Trilema - 816, Mate, 1320
Re: Trilema - 816, Mate, 1320
Tako ću i da napravim,plus meni kamera nije ni prednost ni mana pošto je retko koristim i kvalitet slika me gotovo ne zanima.
- kvaka33
- Expert
- Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
- :: Samsung S6 Edge Plus
Pa kupi lepo LG G pro 2 i uzivaj,nov 315 evra,bolji od svih navedenih
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Čovek kupuje preko paketa, tako da predpostavljam da dolaze u obzir telefoni koji su u ponudi operatera.
Ako kamera nije primarna stavka, kupuj Mate 7 dok ga još ima, vrhunska je to mašina, tako da sigurno nećeš pogrešiti.
Ako kamera nije primarna stavka, kupuj Mate 7 dok ga još ima, vrhunska je to mašina, tako da sigurno nećeš pogrešiti.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
Da definitivno mi je ostala dilema izmedju mate7 i z2.
Uzimam preko paketa mtsa tako da jesam u malko nezavidnoj poziciji.
Imao sam i neku varijantu sa g3 al generalno ne volim lg još tamo od početka.
Trenutno mi uprkos svemu za malo prevagu nosi z2 iako je inferioran u odnosu na mate7 posto planiram da nosim ovaj aparat mskar 2 godine i računam da je podrška bolja kod sonija nego kod huaveija
E da, čitao sam po netu da je baterija na mate7 razočarenje zbog loše optimizacije.
Uzimam preko paketa mtsa tako da jesam u malko nezavidnoj poziciji.
Imao sam i neku varijantu sa g3 al generalno ne volim lg još tamo od početka.
Trenutno mi uprkos svemu za malo prevagu nosi z2 iako je inferioran u odnosu na mate7 posto planiram da nosim ovaj aparat mskar 2 godine i računam da je podrška bolja kod sonija nego kod huaveija
E da, čitao sam po netu da je baterija na mate7 razočarenje zbog loše optimizacije.
- bata bogdan
- Banned
- Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
- :: Huawei X2 7.0 LTE
- :: Huawei M2 10.1 LTE
U ovom slucaju, mislim da je bolje da ides na sony z2, bar je proveren uredjaj, baterija dobra, kamera solidna, a što se tiče mate 7, jeste extra uredjaj, ali slaba su za sad iskustva korisnika...i nije proveren uredjaj za sada još uvek, niko ga bar ovde na ms forumu ne poseduje...mate 7 je na papiru jači i bolji, ali kako je stvarni u praksi, to se još tačno ne zna. Čitao sam temu na bm o mate7, ima nekih problema za slušalicom , i kamera je blagi uzas....
Aj da kazem ovako, ako hoćeš da rizikuješ, uzmi mate 7 pa ces i sam videti iskustvo sa njim, ako hoces proveren fon, onda z2....
Aj da kazem ovako, ako hoćeš da rizikuješ, uzmi mate 7 pa ces i sam videti iskustvo sa njim, ako hoces proveren fon, onda z2....
Huawei
Jbmu mater, ima li ikakvo racionalno objašnjenje zašto je u. Mtsu Nokia 930 za 50e skuplja od z2???
Ne zezaj? Pa z2 ima bolju bateriju, ostporan na vodu i prašinu, veći ekran.....kako misliš bolji?
- znemanja
- Moderator
steins, Naravno da je Z2 bolji uređaj od Lumie 930, cene kod operatera česta nemju dodira sa logikom. Ako si iz BG-a, neko je u nekoj temi napsiao da Mate 7 ima izložen u Delta City-ju, pogledaj telefon uživo pa odluči. Jeste da je Z2 sigurnija kupovina, ali Mate 7 je zverska mašina, ja bih ipak malo rizikovao i kupio nešto interesantnije, zanimljivije i pomalo egzotičnije.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
Potpuno se razumemo 
Nažalost nisam iu Beograda i to je deo koji takodje utiče na izbor.
Ja čak nisam siguran da kod mene u KGu ima i z2. Za desire x sam se pola sata ubedjivao sa radnicima iz mtsa da mi ga izvuku iz onog jebenog staklenika,tek kad se pojavio poznanik koji radi tamo uspeo sam da ga dobijem i to tako sto je on lično uzeo telefon i tutnuo mi u ruku.

Nažalost nisam iu Beograda i to je deo koji takodje utiče na izbor.
Ja čak nisam siguran da kod mene u KGu ima i z2. Za desire x sam se pola sata ubedjivao sa radnicima iz mtsa da mi ga izvuku iz onog jebenog staklenika,tek kad se pojavio poznanik koji radi tamo uspeo sam da ga dobijem i to tako sto je on lično uzeo telefon i tutnuo mi u ruku.
- znemanja
- Moderator
steins, U svakom slučaju možeš da naručiš telefon preko mts expres servisa i stigne ti to sve na kućnu adresu, kod kuće potpišeš ugovor, platiš šta je potrebno i donesu ti telefon. A što se izbora Z2 vs Mate 7 tiče, ako već ne možeš da ih vidiš uživo, pogledja YT klipove, isčitaj neke review-e, što pre prelomiš u odluci biće ti lakše 

- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
Po meni Mate 7 bez dileme. Bolji uređaj jednostavno i meni lepši dizajn. Podrška tebi kao prosečnom korisniku baš ništa ne znači tako da ne misli o tome.
- bata bogdan
- Banned
Jel ste čitali vi komentare o mate 7 na bm?
Pre poručujete dečku nešto što se ne zna kako radi u praksi, pitanje za vas, da li bi vi rizikovali i uzeli mate7 a ne znaju se toliko korisnička iskustva, slušalica , zvučnik kažu da je jako slabog kvaliteta da se jedva čuje sagovornik, kamera baš ispod proseka...
Licno.meni se takođe svidja mate 7, lepši dizajnom lepo uklopljen fon....ali dzaba kad sve to nije tako u praksi...
Z2 je proveren model, a ne da se zezne pa da se pati sa mate7, možda i neće ali zašto rizikovati...predlažete nešto što niste koristili uopste...ja ga njakao samo 2min...i nemam vise sta da dodam za taj fon kao iskustvo neko, ne znamo kako radi i to je cinjenica...
Pre poručujete dečku nešto što se ne zna kako radi u praksi, pitanje za vas, da li bi vi rizikovali i uzeli mate7 a ne znaju se toliko korisnička iskustva, slušalica , zvučnik kažu da je jako slabog kvaliteta da se jedva čuje sagovornik, kamera baš ispod proseka...
Licno.meni se takođe svidja mate 7, lepši dizajnom lepo uklopljen fon....ali dzaba kad sve to nije tako u praksi...
Z2 je proveren model, a ne da se zezne pa da se pati sa mate7, možda i neće ali zašto rizikovati...predlažete nešto što niste koristili uopste...ja ga njakao samo 2min...i nemam vise sta da dodam za taj fon kao iskustvo neko, ne znamo kako radi i to je cinjenica...
Huawei
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Ja sam jedan od retkih koji je preporucio Lumiu, jer se sa time jedino nece zeznuti. Sve ostalo je vrlo rizicno.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- bata bogdan
- Banned
Pa bolje i lumia nego mate7, ne proveren fon...
Naravno veliki glas za z2, proveren fon od vlasnika kojih ovde ima i na bm...i iskustva su tu od samih korisnika...
Naravno veliki glas za z2, proveren fon od vlasnika kojih ovde ima i na bm...i iskustva su tu od samih korisnika...
Huawei
Ovo sto kaže Bogdan - problem sa Mate7 je u tome što ima malo iskustava iz prve ruke.
Drugi problem mi je ono sto sam čitao o njemu - da je generalno tih, sto je ajd subjektivno, ali da mu je baterija problemtična zbog te optimizacije pa ha na raznoraznim testovima šije npr ip6 odnosno rame uz rame je sa z2 koji ima za 20% slabiju bateriju.
Treći problem mi je podrška tj koliko često izlaze apdejtovi i kakav je developing ( koliko sam video malo je zeznuto naći sve one zezalice za rutovanje i slične stvari).
Ja nosim telefone dugo( ni ovaj sg3 ne bi menjao da nije polupan pa mi se ne isplati da ga opravljam),tako da su mi ove stvari bitne, tj nisam neko ko voli mnogo da eksperimentiše a ne dopada mi se mnogo ideja da zaglavim tri godine sa aparatom koji ću, ako moram, teško da prodam ili servisiram.
Zbog svega ovoga (kao i činjenici da svaka nokija ima neku muku i da su aplikacije za nju još nedovoljno razvijene) sam nešto bliži soniju.
Drugi problem mi je ono sto sam čitao o njemu - da je generalno tih, sto je ajd subjektivno, ali da mu je baterija problemtična zbog te optimizacije pa ha na raznoraznim testovima šije npr ip6 odnosno rame uz rame je sa z2 koji ima za 20% slabiju bateriju.
Treći problem mi je podrška tj koliko često izlaze apdejtovi i kakav je developing ( koliko sam video malo je zeznuto naći sve one zezalice za rutovanje i slične stvari).
Ja nosim telefone dugo( ni ovaj sg3 ne bi menjao da nije polupan pa mi se ne isplati da ga opravljam),tako da su mi ove stvari bitne, tj nisam neko ko voli mnogo da eksperimentiše a ne dopada mi se mnogo ideja da zaglavim tri godine sa aparatom koji ću, ako moram, teško da prodam ili servisiram.
Zbog svega ovoga (kao i činjenici da svaka nokija ima neku muku i da su aplikacije za nju još nedovoljno razvijene) sam nešto bliži soniju.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Moram da sam sebi skocim u usta. Preporuka za Mate7, razlog - garancija - sta god da se desi, odmah menjaju uredjaj za novi, vazi i u Srbiji. Sa specifikacijama moje ima, bolji je od z2, i od Lumie 1320. Android je za mene los OS, ali ako nisi gadljiv na isti, ovo je telefon koji treba uzeti.
- znemanja
- Moderator
Vau, kada je čak i Miodrag preporučio Mate 7 onda ne može da ne valja 
Šalu na stranu, iako je Mate 7 novi uređaj i nema utisaka iz prve ruke lično bih ga kupio i pored toga, deluje više premium od Z2 i samom kupovinom imaćeš nesvakidašnji uređaj.

Šalu na stranu, iako je Mate 7 novi uređaj i nema utisaka iz prve ruke lično bih ga kupio i pored toga, deluje više premium od Z2 i samom kupovinom imaćeš nesvakidašnji uređaj.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Znate moj stav o Androidu, ali kad Huawei daje takvu garanciju, to ne moze da ne valja.