n6630 vs se k750i... Pomazite!

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

E sad bre Blade, nisam video ništa, ma video sam svašta zato to i pričam. Stvar je u upotrebljivosti (kome-šta-treba), barem na ovoj temi, možete vi da se tripujete oko 6630 koliko hoćete (pa ja sam Nokia fan) ali bata sa K750i lepo dođe sa letovanja, odnese karticu u fotoradnju na razvijanje i prc. (da ne pričamo o ostalom, brrrrr). Ja ga neću nikad kupiti jer su mi prohtevi malko drukčiji, ali eeeej, budimo realni. :wink:

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 24. Jan 2006. 23:34
Kontakt:

Post od blade_bre »

Bata blade kad dodje sa letovanja izvadi karticu iz digitalca pa odnese na izradu... a ne iz telefona. Kamera u telefonu sluzi iskljucivo za iznenadne stvari... :) :)

"Stvar je u upotrebljivosti (kome-šta-treba)" BRAVO !!! :lol:
...shit happens... keep d smile!

vlaki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 20. Maj 2006. 00:22
:: SG Note II
:: Nokia 6630

Post od vlaki »

Pa to blade_bre! Nisam dobro postavio pitanje... :D
Pa verovatno ce biti zadovoljna sa w800i, cool je phone, josh ako obozava muziku... :D :) :D
E znash li mozda koliko koshta m kartica od 128 mb/256 mb/512mb/1gb i gde ima da se kupi??? :unsure: :unsure: :unsure:
Kad budem uzimao phone verovatno cu uzeti, pored kartice koja ide uz njega, dodatnu, pa me zanima koliko kesha...
i da, kad budem napunio karticu od 64mb i izvadim je da bi stavio od 128mb, hoce li se poremetiti ta od 64mb kad je budem vracao??? :unsure: :unsure: :unsure:
Thank you! 8)
Pozz! 8)
"Trgovanje bez oglašavanja je kao namigivanje devojci u mraku - vi znate šta radite, ali drugi ne." - Salvador Dali

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

Kome moze symbian telefon da bash TREBA !!?!?!?! (jedini izgovor je ako neko putuje non stop pa mu treba za GPS). Bolje je reci ko-sta-hoce i sta planira da radi sa telefonom (da se igra, da slusa muziku, da ima dobru kameru ili samo za call/sms).

@vlaki: www.itsvet.com > tu mozesh da nadjesh cene mem. kartica koje te interesuju.
"kad budem napunio karticu od 64mb i izvadim je da bi stavio od 128mb, hoce li se poremetiti ta od 64mb kad je budem vracao???" >>>> :lol: :lol: :lol: "POREMETITI !!!!" << :lol: :lol: ova ti dobra. Prijatno si me nasmejao....

Ne brini se, nece joj se nista desiti, kako je bila kada si je izvadio takva ce i da ostane kada je ponovo ubacish.
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od blade_bre »

Dario (asdf), sta te briga sta ce nekom Symbian! Meni treba! Eto! I sta ces sad ?! Imas li objasnjenje i za to!? jeee

vlaki, to sa menjanjem kartica je super odradjeno. Ono sto instaliras na jednoj kartici ostaje na njoj. Kad je izvadis, u telefonu nemas ikonice od programa koji su na njoj,kao da nista nisi instalirao,a kad je vratis opet se sve vrati na staro. 8)
A cene zavise od formata same kartice. Zavisi koji mob budes uzeo. Uglavnom se krecu oko 30e za 256mb. To znam jer sam kupovao nekoliko (mob,digitalac,opet mob itd.). Imas cene na www.itsvet.com
128 nije bas najisplativija varijanta... 256 je neki minimalac koji treba imati... Ne ispod toga.
Gledaj malo i citace kartica,pa ako budes ima 10-tak e viska super bi ti bilo da to kupis,mnogo je lakse i brze tako prebacivati podatke neko preko usb-a. :D

vlaki
Mobil fan
Mobil fan

Post od vlaki »

@blade_bre A chitach kartica je...? :unsure:
Jel to na foru usb flash-a koji stavish na komp i samo prebacujesh fajlove, ili...
@Dario (asdf) nov sam u ovome, pa ne znam, ali znam da je bilo smeshno pitanje... :D :lol: :D
"Trgovanje bez oglašavanja je kao namigivanje devojci u mraku - vi znate šta radite, ali drugi ne." - Salvador Dali

vlaki
Mobil fan
Mobil fan

Post od vlaki »

e, sad gledam itsvet.com i ove kartice (Transcend, Lexar...) su vrsta proizvodjacha??? :unsure:
jel ima neka odredjena vrsta za n6630???

Hvala!
Pozz! :D

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od blade_bre »

To sto kazes su brendovi. Tebi treba odredjeni tip kartice, a to je RS-MMC (Reduces Size MMC) ili DV-RS-MMS (Dual Voltage RS-MMC)> dv-rsmmc su bolje,trose manje struje. Nebitno je koji je proizvidjac. Naravno kvalitet i cena idu jedno s drugim...

