Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
nemanja198, ne zagreva se (preterano). Grejati se mora kad opteretiš čip, ali ne sme se usijati (da bude vruć da ga ne možeš držati u ruci. Meni je zauzeto ~1,30/1,67, pa i više, ali ne obraćam pažnju na to. Android tako radi.
more11, Gde ti piše na Google Chrome? To te ne razumem. Sad sam otvorio Chrome i ne piše mi nikakva lokacija. Možda misliš na poslednje/najčešće otvarane stranice, što sam predlaže kad ga tek otvoriš. Možda si pretraživao nekakve lokacije, pa ti to nudi kao već otvarano. Daj uslikaj ekran sa tim, pa da vidimo o čemu je reč.
nemanja198, jesi li odradio restart, desava se i meni posle 140-160 sati rada da se brze prazni baterija, to je sasvim normalno. Inace ti programi su najobicnija glupost, upravo sam instalirao i kaze mi da mi 74 aplikacije koristi bateriju i da se mnogo brzo prazni, bas kao i tebi a telefon radi fenomenalno, baterija sasvim ok.
More, pazi ovako to mislim da ti se pojavljuje pošto si prijavljen na Chrome - u preko Google naloga. Mada kada sam ja sada ušao u Chrome pitala me je aplikacije da li dozvoljavam lokaciju i ja sam odbio, a imaš i u podešavanjima Chrome da podesiš za lokaciju šta i kako. Mada nema potrebe da se baziraš na tome mnogo..
Drakenzen napisao:nemanja198, jesi li odradio restart, desava se i meni posle 140-160 sati rada da se brze prazni baterija, to je sasvim normalno. Inace ti programi su najobicnija glupost, upravo sam instalirao i kaze mi da mi 74 aplikacije koristi bateriju i da se mnogo brzo prazni, bas kao i tebi a telefon radi fenomenalno, baterija sasvim ok.
Jesam, odradio sam sve onako kako piše na linku, ali ništa. Pa nzm dal su te app glupost ili ne, ali stoji da mi se baterija brzo prazni, tipa napunio sam je do 90% i izašao iz kuće na 3h i evo sad je 62% baterije, to meni nije normalno obzirom da tel ima bat od 2800mAh i da je to premium telefon. Možda treba da se apdejtuje sfotver ili nešto slično, meni je trenutno 4.4.2
prvi put sam ga koristio pre 5dana i tad je bilo sve ok, dok nisam instalirao neke app i ubacio sd karticu, jer sam prvi dan samo slao poruke i zvao. sad već ovo počinje da me nervira, jer nije malo novca uloženo u telefon, a svrha 0. Šta će meni sve te silne opcije kad ako upalim pola od toga ima baterija da mi ode za 2h. bukvalno tužno da ove sve aplikacije muče telefon i zauzimaju mu memoriju bzvz, kao da je stalno na poluopterećenju. Nadam se da bi taj najnoviji apdejt mogao da reši problem inače je samsung totalno omanuo, a ovo za konflikt vibera i kamere tek neću da komentarišem, sramota...
Poslednja izmena od nemanja198 u Sre, 31. Dec 2014. 18:04, izmenjeno 1 put ukupno.
nemanja198, naravno da kad opteretiš telefon 100%, da će i baterija kraće trajati. A oko ovoga što pokazuje tamo neka app za bateriju, ne beri brigu. Bitnije je da sistem radi kako treba, a ne šta neka app za bateriju pokazuje.
more11, kada udješ u Chrome, kliknu na onu profilnu sličicu u gornjem desnom ćošku i verovatno će ti ponuditi opciju za odjavu. Ako nije to, probaj preko meni dugmeta, ili nadji nekako odjavu. Javi šta si uradio.
Telefon ima problem sa fokusiranjem.Stalno mi pravi zamucene slike,nikako da izostri slikani predmet.Ili mora natprosecno mirna ruka ili sam zaboravio da slikam.Isti problem mi se desavao sa S4.Oba telefona su imala fabricki rom,verzija softvera je 4.4.2. Sumnjam da je problem softverske prirode,ali posto sam oba uzeo preko mts nisam rutovao.Neverovatno mi je da S3 od devojke pravi ostrije slike kad se gledaju na ekranu prilikom zumiranja.Na S3 postoji u podesavanjima za fokus da se izabere autofokus,a na S4 i S5 ima metering modes-centre weighted,matrix i spot.Koji god da odaberem ne fokusira lepo.Ubacicu sutra neku od slika pa da vidite da kad se samo malo zumira odma gubi na ostrini.I jos jedna stvar sto me iritira a to je da su mi objekti blize nego na S3 i moram uvek da se odmaknem ako slikam iz blizine.Uvek mi stoji 1x,znaci kao da je zumirano jedanput.Trenutno nisam u Srbiji pa da ubacim slike preko dodaj.rs,kad se vratim sutra ubacicu koju sliku pa da vidite.Znaci problem je kao kod G2 prilikom snimanja videa da nikako kad slikam da se slikani predmet izostri,fokus se gubi.Pritisnem na predmet sto slikam i uglavnom bude crveno jer nije izostrio.Znaci svaka 5 slika mi uspe.Dodao bih da mi se na lajsni na levoj strani pojavila ogrebotinica,a nije ispao.Stavise,nosim S view cover i ta strana je zasticena tako da mi deluje kao da se samo od sebe odvalio komadic laka kojim je premazana lajsna.Plus stalno ga brisem krpicom jer je magnet za masnocu.Ne mogu da govorim o pozitivnim komentarima kad me sve ovo iritira.Dati tolike pare za njega plus 35e za samsung s view cover koji je uzasno nepraktican za koriscenje,narocito za slikanje daje sve skupa da sam se gorko pokajao sto sam kupio ovaj telefon.Isti problem sa fokusiranjem sam primetio i na drugovom S5 iz mtel-a,isto verzija 4.4.2.
Vratio sam se na 4.4.2, bez problema preko odina. V5 sam takođe ubacio preko odina, i dva update koja su došla OTA za v5. Provereno 100% može da se vrati.
Ostajem za sada na 4.4.2, čini mi se da je kamera bolja, ispeglaniji je od 5, nema problem sa galerijom... sve u svemu meni bolji. Nisam probao Španski. Svakako, jedva čekam da sve ispeglaju da se vratim na 5.
Malo se i razmišljam oko root, da ubacim kamera fix. Koje sve metode imaju?
Azimuth, moze onda ovih dana kad ozdravis Evo o cemu sam pricao da mi nekad slika uspe,nekad ne i bude zamucena jer kamera nije dobro fokusirala.Jednostavno nece.
kovach81, ovo definitino nije ni prići slikama S5, pogledaj moje. Moj predlog, ubaciš novu verziju sotvera sa odinom, lepo iz početka sve podesiš i vidiš kakvo je stanje, da eliminišeš softver, ako ga ima i dalje onda je hardver i na reklamaciju. Dok ne ubaciš nov softver, probaj sa drugim app za slikanje, zanima me kakve su sa njima slike, npr. probaj Camera FV-5 ili ProCapture 2 ili najjednostavniju google kameru.
kovach81, dogovoreno, onda se vidimo za koji dan. Do tada uradi ovo sto ti je Baraba napisao.
Meni na ovim slikama izgleda kao da je fokus na necem drugom ili da nije stigao da fokusira. Sta ti je od opcija kamere upaljeno? Da nije mozda onaj selective focus?
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.