S5 vs L930

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Re: S5 vs L930

Post od Joxy »

Pa dobro to sam čisto onako dao poređenje, a uporedi recimo Android od 100 i 500e, ili iOS recimo 3GS i 5S/6, mislim da shvataš poentu. Kod WP su te razlike najmanje izražene.

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Zato što je najbolji OS .

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

Hahaha, mora da ste Miodrag i ti u nekom krvnom srodstvu. :D

bandiof
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 25. Nov 2013. 23:13
:: Htc One m9
:: Nokia Lumia 920

Post od bandiof »

Samo činjenica[WINKING FACE]

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

bandiof napisao:kvaka33, Ali ti imas problem jer mislis da telefon cim je stariji od godinu dana nije vise dobar jer si navikao da androidi imaju slabu ili nikakvu podrsku i da stancuju high end modele na svaka 3 meseca..npr je koristim l920 ona je izasla kada i sgs3 i htc one x...a ja cu na mojoj lumiji dobiti w10..a ova dva su vec uveliko zaboravljeni i nemaju vise nikakvu podrsku,a da ne pricam da radi kao i prvog dana :wink:
Nemam ja taj problem vidis da koristim g pro2
Poenta price nije u sjajnom modelu ,takve modele ima i Android,Note 2 ,S4,Z1,M7 itd. problem je u izboru
Problem je u boljim ekranima,jacim procesorima,boljoj kameri,boljem zvuku i raznim dodatnm opcijama ,drugacijem izgledu,razlicitim materijalima ,oblicima itd
To nema Lumia,sve isto,kao jaje jajetu bukvalno se ne menja niti izlazi sta novo(nebitno je da li ti sve to treba,poenta je u novinama pa ko voli neka izvoli)
Joco radi i S2 odlicno ali ga S3 sije samo tako,da ne pricam o S5,o Note seriji tek da ne pricam
Kaskaju za drugima u svakom smislu
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

kvaka33 napisao: Poenta price nije u sjajnom modelu ,takve modele ima i Android,Note 2 ,S4,Z1,M7 itd. problem je u izboru
Problem je u boljim ekranima,jacim procesorima,boljoj kameri,boljem zvuku i raznim dodatnm opcijama ,drugacijem izgledu,razlicitim materijalima ,oblicima itd
To nema Lumia,sve isto,kao jaje jajetu bukvalno se ne menja niti izlazi sta novo(nebitno je da li ti sve to treba,poenta je u novinama pa ko voli neka izvoli)
Joco radi i S2 odlicno ali ga S3 sije samo tako,da ne pricam o S5,o Note seriji tek da ne pricam
Kaskaju za drugima u svakom smislu
Kvaka opet nisi u pravu. Lumia 930 ima jedan od najboljih ekrana na trzistu, jedan od najjacih procesora, jednu od najboljih kamera, i uza sve radi odlicno. Nasuprot tome, samo hardverski najjaci Android uredjaji mogu da se izbore do kraja sa svim zadacima a i oni losije od Lumije. Slabije uredjaje ne bih uzimao u razmatranje tu je WP apsolutni pobednik. To nam samo govori da je WP odlicno optimizovan sistem dok je optimizacija Androida nepostojeca.
Naravno, to ima svoju cenu, te tako na WP ne mozes da uradis sta god zamislis, kao na Androidu, ali s druge strane, sistem je stabilan i radi uvek isto.
Uz koliko je meni poznato nekoliko casnih izuzetaka koji su napravljeni od necega sto nije najjeftinija plastika, svi ostali Android uredjaji jesu. Pa jedna Lumia520 koja je najjeftiniji WP uredjaj koji sam do sada drzao u ruci mi deluje vise premium od Note 3. I ovo ne kazem samo iz svoje ostrascenosti, to je zaista tako, samo na dodir gledano. 930 po ugodjaju smem da poredim jedino sa iPhonom, za koga moram da priznam da ipak odnosi pobedu, doduse tesnu.
Ponovicu ono sto sam vec rekao, za 90% korisnika (da zaokruzim) Lumia 930 ce da odradi isti posao kao i bilo koji drugi Android ili iOS uredjaj iz istog segmenta - to su potrebe tih ljudi. Za onih max 10%, njima verujem da za rad treba Android, jer se takav neki posao ne moze obaviti drugim telefonom (moze full win tablet sve) - npr administracija mreze, ili neke komplikovane procedure gde se potrebne programske rutine mogu samo na Android ubaciti.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

kvaka33
Expert
Expert

Post od kvaka33 »

Druze moj ne bih rekao da si ti u pravu
Prvo 930 je vec mator model ,jedan od najboljih svakako ali ,hm uvek to "ali"
Mora da se gura napred,dobra kamera ,ali gde je jos bolja ,dobar ekran ali ima boljih,dizajn dobar ali svi isti,materijal dobar ali ponavlja se ,oblik takodje,gde su neke novine?
Svi aparati su isti
Nije poenta price ,pa hardver gura
Pa gura i Note 2 i S4 i M7 ,realno kada pogledas sta ce ti jace i bolje
Ali svaki naredni model ima bolji ekran,bolju kameru,drugaciji dizajn,drugaciji materijal,otisak prsta,air komande,laserski fokus itd(ponavljam,nebitno je da li treba ,bitno je da je to nesto novo tj da ce postati uskoro realnost na svim boljim uredjajima)
Sta je Nokia donela novo ??Ama bas nista ,klasican telefon
Sta je bolje izaslo posle 1520 i 930 ??Ama bas nista
Sve neko srednji i nizi segment ?
Gde je naslednik 1520 i 930?
Nema ih i dalje vodeci telefoni,sve sto izlazi,izlazi bez ikakvih novotarija
Meni tebi i jos nekima to ne treba ali i te kako drugima treba i bitno je
Mi smo manjina ,vecina sa foruma kida telefon i zna da ga koristi a oni koji pojma nemaju ali citaju i koji takodje kupuju hoce full sve sa novim modelom sve gore nabrojano jer su,jel negde citali o svemu tome i tu Nokia nema sta da trazi
Da ne pricam o phablet seriji koja ne postoji kod Nokie a ultra je popularna
Zasto bi bilo ko kupio 1520 za 400 evra kad sa Note 3 dobija olovku,air komande ili G pro 2 koji moze uzeti za 300 evra
Pokretanje i rad uredjaja nema veze sa novotarijama druze,to je nesto sto je realnost a Lumia to ne nudi
To je jos jedan realan razlog zasto gubi trku od Android uredjaja iz viseg i srednjeg segmenta i Iphona

