HTC One M9
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ●
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Re: HTC One M9
^ +1
- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
Slažem se sa mačorom delimično, jer smatram da veliki broj korisnika koji su probali nekada M7 ili M8 i znaju o kakvom se telefonu radi, oni neće previše pažnje obraćati na kameru prilikom kupovine M9. Jednostavno sve i da je loša, sem kamere telefon nema slabu tačku. Vrhunska izrada, top performanse i hardver, podrška... e sad, jedino to pregrevanje može da pravi probleme.
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
HTC je poceo ozbiljno da gubi trzisni udeo i da ostvaruje gubiteke, zato je pozurio sa M9 modelom. Na brzinu nista ne moze, zeleli su da izbace konkurenta Samsunugu, a nisu doboljno razradili svoj model. Prednosti M9 u odnosu na M8 su minimalne, najveca prednost je kamera, ciji je kvalitet dikutabilan. Osim lepseg vizuelnog izgleda, M9 ne donosi nista znacajno u odnosu na M8.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- Evindzer
- Prijatelj foruma
Upravo to sto je znemanja rekao.
Trebalo je da izbace zaokruzen proizvod, a oni su uradili nesto skoro sasvim suprotno. Osecam da ce M9 u odnosu na M8 proci kao S5 u odnosu na S4. Znaci, sledece godine ce i oni morati da urade nesto radikalno kao Samsung sa S6, ili su u problemu (vecem nego trenutno).

Trebalo je da izbace zaokruzen proizvod, a oni su uradili nesto skoro sasvim suprotno. Osecam da ce M9 u odnosu na M8 proci kao S5 u odnosu na S4. Znaci, sledece godine ce i oni morati da urade nesto radikalno kao Samsung sa S6, ili su u problemu (vecem nego trenutno).
- El Laki
- Prijatelj foruma
Pa samim tim što su malo unapredili devetku, ostavili su dovoljno prostora za napredak sa M10. Uostalom izradu i performanse ne treba po meni da diraju, dizajn da, kameru da, i možda da ubace neki otisak prsta poput onog na Mate 7 jer mislim da bi se odlično uklopio u njihov koncept. A hardver svakako ide gore sa ciframa pa ide...
- Evindzer
- Prijatelj foruma
Za otisak prsta se slažem potpuno, a i za to što si napisao za napredak M10. Samo, tako su prošle godine komentarisali i S5, pa im je zamalo došao glave.. 

- El Laki
- Prijatelj foruma
Pa ja sve kontam da ako ti i ja vidimo sve te stvari, valjda vide i stručnjaci kod njih u kompaniji. Zato mislim da sve što rade uglavnom rade po planu. E sad, opet mislim da Samsung uz Apple može sebi da dozvoli najveći kiks a da najmanje trpi jer je ipak najveći brend. HTC , LG i Sony npr nemaju baš toliko lojalne kupce.
- znemanja
- Moderator
Nije problem to sto je ostavljeno dosta prostora za unapredjenje M10, problem je sto HTC konstantno kasni jednu iteraciju uredjaja za Samsung-om, iPhone-om....M8 u odnosu na S5 nema skener otiska prsta, nema kvalitetnu kameru, nema SD slot, nema ip67 sertifikat itd. M9 neke stvari nadoknadjuje, ali opet je tu Samsung sa s6, a pogotovo sa Edge verzijom, zadao jak udarac. Kupci lojalni Samsungu su sada dobili premium izradu sto je jedan od glavnih aduta M9, tako tu HTC ostaje bez svog glavnog jokera. Pritom, uredja koji pripada high-end segmentu u 2015 mora da ima skener otiska prsta.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
znemanja, kako nema microSD slot kad ima?
