Android OS *generalna diskusija*
Pravila foruma
Android deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Acer ● Alcatel ● Asus ● Dell ● Huawei ● HTC ● LG ● Motorola ● Samsung ● Sony Ericsson ● ZTE ●
Android deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Acer ● Alcatel ● Asus ● Dell ● Huawei ● HTC ● LG ● Motorola ● Samsung ● Sony Ericsson ● ZTE ●
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Re: Android OS *generalna diskusija*
Normalno, to je tek početak, bitno je da su uzeli da ga rade, sad samo da ga utegnut i ima da leti 

Sve je to ok ali nama ponosnim korisnicima G2 nece moci ni da pridje
- Zile995
- Expert
- Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
- :: Xiaomi Redmi Note 4X
- :: HTC M8 | Galaxy SII
Nije bas da je toliko spor. Dialer i kontakte otvara momentalno. Android L jos nije zvanicno izasao. Svaka cast Samsungu sto je odradio dobar deo posla pre vremena. Ostalo im je jos samo da ga utegnu do kraja godine.
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0
Kernek: Stock 3.4.0
Isreno ja sam hteo da uzmem s5 cim je izasao medjutim kad sam dobio priliku da ga malo cackam i pogledam kako radi istog momenta sam odustao od njega toliko je bagovao da sam imao utisak da moja predhodna xperia arc s bolje radi
- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
Baš tako. Najteža je ova osnova, doteraće ga oni lako, majstori su to. Bez brige. Važno je da se nešto kuvaAzimuth napisao:Normalno, to je tek početak, bitno je da su uzeli da ga rade, sad samo da ga utegnut i ima da leti

Imam jedno pitanje - kako smanjiti iskorištenost RAMa. Imam SG3 koji ima 1Gb RAMa ali mi je gotovo konstantno zarobljeno oko 800Mb? Da li da koristim neki program za čišćenje ili nešto drugo? Čistio sam Keš.....čisto da kažem, al ništa spektakularno nisam dobio
- artifex
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
- :: Poco X3 NFC
Steins,android sistem sam resava iskoriscenost rama i nemoj da se zamaras time koliko ti je RAM memorije zauzeto.
- El Laki
- Prijatelj foruma
Kao što artifex reče, nemoj se opterećivati memorijom sve dok telefon radi lepo. Ako počne da zeza, onda se možeš pozabaviti optimizacijom, ali ozbiljniji poslovi zahtevaju root pre svega, custom rom i par aplikacija. Nije mali posao za običnog korisnika. Tako da sve dok nije neophodno i dok radi lepo, opusti se.
pa u tome je problem drugari, ne radi dobro, secka mi ko blesav. Pojedine aplikacije bukvalno ne mogu da koristim, , 

- El Laki
- Prijatelj foruma
Bolje da pređemo u temu vezanu za S3, da ne gušimo ovde
- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
Android L bi bio savrsen kada bi Google konacno ubacio opciju multi-window multitasking, odnosno split-screen
http://www.businessinsider.com/screensh ... id-2014-10

Mozda jedina opcija koja Androidu zaista nedostaje, a posto je ekrana preko 5 inca sve vise, ubacivanje u Android L bi bio savrsen tajming. Jedini je problem sto ovo nije zvanicna informacija.
http://www.businessinsider.com/screensh ... id-2014-10

Mozda jedina opcija koja Androidu zaista nedostaje, a posto je ekrana preko 5 inca sve vise, ubacivanje u Android L bi bio savrsen tajming. Jedini je problem sto ovo nije zvanicna informacija.

Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Tako je to kad ne koristite pravi brend
Mi junaci se igramo sa tim odavno, već godinama

Mi junaci se igramo sa tim odavno, već godinama

- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Da, sigurno gledaš film i surfuješ istovremeno na mob. Na tabletu je upotrebljivo, mada i tu mu je malo, ništa bez minimum 32" za ovu opciju.
- Lobachewsky
- Gatekeeper
Baraba, 32 incha?
Ma daj bre.
Da se polako ti psihicki ne pripremas za iPhone? 
Los ti je primer, razmisljaj u pravcu digitron i..., sms i... mail i... browser + youtube, messenger/skype + youtube... imas G2, nemoguce da nikada nisi smanjivao aplikacije?
Sto bi rekao Azimuth ovo vec postoji odavno kod nekih proizvodjaca na ovaj ili onaj nacin, sada bi Google to samo ozvanicio kao standardnu opciju Androida.

Los ti je primer, razmisljaj u pravcu digitron i..., sms i... mail i... browser + youtube, messenger/skype + youtube... imas G2, nemoguce da nikada nisi smanjivao aplikacije?
Sto bi rekao Azimuth ovo vec postoji odavno kod nekih proizvodjaca na ovaj ili onaj nacin, sada bi Google to samo ozvanicio kao standardnu opciju Androida.
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Čak više razmišljam o note 4 ili z3, iskreno. Mada mi ni oni neće zvršavati nešto ne može G2, realno
Na G2 nisam nikad, mali mi je displej da ga podelim, na jednoj polovini da surfujem, na drugoj da gledam yt? Ili ili, oba mi ne idu na malom displeju (mali displej za takav rad, inače za telefon mi uopšte nije mali displej, da me pogrešno ne shvatiš).

