Да ли се Nokia диже из мртвих?

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Re: Да ли се Nokia диже из мртвих?

Post od Green »

Veliki boom se vise ne pravi. Napravio ga je Apple sa pojavom iPhone-a i to je to.
Objasnio bih o cemu se tu radi, ali nije tema. A i smorio bih pricom, tako da... mozda nekom drugom prilikom.

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2012. 22:52
:: Samsung Galaxy S8
:: Huawei Honor 8 Lite

Post od vojkan85 »

Nokia odustala. Bas steta. A taman sam se ponadao da ce opet izdominirati...

AndroMan
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 13:25
:: Galaxy Note 9 N960F
:: BB Passport; N808PV

Post od AndroMan »

Da, evo pročitah i ja vest na GSM areni. Šteta, baš sam se ponadao. Mada, ko zna, možda ne žele toliko unapred da otkriju sve svoje planove.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Kako odustala, nece da radi sa Kinezima?
Dajte neki link, nisam juce pratio vesti.. :smutny:
Poslednja izmena od Evindzer u Pon, 27. Apr 2015. 05:34, izmenjeno 1 put ukupno.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 02. Feb 2011. 15:41

Post od PetarI »

Pa jednostavno,nažalost,mislim da je stigao odgovor na takva pitanja,koji najverovatnije stavlja tačku na sve spekulacije i ime Nokia ostavlja u domenu pravljenja zimskih guma:
http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php ... _id=985235

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vojkan85 »

Bas, ali bas glup potez. Nemoguce da ih je Microsoft toliko uslovio sa nekim ugovorima, da ne smeju sada da izadju na trziste i da pokusaju da povrate stari sjaj.

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

vojkan85, mislim da ce sad ljudima biti problem da razaznaju ko je ko. MS je preuzeo sve dobro od Nokije i sad imamo lumije, a onda se prica kako ce sutra nokija opet da pravi telefone. Vise ni sam ne znam sta kupujem.
Festina lente.

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vojkan85 »

@Apolo Za nas je nedoumica, ali mislim da je njih Microsoft debelo odrao i uslovio. Kako god, svakako je steta za jedan takav brand.

tolero
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 18. Nov 2010. 15:09

Post od tolero »

Na sve to Ms ce koristiti Nokia naziv za dumb telefone u naredne 10 godine. Nisu ni oni mutavi. Znaju da Nokia ime jedino trenutno ima prodju u jeftinim telefonima sa tastaturama u zemljama u razvoju. Mislim da ce se Nokia orijentisati u razvoj mreza i telekomunikacija. Glupost bi bila da se cimaju vise sa telefonima. Trziste je prezasiceno ,nisu iskoristili svoju staru slavu i bolje bi im bilo da batale...

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Upravo tako.

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 07. Sep 2013. 17:38
:: Nokia808PureView
:: Xiaomi Mi note 10

Post od filip89x »

Al ste zapeli za Nokiju :P Vala imali su oni toliko bzv modela koji nisu imali K od kvaliteta, a naplacivali ih "Oca-Boga" i prodavali na staru slavu i slavu pojedinih modela kao n95, e72, a kad kazem staru slavu mislim na 3310 i telefone iz tog perioda i malo posle sa prvim kolor ekranima i polifonim melodijama.... Dugoooo su se oni provlacili na leru sa napucanim cenama i modelima sumnjivog kvaliteta i softa.... Danas to ljudi malo zaboravljaju.

Nije Nokia dzabe propala.

Od nokije ce da mi fali ne naziv, vec tehnicka resenja i napredne osobenosti kojima su bili skoloni i koje su pojedini njihovi modeli nosili... Sam kvalitet sa njihovih predposlednjih modela mi ni malo nece nedostajati.

Ime Nokia je i dalje vrlo jako i verujem da ce za godinu dve ako dodje u prave ruke opet napraviti nesto revolucionalno... A to nece biti android, vec nadam se nesto novo :wink:

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

filip89x, mozes sta god hoces da kazes, ali da je e72 nekvalitetna to ne mozes...Bili su najbolji do n95, posle toga su krenuli drugi da je stizu...

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

filip89x, sumnjam, ako se sledece godine ne upuste u Android, dugo ih (ili nikad) necemo videti u igri sa telefonima.

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 07. Sep 2013. 17:38
:: Nokia808PureView
:: Xiaomi Mi note 10

Post od filip89x »

fannY napisao:filip89x, mozes sta god hoces da kazes, ali da je e72 nekvalitetna to ne mozes...Bili su najbolji do n95, posle toga su krenuli drugi da je stizu...
Pa ja sam i rekao da je e72 kvalitetan :roll: Procitaj!

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

filip89x, izvini druze ja sam pogresno razumeo... :oops:

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

i ja sam bio razumeo isto kao fannY. :wacko:
Kad smo vec kod n95, koja vam je bolja: prva verzija ili 8GB? :oops:

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

filip89x, eto iPhone je kvalitetan, kosta 1000 evra a telefon ti se savije u dzepu. Moja bud zasto placena lumia 520 padne sa visokog stola u izlasku na plocice i nista, bez ijedne pukotine. Trenutno posedujem lumiu 830 sa aluminijumskim ramom, a pre njega plasticni G2 Mini koji imas utisak da ce ti puci u ruci ako jace stisnes. Kvalitet se oseti cim uzmes telefon u ruke, na kraju krajeva te nokije nekadasnje su ljudi zbog kvaliteta kupovali a ne zbog samog sistema ili kojecega.
Festina lente.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Sto se mene tice, mislimd a je poslednji kvalitetan Nokijin uredjaj bio E71. Vec E72 mi se nije svidjao, bio je plastikaner, i ne po mom ukusu. Pre E71 bio je E61, jos davne 2006. i ako neko procita moje psotove iz tog vremena, videcete da sam vec tada poceo da govorim da Nokia pocinje da propada.
O N seriji ne zelim da trosim reci, iako jesu bili najprodavaniji, nisu nuzno bili i najbolji, ni N73, ni N95 i sl. Recimo da mu N i E serija dodju kao sada Galaxy S i Note, gde je N serija ustvari Galaxy S a E serija Note. S serija dobija najnovija resenja, a na Note se to upegla, isto kako je i Nokia nekada davno radila.
Da su usli u Android vode, 200% bi bili najjaci, ali zato WP verovatno ne bi ni postojao, a iOS bio sveden na statisticku gresku, sto bi bila tuga, jer bi vladalo kompletno jednoumlje, i postojao bi samo jedan nadasve los OS.
Razvitak Symbiana i Maema je debelo bio zakasnio, o tome je trebalo da misle jos 2007.
Mislim da je sumanuto da se Nokia vraca na trziste telefona, jer tu prakticno nema sta da trazi. Po meni, treba da se fokusiraju na HERE, i na mreze. Tu im lezi znacajan udeo, i znacajan buduci profit.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Odgovori