LG G3

Fabrički OS, Android, Windows, Firefox
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSFirefox OS
Odgovori
zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Re: LG G3

Post od zoreli »

Baraba, evo ovako. Prvo telefon je mnogo lep - uzeo sam bele boje (malo za promenu) , ekran je izuzetne oštrine - velik i pregledan (ipak je to QHD 5,5" ) i skoro ceo prednji deo telefona je ekran - od ivice do ivice . Odmah mi je ponudio 2 nadogradnje od ukupno skoro 500 mb -verzija softvera V10I-EUR-XX , uradio sam ROOT sa "PurpleDrake" metodom bez instaliranja custom recoverija . Ubacio sve moje aplikacije uključujući iGO :) .

Definitivno G2 sa Dorijem brže radi (mislim da su trebali ili ostaviti FHD ekran ili ubaciti Snapdragon 805 procesor)
Zvuk , ekran , kamera - bolji na G3 za klasu u odnosu na G2 (stock)

To je to za prvih par sati , sutra ću kameru detaljno po danu testirati a i treba pustiti sistem da se malo "slegne-indeksuje" .
16 godina na forumu MOBILNISVET

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

ROM][Oct 25] -=- CloudyG3 1.1

Posle odličnih ROM-ova za G2 Cloudyfa je napravio i prvi ROM za G3

Slika

http://forum.xda-developers.com/lg-g3/d ... 0-t2917467

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Jao da, ode nam podrška za G2, rikno mu je fon valjda, pa je kupio G3. E malera ti. Sad treba menjati fon :D
Šta reći, majstor vozi G3, uzivajte u dobro ispeglanom romu :)

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Jun 2012. 22:27
:: LG Nexus 5X

Post od Chobby88 »

Ne znam sta ima da pegla na g3 romu za g3 telefon? :)

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

Da se "pegla" ... Brzina & Fluidnost & Trajanje baterije , sve to zbog QHD ekrana koji je "srkalica" svega .

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

zoreli, može li da se uporedi G3 sa HTCom koji si imao pre njega, koliko je bolji ONE?
Baš me zanima pošto si (bar za mene) iznenađujuće brzo zamenio ONE?

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

cvoruga, može - dele isti operativni sistem :)

Šalim se , evo ovako. M8 je brži u radu i ima bolji zvuk (ubedljivo najbolji od svih smartphona) , G3 ima veći i bolji ekran / bolju fabričku tastaturu . Sense i LG UI su dva sveta - koji je lepši / bolji to je stvar ličnog ukusa .

A promenio sam ga zato što nije dobro radio , jednostavno imao je neki bag . Druga stvar M8 i nije neki napredak u odnosu na M7 (jedino je kamera bolja) - sve ostalo je potpuno indentično . Treće - sa M8 su toliko zakomplikovali "igranje" da je to prosto neverovatno . Moja preporuka za M8 je - kupiti nov i ništa ne dirati (ROOT / Bootloader/ S-OFF ... itd) .

Što se tiče G3 , sada je baš povoljan za kupiti (nov neotpakovan - 365 evra) . Dobra podrška na XDA i mislim da će dugo da traje.
Sve što nije valjalo na G2 sad je popravljeno (kamera, zvuk ... itd)

Evo upravo sam uradio ROOT , instalirao TWRP Recovery i flešovao CloudyG3 1.0 ROM ... 2-3 dana testa pa detaljan izveštaj :)

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Post od Joxy »

Zoreli koja je verzija u pitanju, sa koliko rama i interne memorije?

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

G3 16Gb (dostupno oko 11Gb) sa 2Gb RAM-a - stalno je zauzeto oko 1.1Gb od dostupnih 1.83Gb. Ubacio sam memorijsku karticu od 32Gb i dovoljno je , bar meni .

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

Da, pretpostavio sam jer si pomenuo cenu od 365€. Svakako da je dovoljno memorije, na kraju krajeva interna nije ni bitna jer G3 ima slot za sd, ali bitan je ram. Ne znam koliko je tačno bolji G3 sa 3GB rama i da li vredi ta razlika u ceni u odnosu na model sa 2GB rama.

