Koji tablet kupiti?
- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
Re: Koji tablet kupiti?
Ma zanimljivo je to deci, naravno, ali je osetljivo pa se lako lomi i onda nije baš isplativo 

To je tačno ali zato i služe ovi jeftiniji, da nauče
zato sam ja klincu uzeo vivaxa, lako ćemo da predjemo na nexusa 

- bata bogdan
- Banned
- Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
- :: Huawei X2 7.0 LTE
- :: Huawei M2 10.1 LTE
Mogu da napomenem samo...lg g pad tablet...sigurno polovan može da se nabavi za pristojan kes...nov je već sada ÷/- 250e,polovan normalno i jeftinije...a tablet je šta reći extra..
Huawei
- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
@nesta slažem se
od nečega se počinje 

Gde je najblize uzeti surface pro tablete ?
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
fannY, Madjarska, Austrija, Grcka, Italija (za Rumuniju i Bugarsku nemam podatke).
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Joxy
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
- :: Samsung & Apple
- :: Spajamo nespojivo :D
Nexus 7 2013 realno i nije bas za decu, sam vrh ponude, vrhunski a ne kosta mnogo s obzirom na to sta nudi, tu bih jos uvrstio i fantasticni takodje LG G Pad (kod nas ga ima za oko 250e nov u oglasima), ima jos odlicnih modela ali ovi su najbolji za odnos ulozeno-dobijeno.
- bata bogdan
- Banned
- Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
- :: Huawei X2 7.0 LTE
- :: Huawei M2 10.1 LTE
Azimuth gledam ovde na amazon.de cena je oko 170e nov...e sad ne znam koliko je kod nas???
Huawei
Postoje dve verzije kod nas, 3g i wifi, 3g je oko 40 k, wifi je oko 30 k dinara.
- Joxy
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
- :: Samsung & Apple
- :: Spajamo nespojivo :D
Mislim da je wi-fi verzija 16gb Nexus 7 2013 oko 25k u radnjama, ima ih po oglasima, iz Subotice novi, neotpakivani sa garancijom i poklon futrola za 200e. Nema bolje za taj novac, eventualno LG G Pad za malo veci novac ali i on je tu negde, i jos eventualno iPad mini po meni.
Da li uzeti ipad air ili cekati jesen da izadje novi ipad?
Jel ovo bolje od tableta koji je uzeo miodrage ?
http://www.vipmobile.rs/mobilni-uredjaj ... ifications
http://www.vipmobile.rs/mobilni-uredjaj ... ifications
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Kefalo, ja sam uzeo TransformerBook, sto je full win PC, a ovo je WinRT tablet. Ja sam moj uredjaj platio 46k, na 10 rata. Ne savetujem ti da ovo uzmes. Trazi TransformerBook t100. Ako bas imas viska para pogledaj Acer Iconia p3 

