Moze da izbaci najbolji WP aparat, ali dzabe ako nema podrsku. HTC One M8 je po meni trenutno najlepsi WP aparat, i jedan od najmocnijih, ali dzabe kad mu fali podrska. Fale mu ekskluzivne Lumia aplikacije!
A to Samsung nece imati nikad, ili barem dok ne odbace Android i cvrsto prigrle WP
Da da, nema 'leba, evo ubi se od seckanja i bagovanja i lagovanja i nemanja aplikacija.
Sačekajte WP10, pa ćemo da ga zajedno hvalimo i kudimo.
Do tada, Android ostaje neprikosnoven.
Nadam se da ce Win 10 popraviti malo situaciju, po onome sto sam video izgleda fino, pitanje je kako ce se pokazati u praksi. No, ponovicu ono sto sam vec rekao, jedan OS je dobar onoliko koliko su dobre app za njega, ako se developeri ne angazuju vise za wp platformu taj OS je proslost. Dzaba mu fluidnost i sve ostalo ako nema kvalitetnih app. S' obzirom da WP sada drzi smesnih 3%, win 10 ce morati da napravi nesto priblizno cudu da bi se wp trgao sa mrtve tacke.
Poslednja izmena od znemanja u Pon, 26. Jan 2015. 18:52, izmenjeno 1 put ukupno.
Samo se vi tesite sto nema 'leba od Windowsa, to se brod poceo opasno ljuljati kada ga se napada na sva zvona.
Ako urade svoj domaci kako treba, Googla ima da nema Nazalost, mislim da ce ipak Google da opstane nema MS snage da izvede ono sto treba.
znemanja, sve aplikacije su tu, istina nisu šarene i bogate opcijama kao na Androidu,
ali što je daleko bitnije funkcionalne su za medalju.
Pratim rezultate na OziOpenu, ne vidim da zaostajem išta u odnosu na kolege koji imaju Android.
SofaScore radi sjajno.
miodrage, Za razliku od tebe koji gajiš neku neosnovanu mržnju ili šta već prema Androidu, ja na WP gledam samo kao na konkurenti OS i ništa više. Pritom konkurencija je dobra stvar za nas krajnje potrošače. Nek se oni međusobno tuže, neka kradu patente, neka kradu ideje, šta god, rezultat je bolji krajnji proizvod. Monopol nije dobra stvar, kada bi Andorid bio jedini OS na tržištu ne bi imao tendenciju da se razvija, jednostavno, stagnirao bi, ista priča važi za bilo koji OS.
Iskreno se nadam da će WP opstati, da će napredovati, jer to znači da će i Andorid biti još bolji, iOS će biti još napredniji u svakoj narednoj iteraciji. WP je još zelen sistem i mora još mnogo da napreduje da bi moga da se približi Androidu, a Microsoft će još mnogo truda morati da uloži u taj OS. Dokaz da nešto ne štima jeste upravo taj mizerni procenat tržišnog udel, znači nešto ne valja u njihovoj filozoiji. Moraju da nešto promene da bi privukli korisnike, a to neće uraditi ako ne "nateraju" devlopere da razvijaju app za njega i ako ga ne otvore za daleko naprednije mogućnosti personalizacije.
U ovom trenutku Android ima apsulutno nadmoć, mobilni OS sa najviše mogućnosti, dok je tako ja ću ga koristiti. Ako za par godina neki drugi OS bude superiorniji od Andorid, bez razmišljanja ću preći na njega, ne robujem jednom OS, trenutno za moje potrebe nema boljeg od Androida.
Meni iskreno najvise kod wp smeta sem nedoradjenog osa i iste modele koje izbacuju
Neverovatno kakav promasaj
Posle 1520 nista revolucionarno,sve neke niskobudzetne gluposti ili neke njihove jace al za malo verzije
Samo pogledaj njihove modele bruka i sramota,pa zar perjanica da i dalje bude zver izasla pre 2 godine ?
U eri velikih ekrana ti nemas kod njih izbor or 5,2,5,5 inca,5,7 pa i 6 inca vec sve neke nebuloze od 4,7 do 5 inca max
Pa zar je moguce da toliko ne kapiraju
Pa imaju iphone u dvoristu
Lg sou napravio sa 5,5 inca telefonom G3,da ne pricam o iphonu,note 4 ,s5,lenovo k920,Mate 6 i ,Xiaomi note i slicno
Pa znas kada ce se probiju sa tim niskobudzetnim glupostima Nikada
Pa puno je trziste androida za 30 evra,ima ih kao mrava plus kinezi raznorazni za dz preko ugovora
Nikada nece postati sila ,imaju kesa ali bezidejno,ne napredno,vec vidjeno
Vidis Nemanja, tu je tvoja greska... u posmatranju. WP na veliku zalost trenutno ni nikakva konkurencija nikome. Procenat koji zauzima jeste na nivou statisticke greske. Dok god je tako, Google ne mora mnogo da se sekira. Pogotovu dok zlatna koka Samsung donosi ogromne kolicine profita.