Na G2 nisam nikad, mali mi je displej da ga podelim, na jednoj polovini da surfujem, na drugoj da gledam yt? Ili ili, oba mi ne idu na malom displeju (mali displej za takav rad, inače za telefon mi uopšte nije mali displej, da me pogrešno ne shvatiš).
- El Laki
- Prijatelj foruma
Ja isto npr slabo koristim taj split iako je 5.9". Za yt je ok, tu pustim muziku i spustim ga na 20%, ali za surfovanje je nezgodan split, nije pregledno toliko. Ali npr beleške, kalkulator, poruke, to je svakako izuzetno korisno u određenim situacijama
- Lobachewsky
- Gatekeeper
Krenuo sam da pisem o nekim primerima gde sam do sada koristio umanjene aplikacije na G2 i gde bi mi sve dobro dosla ta podela ekrana na dva dela cak i na fonu od 5 inca, ali sam negde na pola smorio i samoga sebe pa sam odustao
Poenta je da su one dobrodosle kada ti je potrebno samo da bacis pogled, sracunas nesto, prekopiras, uporedis, a ne za ravnomerno koriscenje dve aplikacije u isto vreme kao sto uostalom ni na kompu ne radis jos nesto dok ti je youtube u fullscreenu (osim ako nemas ekran od 32 incha
). Slazem se da je ekran na telefonu mali da bi mogle da se rade dve stvari odjednom, ali mislim da mu to i nije namena.
Po meni bi ovo bio veliki korak napred za prenosne uredjaje jer kada neko kaze da su tableti "post-PC era" i da su "tableti poslali PC u penziju" ja se uvek slatko nasmejem - ne zbog nedostatka fotoshopa, autokeda, officea i ostalih profesionalnih programa, vec zbog nedostatka pravog multitaskinga - pa tek onda zbog svega ostalog. Nema ozbiljnog rada bez pravog multitaskinga, to nemojmo da se zaludjujemo uopste da je neki OS ozbiljan ako ne podrzava to. Mogu ja kupiti i tablet i smartphone, ali da ne kupim PC i da budem osudjen da za svaku glupost po sto puta pritiskam kucicu ili one tri crtice, ne moze niko da me ubedi da je to post-PC ili da, u ovom slucaju, opcija multi-window telefonu nije potrebna. U svakom slucaju ne moze da skodi, ali po meni bez multi-window multi-taskinga nema daljeg ozbiljnog razvoja operativnog sistema.
Opet ispade dugacak post... e jbg.

Poenta je da su one dobrodosle kada ti je potrebno samo da bacis pogled, sracunas nesto, prekopiras, uporedis, a ne za ravnomerno koriscenje dve aplikacije u isto vreme kao sto uostalom ni na kompu ne radis jos nesto dok ti je youtube u fullscreenu (osim ako nemas ekran od 32 incha

Po meni bi ovo bio veliki korak napred za prenosne uredjaje jer kada neko kaze da su tableti "post-PC era" i da su "tableti poslali PC u penziju" ja se uvek slatko nasmejem - ne zbog nedostatka fotoshopa, autokeda, officea i ostalih profesionalnih programa, vec zbog nedostatka pravog multitaskinga - pa tek onda zbog svega ostalog. Nema ozbiljnog rada bez pravog multitaskinga, to nemojmo da se zaludjujemo uopste da je neki OS ozbiljan ako ne podrzava to. Mogu ja kupiti i tablet i smartphone, ali da ne kupim PC i da budem osudjen da za svaku glupost po sto puta pritiskam kucicu ili one tri crtice, ne moze niko da me ubedi da je to post-PC ili da, u ovom slucaju, opcija multi-window telefonu nije potrebna. U svakom slucaju ne moze da skodi, ali po meni bez multi-window multi-taskinga nema daljeg ozbiljnog razvoja operativnog sistema.
Opet ispade dugacak post... e jbg.

- El Laki
- Prijatelj foruma
U potpunosti se slažem. Jednostavno pc je druga kategorija. On je za sve ozbiljne radove i poslove. Možeš ti sa telefona da pričaš skajpom, šalješ mejlove, surfuješ, ali npr uradi prezentaciju, maturski rad ili tako nešto na tabletu. Možeš, ali ti treba 3 puta više vremena i zezanja. Ovako na pc, Word ili PowerPoint, Google i Paint, i samo radiš. To je još uvek teško i na laptop računarima ali opet praktičnije nego na tabletu.
Jesu tableti i smartfon uređaji da kažem preuzeli na sebe neke "kežual" aktivnosti poput surfovanja, muzike, dopisivanja, itd ali za ozbiljne i krupne stvari, pc je i dalje neophodan.
Jesu tableti i smartfon uređaji da kažem preuzeli na sebe neke "kežual" aktivnosti poput surfovanja, muzike, dopisivanja, itd ali za ozbiljne i krupne stvari, pc je i dalje neophodan.
Kada se koristi neki "Icon pack" i posle nekog vremena vam dosadi,jel moze da se vrati na fabricki bez nekih posledica,samo jednostavnom promenom u opcijama?
Icon pack za novu? Da, imas u look&feel da izaberes sistemske ikonice

Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White