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

Meni se činilo preterano da dodam 75 evra za model od 3Gb RAM-a , ionako iz iskustva znam (na primer) na Note 3 sam uvek imao preko 1 GB RAM-a slobodno a sve živo uključeno , na S5 od dostupnih 1,7GB stalno je bilo zauzeto 1,4Gb pa je opet sve perfektno radilo ... e sad nismo svi isti , možda neko stalno drži otvoreno u pozadini 240 aplikacija pa mu neće biti dosta ni 4GB RAM-a :)

Preko Titanium Backup sam zamrzao neke sistemske aplikacije koje u životu ne koristim nikad , plus Greenify za hibernaciju svih (oko) 60 aplikacija . Naravno Viber / FB Messenger ... itd , su uvek aktivni . Sad baš gledam RAM - slušam muziku na PowerAmp , otvoren FB i RAM je zauzet 1,4 od 1.83 ... sve radi . Ako bude "štucao" / "gušio" - zna se :)

Videćemo , svakom smartphonu dajem 7 dana fore (intenzivnog korišćenja) da se pokaže .

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

[MOD] Without ROOT get rid of LAG on G3!!!

http://forum.xda-developers.com/lg-g3/g ... 3-t2819365

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
LG G3 get Android 5.0 Lollipop update by the end of 2014

http://www.gsmarena.com/lg_g3_to_receiv ... -10031.php

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

U pravu si, veliko je pitanje vredi li tih 1GB rama baš toliko doplate. Nego je najveći problem rezolucija ekrana ali sa ovakvom specifikacijom ne bi trebalo da bude problema. Kako se tebi čini ekran, s obzirom da je bilo dosta polemike oko istog? Kakva je kamera, da li taj laserski fokus stvarno obavlja posao? I kako si zadovoljan baterijom?

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

Ekran je fantastičan - pravo uživanje za surf i gledanje videa / slika / čitanje ... (mogu misliti kako to izngleda na Note 4 - QHD 5,7" Amoled :) )

Kamera je dobra , imaš par primera što sam okačio u temi "slike sa mobilnih telefona"

Za bateriju ne znam još , to ću videti za par dana (nov je telefon pa treba 3-4 ciklusa punjenja/pražnjenja da prođe) .

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

Hvala zoreli na informacijama i ovako utiscima iz prve ruke što bi se reklo. Očekujemo naravno još postova vezanih za ovaj model, ali sve u svemu vidim da si zadovoljan. :)

ilex
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 04. Apr 2013. 16:08
:: Lg g2 Asus memo pad7

Post od ilex »

zoreli, jel to preko oglasa 365e lg g3 16gb? ja sam u radnjama nasao najjeftinije oko 380e

zoreli
Moderator
Moderator

Re: Одг: LG G3

Post od zoreli »

Da , preko oglasa tamo gde svi "Kupuju-Prodaju" :)

Cobiklajic
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 18. Sep 2012. 11:33
:: nokia n8
:: huawei g300

Post od Cobiklajic »

imao sam verziju softwera I, juce mi izbacio update i uradio na V10J - jel to zadnja verzija koja ide regularno od proizvodjaca ili ima neka posle ove.
Inace na onoj prethodnoj verziji V10I me se desilo samo jedno i to skoro da mi se ugasi iz čista mira da sam morao da vadim bateriju za oko 2 meseca korisćenja, nadam se da je sada sa ovom V10J ispravljen taj propust.

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

Zadnja verzija je V10M

........................................................................................................

iOS Keyboard Theme - za G3 tastaturu

Slika

http://www32.zippyshare.com/v/26772568/file.html

------------------------------------------------------------------------------------

Edit 28.10.2014 - malo personalizacije

Slika Slika

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

Što se tiče baterije na G3 :

Sa upaljenim svim sinhronizacijama i aktivnim mesindžerima / push mejlovima na 3G mreži i surf samo na 3G dobija se između 4h i 5h SOT a sa 2G i surf na WI-FI upaljenost ekrana dostiže između 6h i 7h .

Auto osvetljenje ekrana podešeno je na max 90% , telefon lagano izgura dan sa aktivnim korišćenjem .

U poređenju sa G2 baterija manje drži 15-20% i u rangu je sa S5 / M8 .

Greenify je uključen za sve app koje povremeno koristim (youtoube, Google+, FB, , Twitter , Instagram , novine ... itd)

drdekzar
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 06. Jul 2014. 11:28
:: Lenovo Vibe Shot

Post od drdekzar »

Imam jedno pitanje za vlasnike telefona, ne znam sta sam aktivirao i kako da iskljucim.
Telefon mi sve sms poruke koje dobijem salje nam Firmin mail (exchange).
Kako da iskljucim.

Odgovori