S3 ili .. ?
Re: S3 ili .. ?
Taj G Pro uopste nije los telefon, ima isti chipset kao S4, ali nizi clock. Ako se izuzme nedostatak olovke, bolji je od Note 2, nedostaci su mu matora verzija os-a i slaba podrska. Ali pored Nexusa koji je skuplji za mozda 5-10e, malo je nelogicna kupovina. Da kosta recimo oko 250e, to bi vec bila druga prica. A 816 je interesantan model, ali nista spec. Unutra je Snapdragon 400 koji je slabiji i od exynosa u S3-ci. Jedino sto ima malo vise rama i prednju kameru od 5mp (
)

Uzmi Nexus5 i miran si u svakom pogledu.
Ja ga cackao pre neki dan,radi kao smajser
Ja ga cackao pre neki dan,radi kao smajser

Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
- Zile995
- Expert
- Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
- :: Xiaomi Redmi Note 4X
- :: HTC M8 | Galaxy SII
Dajem glas nexus-u. Nexus 5 razbija. Ako hoces nesto bolju bateriju onda G2.
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0
Kernek: Stock 3.4.0
- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
Od Nexusa me odbija samo kamera iskreno. Nije mi na oko nešto lep kao npr G2 ali mogu da prećutim to. Sa kamerom je druga priča. Lošija je i od S3...
El Laki, u slicnoj sam dilemi kao ti. Uzeo bih Nexus 5 bez razmisljanja, ali nisam siguran zbog kamere i baterije. Cini mi se da S3 ima bolju bateriju a i zvuk ako se ne varam? 

Samsung Galaxy S3 I9300
- El Laki
- Prijatelj foruma
Za zvuk ne znam, a sa baterijom dam izuzetno zadovoljan, bar na mom telefonu. Primetio sam da je za nijansu jača, bar po komentarima drugih na forumu.
Kameru možeš da pogledaš i uporediš na gsmarena. Ako ti odgovara ono što vidiš, onda nema razloga da ne kupiš Nexus.
EDIT:
Sada sam baš dosta gledao i Nexus 5 mi nekako ispada kao prelaz između G Pro i G2. Nexus ima najslabiju bateriju i isto tako najlošiju kameru (povređeno sa ova dva modela, a o S3 i 816 da ne pričam). Jeste on čist Android i neverovatno brz, ali smatram da G2 i G Pro ne mogu biti sporiji od S3, pa su mi po tom pitanju okej.
E sad. G2 ima dobru kameru, možda jedini od ovih da ima bolju od S3 mada nisam siguran. Brzo radi, dobra baterija. Ali je zato i skuplji 20e od G Pro odnosno 40 od 816.
Za HTC me jedino brine displej. Jeste on 720p, ima 270ppi što je prihvatljivo, ali opet LG ima 400+ što je velika razlika.
Kod G Pro mi smeta os jer je i dalje 4.1, a uz to kamera ne može da se meri sa 816 ili G2.
Nekako se sve svodi na G2 vs 816. Rekao bih da G2 ima bolji procesor. 816 je definitivno bolji po pitanju kamere. Ram imaju isti, oba imaju KitKat. Sviđa mi se mnogo G2 ali me privlači kamera i dijagonala displeja na HTC. Opet, i razlika je 40e (265-305)
Kameru možeš da pogledaš i uporediš na gsmarena. Ako ti odgovara ono što vidiš, onda nema razloga da ne kupiš Nexus.
EDIT:
Sada sam baš dosta gledao i Nexus 5 mi nekako ispada kao prelaz između G Pro i G2. Nexus ima najslabiju bateriju i isto tako najlošiju kameru (povređeno sa ova dva modela, a o S3 i 816 da ne pričam). Jeste on čist Android i neverovatno brz, ali smatram da G2 i G Pro ne mogu biti sporiji od S3, pa su mi po tom pitanju okej.
E sad. G2 ima dobru kameru, možda jedini od ovih da ima bolju od S3 mada nisam siguran. Brzo radi, dobra baterija. Ali je zato i skuplji 20e od G Pro odnosno 40 od 816.
Za HTC me jedino brine displej. Jeste on 720p, ima 270ppi što je prihvatljivo, ali opet LG ima 400+ što je velika razlika.
Kod G Pro mi smeta os jer je i dalje 4.1, a uz to kamera ne može da se meri sa 816 ili G2.
Nekako se sve svodi na G2 vs 816. Rekao bih da G2 ima bolji procesor. 816 je definitivno bolji po pitanju kamere. Ram imaju isti, oba imaju KitKat. Sviđa mi se mnogo G2 ali me privlači kamera i dijagonala displeja na HTC. Opet, i razlika je 40e (265-305)
- AndroMan
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 13:25
- :: Galaxy Note 9 N960F
- :: BB Passport; N808PV
Laki, po kom testu na netu si zaključio da je kamera na 816 bolja nego na G2?
Na G2 kada rutuješ i ubaciš fix za kameru dobijaju se sjajne slike, noćne slike su takođe super, bez fix-a isto možeš jako kvalitetne slike da dobiješ ali slikanje je dosta sporije bez fix-a to se oseća pogotovu noću kada slikaš,
moja preporuka da ne odustaješ od G2 zbog kamere, jedino ako ti je veličina displeja presudna onda htc 816
a čudi me da nisi u razmatranje uzeo Note 2?
Na G2 kada rutuješ i ubaciš fix za kameru dobijaju se sjajne slike, noćne slike su takođe super, bez fix-a isto možeš jako kvalitetne slike da dobiješ ali slikanje je dosta sporije bez fix-a to se oseća pogotovu noću kada slikaš,
moja preporuka da ne odustaješ od G2 zbog kamere, jedino ako ti je veličina displeja presudna onda htc 816
a čudi me da nisi u razmatranje uzeo Note 2?
- El Laki
- Prijatelj foruma
Gledao sam review na Android Authority za oba modela, i na slikama se može reći da je za nijansu bolji HTC. Mada, za dlaku zaista. Još verujem da na G2 nije bilo fixa. Ako se to uzme u obzir može se reći da su u rangu.
Note 2 nisam gledao jer mislim da je još uvek preko 300e a i mator je model u poređenju sa ova dva.
Note 2 nisam gledao jer mislim da je još uvek preko 300e a i mator je model u poređenju sa ova dva.
- AndroMan
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 13:25
- :: Galaxy Note 9 N960F
- :: BB Passport; N808PV
Pogledah review na Android Authority - dobar zaista i Htc što se tiče kamere
no, najbolje da pre kupovine uzmeš u ruke i jedan i drugi i malo ih pregledaš, najviše zbog ekrana - jeste da deluje primamljivo ovih 5,5 inča na 816 ali samo 267 ppi...
no, najbolje da pre kupovine uzmeš u ruke i jedan i drugi i malo ih pregledaš, najviše zbog ekrana - jeste da deluje primamljivo ovih 5,5 inča na 816 ali samo 267 ppi...
- El Laki
- Prijatelj foruma
Pa to me brine.. Šta znam, ima nepisano pravilo da je ok sve preko 200ppi,ali ako se uzme da je full hd, i dobar kvalitet, možda rezolucija ne pravi problem. G2 je najbolji izbor ali nemam baš novca za njega, jedva i ovih 265. Ali ako je baš mnogo bolji LG onda mi ne ostaje ništa drugo nego njega da uzmem ili da uopšte ne menjam S3.
- bata bogdan
- Banned
- Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
- :: Huawei X2 7.0 LTE
- :: Huawei M2 10.1 LTE
Zagrejan si ti opasno za g2...i sigurno neces pogresiti ako sačekaš malo i ustekas tu razliku za g2...baterija dobra...kamera već je sve rečeno...ne žuri i strpi se i ko čovek uzmi g2 i bog da te vidi...bićeš prezadovoljan...
Huawei
- El Laki
- Prijatelj foruma
Pa moram. Dobar je 816 ali jednostavno nije G2.
Što se mene tiče, može lock na temu. Mislim da je sve rečeno, G2 bez konkurencije. Jedina dalja rasprava bi bila o Pro G i 816.