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Re: Одг: S5 vs L930

Post od Joxy »

^ Slažem se u potpunosti sa tobom.
miodrage napisao:[To nam samo govori da je WP odlicno optimizovan sistem dok je optimizacija Androida nepostojeca.
Koliko telefona ima koji rade na WP (većina njih je Lumia) a koliko koji rade na Androidu? Brojke ne mogu da se porede. Da ne uključujem u priču iOS koji se nalazi na još manjem broju telefona od onih koji rade na WP.
Dakle Android da se nalazi na 10, 15, 20-ak uređaja, ta optimizacija koju pominješ bi svakako bila bolja.
Svaka nova verzija Androida je priča za sebe i definitivno je to OS koji najbrže napreduje i koji je trenutno najnapredniji, tu je kraj priče.

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

kvaka33 napisao:Gde je naslednik 1520 i 930?
Nema potrebe za njima jer i moja prastara 625 radi kao Doxa,
dok ne izbace WP10 nema potrebe za novim uređajima, ovi sada u ponudi rade savršeno.
kvaka33 napisao:Da ne pricam o phablet seriji koja ne postoji kod Nokie a ultra je popularna
1320.

Čekamo WP10 :) .

bandiof
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od bandiof »

kvaka33 napisao: 930 je vec mator model
izasao u julu 2014 ...i tebi je to mator model???

kvaka33
Expert
Expert

Post od kvaka33 »

Naravno da je mator druze,sta ti je to cudno
Pogledaj sta se vec koristi u novim modelima a i modelima pre tog,suv telefon nikakve opcije a cena nebeska,ma daj ne zezaj,das za takav fon 350 evra i to na crno,pa to moze samo neko ko se bas przi na wp i niko vise
Dok nokia ugradi neku naprednijj opciju u telefon Androidi ima rucak da kuvaju

bandiof
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od bandiof »

klasican androidas ...lozi se na gustinu piksela brzinu procesora i brda rama...sto bi gurali sve to ako nije potrebno...po tvojoj priici je onda iphone svetlosnu godinu iza l930

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Ko kaze da nije? :lol: :lol: :lol:

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

Kad WP radi ovako dobro, ja realno ne mogu da zamislim kako iOS radi :blinky: .

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Radi da se momentalno [emoji90]

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Joca-Samsung napisao:Pa dobro to sam čisto onako dao poređenje, a uporedi recimo Android od 100 i 500e, ili iOS recimo 3GS i 5S/6, mislim da shvataš poentu. Kod WP su te razlike najmanje izražene.
Slazem se sa kolegom, WP je i po meni trenutno naj ponuda, bolji mi je od Andorida a iPhone necu da komentarisem posto ljudi kod nas taj telefon uzimaju cisto kao stvar prestiza jer nam je sistem vrednosti otisao u pm.
Festina lente.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Prestiz ili mogucnosti i zelja?
Pazi ovo sad, mesecna rata za telefon te izadje koliko i tri dnevnice konobarice u bilo kojoj kafani i to bez baksisa. Ili drugi primer, odes u kafanu i obrnes jednu malo jacu turu, znaci jedna tura, i to je cifra koju ces mesecno dati za telefon. Po meni to nije nikakav prestiz.

bandiof
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od bandiof »

nema svako 50e racun za telefon :uhuh:

kvaka33
Expert
Expert

Post od kvaka33 »

bandiof napisao:klasican androidas ...lozi se na gustinu piksela brzinu procesora i brda rama...sto bi gurali sve to ako nije potrebno...po tvojoj priici je onda iphone svetlosnu godinu iza l930
Ja ne znam citas li ti moje postove ili komentarises onako da bi komentarisao
Pricamo o telefonima ne o osu,mada i u tome je Android svetlosnu godinu ispred
Sada mozete se palite brzina ,fluidnost itd ,ali dzaba sve to ima i android samo sa mnogo vise opcija,mogucnosti itd
O modelima telefona i njihovim funkcijama tek ne treba trositi reci ,daleko iza grupe proizvodjaca android modela
Ali kapiram ulozis kintu moras se tesis ,pa nastavi , porediti 73% trsista androida i 3 % wp ,sta reci a ne nasmejati se
Samo napred u nove pobede i kupovinu suvih modela ,jednoga dana mozda ce se i isplatiti

bandiof
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od bandiof »

izvini ,pojasni onda nasta tacno mislis, jer mu dodje da poredis sada 5 prozivodjaca sa jednim.
samsung na npr ima 50 modela svi mu lice jadan na drugi..isto i lg sada...ja ne kontam sta ti pricas i ne vidim da se iko tesi zbog bilo cega

Odgovori