Sta da uzmem? Motorola mpx220 ili Sony Ericsson z800i???

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 24. Jan 2006. 23:34
Kontakt:

Post od blade_bre »

Dexter napisao:blade_bre, Nokia 6600 ima procesor od 104Mhz .. 8)
Primljeno k znanju... :oops: ;)
...shit happens... keep d smile!

nikoki
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 30. Mar 2006. 10:35

Post od nikoki »

OK, znaci izbor se vraca nazad na mpx220 ili 6630. MA otici cu u nekoliko prodavnica i pokupiti jos neke informacije - samo jos da vidim windows ili symbian!!! :dry:
hahahah Kuzman je provalio moj passwoed:D Hahaha ma nemoj klinac

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

E tu ti mi ne mozemo pomoci,idi do prodavnice kao shto si rekao,uzmi oba fona u ruku i pogledaj koji ti se vishe svidja... :wink:

nikoki
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od nikoki »

Bio sam u radnji i rekli su mi da ne postoji Motorolin ovlasceni distributer u srbiji, pa to znaci da su svi koji su u prodaji dekodirani (skidani sa mreze), ili polovni!!! Da li je to tacno??? Sta tacno podrazumeva da je telefon dekodiran, odnosno koje su mane ovakvog aparata?

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od blade_bre »

Uglavnom nema mane,ali ako si baxuz moze da ti zapadne nesto sto nije dobro dekodirano,ili eventualno koristeno. Ali koloko znam postoje neki trikovi da provalis da li je telefon ranije koristen... Potrazi na sajtu... skoro je neko pisao...
Inace 95% telefona u Srbiji je dekodirano,tako da je najbolje da ni ne razmisljas o tome... :wink:

nikoki
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od nikoki »

Ali se mogu naci i oni koji nisu dekodirani? Ako mogu gde, ili ako ne mogu gde mi je najsigurnije da kupim - da je dobro dekodirano???

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

nikoki, ako ti je Pančevo blizu, imaš mpx220 za 175 evra u full pakovanju, verovao ili ne, nije skidan sa mreže, moja drugarica i njen brat su kupili dva sad u prošlu subotu...Ako te zanima javi se na pp pa ću ti reći koja radnja je u pitanju... :wink: :roll:

nikoki
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od nikoki »

To je za Motorolu, a gde bih mogao da nadjem ne kodiranu ili dobro dekodiranu Nokiu??? Pancevo - je mao daleko, ali ako je aparat dobro skinut sa mreze zasto ne uze ti i takav? Razlika u ce i ne vredi toliko da idem do panceva!

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

po meni je windows dosadniji od symbiana jer pruza puno informacija i opcija koje ti uopste ne trebaju dok je symbian milina za fontele :roll: ja sam isto presao sa symbiana UIQ platforme na windows 05 i mogu reci da je cool ali nisam odusevljen :disgust: (mene je tesko oduseviti) :D tako da ni sam vise neznam sta hocu :smutny:

ali sve u svemu ako slucajno nisi koristio ni jedno ni drugo predlazem prvo da se oprobas u SYMBIAN world'u tj. 6630 :wink:

odakle si ti nikoki?? zar je bitno i ako je lose dekodiran fon?! :| odradis mu flash i ko bebica ima da ti cvili od srece :oops: :D :lol:

pozz
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Zoka »

nikoki, lepo ti rekoh ako ti je blizu... :dry: Ko je iz Bg, isplati mu se :wink:
6630 skadan sa Tim mreže radi savršeno, tako da, možeš i to uzeti :wink: :)

Kuzman
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 22. Nov 2004. 22:16

Post od Kuzman »

Kham On je iz Novog Beograda nego je abnormalno ****(tumaciti po izboru) pa mu je pancevo JAAAAko daleko....Sve je to blizu samo ostaje d aodlucis koji telefon oces....Ja nekako mislim da je symbian bolje resenje jer mi se windows toliko smucio i na pc-u tako d amislim da mi en bi prijalo da me proganja i na mobu....Pozzz
Black Sabbath!!!

nikoki
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od nikoki »

OK, sad mi je sve jasno i ici cu u radnu uporediti oba i uzet jedan. Samo jos jedno pitanjce: koji od dva opeativna systema je bolji po pitanju bugova, odnosno stabilnosti (mislim na default version)i koji pruza vise opcija? Ako default ne valja da li postoji neka druga ili novija verzija koja je bolja po pitanju ovih stvari?

