Samsung Galaxy Note 4 ( SM-N910-C/F/S )
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
- AndroMan
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 13:25
- :: Galaxy Note 9 N960F
- :: BB Passport; N808PV
Re: Samsung Galaxy Note 4 ( SM-N910-C/F/S )
kutijagreha, pisao sam ovde ranije, a i tamo u kafiću da je moja jedina zamerka na kameru (i uopšte na telefon) upravo auto mod. Noću je slika zrnasta i često previše svetla kada se slika na automatici. Jer fon tada prepoznaje scenu kao noćnu i odradi užasan procesing. Rešenje je da se u podešavanjima promeni ISO (može čak da se spusti na 200 noću, nekad i na 100) i slike su odlične, postavljao sam par fotki.
Generalno sam stekao utisak da je kamera na 910C modelu nešto bolja nego na 910F. Kada se pažljivo zagledaju detalji, na C verziju su uvek potpuno čisti a F verzija ume nekada da zamrlja fotku, čini mi se da ima drugačiji post procesing.
Dmitar, moja preporuka ide za kupovinu C verzije, jer jeste da je baterija nešto slabija, ali prednosti su bolji zvuk, nešto bolja kamera, garancija i podrška za 64 bita (ako ne bude zvaničnih, biće valjda custom romova kasnije koji će raditi na 64 bita.)
Generalno sam stekao utisak da je kamera na 910C modelu nešto bolja nego na 910F. Kada se pažljivo zagledaju detalji, na C verziju su uvek potpuno čisti a F verzija ume nekada da zamrlja fotku, čini mi se da ima drugačiji post procesing.
Dmitar, moja preporuka ide za kupovinu C verzije, jer jeste da je baterija nešto slabija, ali prednosti su bolji zvuk, nešto bolja kamera, garancija i podrška za 64 bita (ako ne bude zvaničnih, biće valjda custom romova kasnije koji će raditi na 64 bita.)
Poslednja izmena od AndroMan u Uto, 14. Apr 2015. 12:46, izmenjeno 1 put ukupno.
- kutijagreha
- Banned
- Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
- :: Telefon na pipanje
- Kontakt:
AndroMan, znam da sam citao negde o tome,ali nisam mogao da se setim gde. Hvala. Bas sam sinoc gledao na flickr,kamera za taj novac treba nocu da sabija. Takodje video sam kada se malo ISO obori da je bolji rezultat. Ali samim obaranjem ISO vrednosti,smanjuje se svetlost i gubi se na 'zivosti' fotografije.
Jesi probao negde gde nema previse svetlosti da oboris ISO na 200? Mislim da se nebi nista ni videlo. Sada sam pogledao one dve slike sto si okacio,ali je tu bilo previse svetla (benzinksa pumpa),pa je i mogao da ide ISO na 200. Da li si pokusavao negde sa ISO 800,pa da uporedis da li se tada pojavljuje taj uzasan procesing?
Jesi probao negde gde nema previse svetlosti da oboris ISO na 200? Mislim da se nebi nista ni videlo. Sada sam pogledao one dve slike sto si okacio,ali je tu bilo previse svetla (benzinksa pumpa),pa je i mogao da ide ISO na 200. Da li si pokusavao negde sa ISO 800,pa da uporedis da li se tada pojavljuje taj uzasan procesing?
- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
N910c je zastupljen u našem delu Evrope. F je mislim za skandinaviju i neke zapadne zemlje. No, mislim da u Srbiji nema F sa garancijom uvoznika. Proveri ti svakako. Razlike su jedine zvuk i xda podrška. Performanse su identične. Jedino je možda baterija nešto bolja na snapdragon verziji ali možda samo.Dmitar napisao:nisam bas siguran da je exynos za Evropu. Prije ce biti da je F za Europu.
SM-N910F - Europe
SM-N910K/SM-N910L/SM-N910S for Korea
SM-N910C - Asia, Europe, South America
SM-N910FD - United Arab Emirates
SM-N910FQ - Turkey
SM-N910H - Asia-Pacific
SM-N910G - Singapore, India, Australia
SM-N910U - Hong Kong, Taiwan, Australia, New Zealand, Chile
SM-N910W8 - North America
- AndroMan
- Mobil manijak
kutijagreha, nisam imao potrebu nigde ISO 800 da stavljam, kamera hvata dosta svetlosti, tako da gde sam na G2 koristio ISO 800, ovde stavim lagano ISO 200. Noću lepo kamera "vidi" i sa tako niskom ISO vrednošću. A taj užasan procesing nestaje čim se čačnu podešavanja (u kamera app se u gornjem desnom uglu vidi oznaka za noćnu scenu u okviru auto moda, čim nešto ručno promeniš, oznaka i užasan procesing nestaju).
Edit ispravka jedna - ipak mora ISO da se promeni da bi nestala oznaka za noćnu scenu, ostala podešavanja, bez promene ISO vrednosti neće ukoniti procesing.
Evo još jednog primera kako kamera sve lepo hvata i na ISO 200. Na G2, a pretpostavljam i na G3 bi tu moralo najmanje 800 da se stavi.

