Pomoc oko odabira ,do 350 evra.

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Re: Pomoc oko odabira ,do 350 evra.

Post od bata bogdan »

Svi ovde opravdavaju i brane brend koji trenutno imaju. Jako malo realnih članova ima, uglavnom svi prepoznaju tudji post kako neko hvali i opravdava svoju kupovinu, a isto to rade i oni koji kritikuju takve postove.
Po meni je to i ok skroz, ukoliko je neko zadovoljan određenim brendom, naravno da ce i da iznese ono najbolje i da pohvali trenutni uređaj. Ali opet nismo svi isti i ne, amo svi isti ukus i isto korišćenje telefona, npr članu kutijagreha dajte bilo koji fon napraviće uvek bolju sliku od nas većine ovde... Normalno je i da hvali LG jer je prepoznao kvalitet slika itd itd... Sto nas ovde ima manjina...
Huawei

jedandecak
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 14. Avg 2012. 02:10
:: Samsung Galaxy S5
:: Z2,N4,N5,N9, F117a

Post od jedandecak »

Mene eto brend ne interesuje to što imam S5 kao što sam rekao u prethodnim postovima ne znači da mislim da je najbolji i najkvalitentiji čak kada sam video da drug član ne želi Samsung nisam ga ni terao da kupi isti. Lično mislim da je z3 bolji od s5 a čak mi se i LG G3 sviđa više. Rekao sam jedino što me je privuklo da kupim i šta je prevagnulo da uzmem s5 jeste fingerprint, znači G3 je ispao iz trke zbog toga što nije vodootporan . A između z3 i s5 kažem lepše mi je ovako da ne razmisljam o šifr i i o tome da li će neko da mi čačka fon. A njemu sam i savetovao da bilo koji fon da izabere neće pogrešiti za sve ovde što su nabrojani u pitanju su nijanse. Čak sam razmišljao kada sam video da sony drži više bateriju promenim s5 ali sam odustao zbog toga što je tel nov kupio sam mu baterry case i osiguran je otpočetka. I strašno mislim da je glupo vezivati se za brend u pitanju je tehnologija ne fudbalski klub pa da navijas celog života za isti tim.

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Post od bata bogdan »

Ima nas ovde svakakvih, koji se do te mere kunu u svoje i na sve načine pljuju po nečemu drugom, ali opet svako svoj izbor ima, i zato i kazem, nema ovde realnosti. Svako svasta piše, što je i u redu, ipak je ovo forum i svako iznosi svoje mišljenje. Takodje ni mene brend ne interesuje, promenio sam u suštini skoro pa sve brendove, gledam da za svoj novac dobije najbolje a da ne moram nekom brendu samo zbog imena 50% veću cenu da platim nego što vredi.
100 ljudi, 100 ćudi :)

A sto se teme tiče, dosta uređaja ima za taj novac, i koji su skroz ok, u pitanju su manje više sitnice itd... A posto se nesto puno i ne zanimam za tako reći telefone sa normalnom dijagonalom, ne bih znao šta da predlozim, da je u pitanju veći ekran, tad bih vec znao šta bih otprilike preporučio.
I z2,z3 i s5 i g3 su odlični uređaji :)
Huawei

Tyrael
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 02. Sep 2014. 00:21
:: Xperia Z2

Post od Tyrael »

Hahahahah sta je ovo Z2 je skocio na 370 evra po prodavnciama,mene neko z******a....danas otisao da kupim konacno kad ono...

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

A koliko je bio?

Tyrael
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Tyrael »

Bio je 350 po prodavnicama,znaam ,ako sam bio spreman da dam 350 ,neka dam 20 evra vise ,ali treba uzeti jos dock,tempered glass,videti dal se dobiju noise canceling slusalice...najvise me smorilo sto je kostao 320 pre nekoliko meseci,nisam znao da moze takav skok da se desi...zvao sam danas jako mnogo prodavnica,svi kazu da ga nema trenutno ,ne znaju zasto su ga povukli ,a tamo gde ga ima cena je 370,380...