Citac kartica je uredjaj koji preko USB-a (uglavnom) nakacis na PC pa onda ubacis odredjenu memorijsku karticu u njega, i on cita/snima podatke sa nje. I bez tog citaca ces ti moci da kopiras fajlove,ali mnogo sporije nego sa njim. Pogotovu je praktican ako je kartica veceg kapaciteta (256 i vise) :)

vlaki
Mobil fan
Mobil fan

Post od vlaki »

Pa pishe 'Transcend RS MMC 256mb' ali ispod nje 'chitac kartice', a ishao na 'memorijske kartice'! :blinky: :blinky: :blinky:
Ne razumem... :unsure:

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od blade_bre »

A tooooo. hehe. Zbunjujuce je. Ne obaziri se. Ako si isao na kartice onda su to kartice,imas i slike. To sto pise ni ja ne kontam....

vlaki
Mobil fan
Mobil fan

Post od vlaki »

hmmm...
Znachi ima ipak neshto shto ne kontash u vezi phonova??? :wink: :D :wink:
e ajde ako mozesh poshalji mi neke link-ove sa programima za n6630, nadam se da znash neke 'extra' stranice... :D :D :D
pozz! 8)

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 20. Jan 2006. 12:30
Kontakt:

Post od Del Boy »

vlaki, poslao sam ti ja jedan link , a na ovoj stranici imas linkove stranica na kojim mozes da nadjes sve za nokiu , ti idi na one linkove koje se nalaze u skupini "nokia 60 series" i tu ces da nadjes sve za svoj telefon 8) ;) :D

Nikola Vapa/CA
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 24. Sep 2005. 20:19

Post od Nikola Vapa/CA »

Vlaki,Ovo je nesto sto ja imam u telefonU nokia 6630.To je samo deo programa koje imam a mislim da su najkorisniji pa ih tebi preporucujem da ih skines sa neta besplatno.(ako kupis simbian telefon)Ima mnogo sajtova za to ali evo par najboljih:
http://www.bahrainmobiles.com/forum ,ima na hiljade aplikacija sve sa slikom i opisom,ali moras da se registrujes da bi mogao ista da skines,registracija je besplatna kao i skidanje programa.,
http://www.symbian-mobile.co.sr/ a tu je i legendarni
http://www.burek.co.yu/phpbb2/ (za svaki od ovih sajtova je potrebna registracija),za multimediju je ubedljivo najbolji
http://www.zedge.no/ ,takodje dobar je
http://www.mobile9.com ali prvo poseti zedge.
Takodje dobar sajt je-
http://fullmaza.com/downloads/

U komp-u bi trebalo imati instalirani oxygen phone menager ili pc suite 6.7.Takodje bi trebalo imati konvertovanje muzike za telefon (ja koristim dbPower).Za prebacivanje fimova i video klipova (spotova....) koristim smart movie convertor (sve ove programe za pc mozete naci na gore pomenutim sajtovima)

FSCaller-prikazuje sliku onoga ko vas zove preko celog ekrana(obavezno instaliranje)
ProfiMail-fantastican program za slanje i primanje mailova,neradi samo sa EUnetom.(obavezno)
Oggplay-pustanje ogg pesama.(potreban posebno za 6600,moze mp3 kao zvono a radi i za 6630)Ima i skinove.
Ultramp3-dobar za preslusavanje mp3 pesama,ima veoma lepe skinove ali je zvuk mono za 6600,a za 6630 skinuti pleyer za seriju "N"sa sajta http://fullmaza.com/downloads/index.php ... 21&page=13
OpmAgent-sluzi za povezivanje telefona sa racunarom (oxygen phone menagerom).
Power mp3-odlican player za muziku sa mogucnostima podesavanja kvaliteta zvuka-ekvivajzeri
SPMark 04-sluzi za testiranje telefona.(zanimljiv,odlicna grafika)
Calcium-vrlo jednostavan i praktican digitron.(bolji od fabrickog digitrona.)
Power Dictafone-neograniceno snimanje glasa.Za 6630 bolji je Erekorder(obavezno instalirati))
EtiCamcoder-neograniceno snimanje video klipova.Postoji i EtiCamcoder 2 za vecu rezuluciju videa,(obavezno instalirati)
PhotoRite-odlican prog za obradu slika,(posebna preporuka.)
Kodak mobile,image plus,resco view-pregledaci slika.
Album openbit,hairstyle,photo acute,photobase,camera magica-Editori slika.
Smart movie player-pusta klipove konvertovane sa smart movie convertorom.(neophodan))
Zipman-sluzi za otvaranje arhiviranih datoteka,posebna preporuka(neophodan)
Wordmate-solidan programcic,prikazuje vremensku prognozu i jos par stvari.
Sms guard-sluzi sa sakrivanje sms poruka i njihovo zakljucavanje.
Instant sis-Omogucava prebacivanje bilo koje aplikacije sa vaseg na drugi tel,(posebna preporuka)
Painter-aplikacija indenticna windowsovom paintu.
Scicalc-napredni digitron sa trigonometrijskim funkcijama.
PDF+-sluzui za pregledanje pdf datoteka.
SMSface-kada primite poruku pokazujwe malu slicicu posiljaoca.
OFFICE-skup tri programa,WORD,EXCEL I POWERPOINT,svi znate zasta oni sluze.
S profiles-automatska promena profila.
Autolock-automatsko zakljucavanje tastature telefona.Podesiti kasnjenje.
SlovoED-Englesko-srpski reènik.
Advanced call manager v2.0-odlican skup programa,zabrana nezeljenih poziva(posebna preporuka)
Mini Opera-besplatno skinite sa oficijalnog sajta
Look up-trazenje kontakata po zadatom broju.
Simwatch-zastita od kradje telefona.
Ctrl freak-upravljajte kompjuterom preko mobilnog(potreban bluetooth).
Visual comunitator 3.04-push to talk(PTT),za chat preko gprs,povoljno slanje slika,melodija.Potrebna besplatna registracija.
Largetime-screensaver koji povecava velicinu sata i ikonice o propustenim pozivima i porukama.Vrlo korisna aplikacija.
MobiFun.Soft.Remind.Me.v2.12.S60-Koristan program da te podseti na neprocitanu poruku i neodgovoren poziv(da ne gledas stalno u ekran)
Flash sms-zanimljiv programcic za slanje sms poruka koje ce se odmah pojaviti na ekranu primaoca bez obzira da li je on kliknuo da procita pooruku.
IGRE,to je stvar ukusa ali ja bih izdvoio ove:ANCIENT EMPIRES II,Dope wars,ZUMA deluxe,mgs Carting plus,tennis,IQ...