Što se mene tiče, može lock na temu. Mislim da je sve rečeno, G2 bez konkurencije. Jedina dalja rasprava bi bila o Pro G i 816.
El Laki, taj htc ne donosi nista epohalno u odnosu na S3 koji imas. G Pro je mnogo bolji izbor ako ti je bitan 5.5" displej. G2 je svakako najbolji izbor i vredi tu razliku u ceni, ako ces uzimati telefon na duze staze (mada mi nesto govori da to nece biti slucaj
)

- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
El Laki, Bez ljutnje, ali mislim da si ti podsvesno od otvaranja teme odlučio da to bude G2
Odavno imaš pik na taj model i ne vidim nijedan razlog zašto ga ne bi kupio. Slažem se da kada se postavi neka granica u budžetu te granice se treba i pridržavati, ali ako ti se već toliko sviđa G2, strpi se još nekoliko nedelja, skupi keš i kupi ono što ti odgovara.

Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- El Laki
- Prijatelj foruma
@znemanja da, ja sam jos kad sam uzeo S3 rekao da kupujem G2 čim padne ispod 300, a potom i Note 3. Sada sam gledao neko prelazno rešenje, mada vidim da bi ono samo bilo bacanje novca u smislu da doplaćujem prvo za taj, pa onda za G2. G Pro bi bio dobar da ima bolju kameru i podršku, ovako...
G2 it is
samo je pitanje vremena.. Beli 16GB je trenutno 305, mada mi je lepši crni kojeg nema od 16giga.
G2 it is

Poklonicu ti ja moj G2,trebao bih ovih dana da dobijem S5 na poklon 

Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
- El Laki
- Prijatelj foruma
Haahah široko 

- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Da stanem i ja u red za poklon
El Laki, Taman dok skupiš razliku u novcu nalateće i neki crni model, samo strpljivo

El Laki, Taman dok skupiš razliku u novcu nalateće i neki crni model, samo strpljivo

Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- El Laki
- Prijatelj foruma
Nemam ja šta da skupljam, ja sam dobio na poklon
Evo sad baš jurim snimke da vidim kako izgleda beli, možda nije tako loš..

Evo sad baš jurim snimke da vidim kako izgleda beli, možda nije tako loš..
Lepši beli