Xiaomi MI-3 ili Nexus 5

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Lazar2212
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 17. Jun 2014. 23:20
:: Capriolo Adrenalin

Xiaomi MI-3 ili Nexus 5

Post od Lazar2212 »

Kao sto i naslov kaze poredjenje ova dva modela. Uglavnom znam prednosti Nexusa,ali ovaj MI-3,o njemu nista prvi put i cujem za Xiaomi kompaniju,jesu to neki kinezi koji su se odvojili od oppoa ili sta?I naravno koji od ova 2 je bolji i po cemu jer stariji brat kupuje fon (s3 mu je mator...budala xD) a cim je stariji odma bolji fon a ja se mogu zadovoljiti necim slabijim :D Ma meni i ne trebaju neki extra telefoni i slicno.Da predjem na temu.Za telefon ce dati oko 300 evra,a zeleo bi na njemu : Dobru kameru,dobru bateriju,brz telefon,lep izgled,znaci klasika :D
Poslednja izmena od Lazar2212 u Pon, 30. Jun 2014. 21:53, izmenjeno 1 put ukupno.

Martin Mystere
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 20. Okt 2013. 11:10
:: Samsung Galaxy Note8
:: LG G2, HTC HD2

Re: Xiaomi MI-3 ili Nexus 5

Post od Martin Mystere »

Jedna od najkvalitetnijih kineskih marki, koja do sada nije imala pokušajte da se probije izvan Kine ali koja je kvalitetom apsolutno u rangu sa top koje imamo prilike da vidimo / kupimo kod nas. Mi-3 je izvanredan telefon koji nažalost nismo imali mogućnosti da vidimo i kupimo kod nas.

Eh da, IMHO bolji su od Oppo-a...

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 21. Apr 2013. 10:26
:: LG Leon LTE

Post od Coni »

Imaju lepu modifikaciju androida - MIUI

Ledjo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 05. Feb 2014. 15:03
:: G2

Re: Одг: Xiaomi MI-3 ili Nexus 5

Post od Ledjo »

Dobra kamera i baterija nikako ne idu zajedno sa nexusom. Sony ima fine modele, pa ako moze da nadje npr z1 ili lg g2

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Post od Joxy »

U tom cenovnom rangu mislim da je G2 bez premca.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Vi opet coveku preporucujete nesto sto nema veze sa naslovom teme... :roll:

Elem, Xiaomi se nije odvojio od Oppo. Prvobitno je bio cisto softverska firma, zaduzena za odrzavanje MIUI rom-a. Da li su Xiaomi telefoni bolji od onih koje pravi Oppo? Pitanje je, mada prvo treba razgraniciti u kom smislu bolji. Dizajnerski? Softverski? Mozda jedino ovo drugo, jer je Oppo poceo zesce da brljavi sa update-om softvera na svojim modelima. Xiaomi redovno update-uje MIUI.
Nexus je sasvim ok, brdo modifikacija i tako to, ali ko ima priliku ponekad nije lose nabaviti neku egzotiku. Jos ako je ta egzotika kvalitet...

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Gde može da kupi MI 3? Uzeo bih da probam. Što se tiče Srb, bolje da uzme G2, jer ako mu se ovaj ne svidi ljudi i ne znaju za ovu marku, kome prodati? Ako je video fon i sviđa mu se onda MI 3.

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Jun 2012. 22:27
:: LG Nexus 5X

Post od Chobby88 »

U kini,imas na kp jedan ja mislim,400€ je cena.

Lazar2212
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Lazar2212 »

Kosta nesto manje od 300 evra nov na telekoplus.E i plus da dodam da taj telefon nece ni prodavati jer ce ga posle dati caletu,a telefon nije uzivo video samo mu se zasvideo po specifikacijama.