U Logic shopu su mi rekli da bi trebalo da ga bude sledece nedelje za 370 pa cu kontam tamo uzeti,kazu 2 god garancije da daju sto mi se svidja ako vec mora 20 evra vise...Oni imaju i lokal ili samo online prodaja? Koliko sam shvatio Logic shop je cenjen na forumu.

Nego,koji telefon da kupim do 370 evra? haahhahah :D

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Imaju radnju i sajt preko koga da narucis online :D
Uzimaj Z2 tu i cuti. [emoji38] :D
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Brate, jeste da je po principu "svako hvali svoga konja", ali, ako ti WP nije ružan, a i sam si rekao da ti se telefon sviđa izgledom - ja ti iz svog (istina, ne tako dugog) iskustva sa L930 mogu reći da je odličan. Maltretiram ga prilično, i baterija mu jeste blago problematična, ali opet mi izdrži od jutra do večeri, skoro bez muke, a greje se manje od, recimo, Nouta 3-jke, koji je vreo dok se igraju igrice. Ekran mu je odličan, kamera izuzetna, na Marketu imaš par dobrih aplikacija vezanih za slikavanje teksta i dokumenata, jedino nemaš launčere kao na Abdroidu, ali imaš "transparentne tajlove" uz koje ja lepo sredim vizuelni aspekt početnog ekrana na svom primerku.

Dakle, ako Android nije obavezna stavka, slobodno pogledaj neki 930 - to sa podizanjem ekrana se dešavalo, ali proveriš ga pre kupovine, i ako je sve OK, nećeš imati glavobolje - baš kao što nemam ni ja sa svojim.

Tyrael
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Tyrael »

Pa eto to podizanje me je odbilo,otkud znam dal ce se to desiti posle godinu dana iako lepo izgleda prvog dana...i aplikacije,ili ih nema ili su osakacene (koliko sam shvatio) ,takodje vidim da ima neki bug oko updatea na win10 ali dobro cenim da ce dobiti win10 kad mu dodje vreme,treba mi srpska swype tastatura,bas sam navikao na to,jbg kad sve sve sve uporedim,z2 mi deluje kao telefon koji ce vise da me zadovolji. Nije lepo od tebe sto me podsecas kako je prelep 930 taman sam ga izbacio iz glave :uhuh: :D

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

10-ku će dobiti sigurno, tu nemam dilemu - ali verovatno ne pre jeseni.
Svajp za sada nema, a nema ni Glens, ali meni to dvoje nije toliko bitno.
Lep jeste, ali posle nekog vremena, od vizuelnih aspekata uočavam samo ekran. Ekran je na suncu najbolji koji sam ikad koristio - ako ga postaviš na automatsko podešavanje osvatljenja.
Što se tiče stanja posle godinu dana - ja telefone uvek mazim, pazim, i nazivam ih "Đorđe" :D, tako da sumnjam da će mu se nešto desiti, jer se trudim da ga maksimalno sačuvam, a iako se greje, to nije onoliko koliko se obično priča, pa mislim da neće doći do podizanja ekrana usled odlepljenja zbog velike temperature pri korišćenju.

jedandecak
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od jedandecak »

Danas sam bio sa nekim prijateljima koji rade sa Koreancima i pomalo se druže sa njima na picu. I imao sam prilike bar onako odokativno da vidim s5 verziju za J.Korejsko tržište onu sa 3gb ram i 4k ekranom. Malo mi je bilo glupo da tražim od njegovog sefa da mi pokazuje tel ali baš lepo deluje ekran koliko sam video mnogo je lepši nego G3, Z2,Z3,S5 običan. Šteta što takvu verziju nisu pustili na sira tržišta. Pitao bih ga da mi je proda, nego ne znam ni da li moze da radi na našoj mreži? ?? Nisam video da se ovaj javljao na njega vidim da nosi i S6 sa kojim je pričao. Na s5 je pokazivao i gledao neke klipove iz njihove fabrike pa sam i tu bacio pogled. Inace pisao sam u temi za z2 uzimam gsa večeras, raspitao sam se bas detaljno, deluje mi kao extra fon. A taj skok cene je moguć jer ga ne proizvode više a potražnja je i dalje velika, neka me ispravi neko ako gresim.