Edit ispravka jedna - ipak mora ISO da se promeni da bi nestala oznaka za noćnu scenu, ostala podešavanja, bez promene ISO vrednosti neće ukoniti procesing.
Evo još jednog primera kako kamera sve lepo hvata i na ISO 200. Na G2, a pretpostavljam i na G3 bi tu moralo najmanje 800 da se stavi.

Poslednja izmena od AndroMan u Uto, 14. Apr 2015. 13:02, izmenjeno 1 put ukupno.
- kutijagreha
- Banned
- Kontakt:
AndroMan, odlicna slika. Vidis,to nisam znao da je sa 200 vidljiva kao sa 800 na drugim aparatima. Hvala na testu
- AndroMan
- Mobil manijak
kutijagreha, nema na čemu, pitaj sve što te zanima.
Pogledaj ponovo prethodni post, izmenio sam ga. Ipak obavezno mora ISO da se promeni da ne bi bilo procesinga. Sad sam malo testirao u podrumu.
Pogledaj ponovo prethodni post, izmenio sam ga. Ipak obavezno mora ISO da se promeni da ne bi bilo procesinga. Sad sam malo testirao u podrumu.
- kutijagreha
- Banned
- Kontakt:
Video izmenu. Znaci nocu izvadi,okini i nastavi dalje,nije bas najbolje. Pa dobro,nije ni to tesko da se obori ISO,samo da trenutak ne prodje za slikanje. Videcu jos sta kako,na leto idem na jednu egzoticnu destinaciju,pa bih da fotkam uvece.
Mada za 450-500e moze da se ubode skroz solidan dslr
Edit:
Reci mi nocu kada se slika sa blicem,jer i tada mora da se obara ISO? (klub,kafana)
Mada za 450-500e moze da se ubode skroz solidan dslr
Edit:
Reci mi nocu kada se slika sa blicem,jer i tada mora da se obara ISO? (klub,kafana)
Poslednja izmena od kutijagreha u Uto, 14. Apr 2015. 13:15, izmenjeno 1 put ukupno.
- AndroMan
- Mobil manijak
Upravo tako. Za noć izvadi, obori iso, okini.
Ko želi i noću automatiku da koristi, neka zaobiđe N4.
Edit: kad je blic uključen ne aktivira se noćna scena. Kada je i blic na auto onda se aktivira ali ne daje tako loše rezultate.
Inače slike sa uključenim blicem su po meni jako dobre. Oštre, dobro osvetljene, sa solidnim bojama (dual led ipak daje prirodnije boje).

Edit: kad je blic uključen ne aktivira se noćna scena. Kada je i blic na auto onda se aktivira ali ne daje tako loše rezultate.
Inače slike sa uključenim blicem su po meni jako dobre. Oštre, dobro osvetljene, sa solidnim bojama (dual led ipak daje prirodnije boje).
- kutijagreha
- Banned
- Kontakt:
E hvala puno. Ma dual led je majka pored xenon-a. Nisam verovao toliko u to,ali me je razuverio skroz 

-
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 28. Mar 2015. 01:22
- :: Galaxy S20 Ultra
Ako se ne varam, lepše slike je pravio N910FXXU1BOB4 nego posle apdejta na N910FXXU1BOC3 možda grešim...
Evo od malopre.
kutijagreha, Izvini sa zakašnjenjem.
Normal

ISO 200

Sad razmišljam, da li da ponovo skinem i odradim preko Odin-a N910FXXU1BOB4
Evo od malopre.
kutijagreha, Izvini sa zakašnjenjem.
Normal

ISO 200

Sad razmišljam, da li da ponovo skinem i odradim preko Odin-a N910FXXU1BOB4
Samsung Galaxy S20 Ultra
- kutijagreha
- Banned
- Kontakt:
PeraKG, Hvala. Na automatici je slika previse zrnasta
Andro,ISO 200 je ovde bas zatamnio sliku

Andro,ISO 200 je ovde bas zatamnio sliku

- AndroMan
- Mobil manijak
kutijagreha, hmm ne znam šta da kažem. Na mojim fotkama, pogotovu na onoj sa psom, ulična rasveta je čak i manja nego na Perinom snimku.
Evo još dve noćne koje imam na kompu, a nisam ih stavljao na net do sada, pa pogledaj. Ovu prvu sam okinuo bezveze, nije mi ni ruka bila mirna:

[url=https://flic.kr/p/s6irAJ]
Evo još dve noćne koje imam na kompu, a nisam ih stavljao na net do sada, pa pogledaj. Ovu prvu sam okinuo bezveze, nije mi ni ruka bila mirna:

[url=https://flic.kr/p/s6irAJ]

