Lumia 920 32gb, Nexus 4 16gb ili Galaxy S3 LTE?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Re: Lumia 920 32gb, Nexus 4 16gb ili Galaxy S3 LTE?

Post od cvoruga »

Koliko košta S3 2GB RAMa :) ?

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Pa u prvom postu je napisao da su sva tri telefona od 200 do 240 evrica.

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Moja greška :oops:

Zemljotaur
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 16. Mar 2014. 12:44
:: Sony Xperia Mini Pro

Post od Zemljotaur »

Jao ljudi, baciste me u još veću dilemu! xD Hteo sam da pređem na WP, ali sam malo skeptičan, da mi ne bude inseresantno prva dva meseca dok ne u kapiram da je u stvari njesra... :/ Mada, gledajući ovako sa strane, čini mi se da WP uređaji sporije zastarevaju i nije im potreban toliko jak hardver da bi vukao sve šta ima i svi uređaji rade skoro jednako "tečno", što mi je ogromna zamerka Androida. Nije optimizovan za sve uređaje, već samo za vodeće modele, i ti se onda daviš sa nekom "starudijom" od, recimo, samo ogodinu dana! Nekako mi se WP čini kao bolja investicija na duže staze baš zbog toga, mada je 920 tu već neko vreme, ali o5, da sam siguran u izbor ne bih vas pitao! :)

Da me ne razumete pogrešno, da sam siguram za Lumiu, uzeo bih je možda i pre mesec dana, ovako samo hoću da se što bolje raspitam koji mi je od ova tri, eventualno neki četvrti najbolji na duže staze. Da mi se ne dogodi posle godinu dana, kao sa ovom mojom xperiom, da ne mogu ne samo da instaliram aplikacije/igrice, već neretko nemam memorije ni update da odradim, da se toliko izbaguje da često ne mogu ni da se javim, dok otvori aplikaciju, poruke ili šta god, zaboravim šta sam hteo... :P Kao što rekoh, to što ja nisam veliki ljubitelj samsunga, ne znači da sam protivnik, tako da tražim najfunkcionalniji/najbolji generalno uređaj na duže state, ne modni aksesoar... :)

ertz
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 16. Feb 2011. 19:18
:: Iphone 4s

Post od ertz »

Kak bivsi korisnik sva tri telefona(trenutno sam na s3 obicnom) da iznesem svoje misljenje. L920 odlican telefon,kamera brzina,izrada,koristio ga 3meseca i najzadovoljniji sam bio sa njim pa mi je pocela smetati njegova tezina,zbog posla,pa sam ga se resio. Na WP sam imao sve aplikacije koje su mi trebale,nista mi nije hvalilo. Sad sve zavisi od korisnika sta kome treba ... Na N4 se nisam nikako navikao,pre svega na malo memorije tako da sam ga na brzinu popunio u odnosu na l920 i 32gb,posto koristim kameru dosta,losija je dosta od l920 i s3. I pored kamere memorija je bila drugi razlog za prodaju. Sad sam na s3 obicnom i cekam da izadje WP 8.1 da se prebacim na L1020.

Neces pogresiti koji god uredjaj uzmes.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Wp8 je ma sta ko ovde pricao fantastican sistem, osim za korisnike koji stalno zele nesto da papkaju. Vise uticajnih clanova foruma je na to ukazalo.
Ako zelis svaki cas nesto da menjas, Android je ne samo pravi nego JEDINI izbor. Ako si drugi tip, koji zeli da podesi i zaboravi, wp ili ios su izbor.
WP8.1 se predstavlja za 4 dana, donosi mnogo ispravki i noviteta. Svi wp8 uredjaji dobijaju update, a izlaze i novi.
Lumia 920 iako vec vremesna, moze da odgovori na sve izazove
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Zemljotaur
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Zemljotaur »

Nznm šta znači "papkanje" sa ovim mojim čudom, tako da mi to verovatno ne bi nedostajalo! :) Ako je to slučaj, mislim da je najbolje da se strpim još koji dan, da ovo izađe zvanično, a ondak da se odlučim između S3 i L920, ili eventualno ako procuri novost oko nekog novog WP uređaja po razumnoj ceni... Malo sam "tapkao" po L520 neki dan, OS zaista deluje malo dosadno, ali šta god da sam mu radio bilo je instant, a i da mi treba čisto igračka, uzeo bih recimo tu L520 + neki tablet! Plus dajem i za navigaciju koja kažu da je fenomenalna, a koliko vidim ne bi mi nedostajale ni najpotrebnije aplikacije ukoliko se odlučim za WP! Ne znam, nisam pametan... xD

ertz
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 16. Feb 2011. 19:18
:: Iphone 4s

Post od ertz »

Najbolje ti je tako,sacekaj wp 8.1 kao sto rece miodrage,dosta toga novog ce biti pa odluci :)

Nennad
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 23. Jan 2009. 19:01
:: LG G2

Post od Nennad »

@Zemljotaur, ne reče za šta ćeš koristiti telefon. Ako je neko osnovno korišćenje, onda je verovatno svejedno, ako ti je bitna kamera iznad svega onda Lumia, ako želiš da možeš sve da prilagodiš svojim potrebama i puno opcija, onda S3.
Imaš direktna poređenja na netu, kako pojedinih telefona, tako i sistema.