Pa ta cena se umanjuje za 37% u vipu ovu sedmicu dakle košta 30.240din, pod uslovom da zaključim ugovor na pretplatu od 1590dinara mjesečno a net će mi u pokretu i onako trebati jer mi je telefon na smart paketu i to koristim samo za razgovore ne i za net, dakle trenutno sam skroz bez neta u pokretu.
Meni je kod ovog uredjaja glupo što mu je cijena ista od kako se pojavio što znači da je vjerovatno nerealna u ovom trenutku.
Ukratko u čemu sam ograničen u odnosu na tvoj uredjaj ?
Da li ima full office? To mi je najbitnije.
Dobra stvar mu je što ima dvije baterije.
Meni je kod ovog uredjaja glupo što mu je cijena ista od kako se pojavio što znači da je vjerovatno nerealna u ovom trenutku.
Ukratko u čemu sam ograničen u odnosu na tvoj uredjaj ?
Da li ima full office? To mi je najbitnije.
Dobra stvar mu je što ima dvije baterije.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Pa ogranicen si sto imas winRT, dok ja imam full win 8.1, sto ce reci ti mozes samo apps iz Store-a da instaliras, a ja mogu svaku glupost za win. Ja imam desktop mode na svom uredjaju, ti na ovome ne bi imao. I ako dobro znam imao bi neku sakatu verziju Office-a, dok ja imam full potpuno legalnu (dolazi u ceni uredjaja).
Ti si ogranicen na tablet verziju (Surface) dok sam ja full (Surface Pro), da budem slikovit. Mislim da uredjaj ne vredi te pare, daleko je bolja kupovina tableta koji je full windows a njih srecom ima sve vise. Bitna je stavka da li ti treba tastatura i da li bi se zadovoljio ekranom od 7-8", ili bi isao na 10.
Ako moras da imas net u pokretu, onda ti je i izbor suzen jer TransformerBook nema slot za SIM (nije da nema alternativnih i jeftinih resenja), ali ja bih ti preporucio Asus VivoTab Smart ME 400CL, jedino sto je on skuplji. Ja sam se na isti zesce nalozio, ali nisam imao para za isti.
Ti si ogranicen na tablet verziju (Surface) dok sam ja full (Surface Pro), da budem slikovit. Mislim da uredjaj ne vredi te pare, daleko je bolja kupovina tableta koji je full windows a njih srecom ima sve vise. Bitna je stavka da li ti treba tastatura i da li bi se zadovoljio ekranom od 7-8", ili bi isao na 10.
Ako moras da imas net u pokretu, onda ti je i izbor suzen jer TransformerBook nema slot za SIM (nije da nema alternativnih i jeftinih resenja), ali ja bih ti preporucio Asus VivoTab Smart ME 400CL, jedino sto je on skuplji. Ja sam se na isti zesce nalozio, ali nisam imao para za isti.
da ispravim neke stvari koje je Miodrage rekao, iz prve ruke, jer imam Surface sa win 8.1 RT.
prvo, i RT ima desktop mod, u kojem apsolutno sve funkcioniše, i apsolutno jedina razlika je što se ne mogu instalirati legacy windows programi, već samo aplikacije iz stora. taj deo je tačan, mada ima dosta nekog legacy softvera koji ljudi portuju na ARM arhitekturu, tako da može da se sideloaduje.
Dalje, Office je i na RT full office paket, uključujući i Outlook. nema nikakve razlike. Podiže se iz desktop moda i radi savršeno. možda će biti neke razlike ako reše da za RT ukinu desktop mod pa naprave Metro verziju Office paketa, ali za sada je sve isto.
Ja lično ne primećujem nikakva ograničenja u tome što je uređaj RT, a samo imam prednosti. Naime, full 8.1 uređaji nemaju baš najbolje urađen taj tablet mod funkcionisanja, odnosno ponašaju se pre kao laptop. Screen off standby mode im je nekako nakalemljen i to ne šljaka baš najbrže u smislu da se ne bude iz deep sleep faze baš instant i hoće nekad da zatrokiraju, kao i da malo više jedu bateriju. Surface sa 8.1 RT se meni ponaša apsolutno kao tablet po tom pitanju, dok mi plus daje benefit windows okruženja u smislu podrške za periferale, prenosivu memoriju, eksterne ekrane, itd. Meni je to pri odluci bilo daleko značajnije od mogućnosti instaliranja bilo kog softvera.
Primera radi, kod kuće mi je na TV uboden jedan HDMI kabl na koji zakačim Surface, ubodem mu prijemnik bežičnog miša i tastature u USB port i teram kao da sam na desktopu. Bukvalno mi više ne treba kućni komp.
prvo, i RT ima desktop mod, u kojem apsolutno sve funkcioniše, i apsolutno jedina razlika je što se ne mogu instalirati legacy windows programi, već samo aplikacije iz stora. taj deo je tačan, mada ima dosta nekog legacy softvera koji ljudi portuju na ARM arhitekturu, tako da može da se sideloaduje.
Dalje, Office je i na RT full office paket, uključujući i Outlook. nema nikakve razlike. Podiže se iz desktop moda i radi savršeno. možda će biti neke razlike ako reše da za RT ukinu desktop mod pa naprave Metro verziju Office paketa, ali za sada je sve isto.
Ja lično ne primećujem nikakva ograničenja u tome što je uređaj RT, a samo imam prednosti. Naime, full 8.1 uređaji nemaju baš najbolje urađen taj tablet mod funkcionisanja, odnosno ponašaju se pre kao laptop. Screen off standby mode im je nekako nakalemljen i to ne šljaka baš najbrže u smislu da se ne bude iz deep sleep faze baš instant i hoće nekad da zatrokiraju, kao i da malo više jedu bateriju. Surface sa 8.1 RT se meni ponaša apsolutno kao tablet po tom pitanju, dok mi plus daje benefit windows okruženja u smislu podrške za periferale, prenosivu memoriju, eksterne ekrane, itd. Meni je to pri odluci bilo daleko značajnije od mogućnosti instaliranja bilo kog softvera.
