Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Re: Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105
Jesam odavno ali koristim non trim kernel, nemam problema sa brzinom nego sam proširio system čisto da probam i vidim da je brži lollipop dosta
- bacom
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 25. Jul 2013. 02:23
- :: galaxy s2 i9100
- :: G3 d855
@ perosimke, vidim dosta se baviš Odinom pa vidi ovaj tutorial
http://www.mycity.rs/Android/ODIN-Tutor ... ml#1459917
@Žile995, kada ćeš mi objasniti "trimovanje mmc". Sećam se nekom prilikom da je Antec spominjao isto i ja tada nisam pitao pa koristim priliku.
Može i Pero da napiše kako je radio i iskustva.
http://www.mycity.rs/Android/ODIN-Tutor ... ml#1459917
@Žile995, kada ćeš mi objasniti "trimovanje mmc". Sećam se nekom prilikom da je Antec spominjao isto i ja tada nisam pitao pa koristim priliku.
Može i Pero da napiše kako je radio i iskustva.
- Zile995
- Expert
- Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
- :: Xiaomi Redmi Note 4X
- :: HTC M8 | Galaxy SII
Pa mi smo trimovali ovako:
Skines trim kk kernel(gustavo ili dorimanx personal build)
Skines lagfix(skini paid narodnu) i trimujes u toj lagfix aplikaciji sistem, preload, data. Ako trimuje nesto duze od par sekundi onda radi trim na tvom emmc.
Pre trimmovanja proveri emmc ovom app
https://play.google.com/store/apps/deta ... emmc_check
Ako ti u Brick Bug? ispise YES to znaci da si u opasnosti prilikom trimovanja, kao i ja, ALI Lenchon je odradio patch i tako da moze slobodno da se trimuje bez brikovanja na insane cipu, eto meni nije brickovao.
Trimovanje je ciscenje emmc(brisanje smeca itd...). Nisam bas strucnjak pa da detaljno objasnim. Telefon prodise i oseti se na brzini. Ti godinama na fonu skidas, brises fajlove, vrsis upis, ispis, pa mora dosta toga loseg da se nakupi. Radis nesto poput defragmentisanja hard diska. Android 4.3+ ima ugradjen trim. Mislim da se kod svih dosta novijih android telefona emmc automatski "trimuje".
Moje neko iskustvo: Trimovanje emmc ne radi na mom fonu. Iskljucen je trim na mom emmc. Jbg tako je samsung odradio emmc. Kako znam da ne moze da se trimuje? Pa jednostavno, u lagfix-u je trimovanje trajalo previse brzo, oko 1 sec, momentalno.
Skines trim kk kernel(gustavo ili dorimanx personal build)
Skines lagfix(skini paid narodnu) i trimujes u toj lagfix aplikaciji sistem, preload, data. Ako trimuje nesto duze od par sekundi onda radi trim na tvom emmc.
Pre trimmovanja proveri emmc ovom app
https://play.google.com/store/apps/deta ... emmc_check
Ako ti u Brick Bug? ispise YES to znaci da si u opasnosti prilikom trimovanja, kao i ja, ALI Lenchon je odradio patch i tako da moze slobodno da se trimuje bez brikovanja na insane cipu, eto meni nije brickovao.
Trimovanje je ciscenje emmc(brisanje smeca itd...). Nisam bas strucnjak pa da detaljno objasnim. Telefon prodise i oseti se na brzini. Ti godinama na fonu skidas, brises fajlove, vrsis upis, ispis, pa mora dosta toga loseg da se nakupi. Radis nesto poput defragmentisanja hard diska. Android 4.3+ ima ugradjen trim. Mislim da se kod svih dosta novijih android telefona emmc automatski "trimuje".
Moje neko iskustvo: Trimovanje emmc ne radi na mom fonu. Iskljucen je trim na mom emmc. Jbg tako je samsung odradio emmc. Kako znam da ne moze da se trimuje? Pa jednostavno, u lagfix-u je trimovanje trajalo previse brzo, oko 1 sec, momentalno.
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0
Evo tutorijala:
Napominjem da je lako moguce da se zakljuca emmc, da brickuje telefon, da rikne ploca...Sve ovo radite na svoj rizik
1. URADITI NANDROID BACKUP i staviti ga na MICRO SD CARD ili van telefona jer ce obrisati ceo INTERNI DEO telefona.
2. Skinite ovaj file, tu imate 6 pit fajlova u zavisnosti od toga kako zelite da uradite particionisanje. Takodje imate Odin, samsung drajvere i skriptu koja od od zip kernela pravi tar kernel.
http://www2.zippyshare.com/v/s5KhtK0w/file.html
3. Otvorite Odin koji se nalazi u fajlu iznad
4. Prebacite telefon u download mode i onda povezite usbom. Cekajte dok se ne pojavi u prvom delu COM:{number}
5.Kliknite na PIT dugme i tu stavite PIT file koji zelite.
6. Na AP onda kliknite i tu ubacite tar kernel. Kao sto sam rekao tar file pravite sa skriptom koja je u fajlu iznad.
7. Pre nego sto kliknete start proverite da li je stiklirano dugme re-partition.
8. Trebalo bi tada da se sve odradi i onda ce se telefon restartovati i u tom trenutku ubacite ga u recovery mode.
