se k750i vs nokia 6630

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
spasa
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 17:48

se k750i vs nokia 6630

Post od spasa »

Koji tel. je bolji se k750i ili nokia 6630? Neznam koji da kupim? Sta vi mislite koji je bolji?

nisam od onih koji cesto kupiju tel. pa svaka kritika i pohvala bice dobrodosla. :unsure:

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

Ja mislim da na dnu stranice imas opciju "Trazi". :roll:

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

I naci ces nekoliko tema tog tipa u kojima ces zakljuciti da sve zavisi do tebe,da li zelis manji telefon sa jakom baterijom i najboljom kamerom u klasi ili telefon koji mozes da prilagodjavas svojim potrebama instaliranjem raznih,manje-vise korisnih programa,ali to nosi sa sobom vece dimenzije i slabiju bateriju pa ne postoji savrsen izbor!
Pozdrav 8)

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

Lomnica ti je sve rekao, nema tu vise nista da se doda, to je to. Ako se odlucish za symbian, razmisli i o 6680, bolji je izbor od 6630 (bar je na mene ostavio mnogo bolji utisak).

POz 8)
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 20. Jan 2006. 12:30
Kontakt:

Post od Del Boy »

kao sto kaze stefank, koristi opciju trazi bilo je milion ovakvih tema , ukoliko ti treba symbian tj. da stavljash programe onda uzmi 6630 , a ukoliko ne onda definitivno k750 8) :P :wink: :) :D :lol:

rocK
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 22. Feb 2005. 21:07

Post od rocK »

k750 bez razmisljanja ,fenomenalan telefon :wink:
rocK for ever

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

K750i,tacka... :D :D :) :wink: Sta drugo reci o telefonu.
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

O5 pochinje prepucavanje ? :chytry: Dosta je bilo tema vezano za ova dva telefona,ko zeli neka pogleda te tema ima ih na pretek..a sad ovde nemojte shiriti dalje rapravu...

LOCK? :roll:

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Ma bre dosta vise tog uporedjivanja Symbian i NE Symbian telefona!!!Ne razumem vise ljude stvarno.Ajde svi sad na neko vreme da zaboravimo da Symbian uopste postoji na Nokiji,a...??? :angry: Lockirajte temu!

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 24. Jan 2006. 23:34
Kontakt:

Post od blade_bre »

Sa k750i uslikas nesto i onda cekas 100 godina da se ucita. Onda uslikas opet pa cekas 100 godina. Kad hoces da pregledas slike na telefonu bolje stavi kafu i sok,posto ce potrajati. Ali kad izadjes u grad pa izvadis ispred neke cice bice "auuuuh sto je mali i lep,a jel imas i kola". Ma daj,kome treba to. Uzmi ko covek pravu stvar! Da mozes da ga KORISTIS. 6630 je veci,ali vise ni nije u "modi" nositi mali telefon. Pored toga ovde imas normalan procesor koji i moze nesto da uradi !!! Jos nesto,baterija na 6630 jeste slabija od SE ,ali MALO !!! Meni drzi 4 dana! Kad ga vise koritim smanji se ,normalno,ali to nije slaba baterija bre! VECI EKRAN !!! Veca kompatibilnost sa racunarom! BRZI JE BRE !! Sta ces vise. Brzina je jako bitna stvar.

Aj necu vise mogu do sutra ovako.
...shit happens... keep d smile!

