Windows 10 Mobile - generalna diskusija
- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
Re: Windows 10 - generalna diskusija
Leaked Windows 10 docs detail 512MB RAM limitations
http://www.gsmarena.com/leaked_windows_ ... -12413.php
http://www.gsmarena.com/leaked_windows_ ... -12413.php
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Ocekivano. Ako bude samo to u pitanju prezivecemo.
- vojkan85
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 14. Nov 2012. 22:52
- :: Samsung Galaxy S8
- :: Huawei Honor 8 Lite
Cccc...toliko o tome da ce dobiti svi win10. Doduse, nigde nisam procitao da su rekli da ce imati punu podrsku i sve opcije, ali opet...neka najava za veliki kapacitet i dodatan ram se sprema...
Od pocetka je receno da ce svi modeli sa 8.1 dobiti i 10, ali da ce slabiji uredjaji biti zakinuti za neke opcije. Nije ni logicno da sve opcije rade i na 520 i na 1520.
- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
Ako uredjaji sa 512mb rama dobiju WP10 a ogranicenu mogucnost, suma summarum Microsoft je ispunio obecanje. E sad sto ce imati ogranicenja funkcionalnosti ne vidim zasto bi to nekog cudilo jer je to cist marketing. Cilj je da se korisnici usmere ka telefonima sa vise rama, odnosno koji su malo skuplji. To isto rade i proizvodjaci koji su na Androidu.
Festina lente.
Ma to rade svi proizvodjaci. Kad je Apple izbacio iOS 7, mogao je i na 4orku, al je bilo opcija koje nisu podrzane. S jedne strane je usmjeravanje ka boljim uredjajima i profitom, a s druge da se i kupci "zastite". Nije isto 100 i 500€ sto je neko platio.
Nista cudno, i sa Denim su aparati sa 512mb rama bili ojadjeni. Bitno je da odrze obecanje i da malo neke sitnice srede jer ako ih srede, onda ce vecina korisnika sa 512mb rama hteti noviji, jaci uredjaj da uzivaju u punom win10 sistemu.
- vojkan85
- Mobil manijak
Sto znaci da ce sa 1GB ram-a ostati u zivotu jos godinu, godinu i po i to je to.
Мање-више... Али кад упоредиш да ће WP са 512mb добити најновији ОС (какав год да је) док андроиди већ газе 3GB, тачно се види колика је та разлика у оптимизацији система.
- vojkan85
- Mobil manijak
Draco, Ma o tome i ne treba mnogo trositi reci. Zna se sta je problem androida i zasto jede resurse. O Javi i da ne pricam.
Meni je ova L520 sasvim dovoljna, a nadam se nekim malo boljim izmenama u win10 i da sistem i dalje bude lepo optimizovan po pitanju fluidnosti ali i baterije i necu aparat menjati jos dugo. Nisam zahtevan korisnik a na telefonu imam dovoljno stvari da ne moram da palim racunar.
Meni upravo kamera i baterija najvise smetaju na L520...
Ne verujem da ce l520 biti fluidnija na win10. Najbolje je radila na 8 kasnije na 8.1 nije bilo tako dobro. Cesce je lagovala, javljao se resume. Win 10 bice komplikovaniji i tezi tako da ne ocekujem neko poboljsanje, cak naprotiv.
Pa dobro po meni to za 512MB nije sad neka prevelika prepreka za korisnike plus im je izgleda takva politika da ce svi novi uredjaji nezavisno od cenovnog ranga imati minimum 1GB rama .
-
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 07. Sep 2013. 17:38
- :: Nokia808PureView
- :: Xiaomi Mi note 10
moze li neko da mi pojasni sta je Windows 10 Mobile Insider Preview, pojavio se i za Nokiju 928
U soku sam posto nisam ocekivao da ce 928 dobiti win 10 a kamoli preview 

filip89x, Skraceno to ti je beta verzija to ne instaliras. Za sada sve preview verzije koje sam gledao niko nije preporucio da se koristi na glavnom telefonu tacnije ako imas jedan ne instaliras ili se posle zezas sa vracanjem na stari windows .
- vojkan85
- Mobil manijak
Dok ti radi verzija na kojoj si ne diraj nista, staro zlatno pravilo 

-
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 07. Sep 2013. 17:38
- :: Nokia808PureView
- :: Xiaomi Mi note 10
Onda necu da diram nista. Uglovnom me jedino zanima da li ce da bude force 3G opcija. To mi trebaaaaa
Izgleda ce uskoro ova desetak na telefeno, cenim za jedno mesec dana! Evo i na desktopu danas mi je izaslo obavestenje i mogucnost rezervacije i upgrade-a na Windows 10 

Tacnije, 29 Jula izlazi za pc a za telefon ko zna, mozda na jesen...
Nista tacno nije najavljeno ali rekli su da sredinom godine izbacuju L940 i sa njim WP 10 na kome ce taj telefon da dodje fabricki. Pretpostavljam kada to izbace da ce proci jos jedno mesec,dva dok i ostali WP telefoni ne predju na WP 10 .