LG G2

Fabrički OS, Android, Windows, Firefox
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSFirefox OS
Odgovori
kutijagreha
Banned
Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
:: Telefon na pipanje
Kontakt:

Re: LG G2

Post od kutijagreha »

Pa i nije to toliko tesko :) Bar je ovaj model napravljen da ne moze da se zezne. Za svaki brik ima resenje.
Do sada nisam procitao da je neko totalno brikovo G2. Mada i zahvalnost benderu koji je dosta pametnih stvari napravio

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Post od Joxy »

Тако је, пример подршке какву би већина топ модела требало да има. :)

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Joxy, pored S2,G2 ima najvecu podrsku na xda 8) to nesto govori
Svako ko ga iritira kasnjenje sa paljenjem ekrana prilikom poziva,a pritom je na stock rom-u,neka ubaci bilo koji full screen caller id,i nece imati tih problema.
Ja sam sa ovim resio taj problem :)

https://play.google.com/store/apps/deta ... free&hl=en

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Ma kojih 200e, priče za malu decu. Znam da si bio ironičan kutija, ali one izjave su kriminalne. Da bar nisam naišao na oglas za G2 na kp od njega, i da nisam video ocene, pa i da nas farba. Ovako...

@drom garancija u srbiji generalno ništa ne znači, ali sem jedne dve radnje (mobilshop ili logic), u ostalima možeš svašta da očekuješ. Pogotovo na oglasima! Operater ipak daje garanciju uvoznika, zvaničnog servisa i fiskalni račun. Sigurniji si sa njima i zato ti telefoni vrede više. Koliko je to, nebitno, ali sigurniji su od ovih po prodavnicama i oglasima.

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

El Laki, +1 :) Cak se i Zoreli nasmejao sa recenicom 'ponuda veka' :)
On covek koji voli masne ponude sa takvom ponudom se jos nije susreo :)

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Ja samo kažem prostom logikom. Da li telefon sa garancijom jednog Telenora vredi više od garancije iz Mađarske ili servisa iz Niša, Subotica? Da. Da li takav telefon mora biti skuplji? Da.

Ako je na oglasima 280 najjeftiniji G2 32gb, zašto bi ga neko od operatera dao za 200? Što, žuljaju ga pare? Kao bolje sad za 200 nego za 20 dana za 280. Jeste, juče. Glupa priča mnogo. Taman za džabe da ga dobiju od operatera, ljudi bi gledali max da zarade. A ne da ga prodaju ispod cene 100e.

drom
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 28. Avg 2014. 06:54
:: Samsung S7 Edge Gold

Post od drom »

El Laki napisao:@drom garancija u srbiji generalno ništa ne znači, ali sem jedne dve radnje (mobilshop ili logic), u ostalima možeš svašta da očekuješ. Pogotovo na oglasima! Operater ipak daje garanciju uvoznika, zvaničnog servisa i fiskalni račun. Sigurniji si sa njima i zato ti telefoni vrede više. Koliko je to, nebitno, ali sigurniji su od ovih po prodavnicama i oglasima.
Apsolutno se slazem, niko ne kaze da to nije tako, ne sporim nista od toga sto si naveo.

Ja sam reagovao na tvoju recenicu "U slučaju bilo čega nepredviđenog, ispravi se istog trenutka."

Daleko je to od realnosti, u tome je sustina mog reagovanja na tvoju recenicu. :)

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Da, to sam karikirao. Čeka se, nekad i jako dugo, ali znaš da ti moraju srediti to ili dati novi telefon. Dok radnje i servisi, prvo pitanje koliko znaju da srede nešto i kakvi su zamenski delovi. Drugo, mogu da te zezaju do mile volje, ne možeš im ništa bez fiskalnog. Bez njega si 0 pred zakonom. Ali razumem poentu tvog posta.

Sly4pb
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 08. Sep 2014. 18:46
:: LG G2 32GB

Post od Sly4pb »

kutijagreha,

posto vidim da si ti ovde expert za kameru, poslusao te i platio XCam settings. Ako nije tajna koja su ti podesavanja za optimalne fotografije? :D I jel mozes po malo da mi/nam objasnis ostale opcije, konkretno ovde oko Bitrate control ?

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Sly4pb, pa nisi trebao da kupujes Xcam,mogao sam ja da ti posaljem :) Pa pazi,nista specijalno,sve zavisi od uslova do uslova,pa se samim tim igras sa podesavanjima. Evo kako je trenutno kod mene. Quality dignes na 100. Sharpness stavis na 18,contrast neka ostane na 5.
Ako zelis da uvece u low light-u nemas isprekidan zvuk prilikom snimanja,u aplikaciji iskljucis audio noise gate i stereo mics
Sto se tice bitrate control-a,u principu sto veci bitrate to je bolji snimak (ja ovo nisam dirao,komp mi je uzas,7 godina star :lol: ) Jedva i fhd od 30 frejma pokrene
Za malo vise informacija oko toga,procitaj ovo

Bitrate

Još na samom početku podešavanja codeca, mi zadajemo ili bitrate ili način na koji će enkoder sam izabrati bitrate.
Bitrate govori codecu koliko kilobita u proseku treba potrošiti na svaku sekundu video zapisa.
Bitrate, veličina fajla i kvalitet videa
Bitrate je najvažniji faktor koji utiče na kvalitet videa ali osim na kvalitet utiče na još dosta toga pa je jako važno shvatiti njegov uticaj.