Primera radi, kod kuće mi je na TV uboden jedan HDMI kabl na koji zakačim Surface, ubodem mu prijemnik bežičnog miša i tastature u USB port i teram kao da sam na desktopu. Bukvalno mi više ne treba kućni komp.
Što se tiče pokretljivosti i sim kartice, nosio bi ga u aktovci tako da mogu onaj uredjaj koji se ponaša kao wifi ruter sa njim da nosim.
Najbitnija mi je ofice funkcionalnost .
Druga bitna stavka zbog koje veoma pazim u odabiru tableta je i dodatna oprema.
Veoma mi je važno da postoji futrola za njega, ne mora original da bude kao što su samsungove, može i nešto drugo ali kvalitetno i funkconalno.
Najviše bi volio preko operatera ako može da se uzme, da se ne zezam sa čekovima isl, već bi ja to kroz račun da otplatim.
ONo što mi smeta konkretno u odnosu na RT je što je njemu cijena ista kako je došao i sad sa popustom uz pretplatu on se svede na realnu cijenu vani.
Na drugoj strani imaju taj android LG sa 8.3 incha i on je da kažem veoma dobra kupovina u odnosu na cijenu koštanja kod nas pa i vani. Košta sa popustom 9.700 din.
Jedino to što je android i ne znam da li postoji nešto bolje od polaris office-a.
INače nisam fan androida , imam memo pad i mislim da bi kao OS mogao biti malo više odzivniji u odnosu na resurse koje ima. Mislim da je win8 i ios daleko optimalizovaniji
I lenovo od vodafona je OK, 10.1'' ekran ,nije neka rezolucija a to je bitno za prikaz dokumenta i mana mu je 1gb rama što je za android na period od 3 godine koliko planiram da me služi, malo.
Druga opcija za koju moram napraviti računicu je da odustanem od ponude operatera i uzmem net na pretplatu sa popustom ( u VIP-u 40% ) i onda na čekove ganjam neki windows po svom izboru.
Mogu i kupiti vani, medjutim garancija mi znači, jer servisiranje zna biti skupo, čak i skuplje od uredjaja, naročito u zvaničnom servisu.
Uglavnom ako se svede preporuka na android, molio bi pored preporuke za tablet i preporuku za program za editovanje dokumenata, uglavnom word (može i kupovni program) kao i preporuku za kvalitetnu tastaturu kod nas ili vani.
A ako idem na windows tablete onda je u neku ruku sve jedno jer vidim u najbitnijoj stavci radu sa dokumentima, potpono su funkcionalni. Razlika se svodi samo na cijenu koštanja.
Najbitnija mi je ofice funkcionalnost .
Druga bitna stavka zbog koje veoma pazim u odabiru tableta je i dodatna oprema.
Veoma mi je važno da postoji futrola za njega, ne mora original da bude kao što su samsungove, može i nešto drugo ali kvalitetno i funkconalno.
Najviše bi volio preko operatera ako može da se uzme, da se ne zezam sa čekovima isl, već bi ja to kroz račun da otplatim.
ONo što mi smeta konkretno u odnosu na RT je što je njemu cijena ista kako je došao i sad sa popustom uz pretplatu on se svede na realnu cijenu vani.
Na drugoj strani imaju taj android LG sa 8.3 incha i on je da kažem veoma dobra kupovina u odnosu na cijenu koštanja kod nas pa i vani. Košta sa popustom 9.700 din.
Jedino to što je android i ne znam da li postoji nešto bolje od polaris office-a.
INače nisam fan androida , imam memo pad i mislim da bi kao OS mogao biti malo više odzivniji u odnosu na resurse koje ima. Mislim da je win8 i ios daleko optimalizovaniji
I lenovo od vodafona je OK, 10.1'' ekran ,nije neka rezolucija a to je bitno za prikaz dokumenta i mana mu je 1gb rama što je za android na period od 3 godine koliko planiram da me služi, malo.
Druga opcija za koju moram napraviti računicu je da odustanem od ponude operatera i uzmem net na pretplatu sa popustom ( u VIP-u 40% ) i onda na čekove ganjam neki windows po svom izboru.
Mogu i kupiti vani, medjutim garancija mi znači, jer servisiranje zna biti skupo, čak i skuplje od uredjaja, naročito u zvaničnom servisu.
Uglavnom ako se svede preporuka na android, molio bi pored preporuke za tablet i preporuku za program za editovanje dokumenata, uglavnom word (može i kupovni program) kao i preporuku za kvalitetnu tastaturu kod nas ili vani.
A ako idem na windows tablete onda je u neku ruku sve jedno jer vidim u najbitnijoj stavci radu sa dokumentima, potpono su funkcionalni. Razlika se svodi samo na cijenu koštanja.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Araphel, hvala na ispravkama. Ja sam uvek smatrao da je funkcija vrh svega, i ako mogu za iole pristojne novce da nabavim redovan pc a koji je prenosiv kao tablet, to je za mene plus. Meni licno legacy win stvari znace, jer se ne razmisljam da li ima ili nema necega, skinem i instaliram. Naravno da se dosta stvari moze zaobici, ili da se resi nekom alternativom, ali cemu to ako za iste novce mogu da dobijem nesto sto to sve radi. Da je razlika u novcima neka opipljiva, prvi bih bio za mozda malo manje funkcionalnu, ali daleko jeftiniju varijantu.
Po bateriji vidim da je RT bolji.
Šta je sa ostalim funkcijama, cpu ,ram,grafika ?
Za PC-ove bi mogao i sam procjeniti ali ovi cpu-ovi na laptopovima i tabletima tu sam kao gusan u magli
Da li ofice program prepoznaje sva 4 jezgra ili npr2.
Šta je sa ostalim funkcijama, cpu ,ram,grafika ?
Za PC-ove bi mogao i sam procjeniti ali ovi cpu-ovi na laptopovima i tabletima tu sam kao gusan u magli

Da li ofice program prepoznaje sva 4 jezgra ili npr2.