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Post od Joxy »

Pa ja sam mu preporucio sta je najbolje u tom cenovnom rangu koji je rekao, bez obzira na naslov teme. Inace tih Xiaomi MI 3 modela ima par na KP, jedan je bio i ovde iz Kg-a, ne znam da li je prodat. Cini mi se da je bio oko 400e ali mislim da ima i za manje da se nadje, zavisi od kolicine memorije.

Cooomi
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 23. Jul 2008. 16:28
:: iPhone 13 mini

Post od Cooomi »

Ne sumnjam u kvalitet Xaomi-a, ali mislim da je Nexus sigurniji izbor. Em što se tiče delova i opreme, em zbog softvera, lako će sa S3 preći na Nexus, ali MiUi je druga priča, imao sam njihov oficijalni rom, previše kineskog za moj ukus, ne znam da li je i na tom njihovvom modelu tako. A ako bude želeo da razbije monotoniju, Nexus 5 je bog svih custom romova!

weska88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 18. Okt 2013. 21:59
:: iP11pro

Post od weska88 »

Poslednja izmena od weska88 u Sre, 02. Jul 2014. 09:39, izmenjeno 1 put ukupno.

Lazar2212
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Lazar2212 »

Cooomi napisao:Nexus 5 je bog svih custom romova!
??? Ne razumem te :D

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 21. Apr 2013. 10:26
:: LG Leon LTE

Post od Coni »

Na Neksus mozes da stavis sta hoces. Paranoid, Slim, Aokp, Omni (sad malo pricam napamet), ali shvatas. Na N5 stavis MIUI koji koristi Xiaomi, ako mu se ne svidja, stavi neki klasicniji rom. A na Xiaomi modelima ces tesko promeniti podrazumevani MIUI.

Lazar2212
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Lazar2212 »

Aha sad razumem. :D Pa neverujem da ce ubacivati on neke te romove....ja sam tako bukvalo unistio telefon.Sad sam uzeo nov ali rekoh da probam te custom romove i nesto sjebem i bye bye.Kad ga ukljucujem vidi se Samsung i tako ostaje celo vreme..... Izdrzao je 2 dana ali se pregrejao..... :D Izvadio sam mu bateriju i odlozio ga na fino mesto :) Moze li neko da mi da upustva kako ubaciti custom rom? Da mi napise ovde bio bih mu zahvalan,posto se ne razumem bog zna u androide?Korak po korak da opet ne sjebem nesto xD

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

Ma nexus 5 je zakon.
Pazi tegra 4 nije nista jaca... Sa druge strane snapdragon je dosta bolji cpu, vise je battery friendly... Za snap. su dostupni svi kodovi... a tegri da ne pricam.

Mogao bi da postavis to pitanje u drugoj temi.
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
:: Huawei Mate 10 Pro

Post od slavisaj »

Pozdrav. Ne znam da li kasno pisem, ali ja imam xiaomi mi2 model. Telefon je iste specifikacije kao i nexus 4 ali je izaso skoro godinu dana pre nexus 4. Za Xioami imam samo reci hvale, odlicna izrada, cvrst telefon, nigde ne skripi, sve je utegnuto, dobra baterija, postoji mogucnost da se kupi odma sa jacom baterijom, sve sve najbolje o xioami brendu i telefonim. Mi3 moze biti samo jos bolji, a to dokazuje i na raznim testovima. Ima odlicnu kameru koja snima i RAW fotografije, odlican ekran, odlican miui android.
za svaku pohvalu. Ja sam svoj narucio direktno preko njihove web prodavnice, sa dhl postom mi je izasao 280eur i stigao za 4 dana, to je bilo pre godinu dana skoro.

Imas xiaomi mi3 u telekoplus za 299eur
http://www.telekoplus.com/mobilni-telef ... /mi3-cena/
Poslednja izmena od Lobachewsky u Ned, 13. Jul 2014. 19:51, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Nikada ne pisi postove jedan za drugim, koristi opciju izmeni.

Lazar2212
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Lazar2212 »

Znam :wink: Vec je uzeo G2 :) .Dakle tema moze pod lock..

Odgovori