkljucam,kao sto si naveo.
- Azimuth
- Moderator
Onda ga rutuj, pa ides na play store i treba ti GalaxySimUnlock aplikacija. Instaliras i to je to. Napravice ti jedan folder na rutu interne memorije i to ne brises. Aplikaciju mozes obrisati posle toga.
imao sam i ja takvih problema sa mrezom proveri imei dali je dobro ispisan ili su ti samo nule
pa javi sta si uradio jel to je kod s3 boljka velika bilo je puno takvih slucaja
nadam se da si napravi efs back up. po ovoj prici i ja mislim da si izgubio imei broj. narocito ako je skinut sa mreze pa su sa boxom odkljucali...onda samo servis da ti upisu imei broj i ostanes na tom firmwera jer ako ponovo probas da promenis rom opet ces imati problema.
ali daj boze da nisam u pravu jer ako jesam onda.....ulala....isti slucaj sam imao i zato i pisem ovo.......srecom meni su podpuno vratili sve cak sto vise dobiosam unlock code i posle tako sam odkljucao telefon
ali daj boze da nisam u pravu jer ako jesam onda.....ulala....isti slucaj sam imao i zato i pisem ovo.......srecom meni su podpuno vratili sve cak sto vise dobiosam unlock code i posle tako sam odkljucao telefon
Odneo sam ga u servis,pa sad cekam da vidim sta ce da bude. A imei mi jee dobro ispisan,nisu sve nule. On meni nadje signal,naziv mreze u pretrazivanju,ali kada hocu da nazovem "mreza nije registrovana" . Na prvu ni ovi iz servisa nisu nista mogli,ali su mi rekli da ostavim pa ce to detaljno razraditi u toku dana. Samo da se mogne napraviti,a koji sam debil,hocu ja cackati 

opusteno isto se to meni dogodilo sto i tebi sredice se tj moze se srediti ispise se novi imei ili vec sta i sredjeno al ti preporucujem ako ubuduce nesto radis tako i opet se desi prodaj ga odma 

zasto ljudi ne napravite efs back ? u buduce ces imati i dalje problema. sad ce ti sigurno staviti neki rom sa bozom ce ti upisati imei i na kraju radice telefon ali kad opet zelis drugi rom da stavis imaces isti proble. mada imas resenje za nekim modem patch.......
Uhhh sad mi je lakse
Evo u iscekivanju da mi ovi iz servisa jave sta su napravili,gledam na netu video kako je to toliko jednostavno
Samo da znas kakav sam ja baksuz sa tim telefonom. Cim sam ga kupio,nakon par sati,dok sam ga vadio iz dzepa,ispadne mi na displej i skoro sav se izgrebe,imao 4s iphone pre ovoga,i nisam navikao na s3 i tupp

verujem ti ja sam pre s3 imao hehehe nokiju 6600 zamisli kako je meni tek bilo i kada sam kupio s3 bio je na 4.1.2 i ja cu kao da ubacujem nov rom i ups desi se isti slucaj kao kod tebe al servis mi nije ginuo odneo tamo i ubrzo ga sredili
- zoreli
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
- :: Galaxy S21 Plus
Pa lepo sam napisao postupak i opet niko ne čita
OBAVEZNO PRVO!!! Fleš zvaničnog STOCK ROM-a !!! ... digne se sistem i podesiš sve , posle toga ROOT i CWM , zatim obavezno BEKAP ROM-a !!!
i tek onda Custom ROM .

OBAVEZNO PRVO!!! Fleš zvaničnog STOCK ROM-a !!! ... digne se sistem i podesiš sve , posle toga ROOT i CWM , zatim obavezno BEKAP ROM-a !!!
i tek onda Custom ROM .
16 godina na forumu MOBILNISVET
Tako je kralju
sve se to lepo odradi i opala sve radi al ima nas koji zele samostalno probati pa uprskamo

- Azimuth
- Moderator
Pa u tome i jeste car svega ovoga. Da sam sve odradis. Jedino sto moras dobro procitati postupak, svaki korak da razumes sta radis. Nista napamet ili na nagadjanje. Ne postoji za dzabe toliko uputstava.
U sustini, sve dok telefon mozete da bacite u download mod niste napravili nikakvu nepopravljivu stetu.
U sustini, sve dok telefon mozete da bacite u download mod niste napravili nikakvu nepopravljivu stetu.
ajd objasni mi samo ako sve odrazis po upustvu znaci od pocetka do kraja i na kraju sve se odradi glatkobez greske telefon se podigne i odjednom ti izbaci da nema mreze samo hitni pozivi sta onda uraditi i posle toga ponovis sve to al sa drugim romovima i opet isto sta tek onda raditi do cega je problem

uvek pricam da pre svega uraditi efs backup. a inace ako se stavi drugi rom i nema mreze obicno kad se stavi nazad stari rom onda ce proraditi mreza. ako ako nije sa boxom radjeno nesto