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Proizvodice se Z2 jos,nije to u pitanju .
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Možda povećavaju cenu jer će, izgleda, Soni da gasi ili prodaje mobilnu diviziju firme, pa će za koju godinu Z2 biti raritet na ceni. :D :D :D

jedandecak
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od jedandecak »

Uzeo sam ga očigledno dečko nije gledao forum pa mi ga je prodao za 290 :) sada ćemo da vidimo šta može ;)

Tyrael
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Tyrael »

Super,taman napisi prve utiske:)

Vaša poruka sadrži 32 karaktera

jedandecak
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od jedandecak »

Idem u ponedeljak da mu uzmem flip top futrolicu. Nije mi dao slušalice mada imam druge od mase drugih telefona koji su kod mene (retko prodajem telefon posle koriscenja ili završi polomljen ili ga poklonim ženi ili bratu) valjda ce biti ok. Za sada koliko vidim u mraku u poređenju sa S5 kamera slabija baš ću da okinem sliku pa da uporedim na kompu mada mislim da nema neke razlike kada se prebace. Ne verujem da Sony radi lošije kamere. Lepo leži u ruci i sviđa mi se dizajn više nego S5 (upoređujem sve vreme sa njim jer taj model furam i imam ga pored sebe) Brz je sutra cu ga opteretiti aplikacijama pa cu da vidim. Još uvek sam pod utiskom ekrana na onom s5 što sam danas video za korejsko tržište pa mi sada i ovaj moj s5 i Z2 deluju malo lošije.

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

bata bogdan napisao:Svi ovde opravdavaju i brane brend koji trenutno imaju. Jako malo realnih članova ima, uglavnom svi prepoznaju tudji post kako neko hvali i opravdava svoju kupovinu, a isto to rade i oni koji kritikuju takve postove.
Po meni je to i ok skroz, ukoliko je neko zadovoljan određenim brendom, naravno da ce i da iznese ono najbolje i da pohvali trenutni uređaj. Ali opet nismo svi isti i ne, amo svi isti ukus i isto korišćenje telefona, npr članu kutijagreha dajte bilo koji fon napraviće uvek bolju sliku od nas većine ovde... Normalno je i da hvali LG jer je prepoznao kvalitet slika itd itd... Sto nas ovde ima manjina...
Samo oni koji su imali i Android i Windows (eventualno ako nisi obican smrtnik pa si mogao priustiti i iOS) mogu biti u velikoj meri objektivni prilikom komentarisanja, posto pripadnici Android OS u velikom broju slucajeva pljuju po Windowsu ne zeleci ni da sagledaju pozitivne strane tog OS. Kada neko pita za savet koji telefon da uzme uvek treba postaviti pitanje coveku sta trazi od telefona i do koliko para a tek onda predloziti nesto sto nije uvek iz cisto subjektivnih razloga.
Festina lente.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Apolo napisao:Samo oni koji su imali i Android i Windows (eventualno ako nisi obican smrtnik pa si mogao priustiti i iOS) mogu biti u velikoj meri objektivni prilikom komentarisanja (...)
Taj sam! ;) Imam oba dole navedena. 8) Jedino nisam koristio Ajfon jer sam, nazalost, obican smrtnik. :cry: :( :cry:
Pitajte sta vas zanima: Android protiv WP-a! :D :P :D
U sustini, ja ovako vidim stvari: Android je zabavan, saren i prilagodljiv najvecem broju potreba najveceg broja korisnika, od nezahtevnih do najzahtevnijih; WP je uniforman, ostavlja vizuelno ozbiljan utisak i (kome je to plus, kao meni) ne odvlaci paznju od onoga sto radim na telefonu gomilom pozadinskih detalja.
Oba OS-a su mi dobra, svaki na svoj nacin.

