BlackBerry Passport

serija 7000, 8000, 9000
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za BlackBerry OS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
BlackBerry OS
Odgovori
Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Re: BlackBerry Passport

Post od Adams »

araphel napisao:Da se osvrnem na ovo što je Adams pisao za surf. Ono što je prednost na passportu je koliko informacija stane na ekran bez potrebe da se telefon rotira. Pa čak i kad se neki telefon kao 1520 okrene horizontalno, opet nije isto, jer na passport stane ista količina informacija po širini, ali se zbog odnosa strana smesti daleko više i po vertikali, pa treba manje skrolovanja.
Da, sad kapiram da si u pravu. Jbg, mozda sam ga dva minuta sve ukupno cackao, prevideo sam koliko materijala moze da stane po vertikali...
Nokia Lumia 1520

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Adams napisao:(...) prevideo sam koliko materijala moze da stane po vertikali...
Da, ali jesi li obratio paznju koliko moze da stane po dijagonali? :lol: :lol: :lol:

A to za krivljanje rama je bas razocarenje, jer telefon izgleda izuzetno cvrst. A na odlepljivanje ekrana - iz tog ili nekog drugog razloga, ne secam se - zalili su se pojedini na Krekberiju.. :smutny: :smutny:

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Pa eto, ja mogu iz prve ruke da potvrdim da je odlepljivanje ekrana posledica krivljenja čeličnog rama telefona. Desilo mi se prekjuče.

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Adams »

Evindzer napisao: Da, ali jesi li obratio paznju koliko moze da stane po dijagonali? :lol: :lol: :lol:
(a) puta koren iz 2. ;)
Nokia Lumia 1520

9R94
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jan 2013. 18:08
:: Lumia 520
:: 6233

Post od 9R94 »

araphel napisao:Pa eto, ja mogu iz prve ruke da potvrdim da je odlepljivanje ekrana posledica krivljenja čeličnog rama telefona. Desilo mi se prekjuče.
Ma ako je to kod vecine modela, mislim da ce sa narednim verzijama iz fabrike taj problem resiti.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Info sa Crackberry, kao i sa zvaničnog BlackBerry support foruma je da se BlackBerry prave ludi. Nekima odmah menjaju uređaje, drugima servisiraju, trećima ne priznaju problem. U svakom slučaju, info od ljudi koji imaju problem je da se kod servisiranih uređaja problem pojavljuje ponovo, što je i logično, jer ako se telefon opet blago iskrivi, pritisak na ekran će se ponovo pojaviti. Dodatna komplikacija je to što se upravo s te desne strane nalaze svi procesori i telefon se tu najviše greje, pa lepak koji drži ekran lakše popusti.

Kod mene je zevnulo nekih 2 mm na samom ćošku, pa sve do sredine desne strane ekrana. Postavio sam telefon ekranom na dole na ravnu podlogu, tako da tastatura viri preko ivice stola, kako bi baš ceo ekran ležao na ravnom. Video sam da ima klackanja i da je zakrivljenje upravo za oko 2 mm. Sam zam lagano zavrnuo telefon u suprotnom pravcu i sve je leglo na svoje mesto. Ne nosim ga više u prednjem džepu i nemam problema. Samo sam mnogo razočaran.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Araphel, jbg, baš mi je žao. :(
A hvalili su se da je namenski građen kao tenk.
Sad sam se baš ohladio od njega, a mislio sam da ga uzmem, recimo, na zimu, ako mi dosadi ovaj Android fablet koji sad koristim uz L930.
Ništa, čekaću onaj najavljeni slajder da bih napokon isprobao BB OS.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Gledaj, ja sam problem sredio i ništa se ne vidi, nema nikakvog traga da je problem ikad postojao. Ali to ne menja činjenicu da je model slab na uvijanje po dijagonali. Mislim da AT&T verzija ne bi trebala da ima taj problem, jer joj je konstrukcija malo drugačija.

Ja teram dalje i još uvek sam oduševljen uređajem i svime što mi pruža, ali sam definitivno razočaran činjenicom da treba da pazim kako nosim telefon koji je skupo plaćen, a da pritom uopšte nisam od onih koji ne vode računa.

hibiskus
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 18. Mar 2009. 01:34

Post od hibiskus »

araphel, jel mozes da slikas taj deo gde se odlepio ekran, da vidimo kako izgleda kod tebe

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Sad više ne mogu, jer je sve leglo nazad na svoje mesto. A da ga opet krivim pa da se odlepi samo za slikanje baš i ne bih. Ako se potraži na netu "BlackBerry passport screen lift" ili BlackBerry pa screen separating", naleti se odmah na teme sa Crackberry foruma i BlackBerry support foruma. Meni se desilo bukvalno isto.