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

Ufff blade. Ti sada imash 6630 i sada si ga preterano nahvalio. Idemo redom
K750:
-Cak i da cekash 10minuta bar docekash nesto (lepu sliku) za razliku od 6630.
-"auuuuh sto je mali i lep,a jel imas i kola" <<< sta to ima veze sa telefonom, smeta sto je mali i lep ?
- "Da mozes da ga KORISTIS", pa naravno, to je bash k750, mali telefon sa dobrom kamerom, mp3 playerom, dugotrajnom bateriom itd... a ne kao 6630: veliki, malo traje baterija, bootuje se 35sekundi a dok udjesh u menu treba ti oko 55 (sporije se butuje nego windows), vremenom je sve sporiji i sporiji (zbog instalacije raznoraznih programa) i treba da ga formatirash i posle ponovo podesavash 3sata... itd..
-Pusti ti modu, bolje je da je telefon manji
-Normalan procesor koji moze nesto da uradi? -Na papiru lepo to izlgeda, ali u praksi telefon je i dalje spor. Operativni sistem ga guta do gole koze.
-"baterija na 6630 jeste slabija od SE ,ali MALO !!!". -Mislish mali VISHE ! (k750- Li-Polymer 900mAh, ne symbian telefon > po 4-5 dana, 6630 Li-ion 800 mAh, symbian telefon > 3dana u vrh glave). Naravno zavisi koliko koristish telefon ali baterija je malo VISHE slabija na 6630.
-"BRZI JE BRE" > Jes qr*c je brzi. U cemu je brzi ???
-------------------------------------------------------------------
Ja sam isto tako mislio kada sam kupio 6630, ali imao sam prilike da se igram i sa k750 i skontao sam da telefoni prosto nisu u istoj klasi. K750 ima bukvalno SVE bolje od 6630 (pocev od kamere, zvucnika, mp3 reprodukcije, radio, flash..... itd... Ali bash SVE (ne znam ni jednu osobinu koja je bolja na 6630 sem veceg display-a), dok prednost 6630 je samo symbian (sto znaci da je veliki telefon, malo traje baterija, spor je, mnogo vremena treba da se butuje, a nema nekih bash koristi od tog S60 osim zabave.)

Zakljucak: 6630 je telefon koji ce da vam pruzi mnogo vishe zabave i vishe vremena cete da provedete uz njega a ako telefon koristite vishe u bukvalnom smislu i pomalo za slikanje i mp3, onda je to k750 pravi izbor za vas.

@ostali: ne pravite vishe ovakva poredjenja, uzmite prosto ono sto se vama vishe svidja a za ostalo koristie Search i gotovo.
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od blade_bre »

Ne,nemam nista protiv telefona,nego mi je preko glave seljacina koji se qrce takvim stvarima.
Nisam imao nameru da ocrnim k750 (iako sam to uradio),ali i dalje stojim iza toga sto sam rekao. Baterija meni stvarni drzi 3-4 dana! Ne preterujem! To sa brzinom-probao sam k750i i nisam primetio da je posebno brz. Mozda je subjektivno.
Kakve veze ima koilko se butuje? Ne radis mu to svaki dan. A ulazak u meni je spor samo prvi put. Posle radi ko podmazan.
Ako hoces dobre slike kupi foto-aparat,telefon za sada ne sluzi tome. Kad se pojavi nesto sto ce slikati dobro i iscrtavati to brzo,onda ga koristi za slikanje (p990 nadam se).
Uradis backup,i posle formatiranja sve vratis na staro. Problem ?!
"-Na papiru lepo to izlgeda, ali u praksi telefon je i dalje spor." -:uhuh: NE ne ne pogresno si ovo formulisao. Ne mozes za jedan od najbrzih telefona da kazes da je SPOR. Mozes reci da je K750i PRIBLIZNO brz koliko i ovaj.

"(k750- Li-Polymer 900mAh, ne symbian telefon > po 4-5 dana, 6630 Li-ion 800 mAh, symbian telefon > 3dana u vrh glave)" - to je sa papira. Kao sto rekoh - 3-4 dana!
Zvuk je bolji. Aha. Pa sta sad sa tim? Hoces da slusas muziku preko zvucnika? Neces. Bitno je da je glasno. A 6630 je dovoljno glasan. Sasvim dovoljno. Ako govorimo o kvalitetu zvuka,mozemo uzeti u obzir jedino mp3 reprodukciju,koja je sasvim ok na oba telefona.

Symbian necu komentarisati.

Anw kao sto si rekao,sve je do toga STA NEKOM TREBA. Oba telefona su odlicna. Ocigledno naklonost poklanjam 6630.

