Radimo leđa sa 40 kg , to nam je mera ... nismo pozeri ono da 2-3 puta vučeš 80 kg i pola sata da se gledaš u ogledalu ... samo rad i znojenje ... i polako svaki dan po sat vremena
XIAOMI Mi 11 midnight grey HUAWEI P40 Pro classic black HUAWEI P40 Pro + ceramic white HUAWEI P30 Pro breathing crystal XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey HUAWEI P20 Pro twilight violet
XIAOMI Mi 11 midnight grey HUAWEI P40 Pro classic black HUAWEI P40 Pro + ceramic white HUAWEI P30 Pro breathing crystal XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey HUAWEI P20 Pro twilight violet
@Sale_M makric a . Sto volim iz takve solje da popijem kafu, a neki drugari ljusnu kafu u 2,5 dl solju. Tolke kolicine kafe su mi nejasne. @Jazz, @joa_d, bas lepo.
toda81, Slike su, gledano sa tehničke strane, odlične, kamera na Note 2 se pokazala kao jako dobra, no ne mogu, a da na prokomentarišem zavezanog psa na prvoj i petoj slici. Ne vidim svrhu da neko poseduje tako veličanstvenu životinju, a da je pritom mučki drži zavezanog, u lancim, to je ravno zlostavljanju životinja. Ne znam da li je to tvoj pas, ali ako jeste, apelujem na tebe da ne uskraćuješ toj životinji njeno osnovno pravo, a to je pravo na kretanje. Jasno je meni da je to seosko okruženje i da je tu ustaljena praksa da se životnja drži na lancu, ali pokaži primerom da ne mora da bude tako, obezbedi tom psu prostor za kretanje, za njih nema gore torture nego uskraćivanje te fundamentalne slobode.
Poslednja izmena od znemanja u Sub, 19. Apr 2014. 15:59, izmenjeno 1 put ukupno.
Znemanja, pas je jednim delom moj jer sam ga nabavio, a kod mojih je. Na zalost ne sme da buxe pusten jer obozava pernatu zivinu, a iskakao je i iz boksa. Mora da se napravi box sa zicom i sa gornje strane da bi ostale zivotinje u dvoristu bile bezbedne.
Takodje cu da kazem i svoje misljenje sto se tice te slobode kretanja. Pre svega covecanstvo treba prema coveku da se odnosi na normalan i primeren nacin, pa tek onda prema zivotinjama. Vekovima su psi bili vezani na lancu i nista im nije falilo, a sada smo se odjednom setili da to nije u redu. Zakon nema veze sa mozgom. Cist primer je da je za maltretiranje zivotinja kazna od 300000 dinara, ako neko pretuce nastavnika 30000. Hoces da kazes da je zivot zivotinje vredniji od zivota coveka. Kako se sve roditelji i ceo sistem izivljavaju nad nastavnicima bolje da ne pricam o tome. Ne kazem da zivotinje nemaju svoja prava, ali treba prvo povesti racuna o coveku i naravno i o zivotinjama. Lako je da filozofiramo ako vidimo samo sebe i to sto je nama zivot mozda dobrim delom sredjen. To sto ja mozda imam novca da po nekad zamenim tel i uzivam u tehnici meni nista ne znaci kada vidim svog najrodje ijeg koji jedva zivi jer nema PRAVO NA POSAO, PRAVO DA RADI I ZIVI OD SVOG RADA. Meni je izuzetno tesko kad vidim ljude koji zive na rubu eghistencije, a takvih je u nasoj zemlji mnogo i njih niko ne vidi i ne saoseca sa njima, a sto je najgore ne misli na koji nacin moze dugorocno da pomogne tim ljudima. Danas se ljudima lako manipulise i skrece paznja sa realnih problema glupim serijama, hapsenjima, zakonima o zastiti zivotinja, a gde je ZAKON O ZASTITI COVEKA I NJEGOVOG PRAVA DA ZIVI NORMALNO KAO COVEK, A NE KAO ZIVOTINJA. Iskreno mnogi ovako misle, ali ce me ovde osudjivati zbog ovog sto sam napisao, a da budem iskren boli me malo za to sta ce drugi da misle i da filozofiraju i da glume velike ljude koji se bore za pravdu i istinu.
toda81, Kao što rekoh, jasno mi je da je to seoska sredina i da postoji problem kada pas želi da uhvati pernatu živinu i sl, ali po meni u tom slučjau ne treba ni držati psa, jednostavno pas zahteva određene uslove, negu, ako nema tih elementarnih uslova onda ne treba ni držati psa, za lanac NE POSTJI opravdanje.
Kažeš vekovima su psi bili vezani pa im ništa nije falilo, pa i ropstvo je postojalo vekovima pa ne znači da je bilo dobro. Zakon o zaštiti životinja je previše blag, kažeš mnogo 30 000 za ubistvo i zlostavljanje životinja, da se ja pitam jedno 15-20 godina zatvora i konfiskacija celokupne imovine bi bila jedino približno pravedna snakcija za gnusan čin zlostavljanja i ubijanja životinja. Ljudi, čovečanstvo nema pravo da svoje probleme, frustracije, komplekse leči na životinjama, ako mi imamo problem, životnje su žrtve naših problema jer su često objekat čovečijeg besa, kretenizma i idiotizma, stoga bi trebalo itekako da budu bolje zaštićene. Pas, životinja nikada namerno neće nauditi čoveku, već isključivo u samodbrani, a ljudi su spremni na najgnusnija, najpodlija i namračnija dela, ljudi mrze, podli su, zavisni, čine užasna dela iz čiste ljubomore ili mržnje, takvog obrasca nema kod životinja, oni su žrtve čovčije bolesti uma.
Čovek ima itekako dovoljno zakona koje štite njegovu egzistenciju, ali u svakom društvu će biti siromašnih, beskućnika, bolesnih, napaćenih, ali za to su krivi sami ljudi, a ne životinje.
Iskreno, jako sam pristrasan kada se pominju prava životinja, smatram nemar ljudi jedinim krivcem za njihovu patnju. Solidan period vremena sam radio, volontirao u krivičnom sudu, kako Osnovnom tako i Višem, tako da nemam previše saosećanja za ljude, iz prve ruke sam se uverio kakve podlosti ljudi rade.
Tema je zaista otišla u off, molio bih admine da poslednje postove prebace u posebnu temu u okviru podforuma "Zona bez telefona".
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.