Samsung Galaxy Note II N7100

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Re: Samsung Galaxy Note II N7100

Post od toda81 »

Fora je sto se javlja problem prilikom instaliranja. Imao sam ga i ja. Moras da formatiras memoriju telefona i posle toga ce da prodje instalacija bez problema. Ja sam sinoc instalirao Dr Ketan rom i super radi, a jos zesce izgleda. Cim budem imao vremena odradicu snimak svih njegovih mogucnosti
Note IV N9100 dual

mick
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 10. Dec 2012. 21:29
:: (S2) (N2) (M8) V10

Post od mick »

@toda81 kad sam instalirao prethodnu verziju nije trazio formatiranje telefonske memorije. samo cashe, dalvik, system, data. nzm da li ova poslednja verzija stvarno zahteva mada mislim da ne mora. jedino ako se ubacuje novi bootloader pa onda mora.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Samo kod ubacivanja novog bootloadera tako na zalost mora. Kod ubacivanja novije verzije nema potrebe za tim jer sve prodje bez problema. Cisto da vam kazem da je ovaj rom mnogo brzi nego JK. U podesavanja ulazi istom brzinom kao note 3
Note IV N9100 dual

Enemy
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 08. Okt 2014. 16:44
:: Samsung galaxy note2

Post od Enemy »

@toda 81, @mick, kad sam pokusao da instaliram JellyKat V6, znaci isao sam sve redom kao sto mi je toda objasnio znaci prvo root, pa onda instalirao twrp, posle toga usao u recoveru odradio backup svega efs,modem,system,data,boot, i posle toga odradim wipe dalvick, cash, internal memory znaci sve osim ext memory i usb otg ako me razumijete, onda udjem u instal i javi mi taj problem sa JK , sinoc sam skinuo Dr.keatan 12 i nadogradnju 12.1, pa cu danas da probam popodne sta sam uradio pa vam javljam.

PS. mozda pitam glupa pitanja ali sta cu kad moram je li format memorije telefona ono internal memory kad se udje u recovery :)

mick
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od mick »

@enemy to je ali ti ne moras da radis svaki put kada ubacujes novi rom, samo kada ubacujes novi bootloader a to se ubaci jednom i toliko. kada instaliras novi rom radis factory rest, pa advanced wipe cashe, dalvik, system, data kao sto sam ti napisao... ako ti ne radi i ketan mozda trebas novi bootloader da ubacis ako nisi vec pre toga...

Enemy
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Enemy »

@mick hvala ti na odgovoru, predvece cu probati da ubacim ovaj Keatan i da odradim sve kao što si mi napisao...ako mi i on ne mogne, onda me eto za zahtjevom da mi pustiš koji bootloader da instaliram i kako, predpostavljam da isto ide downolad mode i preko odina :)

EDIT:
@mick, @toda, sad sam pokušao sa ovim romom i opet mi javlja isti problem, vjerovatno je u pitanju taj bootloader, e sad ako može neko od vas dvojice da mi pošalje na pp link za otključavanje i kako da otključam moj N7100 :) vjerovatno je to u pitanju nije valjda do rom-a :)
Poslednja izmena od Ninolina u Pet, 10. Okt 2014. 20:20, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Nemoj da pišeš postove jedan za drugim već koristi opciju Izmeni.

mick
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od mick »

http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2747963 ovde imas sve o bootloaderu. u drugom postu tu je download. Tebi treba MJ5 bootloader. https://play.google.com/store/apps/deta ... m.app.info ovo je app za proveru bootloadera, udjes u operating system i tu se vidi. a ovo ti je uputstvo.. http://forum.xda-developers.com/showpos ... tcount=741

Enemy
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Enemy »

skinuo sam ovaj BL_MJ5_DN3 a meni je mk9 ... sad samo da ga instaliram i onda da probam sa ovim romom...

e jos jedno pitanje moze li doci do brikovanja sa prelaskom sa MK9 na MK5??
Poslednja izmena od Enemy u Pet, 10. Okt 2014. 18:01, izmenjeno 1 put ukupno.