Edit: evo slike sa neta. Bukvalno isto kod mene se desilo.
Slika

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Drago mi je da si ga sredio, ali, kao što kažeš, to ne menja činjenicu da ima realnu falinku. Potpuno te razumem, i ja, kad kupujem novi uređaj, nedeljama vagam kako da dobijem maksimum za svoj novac, a pritom ne kupujem baš neke jeftine modele od 100€, pa ako se pokaže da ima neki realan problem, budem strašno ubijen u pojam. A i ja ih čuvam k'o oči u glavi: Dell Venue Pro, koga sam uzeo pre oko 3 godine, izgleda i sad kao da je juče kupljen.

9R94
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jan 2013. 18:08
:: Lumia 520
:: 6233

Post od 9R94 »

araphel napisao:Info sa Crackberry, kao i sa zvaničnog BlackBerry support foruma je da se BlackBerry prave ludi. Nekima odmah menjaju uređaje, drugima servisiraju, trećima ne priznaju problem.

Nisam ocekivao tako los support pogotovu za telefon od 500€...

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Nekom momku su na keca rekli menjamo uređaj. Neki drugi opet pričaju da su dosta dugo čekali da se servisira, dok je nekima rečeno da BlackBerry to ne priznaje kao rasprostranjen problem i grešku u proizvodnji.

Takođe, nabasao sam na komentare da se nekim ljudima problem vratio nakon što se vremenom telefon opet uvrnuo.

Moje mišljenje je da je metalni ram dovoljno jak na stranama, koje su šire. Gornji i donji deo rama je pak jako tanak, a telefon dosta širok, pa je logično da je podložan uvijanju. Ima na netu da se nađe par fotki nekog nesrećnika koji je seo na telefon dok je bio u zadnjem džepu. Jaoj majko.

Na bend testovima svi do jednog pokušavaju da saviju po jačim stranam, što se naravno neće desiti, tako da su ti testovi namešteni što se mene tiče, i jedina svrha im je bila da izvuku neku foru u odnosu na iPhone.

Inače, ako ikoga zanima, BlackBerry nema direktan support kontakt ako telefon niste direktno od njih kupili. Support forum je samo hostovan kod njih, niko zvanično ne prestavlja BlackBerry tamo. Oficijalni info im je da se obratiš onom kod koga si uređaj kupio. Ako baš želiš da komuniciraš sa njima, treba ti incident ticket, a to se plaća 49$

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Adams »

I... Toliko od mog plana da zamenim 1520 za Passport. Jbg, ja ne nosim torbice i uvek telefon nosim u prednjem dzepu jer nosim sire farmerke pa cak i 1520 poze opusteno da stane i da sednem sa njim... :-/
Nokia Lumia 1520

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Adams, ako nosiš malo širu odeću i telefon nije pod pritiskom dok sediš, ne vidim gde bi mogao da se desi problem. Sasvim je drugo pitanje treba li menjati 1520. Iako imam Passport, i dalje sam pristrasan prema WP. Imam 925 i dalje, ali mi ponekad nedostaje da mi moj, privatni telefon bude WP.

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Adams »

araphel, Pa sta znam, imam 1520 vec godinu i 4 meseca, sto je za mene stvarno duuugo. Ni jedan telefon me nije privoleo ovoliko kao 1520, ali iskreno, maaalo pocinje da me smara. Passport mi je nesto totalno novo, drugacije i vau dok sam prema iPhone 6 Plus, Note 4 i ostalima totalno indiferentan kada ih drzim pored 1520. Ali videcu vec, cekam te nove flagshipove iz Majkrosofta, al izgleda da oni nece kod nas bar do januara...
Nokia Lumia 1520

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Pa dobro, svaka stvar dosadi posle nekog vremena. Ja bih baš voleo recimo nešto u formatu Passporta, a sa WP.

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Adams »

araphel, da to bi bilo vrh, mada, jos jedan razlog zbog cega me privlaci Passport je sto sam caletu uzeo Q10 i koristio sam ga nedelju dana. Ona tranzicija kad pustis pesmu na YT u brauzeru i samo nastavis da radis bilo sta u sledecem tabu bas me odusevila. Kao hub naravno, doduse, samo sam drzao WhatsApp, sms i jedan mail tamo.

Kopkala me misao da uparim Passport sa nekim full windows 8 tabletom od 8 inca kao sto je Toshiba Encore koji bi cesto bio uz mene za stvari ko BB ne moze da mi odradi, a i zbog velicine ekrana... No videcu...
Nokia Lumia 1520

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Adams, jeste, multitasking sa tabovima je super, a hub je fantastičan. Ja držim tu gomilu stvari. Super bi ti bila kombinacija sa full win tabletom, jer onda na tablet staviš BlackBerry blend i BlackBerry link, i bukvalno ne moraš da kačiš telefon na komp. Sve odrađuješ sa tableta, ako ti je već on u rukama.

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Adams »

araphel, koje su sve varijante za povezivanje na bb blend ili bb link? Nista to caletu nisam instalirao jer mu treba samo dobar mail. Da li mogu da se povezem i ako nisam u kuci na wifiju?
Nokia Lumia 1520

Odgovori