Flesovanje- objasnjenje

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Flesovanje- objasnjenje

Post od Lobachewsky »

Zanima me sta je stvarno FLESOVANJE? Mislio sam da je to neka vrsta reinstalacije, ali ako je tako zasto je toliko opasno i rizicno? Zasto posle loseg flesovanja mogu da bacim telefon- sta mu to "ode", softwere ili hardwere? Da li u servisu onda moze da se popravi i kako? Da li sme cesto da se flesuje telefon? Zasto ne raditi to kod kuce? KAKVA JE TO NAUKA? Razlika izmedju upgrade i flesovanja ?

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

Evo ja ću ti odgovoriti na neka od tvojih pitanja:
Flešovanje je bukvalno ubacivanje nove verzije softvera, potpuno ista stvar kao i sa win-om na kompu. Pa nije baš toliko opasno, mislim samo to treba uraditi stručno i na pravi način. Pa nije baš preporučljivo da se telefon često flešuje. Pa možeš to raditi kod kuće, potrebna ti je oprema za to, razni kablovi koji koštaju poprilično...Čula sam od nekih ljudi da se mogu nabaiti za nekih 200e...i naravno da se malo bolje razumeš u hardver i softver :wink: :)

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Pa imao sam ja prilike da imam tu opremu za fleshovanje al to je brdo kablova i josh vishe CD-ova koji idu uz to...
Inache fleshovanje ti je ubacivanje novog softvera i nije opasno ako to radi neko ko je struchan tj ko zna shta radi.. 8)

Odgovori