U slucaju da ne uradi lepo velika je sansa da vam je tokom ovog koraka stradala ploca i tu je resenje samo nova ploca.
9. Sad nisam siguran sta da vam kazem da je bolje da imate CWM ili TWRP recovery jer ako imate TWRP i ako vam zakljuca emmc onda postoji mogucnost da uradite wipe telefona sa CWM recoverijem, suprotno nije moguce.
Ako imate CWM idite u mounts and storage i onda format /sd card0 ili /internal sd card. Zatim default, ako to ne uspe probajte sa ext4.
Ako imate TWRP idite u wipe>advanced i kliknite na format /sd card i onda swipe da potvrdite
Moguce je da vam u ovom koraku tokom wipe dela obrise IMEI ili brickuje telefon, opet rizik je na vama.
10. Onda ili ubacite novi rom ili uradite restore backupa. Ako zelite restore backupa, to vam je sledeci i zavrsni potez. AKo zelite novi rom onda pre toga idite mounts and storage, izaberite format /data, /cache, /datadata (ako postoji) i /system.
Napominjem da je lako moguce da se zakljuca emmc, da brickuje telefon, da rikne ploca...Sve ovo radite na svoj rizik
1. URADITI NANDROID BACKUP i staviti ga na MICRO SD CARD ili van telefona jer ce obrisati ceo INTERNI DEO telefona.
2. Skinite ovaj file, tu imate 6 pit fajlova u zavisnosti od toga kako zelite da uradite particionisanje. Takodje imate Odin, samsung drajvere i skriptu koja od od zip kernela pravi tar kernel.
http://www2.zippyshare.com/v/s5KhtK0w/file.html
3. Otvorite Odin koji se nalazi u fajlu iznad
4. Prebacite telefon u download mode i onda povezite usbom. Cekajte dok se ne pojavi u prvom delu COM:{number}
5.Kliknite na PIT dugme i tu stavite PIT file koji zelite.
6. Na AP onda kliknite i tu ubacite tar kernel. Kao sto sam rekao tar file pravite sa skriptom koja je u fajlu iznad.
7. Pre nego sto kliknete start proverite da li je stiklirano dugme re-partition.
8. Trebalo bi tada da se sve odradi i onda ce se telefon restartovati i u tom trenutku ubacite ga u recovery mode.
U slucaju da ne uradi lepo velika je sansa da vam je tokom ovog koraka stradala ploca i tu je resenje samo nova ploca.
9. Sad nisam siguran sta da vam kazem da je bolje da imate CWM ili TWRP recovery jer ako imate TWRP i ako vam zakljuca emmc onda postoji mogucnost da uradite wipe telefona sa CWM recoverijem, suprotno nije moguce.
Ako imate CWM idite u mounts and storage i onda format /sd card0 ili /internal sd card. Zatim default, ako to ne uspe probajte sa ext4.
Ako imate TWRP idite u wipe>advanced i kliknite na format /sd card i onda swipe da potvrdite
Moguce je da vam u ovom koraku tokom wipe dela obrise IMEI ili brickuje telefon, opet rizik je na vama.
10. Onda ili ubacite novi rom ili uradite restore backupa. Ako zelite restore backupa, to vam je sledeci i zavrsni potez. AKo zelite novi rom onda pre toga idite mounts and storage, izaberite format /data, /cache, /datadata (ako postoji) i /system.
- Zile995
- Expert
E za OVO treba da postoji thanks dugme! Hvala ti sto si se potrudio. Koliko vidim, postoji veliki rizik. Citam na xda, svima prolazi particionisanje, valjda nisam baksuz. Razmislicu...
- bacom
- Mobil manijak
Hvala perosimke i Zile995.
@perosimke, da li si imao stock rom i custom recovry ( kažeš bolji twrp ) pa onda redom 1 do 10 kako si napisao?
Drugo, jesi li radio ksko je u tutorijalu na xda (sa linka koji sam postavio) ili na svoj način.
Treba se ograditi da nisi kriv ako loše krene jer neko zezne telefon na sitnici jer nezna, ali mislim ako se pravilno radi da nebi trebalo da bude problema. Kako kaže Zile995 "svima prolazi", proći će i nama.
@perosimke, da li si imao stock rom i custom recovry ( kažeš bolji twrp ) pa onda redom 1 do 10 kako si napisao?
Drugo, jesi li radio ksko je u tutorijalu na xda (sa linka koji sam postavio) ili na svoj način.
Treba se ograditi da nisi kriv ako loše krene jer neko zezne telefon na sitnici jer nezna, ali mislim ako se pravilno radi da nebi trebalo da bude problema. Kako kaže Zile995 "svima prolazi", proći će i nama.
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Uto, 27. Maj 2014. 18:16
- :: SGS2
Ja sam to odavno uradio, iako sam na KK-u jos uvek. Dosadilo mi ono 'There's not enough memory available' kad ocu da apdejtujem aplikacije, pa sam stavio 4GB za app i 1GB za sistem..
- Zile995
- Expert
Odradicu reparticionisanje, ali tek posle duzeg koriscenja lollipop romova. Cekam da postanu stabilni. Cim vidim da mi je 2gb data malo na lizalici posle duzeg koriscenja(trpanja aplikacija itd) onda krecem u akciju. A mozda padne i jedan brick, ko zna... 

