LG G2 ili SGS4 i9506

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Odgovori
Dreaman
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 19. Nov 2014. 18:24
:: Samsung gallaxy S3

LG G2 ili SGS4 i9506

Post od Dreaman »

Pozdrav svima :)

Imam u planu da u skorijoj buducnosti kupim LG G2. Koliko sam mogao da primetim telefon je zaista na papiru zver,neverovatno konfiguraciju ima. Zanima me kakav je u praksi? Ono sto me najvise zanima da li je ispravljen bug sa kamerom na 4.4.2 ,jer sam citao da je kamera bas losa u uslovima slabog svetla kao i snimanje,pa me zanima da li je to istina? Kako fukncionise OIS? Takodje dvoumim se izmedju G2 i SGS4 i9506 . Hvala na odgovoru i pozdrav svima! :)

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Re: LG G2 ili SGS4 i9506

Post od El Laki »

Što se tiče rada, mislim da je sve u najboljem redu, ali neka se javi neko od korisnika tog telefona. Što se tiče kamere, fabrički ima zaista slabu kameru, ali kada se ubaci fax, G2 ima jednu od 3-4 najjače kamere trenutno na tržištu, tako da je kamera više nego odlična.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Evo da napišem par rečenica kao zadovoljni korisnik Galaxy S4 modela. Takođe sam bio u dilemi G2 vs S4, odlučio sam se za S4 pre svega zbog slota za SD karticu (pošto sam kupovao preko operatera nije bio u ponudi G2 sa 32 GB memorije), zatim AMOLED je nešto što je za mene No.1 u svetu mobilnih telefona. Unazad par godina koristio sam telefone sa AMOLED ekranom i kada se jednom navikneš na malo jači intenzitet boja koji je karakterističan za AMOLED ekrane, to onda ostaje, bar za mene :)

Dizajn mi je blago na strani s4, ali to je čisto subjektivno, svakako većin ljudi odmah telefon stavi u neki silikon, flip cover i sl, tako da to nije krucijlano. Kamera je odlična, pogledaj neke YT testove, nemam nikakve zamerke na istu.

Baterija je solidna, meni izdrži bez problema čitav dana, ali ne više od toga, uveče obavezno mora na punjač. Naravno kod mene je 3G konstatno upaljen, sve sinhornizacije, Vibere, FB, muzika, oko 30 min dnevno razgovora, nekoliko SMS-ova, osvetljenje je na fiksnom od oko 70%. Shodno nabrojanom zadovljan sam baterijom.

O hardveru "ispod haube" ne treba trošiti reči, guraće šta god da staviš pred njega. Sa root-om i brisanjem nepotrebnog smeća od app koje je ubacio Samsung, telefon leti.

G2 je takođe izuztetno moćna mašina i nećeš pogrešiti koji god da uzmeš, na strani G2 je jača baterija i kamera koja sa fix-om pravi odlilčne slike. Kod mene su atributi u vidu proširive memorije i, za mene, boljeg ekrana presudili u korist S4.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Ako poredis LG G2 i i9506 verziju S4 onda nema prakticno nikakve razlike u osnovnom hardveru (http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=5543). Chipset je identican (Qualcomm MSM8974 Snapdragon 800), cak i vrlo slicno izgledaju, ali i9506 S4 ima par prednosti:
1. Vec pomenuti MicroSD slot
2. Izmenljivu bateriju
3. Gorila Glas verzija 3.
Na strani G2 je neznatno bolja kamera.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

G2 ima mnogo bolju kameru, veći displej, jaču bateriju, bolji dizajn

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

El Laki, Mozda ja ne vidim dobro ali meni se cini da ta dva aparata imaju skoro identican dizajn. Sto se tice kamere, nesto bolja jeste, ali mnogo bolja nije.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 03. Okt 2008. 07:25
:: ..
:: ..

Post od majkon80 »

Ako si neko ko voli da rutuje,inastalira romove,fikseve za kameru i ako ti je ona bitna onda g2,ako ne,onda uzmi s4

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

El Laki, Kamera je blago bolja na G2 i to sa fixom, neke drastične razlike nema, baterija jeste osetno bolja na G2, dizajn je subjektivina kategorija, meni je recimo bolji dizajn na S4, ali kao što rekoh to je subjektivna kategorija.Još jedna posredna prednost galaxy S4 i svih high-end Samsung telefona uopšte, jeste što se dosta dodatne opreme može naći kod nas u raznim radnjam, pa nije nužno kupovati istu na Amazonu, ebay i sl.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

Ima i za lg g2 sta god ti dusa pozeli,tako da to ne moze nikako biti razlog protiv G2
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

Wortx
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 27. Avg 2014. 01:01
:: Nexus 5
:: Samsung Galaxy S2

Post od Wortx »

Ne znam koliko ti je bitno, ali G2 ima vecu podrsku custom romova i dodataka kao taj fix koji je spomenut.

