Sly4pb, pa nisi trebao da kupujes Xcam,mogao sam ja da ti posaljem

Pa pazi,nista specijalno,sve zavisi od uslova do uslova,pa se samim tim igras sa podesavanjima. Evo kako je trenutno kod mene. Quality dignes na 100. Sharpness stavis na 18,contrast neka ostane na 5.
Ako zelis da uvece u low light-u nemas isprekidan zvuk prilikom snimanja,u aplikaciji iskljucis audio noise gate i stereo mics
Sto se tice bitrate control-a,u principu sto veci bitrate to je bolji snimak (ja ovo nisam dirao,komp mi je uzas,7 godina star

) Jedva i fhd od 30 frejma pokrene
Za malo vise informacija oko toga,procitaj ovo
Bitrate
Još na samom početku podešavanja codeca, mi zadajemo ili bitrate ili način na koji će enkoder sam izabrati bitrate.
Bitrate govori codecu koliko kilobita u proseku treba potrošiti na svaku sekundu video zapisa.
Bitrate, veličina fajla i kvalitet videa
Bitrate je najvažniji faktor koji utiče na kvalitet videa ali osim na kvalitet utiče na još dosta toga pa je jako važno shvatiti njegov uticaj.
Šta se postiže većim bitrateom?
Veći bitrate daje veći kvalitet ali i veće fajlove.
Veći bitrate znači više kilobita po sekundi video zapisa i codecu je lakše da sačuva kvalitet slike. Prednost većeg bitratea je najviše u tome što olakšava posao codecu pa se može koristiti i neki od jednostavnijih i bržih metoda enkodiranja.
Većim bitrateom se dakle direktno povećava kvalitet videa ali se dobijaju i veći fajlovi. Pošto nije poželjno da fajlovi budu preveliki, treba jako pažljivo izračunati bitrate.
Šta se postiže manjim bitrateom?
Manji bitrate daje manji kvalitet ali i manje fajlove.
Manji fajlovi su praktičniji jer jer ih je lakše smestiti i možete ih snimiti veći broj na CD ili DVD disk.
Manji fajlovi su naročito značajni kod videa namenjenog za internet jer ih tako lakše mogu skinuti i gledati korisnici sa sporijom internet vezom a smanjuju i troškove servera.
Nedostatak malog bitratea je u tome što je codecu teže da sačuva kvalitet pa se može desiti da kvalitet bude nezadovoljavajući. Uz mali bitrate je neophodno koristiti napredne i snažne tehnike enkodiranja koje su obično spore pa enkodiranje traje jako dugo.