Slike sa mobilnih telefona

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
knelee32
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 11. Avg 2014. 15:31
Kontakt:

Re: Slike sa mobilnih telefona

Post od knelee32 »

Cloudy 2.1 je za dnevno slikanje MAMA dok nocu se vidi kako je zrnasta kamera jedino me to nerivira sve ostalo klizi :)

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 03. Okt 2008. 07:25
:: ..

Post od majkon80 »

Menis se dopada ostrina na fotografiji s5,jedino sto ga odaljava od g2 je to belilo,kao i ostrina u uglovima slike,pogledajte kucu i prozor u desnoj strani fotografije koliko je na s5 mutnjikava,ali ostrina u fokusu mi se cini da je bolja na s5 nego na g2,samo da nije te bele boje

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Na uporednom testu S5 je razocarao, ali mislim da to nije prava slika kamera na S5. Ima u ovoj temi dosta slika sa S5 koje su jako dobre dosta bolje od g2. Slazem se da i da su developeri napravili pravi boom sa fiksevima i kojekakvim dodacim za G2, ali opet ne moze kamera na S5 biti toliko losa.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od majkon80 »

postiji kazu i za s5 fiks,trebalo bi ubaciti i fiks na njega i onda slikati,bilo bi fer jer na g2 ima fiks

knelee32
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 11. Avg 2014. 15:31
Kontakt:

Post od knelee32 »

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Dobro, G2 ne treba više ni porediti. Em ima fikseve, em aplikacije. To je jako blizu savršene kamere sa datim hardverom, a to se nikada neće dobiti fabrički. Pa zamislite samo da se odluče da budže telefon sa još jačim hardverom (gledano na kameru) tipa neku Sony optiku, IPhone..

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od majkon80 »

a sto se tice note4 treba da kupis 3 g2 za 1 note kolika mu je cena,i to eto,za malcice bolja kamera,ne pada mi napamet :) a i nemam te pare,ma idi bre za 700 eura mora da pravi slike kao golim okom kada gledas i jos lepse

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Prvo, Note ima već za 500e. Drugo sve sem kamere (pa i ona ako se gleda fabrička) ne može da se poredi između ta dva modela. G2 je smešan pored Note 4, kao i skoro svi drugi telefoni.

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od majkon80 »

bez obzira 500 eura nikad nebih dao za telefon,to je mnogo novca za poruke,pozive,viber face i po neka slika,sve to moze i g2 da mi priusti po sada duplo manjoj ceni od te

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od majkon80 »

a kladim se da ce 80% korisnika koji manje koriste nego ja,da uzmu n4 a da pri tome ce koristiti samo poruke i pozive,znam brdo takvih snobova

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Za takvo korišćenje i G2 je mnogo ali shvatio sam poentu. I meni je neka max cena za telefon 400-450e ali nismo svi isti prva stvar, a druga ljudi koji imaju ogromne pakete kod operatera, dobijaju dosta jeftinije premium telefone.

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od majkon80 »

dobro svako u skladu sa mogucnostima,meni je vazan ram,mnogo vise nego graficka i procesor,vazna mi je kamere,baterija i to je sve ako mi verujes sto trazim od telefona,ili ukratko da sa sto manje ulaganja dobijem bolju kameru,ne racunajuci n8 i 808PW ,sada bi neko posle mog upisa pomislio da sam gadljiv na note 4,ne naprotiv,samo kazem da je jako skup jos,mislim da je note3 odlicna za mene recimo kupovina,g2,s5 i to je to sto se tice kamere,ne znam koji fon jos ima bolju kameru a da kosta manje od 250,jedino je blizu zaista blizu htc 816

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

El Laki, još je smešnija Nokia 808 pored Note 4 a pravi bolje fotke :)

Šalu na stranu , Note 4 je stvarno vrh u svemu . Nema ga novog ispod 550 evra (na crno) ... polovnih ima za 500 :)

Ovo nije tema za poređenje komplet softvera i hardvera ova tri telefona jer se oni i ne mogu porediti (u sva tri je različit i softver i hardver) ... a i cena .

Probao sam taj fix za S5 ali nije ništa posebno , na žalost.
Kamera na G2 bez fixa je daleko lošija - (prosečna) .
Note 4 - out of the box je 10/10 .
16 godina na forumu MOBILNISVET

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Da, naravno, nema tu priče. To za softver je bio odgovor na majkonovu tvrdnju da telefon od 500e mora imati bolju kameru od 300e ili nije vredan kupovine.

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Post od Joxy »

Jedno je sigurno, a to je da Samsung ponovo ima model koji je daleko ispred konkurencije po svemu. Drfinitivno trenutno najbolji/najkompletniji telefon koji se može naći na tržištu. :)

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Svakako da nema smilsla porediti Note 4 i G2, Note 4 je je priča za sebe, trenutno najbolje iz Androdi sveta. Da li je opravdano dati 500+ evra za njega, to je diskutabilno i zavisi od potreba korisnika. Lilčno mislim da to nije previše novca za tako moćan uređaj, iPhone košta više a daleko je inferiorniji, kod Note 4 bar za tu količinu novca korisnik dobja poslednju reč tehnike.
Inače iako Note 4 ima trenutno No.1 kameru, ne bih nikada se vodio samo kvalitetom kamere pri kupovini uređaja, naprotiv kamera mi je negde 5-6 stavka kod kupovine telefona i uopšte mi nije toliko bitna. Genralno iskustvo korišćenja uređaja kao što je Note 4 opravdava njegovu cenu,a kamera je samo tu dodatak.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

djordjemalisic
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 19. Sep 2014. 20:46
:: xXx
Kontakt:

Post od djordjemalisic »

A jel mogu ja sve vas nesto da pitam, a za sta to toliko zahtevno koristite telefon pa da to ne moze G2 savrseno da izgura, a bilo koji drugi telefon moze?

Navedite mi jednu jedinu stvar, jer eto, ja iskreno ne mogu da se setim.

Drakenzen
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 08. Dec 2013. 23:54
:: 00

Post od Drakenzen »

Prvo i osnovno nema olovku i sve funkcije koje idu uz nu to pravi na startu ogromnu razliku

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

Onda ne vredi uporedjivati, to je phablet kategorija.
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

AndroMan
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 13:25
:: Galaxy Note 9 N960F
:: BB Passport; N808PV

Post od AndroMan »

Ja sam kupio za 350 din olovku koja lepo radi na G2. Uz programe FiiNote, Papyrus i StylusBeta za prepoznavanje rukopisa, zaista dobro služi. Jeste mana što ne ide uz telefon, ali meni i ne treba stalno.

Evo testa kamere na Validus Lolipop romu - on nema Xdabbeb fix:

Slika

Slika

Odgovori