mick
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od mick »

Teoretski do brika moze doci uvek. Meni nije brikovao ali ako se to desi download mode i preko odina ubacis neki zvanicni firmware za note 2 i resen problem... :)

Enemy
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Enemy »

sad si me utjesio :) ako dodje do brika onda sam donji koliko sam spretan necu umjet nista uradit ...

mick
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od mick »

Ma vrlo je prosto snadjes se lako. ima po yt detaljna uputstva koliko hoces... mada ne bi trebao da brikuje... :)

Enemy
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Enemy »

probacu da odradim pa ti javljam sta je i kako proslo...sad mi se pojavio drugi problem nece da mi ucita na viber nikakve slike sa sd kartice , a karticu mi vidi i slike u galeriji normalno sve a ovako nece nista...3h evo cackam po tel izgubio sam i volju i zivce vise :)

EDIT:
mick, nabaci ti meni malo posla danas :) kad sam uradio boatloader pojavilo mi se FAIL u odinu, i zbogom, nista nisam mogao nego sam odradio stock 4.4.2 i vratio se u normalu neku...sad mi nema cackanja za custom romovima, jer izgleda da u mom slucaju nije ni boatloader a ni ovo gore navedeno...
Poslednja izmena od Ninolina u Pet, 10. Okt 2014. 20:21, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Nemoj da pišeš postove jedan za drugim već koristi opciju Izmeni.

mick
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od mick »

onda mora da imas glupi knox koji verovatno treba da se otkljuca pa onda. e sad ja to nisam radio jer sam kupio tel pre knoxa ali imas na xda pa vidi ako hoces. stvarno vredi ubaciti neki od custom romova pa razmisli... :)

Enemy
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Enemy »

mick, knox sam dobio kad sam presao sa 4.1.2 na 4.3 , i stajao mi u tel nisam ga ni skidao ni instalisao ... e sad ne znam je li to problem i kako se otključava a posto sam sve ostalo isprobao jedino je to ostalo , a sad se nesto ne bih cimao sa tim jer to ne bih umio da odradim :)

mick
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od mick »

Da sam znao da imas glupi knox i da nisi ubacio MJ5 resili bi do sada. :) ako se budes odlucio mislim da je ovo resenje http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2500823 ... poz

Enemy
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Enemy »

mick, e to je problem danas trenutno necu biti u gradu pa nisam u mogućnosti da to odradim, moracu cekat neki drugi dan, pa ako imas skupe ili fb glasni mi se u pp da se dogovorimo jedan dan ako budes raspolozen da mi kazes sta i kako da odradim ako ti nije cimanje :)

@ninolina novi sam ovdje pa nisam znao politiku foruma, ali ubuduce nadam se da nece biti gresaka :)

mick
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od mick »

Enemy oko ovog knoxa ti ne mogu mnogo pomoci osim toga sto sam ti postovao jer nisam imao knox i nisam to radio tako da tu ces morati malo da istrazis sam. Za ovo ostalo sto sam ti pisao mozes da pitas bilo sta. Moras malo i sam da se iscimas kao ja npr kad sam briknuo S2 novi, 2 sata sam se treso dok nisam resio. :D

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Sve se lako sredi na samsungu oreko odina kada se tel brickuje. Nema tu brige uopste. Stets sto nisi blize pa da ti ja sredim tel
Note IV N9100 dual

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

https://www.youtube.com/watch?v=KwUPHIP-3fU

Pogledajte moj novi rom. Prezadovoljan sam i izgledom, a i brzinom. Mnogo je brzi od JK
Note IV N9100 dual

Enemy
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Enemy »

mick, pravo da ti kazem i ja jos manje imam iskustva i mogu ti reci kad mi se pojavilo ono <FAIL> kad sam ubacao boatloader iscimao sam se bas dobro , jer nisam nikad radio preko odina ali lako mi je posle proslo ubacanje stocka :)

Odgovori