Zemljotaur
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Zemljotaur »

Pa pre svega za komunikaciju, i offline i online ( tu ubrajam i društvene mreže, čet), surf, youtube, novine, mail, office, muzika, eventualno da se opika neka igra, kameru i ne koristim toliko često, ali ne bi mi smetalo da pravi dobre fotke kad se setim da imam kameru! :P Msm, nisam od onih koji gledaju život kroz objektiv kamere gde god se našli, volim da zabeležim neki događaj ili nešto što je meni interesantno...

kenzoki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 05. Nov 2007. 08:39
Kontakt:

Post od kenzoki »

Jesi imao prilike da isprobaš uživo wp? Pretpostavljam da znaš kakav je android.
Obavezno isprobaj, barem u poslovnicama imaš razne modele izložene. Jedino tako možeš da odlučiš.
U ovom izboru moj glas ide za s3. Kamera na nokiji je možda za nijansu bolja, ako i toliko

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Re: Одг: Lumia 920 32gb, Nexus 4 16gb ili Galaxy S3 LTE?

Post od Baraba »

miodrage napisao: Ako zelis svaki cas nesto da menjas, Android je ne samo pravi nego JEDINI izbor.
Sta ti ovo znaci? Ko uopste ovde to pominje kao prednost androida? Nesto sto je prednost predstavljas kao manu androida? To sto na wp ne moze nista da se menja, to je mana wp! U predhodnom odgovoru sam napisao sta meni smeta kod wp, nista nema veze sa menjanjem ikonica ili cega, vec sa funkcionalnoscu wp i svakodnevnim osnovnim koriscenjem.

Zemljotaur
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Zemljotaur »

E vidiš, to bi mi bilo baš dobro došlo kada bih imao negde da direktno uporedim ova dva uređaja, ali nznm da li ovi u poslovnicama imaju strpljenja i volje za tako nešto... Imao sam prilike da "čačnem" WP8, ali samo na kratko...

Android83
Banned
Pridružio se: Sub, 14. Dec 2013. 11:41
:: Note 3
:: Note 2

Post od Android83 »

Ma s3 ova dva pojede za dorucak! Kamera kod lumije je bolja ali ostalo pada u vodu jer telefon odvali dzep! Windows platforma jeste brza nema sta ali monotona i jako malo personizacije dozvoljava. Sto se toce apdejta zna se da win izbaci jedan apdejt godisnje a nekad i malo duze traje. Tako da dok sacekas sledeci apdejt nokia ce biti pokojna uveliko. Sto se tice s3...on ce dobiti kitkat sigurnom a i kad ti dosadi vizuelno zamjenis launcher i telefon ko da je nov...tj ko da koristis nesto novo. Mislim da ti na njemu nece faliti ni brzine niti da ces se zaliti na kameru ni prostora. Telefon ne stuca. Ima solidnu bateriju lijep je i elegantan. Dobar zvuk na sluskama.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Ako se dobro secam, bila je prica da se dobiti 4.4.2. Prelistaj temu za S3, tamo je pisano o tome.
Taj prodavac sa linka je jedan od najpouzdanijih. Ako je covek napisao da je nov onda jeste nov, ne trebas da se brines.
Za cene ostalih ne znam, mislim da je ovde neko pisao da N4 mozes naci za isto tako nesto oko 240-250e, a i Lumia je tu negde. Svi su novi ili stari 1 dan.

user8
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 25. Nov 2013. 21:41
:: WP8
:: Nokia Lumia 925

Post od user8 »

@Zemljotaur Bio sam u potpuno istoj dilemi. Android koristio od verzije 2.x pocevsi od HTC, preko Samsunga, pa Xperia i onda mislio uzeti neki novi Samsung ili HTC i u to vreme izađe novi windows phone 8 i ja malo razmislim: Sada da kupim posle Xperie neki bolji Android opet cu instalirati iste aplikacije, isto ovo, isto ono, ma daj da probam nesto drugacije. I nisam se pokajao.
Jutros sam procitao da najverovatnije 10.04.2014. pustaju WP 8.1 za developere - sto znaci da bi uskoro svi mi koji imamo to aktivirano na tel trebali dobiti 8.1 sa mnogo poboljsanja i novih funkcija tako da bih se ja strpio desetak dana, vidio sta donosi 8.1, probao neku Nokiu sa 8.1 i doneo konacnu odluku. :wink:
miodrage je napisao:
Samo je mrtav Android dobar Android ;)

Odgovori