M9 u odnosu na S6 ima mocroSD slot, veca baterija, stereo zvucnjaci, bolja izrada. 2K-bespotrebno, skener otisaka-bespotrebno i S6 nije vise vodootporan. ne vidim nikakvu prednost s6 u odnosu na m9... i ta kamera koja se pljuje ne verujem da je ne znam sta losa kada verevatno imaju neki slican senzor a softverski moze sve da se to ispegla. jos na sve to m9 100$ jeftiniji, molim lepo. m9 nije radikalno premenjen jer i nije predvidjen da bude nova generacija vec poboljsana prethodna jer uglavnom ugovori idu na 2 godine tako da se taj model koji je dobro prosao sledece godine minimalno promeni a onda idu drasticnije promene. tako vecina proizvodjaca radi u skorije vreme...
M9 u odnosu na S6 ima mocroSD slot, veca baterija, stereo zvucnjaci, bolja izrada. 2K-bespotrebno, skener otisaka-bespotrebno i S6 nije vise vodootporan. ne vidim nikakvu prednost s6 u odnosu na m9... i ta kamera koja se pljuje ne verujem da je ne znam sta losa kada verevatno imaju neki slican senzor a softverski moze sve da se to ispegla. jos na sve to m9 100$ jeftiniji, molim lepo. m9 nije radikalno premenjen jer i nije predvidjen da bude nova generacija vec poboljsana prethodna jer uglavnom ugovori idu na 2 godine tako da se taj model koji je dobro prosao sledece godine minimalno promeni a onda idu drasticnije promene. tako vecina proizvodjaca radi u skorije vreme...
- El Laki
- Prijatelj foruma
Ne bih se složio da je otisak prsta nepotreban. Čak naprotiv. Sa sve većim mogućnostina koje nam pruža telefon (internet plaćanje i sl) zaštita poput otiska prsta je više nego dobrodošla. Nije otisak samo za otključavanje ekrana i poneku zaključanu sliku. Pogotovo ako radi na Mate 7 principu, to je pravo zadovoljstvom za koristiti.
Jeste, to ima smisla ali tek za nekoliko godina. Sada se sve svodi na zakljucavanje ekrana. Ti servisi i aplikacije kod nas nece raditi barem jos 5 godina minimum a do tada m20 i s15 ce izaci. Do juce nismo mogli ni preko playa da kupujemo tako da... U svakom slucaju bi meni kao korisniku vise znacilo da imam microSD slot sada nego citac za otiske koji bi kod mene bio iskljucen. Umesto otiska mozes sifru da stavis a citac ne mozes da uguras nikako...
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Usko gledas. Nismo mi jedino trziste za ove telefone. U mnogim razvijenim zemljama to placanje vec funkcionise.
Ili drugacije, hipoteticki da kod nas postoji mogucnost takvog placanja, da li bi i tada napisao da je nepotreban taj senzor otiska prsta?
Sa druge strane, to je trka sa konkurencijom. Prosto moraju da budu egal ili bolji, nikako ne valja kad je tek izbaceni flagship inferiorniji u odnosu na onaj iz konkurentne kuce.
Ili drugacije, hipoteticki da kod nas postoji mogucnost takvog placanja, da li bi i tada napisao da je nepotreban taj senzor otiska prsta?
Sa druge strane, to je trka sa konkurencijom. Prosto moraju da budu egal ili bolji, nikako ne valja kad je tek izbaceni flagship inferiorniji u odnosu na onaj iz konkurentne kuce.
- znemanja
- Moderator
mick Nisam ni rekao da M9 nema slot za SD karticu. Sto se tice skenera otiska prsta, tu gresis, to je itekako potrebno. Sa moje tacke gledista, skener otiska prsta je imperativ na svakom sledecem telefonu koji budem kupovao. Kod nas ce takvo placanje doci mnogo brze nego sto mislis, a u mnogim zemljama jako dobro funkcionise sto je jako bitno za sve koji zbog poslovnih obaveza moraju cesto da putuju u inostranstvo.
- El Laki
- Prijatelj foruma
Samo da taj senzor ima dobar mehanizam. Što jednostavnije i što efikasnije. Nešto poput Apple/Mate 7 jer ono je zaista izuzetno dobro odrađeno.
znemanja, nisam mislio na m9. rekao si za m8 da nema i evo ja imam m8 i koristim SD karticu. 