Ako ista odgovoris neka bude kratko,da zavrsimo sa raspravom. Ako nekom treba rasprava sigurno je ima na forurmu. (search)

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

"Ako ista odgovoris neka bude kratko,da zavrsimo sa raspravom." > Naravno.

"Uradish backup i posle sve vratish na staro" > Prvo trebash da podesish ikonice kao sto si navikao, pa da instalirash programe koje redovno koristish (a ako ih ima dosta onda ume da potraje)

"Ne mozes za jedan od najbrzih telefona da kazes da je SPOR" > On je najbrzi medju najsporijima (6600,7610,6680...). Ima tih 220 (ili vec koliko mhz-a) ali ima taj OS jako zahtevan tako da... (mozesh reci sta hocesh, imao sam telefon i SPOR je). Brz je ako ga uporedimo sa 7610 ili slicno ali ako uzmemo samo 6630 na primer, spor je (to je naravno odlika symbian s60 telefona, nema sta).

"mozemo uzeti u obzir jedino mp3 reprodukciju,koja je sasvim ok na oba telefona" > na 6630 je OK, na k750 je ODLICNO !!! (razlika je oooooogromna, k750 mnogo vishe tezi solidnom mp3 player-u a ima bolji zvuk od svih "canyon i ostalih KUNG FU mp3playera")

Moj drug ima d750 i njemu traje baterija po 4-5 dana (a dosta ga koristi). Meni je na 6630 baterija trajala 3dana (i cetvrti dan sam odma morao da je punim) a kada sam slusao muziku i malo ga vishe koristio vec treci dan je morao na punjenje. To je znaci 3 dana u vrh glave.

Ima bolji zvucnik/reprodukciju mp3-a i najbolji 2mpix kameru (ne mozesh da kazesh da je nepotrebno). A k750 je jako brz telefon (brziji od 6630 jer nema OS, sto ne znaci da ima jaci procesor)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kao sto sam rekao 6630 je telefon koji pruzi mnogo vishe zabave zbog symbiana i dosta je dobar po ostalim karakteristikama a k750 nema symbian ali je superiorniji po svim ostalim karakteristikama.

@spasa: procitaj sve ovo, i docicesh do nekog zakljucka (nadam se :roll: ).
POz

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

To sto si rekao da je zvuk bolji na 6630 nego na k750i,to nije tacno nemoj da lupas,a kamera na k750i zadovoljava,uopste ti ne treba digitalac,ako imas k750i,mozda nisi video slike koje su uslikane k750i,poseti neki sajt pa se uveri,evo ti ovaj link pa vidi malo,kakve slike pravi k750i.slike

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Evo jos jedan link na kome se moze videti razlika izmedju k750i i 6630.Ali ako nekom treba symbian,samo to neka uzme 6630,a za sve ostalo ako mu treba znaci mp3,brzi telefon,kamera,onda neka uzme k750i.Evo ti link:S700ivs6630vsk750iPogledaj ovo pa mi reci nesto o kameri na k750i.

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od blade_bre »

""Uradish backup i posle sve vratish na staro" > Prvo trebash da podesish ikonice kao sto si navikao, pa da instalirash programe koje redovno koristish (a ako ih ima dosta onda ume da potraje) " - A sta ces da radis kad ti rikne SE?? Butujes i sve je po starom? Pa da,jeste,zato sto na njega ni ne mozes bogznasta da nabacis!
" Prvo trebash da podesish ikonice kao sto si navikao" - podesavanje ikonica traje 2 minuta !!! Najvise. Jel se na SE uopste mogu pomerati ikonice !? To bi bila prava inovacija!

" a nema nekih bash koristi od tog S60 osim zabave." - to mozda tebi nema. Koliko ja znam,s60 je pre svega namenjen za KORISCENJE ,a ne za igranje. Tako da NEKIMA koristi za malo vise stvari!
Osim toga,k750i je namenjen SAMO za zabavu,a n6630 za mnogo vise stvari!