- bacom
- Mobil manijak
To je dobra kombinacija, posebno 1 gb za system.nightshadow931 napisao:Dosadilo mi ono 'There's not enough memory available' kad ocu da apdejtujem aplikacije, pa sam stavio 4GB za app i 1GB za sistem..
Više puta mi se desilo da moram obrisati sistemsku apk da bih instalirao onu koju hoću.
Hajde pa kad ti se bude dalo napiši ukratko kako si to radio. Ne mora naširoko , samo šta gde u odin, wipe ..> restart > .. gotovo. Pisao i na 263strani "tomas.hokenberi" ali da stavi aplikacije, sistemsku nije spominjao.
-
- Redovni učesnik
Isti je postupak, samo nadjes PIT fajl koji je 1GB system/4GB data. Imas na xda u temi za to prikaceno krs nekih PIT fajlova, samo nadjes koji ti odg i flesnes ga.
- Zile995
- Expert
Preload particije nema?
-
- Redovni učesnik
Ima

Zapravo je data 3GB, a ne 4GB.
Ipak sasvim dovoljno za app.

Zapravo je data 3GB, a ne 4GB.

Ipak sasvim dovoljno za app.
- Zile995
- Expert
Kolega Tomas je reparticionisao s2. Koji pit koristi stvarno ne znam.
Ovo je za mene idealan pit. http://forum.xda-developers.com/showthr ... p=60053644
3gb za aplikacije je sasvim dovoljno na lollipopu. Preload 20mb, a sto je najbitnije, 10.5GB interna memorija
Pitanje je da li je ovp provereno.
Ovo je za mene idealan pit. http://forum.xda-developers.com/showthr ... p=60053644
3gb za aplikacije je sasvim dovoljno na lollipopu. Preload 20mb, a sto je najbitnije, 10.5GB interna memorija

Pitanje je da li je ovp provereno.
@bacom uradio sam po svom postupku koji sam ovde napisao. Radio sam sa rr 5.3.9 romom i twrp...koristio sam apolo tar ali mi je zakljucalo emmc i nisam mogao ni wipe ni bili šta.. Onda sam čačkao i uspeo da iz odina flešujem na neku sreću cmw i iz njega uradio wipe i onda iz početka sve ali sa gustavo kernelom.
Od pit fajlova koje sam ja postavio 1gb + 4gb sam ja uradio i evo još uvek ne mogu da se nacudim čudu da nijedan jedini reboot, lag ili bilo kakav problem imam. Znači kida.
Od pit fajlova koje sam ja postavio 1gb + 4gb sam ja uradio i evo još uvek ne mogu da se nacudim čudu da nijedan jedini reboot, lag ili bilo kakav problem imam. Znači kida.
- Zile995
- Expert
Stock system je 528mb a ostalih 500mb preload. Ko ne zeli vise stock romove, neka eliminise preload, tj. smanji pit fajlom na dvadesetak mb.
Nightshadow zasto ti je popunjen preload?
Nightshadow zasto ti je popunjen preload?
-
- Redovni učesnik
Vidis, nisam ni obracao paznju na preload, uvek radim full wipe kad flesujem novi ROM, al' preload izgleda nikad nisam dirao. Sad sam pogledao, stoji mi tamo ceo /system/app folder sa svim aplikacijama sa stock ROM-a lol.
Smanjici ga nekad kad mi bude trebalo, mada mi ne znaci mnogo tih 500mb, imam 16+16GB, za sad i previse.
Smanjici ga nekad kad mi bude trebalo, mada mi ne znaci mnogo tih 500mb, imam 16+16GB, za sad i previse.

- Zile995
- Expert
Da, gluposti iz stock roma su ti ostale
Nisi radio format /preload... Ja to uvek radim, ko manijak. Nije strasno, AOSP romovi ne koriste preload(jedino za dualboot),a sumnjam da ces se vratiti na stock 4.1.2 

Čuo sam se sa Saletom, uradice neat lollipop sigurno ali ne može reći do kada jer je okupiran trenutnim poslom
- Zile995
- Expert
Super.
Samo da dodam na onaj tutorijal. Ne preporucujem da flesujete dorimanx tar kada reparticionisete. Recovery koji dolazi sa dorimanx kernelom ne moze da formatira data particiju koja je vace od 2GB.

Moze mala pomoc? Slim Saber 4.4.4 31.03.2015 znaci ponekad ne stalno prilikom dolazecih poziva telefon ne zvoni.U tim momentima sam bio na mestima gde nema bucave znaci morao sam da ga cujem.Notifikacija-mised call.Na cian foxu nisam imao takav problem.