Korisnici osim casnih izuzetaka, pojma nemaju sta kupuju. Budimo iskreni i priznajmo to. Ja znam sta uzimam, ti znas, i znamo mi ovde sa foruma. Koliko nas jos ima u ovoj zemlji? Koliko je smartfon korisnika? Sta se desava pa je tako?
Odgovor je jednostavan, neki Pera, Mika, Tantula zeli nov fon, i zeli da bude touch, zeli Internet, zeli fb, twitter, b92... i onda pita ili radnika u poslovnici, ii prodavnici, ili nekog drugara. S obzirom da je iPhone vrlo skup, pa ga samo jedan manji broj ljudi moze priustiti, svi su krenuli na Androide. Pa kad imaju Janko, Marko i Steva, sto ne bi i ostali, jer njima radi posao? I onda nadalje po navici, Androidi uzese veliki zamah. A kad jednom udjes u ekosistem, zelis to tako da menjas. Tipican primer mi je recimo zoreli, covek koji je izmenjao ja mislim sve Android uredjaje i nijedan drugi, ako sam dobro pratio, nije nikad uzeo iPhone ili WP. Nije sigurno samo iz razloga preprodaje, jer bi iPhone jos bolje prodao, nego zato sto ne bi ni stigao da ga podesi, a vec bi isao na dobos.
Nije tu toliko do mogucnosti (koje ne sporim), vec je i do inertnosti, i neobavestensti krajnjih korisnika (ovo na dusu Microsoftu), jer prosecan korisnik ce sve isto raditi i sa WP, i sa Androidom, i sa iOSom. Toga smo svi svesni.
miodrage, Donekle se slažem sa tobom, pogotovo oko izbora telefona. Nas na ovom forumu i sličnim je malo statistički gledao, mi znamo šta kupujemo i šta možemo sa time da radimo. Ogorman procenat korisnika kupuje modele zato što su čuli da je dobar a devojke zato što im se određeni model slaže sa cipleama, torbicom i sl.
No, WP mora malo da se "otvori" ta filozofija zatvorenog OS je prošla kod Apple, ali tu je za entuzijaste prisutan JB, za WP nema toga. Slažem se i sa konstatacijom da WP radi isto prvog i 1001 dana, ali veruj mi i Androdi isto tako može da radi, samo sa Androidom imam izbor, mogu dušu da mu vadim, a mogu da ga koristim out of the box i on će raditi super. Android je bio problmatičan do verzije 4.0, sve naredne iteracije su umnogome učinile taj OS stabilnijim.
Na kraju krajeva, Win 10 je uskoro tu, ta jedinstvena platforma za tablet, PC, smartphone deluje jako zanimljivo, dodali su malo boje, personalizacije, videćemo šta će biti.
Nece biti nista ,na zalost
Problem ne samo os da ga zanemarimo i prihvatimo Miodragovo misljenje da je odlican ,ali, marketing i los izbor telefona itekako uticu na to
Ja zaista ne vidim niti jedan telefon vredan paznje sem 1520
Ja koristim velike ekrane nisam jedini ali necu da kupim 1520 jer je mator ,sta da kupim ?
Nemas sta da kupis,apsolutno nikakav izbor sve srednja i niza klasa ,smesno zaista
kvaka33, Ali ti imas problem jer mislis da telefon cim je stariji od godinu dana nije vise dobar jer si navikao da androidi imaju slabu ili nikakvu podrsku i da stancuju high end modele na svaka 3 meseca..npr je koristim l920 ona je izasla kada i sgs3 i htc one x...a ja cu na mojoj lumiji dobiti w10..a ova dva su vec uveliko zaboravljeni i nemaju vise nikakvu podrsku,a da ne pricam da radi kao i prvog dana
^ To je tačno za L1520. Uređaj je odličan i realno možda i nije potrebno Microsoftu sada, trenutno da izbaci neki flagship po svaku cenu, jer situacija je trenutno takva da WP telefoni od 100 i od 500e (primer) maltene rade isto.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.