Microsoft Lumia 640

Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za OS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
Windows OS
Odgovori
sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Re: Microsoft Lumia 640

Post od sugarcoated_ass »

Ja sam potpuno bio zadovoljan sa saradnjom i uredjaj je bio sasvim u redu. Na tom papiru je pisalo da daju dve godine garancije, ali u tekstu ima nekih kvacica da mogu da se ograde i ne priznaju garanciju.

Ally
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 22. Mar 2015. 11:35
:: Galaxy j1

Post od Ally »

psyhound, Ja ne znam kad si to to kupovao ali nije to po zakonu da ne dobijes fiskalni racun valjda bi ih neko zatvorio do sada ??

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Ti bas nisi u toku sta se radi i kako se nabavljaju telefoni? :lol: To se radi na sve strane. :D Tel. sam kupio 2013.

Sta mislis zasto su po ovim radnjama koje spominjemo toliko jeftiniji telefoni nego u Handy, Winwin, Gigatron i sl.? Pa upravo jer su doneseni ko zna odakle i nije placen nikakav porez za njih. Mogu ti i oni izdati fiskalni, ali onda ces platiti istu cenu kao u redovnim radnjama...

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Kupio sam telefon jednom u Top Zoni, dobio sam racun sa njihovim pecatom i garanciju, a u Logic Shopu sad dobio, kako je receno ranije, samo garanciju sa pecatom na 2 godine. Uzeo sam telefon koji je imao fabricku gresku, odneo da reklamiram i uzeli su ga u razmatranje bez pogovora. Posto je telefonu trebala nova maticna ploca, ili kako se vec zove taj neki deo ja sam im predlozio da doplatim i uzmem lumiu 830 jer nemam nameru da cekam popravku i oni su odmah pristali. Eto nekih mojih iskustava sa prodavnicama u Balkanskoj ulici :)
Festina lente.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Pa, to je sasvim korektno..

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
:: MS Lumia 950
:: OnePlus 7T

Post od rock9855 »

Kad uzimas telefon obavezno trazi racun. Ako nece da daju ti onda trazi u grugim radnjama koje izdaju fiskalne racune

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

^ I onda plati 20% vise zbog jednog papira... Evo 640ka je 170€ u radnjicama, a 200€ sa fiskalnim.

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
:: MS Lumia 950
:: OnePlus 7T

Post od rock9855 »

Najbolje da se kupi iz oglasa od operatera sa garancijom 2 godine. A operateri ovde ne zakljucavaju lumije u 90% slucajeva. Cak mi je ona madjarska varijanta sigurnija od tih radnjica. Samo sa juris pouzdane prodavce sa kp

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Znas kako, neke od tih radnji posluju vec jako dugo i trude se da kupci budu zadovoljni. Pisano je vec o tome na drugoj temi da se ovde sad ne raspisujemo. ;)

Ally
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Ally »

psyhound, Ali nije taj logic shop za sve jeftiniji recimo za Xiaomi telefone je ista cena kao recimo u telekoplus radnji gde moj drugar uredno dobio fiskalni racun uz koji ide garancija a isto su bile price da telekoplus uzima telefone od preko pa dekodiraju a opet daju garanciju . Vecina tih telefona sto je po nizim cenama je samo dekodirana sa neke strane mreze ne vidim razlog zasto telefon ne bi imao garanciju ako su oni vrsili dekodiranje . Ma ja to jos nisam niti cuo da je neko u skorije vreme platio vise jer je trazio fiskalni racun ili dobio nevazecu garanciju istog momenta bi im zvao inspekciju pa nek se oni raspravljaju . Verujem da su tako poslovali u pocetku ali mislim da u Beogradu nema vise takvih radnjih bar ne velikih a Logic Shop je bar po mom misljenju trenutno jaka radnja cak imaju ugovor i sa MTS-om koliko vidim na njihovom sajtu za odredjene telefone iz ponude.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

A ja ti mogu navesti bar 10 radnji gde ces dobiti za njihovu cenu samo parce papira, a ako hoces fiskalni placas vise. Jednostavno tako posluju i to ti jos ljudi sa foruma moze potvrditi. ;)
Pored toga ako kupis napolju od nekog provajdera i dekodiras ga, mislim da bas nije legalno prodavati ga u radnji kao nov telefon, zar ne?

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Ne bi trebalo da je legalno, ali kod nas se i sumanutije stvari dešavaju. ;)

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

A pogledaj i primer Mobilnogshopa koji je jedan od jacih online prodavaca... Jedna cena za uredjaj sa godinu dana garancije, a druga, veca za uredjaj sa dve godine garancije. Da ne pricam za razlike u ceni po boji uredjaja. :D

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Ljudi, ja samm svojevremeno u jednoj od tih radnjica u Balkanskoj kupio telefon naizgled uredan i sve ostalo, da bi se posle par dana ispostavilo da je kraden. Još mi je trebala pomoć policije da bi mi prodavac uopšte vratio novac. Vi kako volite, ali ja od tada (ima tome nešto godina) isključivo kupujem u zvaničnim radnjama, samo sigurno legalno uvezene uređaje uz fiskalni i originalnu garanciju ovlašćenog servisa.

A sad da se vratimo na temu. Supruga uzela 640, i imao sam prilike malo da se poigram sa njim. Uopšte nije loš telefon. Dobro radi, lep ekran, slike sa kamere veoma pristojne, tako da po meni stvarno vredi za taj novac koliko košta. Napunila ga je aplikacijama (oko 20 koje redovno koristi), ubacila memorijsku i nema nikakve probleme za sada. Prethodni telefon joj je bio Ativ S (koji i dalje izgleda nov, ali joj je dosadio) i ne primećuje se nikakva značajna razlika u radu. Doduše svi već znamo da je WP dobro optimizovan. Sve u svemu. Telefon koji bih i ja bez problema nosio, iako mi se iz prve nije činilo tako. Jedina zamerka ide na leđa telefona koja su od malo mekše plastike. Valjalo bi odmah ubaciti u neku zaštitu.

Ally
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Ally »

araphel, Koje je boje telefon mislim da bi plastika na ledjima trebala da bude jaca ako je crna mat jer su ostale boje neka glassy plastika koja je magnet za otiske ?

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Crni je. I baš ta mat plastika je mekana, imam utisak da će lako dobiti tragove. Uzela je danas neki silikon, a poručujemo i rezervna narandžasta leđa.

Ally
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Ally »

araphel, Nisam drzao u ruci telefon. Onda je takva plastika sta da ti kazem ne znam jesi imao priliku L630 da drzis u ruci meni ona plastika deluje dobrog kvaliteta a cini mi se da je ista kao na L640 ?

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Pa šta znam. Na ženinom telefonu se već vide crtice na samoj ivici, gde je povlačeno noktom da bi se otvorio poklopac. Poručio sam originalna narandžasta leđa, pošto je supruga ionako htela tu boju, ali kod Vipa ima samo crna boja.

Ako to izuzmemo, telefon je ovako super. Dopadaju mi se sitne izmene koje su uneli sa novim apdejtom, kao što je sređeniji settings meni i slično.

Ally
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Ally »

araphel, Opala vec ga ima u Vipu to je super, ni cena nije toliko strasna mada vip uvek bude najjeftiniji koliko ja znam sto se tice doplate. Jos samo da stigne u Telenor i puna kapa!

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

http://www.vipmobile.rs/mobilni-uredjaj ... ifications
Pise da je LTE. A model XL - kod nas bez LTE-a? :wacko: :shock:

Odgovori