Samsung Galaxy Note 4 ( SM-N910-C/F/S )

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
drom
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 28. Avg 2014. 06:54
:: Samsung S7 Edge Gold

Re: Samsung Galaxy Note 4 ( SM-N910-C/F/S )

Post od drom »

Suma sumarum, sot na njemu ide od 4-6 sati.
Cinjenica je da su mnogi korisnici sirom sveta ocekivali mnogo vise od ovog uredjaja sto se baterije tice.
Note je uredjaj za visoko zahtevne korisnike - mnogima je to pokretna kancelarija - ovakva baterija u Note4 nazalost ne moze da isprati ozbiljnije korisnike.

nenad.fil
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 20. Nov 2008. 19:30

Post od nenad.fil »

Ne velim da neko laže, samo te cifre nisam dobijao ni u ludilu jbg. Ko zna, možda će 5.1 izmeniti nešto...

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Iskren da budem, nisam ni ja pa se ne opterećujem time. Sve je stock i nemam potrebu da radim root. Imam rezervnu bateriju koju po potrebi koristim a inače redovno dopunim bateriju čim padne na nekih 30-40% ako je do nekih 16h jer nikad ne znam šta ostatak večeri sprema. ;) Opcija brzog punjenja je i više nego dobro došla. Moje neko korištenje je od 8h ujutro do 23h naveče uz neka 3 i po sata upaljenog ekrana, eventualno 4h ako ne igram nikakve igrice. :)

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2012. 22:52
:: Samsung Galaxy S8
:: Huawei Honor 8 Lite

Post od vojkan85 »

Ma ljdi opusteno samo. Ne moze se nista promeniti u pitanju same baterije na N4, koja iskreno nije ni malo losa. Samo je sve pitanje dobro optimizovanog os-a i milina. A i ako bas zagusti za 2000 rsd postoje externe baterije i vozi ;)

nenad.fil
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 20. Nov 2008. 19:30

Post od nenad.fil »

Pa nisam kupovao Note da vucem eksternu bateriju jbg. Ako se situacija ne promeni, Apple here I come! Joining the dark side... Because of the cookies of course. :D

Imam eksternu bateriju ali me smara da je vucem sa sobom. Dovoljno mi je to sto stalno vucem punjac. Zlu ne trebalo :angry:

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Nije u pitanju eksterna baterija nego dodatna baterija koju samo zamijenim kad se ova u telefonu isprazni a pri tom nisam u prilici da dopunim telefon i ne predstavlja, bar meni, nikakav problem za nositi. ;)

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

nenad.fil, hmm da baterija na iPh6 će te baš usrećiti :uhuh: .
16 godina na forumu MOBILNISVET

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vojkan85 »

Mislis da ces sa iPhone 6 da budes mirniji? Sve je pitanje kako koristis aparat. Mozes da mu ne prilazis pa da traje i po 7 dana, ali ako koristis svakodnevno iPhone ti drzi max 1 dan, tako da...tvoja odluka naravno, ali opet, N4 je kompletan aparat i sije jabuku po svim aspektima.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Odlicna je autonomija baterije na iP6plus, jedna dan sastavi bez problem i to sa usage preko 8h. Dva dan umerenijeg koriscenja lagano moze da iznese.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vojkan85 »

znemanja, Nije to samo do baterije, vec i do slabijeg hardware-a ;)

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Istina, hardver je osetno slabiji sto doprinosi duzoj autonomiji baterije. No, ono sto je bitno preformanse su vrhunske, tako da slabiji hardver nikako ne utice na preformanse a doprinosi duzoj autonomiji baterije :)
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Nema to toliko veze sa hardverom koliko ima sa softverom. Sve je u optimizaciji, softver je taj koji ne iziskuje maksimum hardvera, pa i pored nizeg takta procesora i osetno slabije baterije (konkretno na iP6), izvlaci se ista ili bolja autonomija nego na nekom drugom modelu uz daleko lepsi rad telefona.

Sto se baterije i odabira telefona tice, meni je bitno da moze da izgura nekih 18h rada, sve preko toga mi nije bitno ali je lepo ako moze za ne daj Boze. Ovo verujem da mogu svi trenutno aktuelni flagship modeli da isteraju, tako da nema brige :wink:

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Nije uopšte slab hardver na iP6, malo detaljnije pogledajte spec. Baterija na iP6 je odlična, prvi iP na kome nisam kukao na bateriju, da radi bez popravljanja. Kako vidim na note 4 ne bih sastavio dan, možda sa popravljanjem. M8 gura opušteno 1 dan ma kako ga maltretirao, ako ne cackam mnogo fon onda ide na 2 dana, sve na 3g, auto osvetljenje, bez root i popravljanja i neke uštede. Telefon koji moram da popravljam vise ne kupujem, osim ako to nije uredjaj od 50-100e.

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vojkan85 »

Baraba, Kako mislis nije slab hardware? Za danasnje uslove jeste slab. Malo poredjenje iPhone 6 Plus i Note 4:

http://www.phonearena.com/phones/compar ... /8908,8577

Mislim da je sve receno. Opet, ios je bolje izbalansiran os i to mu je glavna prednost.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Hoćeš da kažeš da je slab Cyclone (ARM v8-based) 64bit? Ili je slab PowerVR GX6450 (quad-core graphics)? Ako je to slab hardver, onda sam nešto pogrešio. Ima manje jezgara, ali i manje troši batetiju.

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

vojkan85 napisao:....Kako mislis nije slab hardware? Za danasnje uslove jeste slab.
Potpuno suprotno od toga što tvrdiš. Taj hardver je mnogo sposobniji nego što misliš. Sam procesor koji se nalazi u iPhon-u ima savremeniju (unapređenu) arhitekturu, pa ovaj procesor postiže mnogo bolje rezultate na nižem fr. taktu u odnosu na onaj koji ima N4 na višem fr. taktu (po jednom jezgru). Grafički čip PowerVR GX6450 je takođe bolji nego što je to ARM Mali-T760 koji ima Note 4.

Dakle, to nije za današnje uslove slab hardver, već jedan od najboljih koji trenutno postoje na tržištu.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

^ objasnio ukratko i jasno.

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vojkan85 »

1808, Baraba, Mrznja prema apple-u je progovorila iz mene. Kasnije sam pronasao detalje oko cpu-a i hardware-a na iPhone-u i priznajem pogresio sam.

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

vojkan85, pošteno, svaka čast. 8)

Minimalni broj karaktera koji morate uneti je 60.

kutijagreha
Banned
Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
:: Telefon na pipanje
Kontakt:

Post od kutijagreha »

vojkan85 napisao:1808, Baraba, Mrznja prema apple-u je progovorila iz mene. Kasnije sam pronasao detalje oko cpu-a i hardware-a na iPhone-u i priznajem pogresio sam.
Kako bi bilo lepo ovde na forumu kada bi jos neki clanovi znali ovo da kazu :)

Odgovori