jedandecak
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od jedandecak »

Xperia U, Htc 8s, Iphone 4s, Nekako sam ih imao uporedo i koristio bas dosta. Svaki ima prednosti i mane. Najveca mana win jeste u to vreme kada sam nosio dec 2012 jan 2013 jeste bilo sto je sistem bio nekako nedovrsen aplikacije su zauzimale previse memorije i desavalo mi se da nisam mogao da oslobodim memoriju. Pokazuje da je ostalo 500 mb insraliram dve aplikacije npr od 50 i trecu ne mogu. Za sve ostalo fluidnost i brzina na zavidnom nivou, verujem da su taj problem resili. Video sam i Lumiu 620 pre par dana vidim da su se pojavile aplikacije lepe i korisne za windows phone. Sistem je ok i manje je bio bagovit od Androida. Za OS nemam reci jeste najfluidniji Windows je tu tik do njega ne znam sada moguce da se kolju. Android je ono sto jeste, najprilagdljiviji ali i najzahtevniji ova tri modela su po specifikacijama bili priblizni 512 ram mislim dual core na 1ghz itd. I Android u pocetku prati i iOS i Windows ali posle duzeg koriscenja tu je obavezan hard reset. Pocne da koci usporeniji je, jeste desava se to i iOS i Win ali u manjoj meri. Da bi Android dobro radio potrebno mu je da tel bude dobar, kvalitetan, da ima Ram memorije i dobar procesor a onda moze rame uz rame sa iOS. Zbog toga sam tada i odlucio da prodam xperia u, HTC zbog problema sa memorijom poklonio zeni, iPhone takodje prodao (pojavili se problemi sa kamerom prednjom i neotvaranje iste) i jos jedan razlog zasto sam prodao iPhone jeste sto je iOS odlican ali mu fali bar to sto meni kao krajnjem korisniku treba pored stabilnosti, customizacija i aplikacije koje su funkcionalne kao na Androidu. I naravno kupio sam Nexus 4 i tek onda osetio cari Androida. Instaliras sta hoces i kako god hoces, jaka masina i pure Android nema bolje sve moguce apk su tu i nema ogranicenja. Zbog toga kazem jeste iOS najbolji i njemu je potrebno mnogo manje za lep rad Androidu vise, Windows nervira me njihov meni, pocetni ekran nemogucnost prilagodjavanja korisniku i previse zatvoreni sistem. Ako za 500 e imam Iphone 6 Samsung S6 i ne znam koji Win fon najbolji (cenu i modele sam stavio bzv proizvoljno kao primer) i hardverske karakteristike u ovom slucaju S6 npr. su jace, izabracu android jer znam da ce biti dobar kao i Iphone koii je slabiji po hardveru. Ali ako su hardverske spec iste biram, iOS. Windows samo u kategoriji telefona do 200e eventualno 250e. To su neka moja zapazanja ukratko u vezi tih OS.

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Evindzer, Lepo si to rekao, svaki dobar na svoj nacin i lepo komentarises moram priznati :) Ja Android ocenjujem kao kic, gomila slicnih aplikacija sa istom namenom, tipa Launcheri. Samo se menja sminka a funkcionalnost manje-vise ista. Android ima trenutno najvise aplikacija i meni licno je to jedina prednost Androida, zbog cega sam sa Lumije 520 presao na G2 Mini da probam... Medjutim zadovoljstvo je trajalo citava 2 meseca i vratio sam se na Windows. Ali sustinski kada te neko pita za savet koji telefon uzeti, u prvi plan treba uzeti potrebe tog korisnika a ne neku svoju zadrtost i opsesiju nekim OS, jer drugi kupuju telefon zbog sebe a ne zbog tebe.
Festina lente.

Odgovori