Šta se postiže većim bitrateom?
Veći bitrate daje veći kvalitet ali i veće fajlove.
Veći bitrate znači više kilobita po sekundi video zapisa i codecu je lakše da sačuva kvalitet slike. Prednost većeg bitratea je najviše u tome što olakšava posao codecu pa se može koristiti i neki od jednostavnijih i bržih metoda enkodiranja.
Većim bitrateom se dakle direktno povećava kvalitet videa ali se dobijaju i veći fajlovi. Pošto nije poželjno da fajlovi budu preveliki, treba jako pažljivo izračunati bitrate.
Šta se postiže manjim bitrateom?
Manji bitrate daje manji kvalitet ali i manje fajlove.
Manji fajlovi su praktičniji jer jer ih je lakše smestiti i možete ih snimiti veći broj na CD ili DVD disk.
Manji fajlovi su naročito značajni kod videa namenjenog za internet jer ih tako lakše mogu skinuti i gledati korisnici sa sporijom internet vezom a smanjuju i troškove servera.

Nedostatak malog bitratea je u tome što je codecu teže da sačuva kvalitet pa se može desiti da kvalitet bude nezadovoljavajući. Uz mali bitrate je neophodno koristiti napredne i snažne tehnike enkodiranja koje su obično spore pa enkodiranje traje jako dugo.

Sly4pb
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Sly4pb »

kutijagreha, ziveo brate! Kupih ovaj app settings, znam da se moglo naci kao apk ali isto tako znam da ljudi koji su to pravili su izgubili oci od kucanja koda i prilagodjavanja i jos svacega necega, pa zato respect za njih! 200din je pivo u kafani :D Shutter nista da ne diram znaci? :D Cekam da mi jos malo prodje garancija pa da uradim onaj fix sa prve strane, dace Bog da ne zajebem nesto xD
Hvala jos jednom :)

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Na ovakvom senzoru shutter i nije bas od velike koristi. To nisam dirao.
Ma slobodno uradi,dosta njih je tako radilo,i sve proslo kako treba :-)
Ako nesto zapne,tu smo. Mada znaj,ovaj settings sto imas nista ti ne znaci ako ne ubacis fix,makar ovaj 3.2 koji ja imam. Pozdrav

Pikeli
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 01. Feb 2015. 22:25
:: Galaxy S7 edge

Post od Pikeli »

Sly4pb, Kakve su sada slike, jel ima razlike? Kakav je pri slabom osvjetljenju?

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 03. Okt 2008. 07:25
:: ..
:: ..

Post od majkon80 »

slike pravi medju boljim aparatima na trzistu,jedino note 4 ispred od androida

knelee32
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 11. Avg 2014. 15:31
Kontakt:

Post od knelee32 »

Kutija jel podizem Contrast kad je jaka svetlost tj kad je suncano ili smanjujem? :)

djidu
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 11. Jan 2014. 20:13
:: g2
:: arc

Post od djidu »

Yoht90 napisao:Ja sam uz root+ CloudyG3 2.1 rom + xposed + greenify donation package koji radi u boost modu + xcam za kameru dobio savrsen uredjaj...stvarno hvala dobrim ljudima sa xda
Pošto bih želeo i ja da dobijem savršem uređaj, jel može neko da pošalje apk za Xcam, kao i pojašnjenje za aplikacije xposed i greenify?

Takođe bih naveo nekoliko nedostataka vezanih za ovaj rom, pa ukoliko neko ima rešenje zamolio bih za predlog (možda neke stvari i mogu u podešavanjima da se reše, ali stvarno nisam našao načina).
-zvuk okidača fotoaparata ne može da se iskljiuči
-nema u gornjem baru prečicu za bežično skladištenje
-vreme aktiviranog alarma se ne vidi na zaključanom ekranu
-kad koristim tastaturu za jednu ruku, često se razvuče na celu širinu telefona (u uspravnom položaju)
-bila je opcija da zavibrira u toku poziva prilikom uspostave veze, da li može nekako da se to napravi

-aplikacija SMS obaveštenja mi ne blokira SMS kako bi trebalo, doduše to je bilo i kad sam redovno update na KK

Pošto mi je ovo prvo roootovanje, jel može neki savet šta još mogu da bezopasno uninstaliram, tipa google usluge, google+ i sl., a može i savet za neku korisnu aplikaciju da instaliram.

Inače za one koji tek planiraju da instaliraju Cludy 2.1. svaka preporuka od mene. Sve ostalo radi lepo i fluidno, ni jednom nije zapucalo ili restartovalo za razliku od stocka, kamera neuporedivo bolja...veliko hvala svima ovde na pomoći :)

Sly4pb
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Sly4pb »

pikeli, kao sto kutija gore rece najbolji rezultati XCam idu sa onim fixom sa prve strane, tj i dalje u mraku slika sporije. Sto se tice fotografija XCam vs stock kamera bez fixa, ja mislim da je to on ovde negde kacio ili sam ja to negde nalazio na netu i ima razlike, ja jos nisam uporedjivao :)

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Ne slika kamera u mraku sporije. Fokus i samo slikanje traje sekund-dve. Ako mislis na lag pri slikanju,stavi rezim na IA (auto inteligenciju)
Jeste,kacio sam ja test slika,Xcam sa fixom vs stock camera

Pikeli
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 01. Feb 2015. 22:25
:: Galaxy S7 edge

Post od Pikeli »

kutijagreha, Znaci ne slika u mraku sporije jedino sa Xcam+fix?

Ja danas malo cackao i skinuo XCam+settings.. ali i dalje mu treba 5-6 sek da slika pri slabijem osvjetljenju. Al cini mi se da je ovako inace malo bolja kamera.

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Tako je pikeli.
Uvece da bi brze slikao (sekund-dve) moras Xcam da kombinujes sa fix-om.
Nije dovoljno instalirati samo Xcam na stock cameri

Odgovori