E sad sto se senzora otiska tice mislio sam da kod nas nece minimum 5 godina a u svetu sam mislio na nekoliko. Sada jeste da postoje te neke pogodnosti ali to je sve zanemariv deo placanja kada se sve uzme u obzir. Eto npr secam se slicnog hajpa kada sam kupio lap top pre 7 godina i imao takav senzor. Ja nisam ni gledao da lli ima ili ne vec su mi bile dobre karakeristike i secam se da se sve pisalo ovako nestpo. Lepo je sve to u teoriji ali kad ljudi ne koriste dzaba. Meni se na tom lat topu sve svelo da umesto sifre na startu mogu da koristim senzor i to je to. Ne kazem da ce ovo biti isto ali to nece biti sigurno uskoro. M9, S6 i ostali ce debelo vec biti reciklirani kada ovaj vid placanja bude imao nekog primetnog udela kod korisnika... Uostalom mi ovde poredimo telefone sto znaci ako kupis S6 nema SD kartice ako uzmes M9 nema otiska pa kome sta volja. Sto se mene tice kao sto sam napisao otisak mogu zameniti sifrom a nedeostatak slota ne...

E sad sto se senzora otiska tice mislio sam da kod nas nece minimum 5 godina a u svetu sam mislio na nekoliko. Sada jeste da postoje te neke pogodnosti ali to je sve zanemariv deo placanja kada se sve uzme u obzir. Eto npr secam se slicnog hajpa kada sam kupio lap top pre 7 godina i imao takav senzor. Ja nisam ni gledao da lli ima ili ne vec su mi bile dobre karakeristike i secam se da se sve pisalo ovako nestpo. Lepo je sve to u teoriji ali kad ljudi ne koriste dzaba. Meni se na tom lat topu sve svelo da umesto sifre na startu mogu da koristim senzor i to je to. Ne kazem da ce ovo biti isto ali to nece biti sigurno uskoro. M9, S6 i ostali ce debelo vec biti reciklirani kada ovaj vid placanja bude imao nekog primetnog udela kod korisnika... Uostalom mi ovde poredimo telefone sto znaci ako kupis S6 nema SD kartice ako uzmes M9 nema otiska pa kome sta volja. Sto se mene tice kao sto sam napisao otisak mogu zameniti sifrom a nedeostatak slota ne...
- Evindzer
- Prijatelj foruma
100$ i nije neka cifra ako dajem 800-900$ za vrhunski dobar (i skup) telefon.mick napisao:... M9 100$ jeftiniji, molim lepo. m9 nije radikalno premenjen jer i nije predvidjen da bude nova generacija vec poboljsana prethodna jer uglavnom ugovori idu na 2 godine tako da se taj model koji je dobro prosao sledece godine minimalno promeni a onda idu drasticnije promene. tako vecina proizvodjaca radi u skorije vreme...
Sa ostatkom iz citata se ne slazem, to se radi prilikom restilizacije automobila na 3-4 godine, dok ne izadje novi model, a u slucaju mobilnih telefona ne (izuzetak je, recimo, Ajfon sa svojim "s" izdanjima).
A i svi znamo kako su ranije prolazili proizvodjaci koji su se drzali slicne filozofije.
Naravno, ako gresim, neko ce me vec ispraviti..
Evindzer, ma bas je lose samsungu i apple-u... Veoma im se razlikuju modeli. Samsung tek sad promenio dizajn posle s5 jer ih pritiskaju zbog izrade...
- El Laki
- Prijatelj foruma
Imao je Samsung prelaz i sa S3 na S4. Redizajnirana lajsna i prednja strana u smislu mnogooo manjih bezela i većeg displeja. 

- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Zanimljiv test. iPhone 6+ vs M9 vs S6 edge
https://www.youtube.com/watch?v=3Y7tPczbOec
https://www.youtube.com/watch?v=3Y7tPczbOec
- El Laki
- Prijatelj foruma