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

sve zavisi od modela kao i ponasanja OS-a na istom ali ipak mislim da ces manje bagova i problema imati sa symbianom od windows-a :wink: iz iskustva 8) a opcije koje vidis na svom pc-u paaa nesto slicno mozes naci i na aparatu pda,gsm ili sta vec zelis da kupis! mislim da pri kupovini aparata sa windows platformom trebas imati i malo srece s'obzirom da je kod nas sve dekodirano i osakaceno trebas se prekrstiti pre nego nadjes aparat koji ce te sluziti god dana bez problema :disgust: ali mislim da ces sa symbianom bolje proci ali opet sve zavisi od tebe i pamet u glavu kad budes trazio po radnjama :wink:
pozz
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od blade_bre »

Sweet dilema... nema sta. Covece biras izmedju dva (skoro) vrhunska modela!! Jedno je sigurno-sta god odaberes dobro je!! :wink:
Ajd pa javi sta si uzeo...

nikoki
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od nikoki »

Mislim da cu uzeti 6630, iako je motorola mnoooooooogo lepsa, mada Kuzman tvrdi da ce se preklop mehanizam vrlo brzo rasklimati!!! Mislim da je presudilo to sto Nokija ima stereo sluske jer sam telefon planirao da sa vecom memorijskom (tipa 512) dosta koristim kao mp3 player. Dilemi je dosta doprineo windows, jer koliko mi se ranije nije svidjao (sto sam i napisao u ranijim porukama), toliko sam sada zaljubljen u njega, mada nisam siguran zasto. Takodje je veliku dilemu pravilo i to sto Nokiju ima veliki broj ljudi, a je sam hteo da budem malo drugaciji! Mada jos nista nije 100%... U svakom slucaju thanx za sve savete!!! :)

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od blade_bre »

A motorola nema stereo sluske ? Jesi ti to dobro proverio ?? :ohmy:

nikoki
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od nikoki »

Ja koliko sam citao test, specifikacije i pitao prodavca kaze da nema! Jos nesto, ako koristim isti (mislim istu svrhu) program na windowsu i symbianu na 2 razlicita aparata (tipa chat ili tako nesto), da li ce oni biti kompatibilni - moci da se prepoznaju i zajedno rade ili ne??? I da li je tacno da se mehanizam proklima vrlo brzo kao sto kaze Kuzman????

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od blade_bre »

mpx220 ima stereo izlaz 100%,jedino ne znam za te slusalice,ali glupo bi bilo da dobijes mono sluske uz aparat,sumnjam da je tako.
Ne kontam najbolje tvoje pitanje... Programi za win rade samo na winu,a za symb samo na symbianu,ne mozes ih mesati. Postoje programi iste svrhe na obe platforme...
Mehanizam na preklop... pa uglavnom se proklimaju svi takvi telefoni posle duze upotrebe,ali imaj u vidu da ces menjati telefon za godinu dana (ako zelis da pratis inovacije bar malo),tako da ne verujem da bi se preterano rasklimao za to vreme. Jesi pitao korisnije motorole ??

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Zoka »

nikoki, mpx220 ima odličan zvuk, zbog toga ne brini :wink:
Što se tiče chat programa, ako sam te dobro razumela, pitaš da li ćeš moći da četujeć sa nekim ko ima symbian sa tobom koji imaš win? Naravno da hoćeš, to nema nikakve veze, a tebi je još bolje jer mpx ima fabrički msn, dok smo mi u symbian morali da ubacimo...A mehanizam, hmm, zavisi i koliko paziš, ali recimo mom bratu na samsungu koji ima preko 1.5 godinu, sve je raslikmano...
Ja bih se složila sa Kuzmanom, dodaj još malo para, kupi 6630, ipak mislim da je symbian srećnije rešenje :wink: :)

Kuzman
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 22. Nov 2004. 22:16

Post od Kuzman »

JA ne znam za stereo izlaz ali za preklop je stvarno traljavo uradjeno...A s' obzirom koliko on pazi na telefon preklop bi puko na 2 dela kroz mesec dana.... :uhuh: A i nisam sigurand a ce menjati telefon na godinu dana.....ne znam njegov je izbor....Preklop ili monoblok, symbian ili win...
Black Sabbath!!!

Odgovori