-
- Mobil manijak
Vratio sam na BOB4
Neka ga na tome za sad...Kada su u pitanju noćne slike na BOC3 ima više zamućenih detalja...
Neka ga na tome za sad...Kada su u pitanju noćne slike na BOC3 ima više zamućenih detalja...
Samsung Galaxy S20 Ultra
- zoreli
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
- :: Galaxy S21 Plus
Flešovao BOC5 Modem&Bootloader i Adam kernel 2.2 = Baterija drastično duže traje .
16 godina na forumu MOBILNISVET
- christofer
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 18:19
Prvi problem na note-u
...dakle, kad ustekam 3.5 mm iz aux-a u kolima prepozna kao headphones, pokaze u notification panelu ikonicu u cosku, pa je zatim skloni (ne znam da li treba stalno da se vidi ikonica slusalica?!) i onda nece da pusta muziku preko zvucnika u telefonu?
Kada ubacim obicne slusalice u telefon, isto pokaze ikonicu u notification panelu, skloni je...ali sve radi ok...dakle nije problem u jacku
.
Ne znam sta moze da bude tu problematicno? Nesto mozda treba da se podesi? Kod note 2 je to sve radilo out of the box....i jos je postojao onaj dodatni screen samo za multimediju cim se usteka nesto u 3.5 mm jack, sto vidim da u lizalici nema
(doduse nema ni za pen...samo iskoci onaj air command).
Ovo mi je velik problem s obzirom da ovako stalno slusam muziku u kolima
. Ne znam da nije nesto vezano za propise u zemlji odakle je (Tel je equinox iz Madjarske radnje).

Kada ubacim obicne slusalice u telefon, isto pokaze ikonicu u notification panelu, skloni je...ali sve radi ok...dakle nije problem u jacku

Ne znam sta moze da bude tu problematicno? Nesto mozda treba da se podesi? Kod note 2 je to sve radilo out of the box....i jos je postojao onaj dodatni screen samo za multimediju cim se usteka nesto u 3.5 mm jack, sto vidim da u lizalici nema

Ovo mi je velik problem s obzirom da ovako stalno slusam muziku u kolima

screw u guys I'm going home
- vojkan85
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 14. Nov 2012. 22:52
- :: Samsung Galaxy S8
- :: Huawei Honor 8 Lite
Meni se danas desio bug kada imam poziv na cekanju, i prekinem aktivan poziv, da bih primio drugi dolazni, i samo krene da izbacuje put on hold, end, i tako u krug. Sta god da kliknem, ne reaguje. Na kraju restart i aj zdravo. Ali tako svaki put bude.
@christofer Jel si probao da to uradis kod kuce i vidis da li moze da se pusti na zvucnike?
@christofer Jel si probao da to uradis kod kuce i vidis da li moze da se pusti na zvucnike?
- christofer
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 18:19
nemam zvucnike koji idu na 3.5 mm
....samo sam na slusalice proverio 

screw u guys I'm going home
-
- Mobil manijak
Je l' se dešavalo nekom da čuje sebe kod drugog sagovornika ?
Naime, desi se po neki put, da kada pričam s tetkom ( ona je MTS, ja Telenor ) čujem sebe u pozadini, kao da sam u nekom prostoru, pa odjekuje onaj eho... A kada isto sa njiom pričam na Telenorovom broju, ne dešava se to...
Dakle, samo kad me ona zovne sa 64, desi se da čujem sebe u pozadini, a kad me majka pozove ili bilo ko drugi, ne bitno sa koje mreže, sasvim normalno...
Naime, desi se po neki put, da kada pričam s tetkom ( ona je MTS, ja Telenor ) čujem sebe u pozadini, kao da sam u nekom prostoru, pa odjekuje onaj eho... A kada isto sa njiom pričam na Telenorovom broju, ne dešava se to...
Dakle, samo kad me ona zovne sa 64, desi se da čujem sebe u pozadini, a kad me majka pozove ili bilo ko drugi, ne bitno sa koje mreže, sasvim normalno...
Samsung Galaxy S20 Ultra
- zoreli
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
- :: Galaxy S21 Plus
Evo kako vreme odmiče sve sam zadovoljniji kako Note 4 radi , nakon sređivanja baterija izvanredna , brzina/fluidnost/otvaranje aplikacija ... znači fantastično
... uradio AnTuTu test malo pre i dobio rezultat od preko 53k (nije mi nešto bitno al čisto da napomenem) .
Apsolutno ni jedan bag - greška - lag ili bilo šta što bi mi zasmetalo trenutno ne postoji , opet se ponavljam ali moram reći - ovo je definitivno najbolji Android smartphon koji sam imao .
Jedina stvar koja Note 4 deli od ocene 10/10 je kamera u noćnom režimu , ali tu je XDA
... za F verziju je izašao CAMERA MOD FOR NOTE 4 a za C verziju za par dana .
http://forum.xda-developers.com/note-4/ ... d-t3082955

Apsolutno ni jedan bag - greška - lag ili bilo šta što bi mi zasmetalo trenutno ne postoji , opet se ponavljam ali moram reći - ovo je definitivno najbolji Android smartphon koji sam imao .
Jedina stvar koja Note 4 deli od ocene 10/10 je kamera u noćnom režimu , ali tu je XDA

http://forum.xda-developers.com/note-4/ ... d-t3082955
16 godina na forumu MOBILNISVET
- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
Ovaj camera mod je kao neki fiks za jaču kameru ili ?