Po cemu je telefon spor!? Hajde daj mi bilo kakav podatak koji DOKAZUJE da je to "SPOR" telefon. Ja to u zivotu nigde nisam ni video ni cuo ,evo sad prvi put! Po kom kriterijumu ga ti sortiras uopste ? Kad stisnem menu button istog momenta ulazi u meni. Ne vidim da se za to moze reci da je sporo. Ajmo dalje. Pisanje poruke & text stuff-radi kao na kompu. Koristim ICQ i MSN i sasvim normalno komuniciram sa ljudima. Hajde uradi to na SE. Drug je instalirao to i na kraju se iznervirao i obrisao.

Ajd sto se tice mp3 playera. U SE je definitivno po default-u instaliran kvalitetniji softver za mp3 reprodukciju. Ali ne mozes samim tim klasifikovati 6630 kao losh mp3 player! Ne zaboravi da se mogu instalirati desetine playera,pa biraj sta ti valja. I moze raditi isto tako dobro kao na se. Sta sad ces reci slusalice su kod se bolje. Pa jesu,ali to ne sprecava da i vlasnik nokie kupi bolje. Ili da nabudzi svoje. (taman razlika u ceni).

"Ima bolji zvucnik" - Nema! SE ima 40-kanalni, a N ima 48-kanalni !!! Drugaciji su tonovi,pa mozda tebi zvuci bolje,ali onda je to subjektivna stvar. Ako govorimo o tehnoloskim kvalitetima N ima bolji zvucnik. Proveri ako mi ne veruejes !!

Ponavljam - BATERIJA MI DRZI 4 DANA uz normalno koriscenje!!

Jedini razlog za kupovinu k750i meni bi bio da nemam dovoljno para za foto-aparat i dobar telefon,pa eto uzimam 2in1. (ne spominjem mp3 jer je sada to standard u skoro svim telefonima)

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od blade_bre »

Haha. Ako imas k750i ne treba ti digitalac! :lol: :lol: :lol:
Neverovatno!
Izradjivao sam slike i za 6600 i bile su dobre! A tek sa 6630 kako su super. Vracam se za klizanja, recimo, svratim u podzemni, izvadim karticu,ubacim u aparat, prebacim fotke,za 15 min slike su gotove i idem kuci!!
Kolika ce biti razlika u kvalitetu prave fotografije? Samo kad stavis jednu pored druge. A ne katastrofalno kako hocete da napravite.

Cinjenica: k750i ima BOLJU kameru od 6630 (bolju od skoro svih telefona),ali se ne moze porediti ni sa najlosijiim digitalcima (ne mislim na onaj fush tipa practica i tako to,nego na sony,nikon,fuji).
Sretnes nekoga u gradu i usput mu das svoj k750i da pregleda slike sa nekog happeninga-sta se desava,gledace ih pola sata,jer nikako da se slika ucita !!!! Jeste,kvalitetna je,i lepo izlgeda, ali zar se bas toliko sve to vidi na malecnom ekranu!? Na 6630 kad otvaras naj najvecu sliku brzo je otvori. Recimo, 500kb za 1.5 sekundi !!! Evo SAD sam otvorio da sopstvenim ocima vidim,da ne ispadne kako pricam napamet. Kolega na faxu ima k750i i video sam kako "otvara" sliku. SMOR. Isto tako i w800. Video!! Probao!!

Pogledao sam uporedne testove kamera. Nisu slike bas toliko bolje od 6630 da bi ponistile kvalitet OS-a i brzinu telefona. I nemojte da opet neko kaze kako je telefon spor!

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

Daj bre, kamera od 6630 je uzas. Pravi dobre slike ali SAMO i SAMO napolju pod dobrim svetlom. Unutra je bolje da je ne startujesh uopste. (za telefon je ok, ali nije to to kada se prebace na kompu)

k750 je uvek za sobom i ako idesh na neku ekskurziju moze fino da ti posluzi, slike po danu su jako dobre, kada se prebace na komp izgledaju dosta lepo, nema potrebe nositi i digitalac i telefon sa sobom da ti nabudzi oba dzepa. Eto na primer ova slika. I mob i digitalac ne nameravam da nosim za sobom, ovo je sasvim OK za moje potrebe.