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

kvaka33, Nisam ni rekao da je to razlog protiv, već da Samsung proizvodi imaju širu lepezu dodatne opreme kod nas u odnosu na Lg, a G2 je svakako jedan od najpopularnijih, ako ne i najpopularniji smartphone iz LG kuhinje zato je i jeste dobro snabdeven dodatnom opremom u radnjam u Srbiji, što se ne može reći za druge modele iz LG ponude.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Ono sto bih stavio kao tri najozbiljnije zamerke i mane G2 jesu da ima problem sa osnovnom fukncijom, telefoniranjem. Telefon prosto moras priljubiti uz obraz i nema mrdanja ukoliko zelis da te sagovornik cuje. Dakle, tokom razgovora nema setanja, mlataranja rukama i sl. Drugi problem jeste kamera. Ona je fabricki blagi uzas, ali ako odradis taj fix onda je zaista jedna od boljih kamera. I treci problem, krckanje telefona tj plastike od koje je napravljen. Iz nekog razloga ima primeraka koji krckaju bez da stiskas telefon vec na sam dodir, dok drugi krckaju na malo jaci pritisak na ledjima.
Sa S4 dobijas vise u startu, samo zbog te kamere, ali ta prednost moze lako da nestane.

U sustini, ako odgovoris na neka pitanja, resices i svoju dilemu.
Koliko ti je bitna prosiriva memorija?
Da li si spreman da se od starta poigras sa telefonom i dobijes dobru kameru ali izgubis garanciju?
Kakvi ti displeji vise oku prijaju? AMOLED ili IPS?

Oba telefona su odlicna, u pitanju su nijanse koje ih razlikuju. Nekome te nijanse mnogo znace, nekome ne predstavljaju problem. Na tebi je da prelomis. U svakom slucaju ces uzivati koji god da uzmes jer oba dobijaju i Lollipop negde na prolece.

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

G2 ima duže trajanje baterije , brži je u radu i mnogo veću podršku developera .
I9506 ima bolju kameru , bolji zvuk (slušanje muzike) i bolji kvalitet zvuka tokom razgovora .
16 godina na forumu MOBILNISVET

weska88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 18. Okt 2013. 21:59
:: iP11pro

Post od weska88 »

Ja sam imao S4 do skoro i stalno sam govorio da je velika prednost ta sd kartica i jeste,elem ja sam imao od 8gb karticu,i ona je bila puna,ali u sustini to su neke nebitne slike i video snimci koje nikada nisam pregledao,preko 2k slika sam imao u mob suvise,imao sam 300 pesama,od kojih sam slusao 40ak.Tako da ne zanm cemu to ali eto voleo sam to da nabijem sto vise...ako uzmes LG 32gb on isto kosta,kao taj i9506 mislim da je bolja kupovina...Baterija kada je bila nova trajala je 4-5h sot,posle malo koriscenja i update 3,5h plafon sot...Vidim ovi na LG temi izbacuju za po sat ipo bolje rezultate...I neka nebitna stvrat koja me je nervirala na S4 je FM Radio,ne mogu da shvatim da to nema,nekada bih pustio radio,nemam internet,slab domet itd...

Sta god da uzmes neces omasiti :wink:

Dreaman
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 19. Nov 2014. 18:24
:: Samsung gallaxy S3

Post od Dreaman »

Pre svega da se zahvalim svima na odgovorima! Do sada sam koristio S3 i amoled mi je zaista prijao,ali mislim da bi mi IPS takodje odgovarao. Ako bih kupovao G2 verovatno bih uzeo 32gb verziju i tako resio problem memorije. Kamera mi nije najbitnija,ali mi je do neke granice bitna,jer volim poprilicno da slikam. Kod S4 je TouchWiz malo zabagovan koliko sam citao i prisutan je mali lag sto kod G2 nema( ispravite me ako gresim) . Nisam upoznat sa rootovanjem,stavljanjem custom romova tako da bih koristio fabricki rom.

I da,cini mi se da je G2,pa cak i ovaj sa 32gb,poprilicno jeftiniji od S4 i9506.
Dvoumim se opasno :) mada uskoro kada dodje vreme kupovine,uzecu u obzir sve sto ste naveli ovde. Jos jednom se zahvaljujem! :)
Edit: Zar bug na kameri kod G2 nije popravljen najnovijim updateom ( 4.4.2) ? Znaci u tom slucaju mogu da racunam da je kamena na S4 za nijansu bolja ?

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Bolja je kamera na S4 u svakom slucaju,ne mnogo,ali je bolja.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Čak i sa fixom?

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

Mogu da "Fiksaju" kameru na G2 koliko hoće ali nije ni blizu Samsungu ... na žalost .
16 godina na forumu MOBILNISVET

kutijagreha
Banned
Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
:: Telefon na pipanje
Kontakt:

Post od kutijagreha »

G2 sa fixom,nije ni blizu kameri sa S4? Ja ne verujem sta citam. Ovde i na bendzu jedina mesta gde nista ne moze da bude bolje od samsunga

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Sa fixom kamera na G2 je podjedanko dobra kao i na S4 a u pojedinim situacijama i bolja od S4. No, bez fix-a je drug priča, tada s4 dominira. Generalno kamera na S4 je kompletnija jer je u samom vrhu po kvalitetu bez ikakvih fikseva.

Odgovori