Koji god program da stavish u 6630 nikada se ne moze porediti sa k750, a i zvucnik je mnooogo bolji (6630 imas bash nadareno losh zvucnik, koji god telefon sam video, imao je bolji zvucnik od 6630).

"ne moze porediti ni sa najlosijiim digitalcima" > ne moze, ali dovoljno je za telefon sa obzirom da ga nosish uvek za sobom, moze veoma dobro da posluzi.

6630 je brzi po otvaranju slika zato sto u galeriju imash uglavnom slike sa 1.3 mpix, probaj da prebacish sliku 2mpix (slikanu sa k750) na 6630 pa cesh da vidish zasto je tako sporo. Tacno je, mana k750i je to sto nema 1.3 mpix rezouciju.

"BATERIJA MI DRZI 4 DANA uz normalno koriscenje!!" > to ja malo nasminkano a i ako je bash tako onda ne slusash muziku svaki dan. Ako koristish telefon za SMS, neki call i surfovanje po meni-u/galeriji moze da ti traje toliko. Ali k750 svakako traje dosta vishe, em bolja baterija, em nema OS.

"Jedini razlog za kupovinu k750i meni bi bio da nemam dovoljno para za foto-aparat i dobar telefon,pa eto uzimam 2in1" > E pa to !!! Plus sto je telefon uvek sa sobom.

Imas i messenger na K750i, nije frka.

Daj mi jednu koristnu stvar (tj. program) koji mozesh da instalirash na 6630 a nije java (sem blacklist i slovoed recnik).

"Nisu slike bas toliko bolje od 6630" > Veruj mi, mnooogo su bolje. Imam oko 400 slika od k750 (na kompu), imao sam 6630, znam sta je.

Ja sam prodao 6630 da bih uzeo k750, znam zasto sam to uradio.

To bi bilo to, nemojte deletovati postove ili zakljucati topic jer uporedjujemo telefone (mane prednosti) nismo se samo vezali za "symbian je super, symbian ne valja, na symbianu mozes ovo, symbian je super, symbian je shit" kao sto su vecina "k750 vs 6630". Nek spasa procita sve, valjda ce da mu pomogne.

POz 8)

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 20. Jan 2006. 12:30
Kontakt:

Post od Del Boy »

joj ljudi dragi isti ste djeca iz obdanishta koji se svadjaju ciji je autic bolji.
ukoliko covjeku treba symbian , tj. ukoliko mu trebaju dodatni programi ili ukoliko trazhi smartphone , neka uzme 6630 ,
a ukoliko mu treba obichni telefon onda definitivno K750 , jer je telefon shto se tiche ostalih funkcija tj. osim symbiana mnogo bolji.
bolji mp3 , kamera ,........ sve je bolje osim symbiana (ali on ga i nema) , i mozhda nekim i osim displeja dsplej 6630 jeste vecji u milimetrima, ali ne i u pixelima , to znachi da K750 ima vishe pixela u 1cm kvadratnom , a shto vishe pixela u cm kvadratnom to je bolja slika :uhuh:
:P 8) :wink: :) :D :lol:

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od blade_bre »

DEL BOY - ne svadjamo se, nego komentarisemo telefone. Covek pita sta da kupi,i mi mu (valjda) pomazemo. To sto si rekao je tacno,ali ocigledno nemamo pametnija posla,pa zalazimo u detalje.
Jest veca rezolucija,vise boja,ali dimenzije su mnogo manje. Pa sad,ko sta zeli...

Kvalitetna je fotka nema sta. +autofocus (velika prednost)
Ali evo dokaza da na 6630 nije toliko losa kamera kao sto kazes!

http://img134.imageshack.us/img134/7807/lab0138ba.jpg

Pfff hteo sam da okacim jos jednu ali nece nesto. Nema veze,dovoljno je.
Inace otvarao sam na fonu i slike sa digitalca.
Posalji mi original sliku sa k750i. Najkvalitetniju sto mozes. Da vidim bas koliko ce je ucitavati !!!

Odgovori