POZDRAV!!!

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Samo sa dodam par ispravki na post NIKOLA VAPA/CA...
Oxygen phone manager je za"ostale"Nokia telefone,za Symbian telefone se zove Oxygen phone manager II for Symbian OS smartphones!
Aktuelna verzija PC Suite-a je 6.8.
Muziku nije neophodno konvertovati kao sto je neophodno konvertovati DviX,znaci moze da svira i sa 128kb/s,samo je prebacite na telefon a ako bas imate memorijsku malog kapaciteta onda mozete da smanjite bitrate,samo ne znam da li bas ovim programom koji je on naveo,ne koristim ga!
Profimail ne radi ni sa Banker-om,ko je iz Nisa i okoline a koristi ga,razocarace se!
ControlFreak NIJE daljinski za vas kompjuter,vec radi u Winampu i mora da se prethodno instalira plug-in u Winamp,znaci ne mozete bas da radite sve na svacijem kompjuteru!
SlovoED je recnik.Znaci nije samo Srpsko-engleski vec je to recnik koji radi sa instalacijama jezickih baza,znaci dovoljno je imati SlovoED,i onda dodajete jezicke baze kao na primer Srpsko-Engleski (dobija se i kontra recnik,znaci na treba vam Englesko-Srpski vec se koristi opcija Reverse)!
Za autolock postoji i opcija u samom telefonu,moze se naci u Tools/Settings/Security/Phone and SIM,gde mozete podesiti koliko ce telefon cekati pre nego sto se zakljuca,a otkljucava se preko Lock (Security) koda,tako da ne moze SVAKO da vam cacka telefon!Jako je korisno a zapostavljeno i jos ne treba da se gubi prostor na instaliranje dodatnih programa koji rade isto to!
Nek Nikola ne zameri,samo sam hteo da dodam par stvari da upotpunim njegov,inace sasvim dobar,post! :wink:
Pozdrav 8)

Nikola Vapa/CA
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 24. Sep 2005. 20:19

Post od Nikola Vapa/CA »

Naravno da ne zameram vec ti se zahvaljujem na ispravkama koje su na mestu.
Tacno je da treba izabrati oxigen za simbian telefone a pc suite uzeti najnoviji (v6.8)sa www.nokia.com,besplatan jer ja koristim v.6.7,radi lepo pa nebi da menjam.dbPower koristim jer podrzava mnogo formata i kada mi treba vise memorije ali ako kupite veliku memorisku karticu nema potrebe kovertovati.ProfiMail koristim svakodnevno sa provajderima Medianis i Silver(za Banker stvarno nisam cuo) i odusevljen sam istim.Zaboravio sam napisati da ctrl freak upravlja winapom a ne kompjuterom a autolock nikada nisam koristio fabricki jer ne mogu stalno da kucam kod kad otkljucavam telefon.
Jos jednom hvala Lomnici na ispravkama.
Pozdrav

vlaki
Mobil fan
Mobil fan

Post od vlaki »

e hvala vam!!! 'Neko vreme' cu biti zauzet istrazivanjem tih stranica... :D :D :D
Hvala i tebi DEL BOY!

Pozz! 8)

vlaki
Mobil fan
Mobil fan

Post od vlaki »

one more question! :D
Jel ima nokia CLIP ON slushke? Jel to moze da se kupi negde, ili moram da uzimam converter za obichne 3,5 mm... :unsure: :unsure: :unsure:
Ove shto se dobijaju uz nokiu mi se ne svidjaju zato shto stalno ispadaju (barem meni) i malo su slabije od ostalih... :smutny:

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

vlaki kupi neke dobre 3.5mm sluske a za adapter pogledaj ovde
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od blade_bre »

Ja bih se samo na kratko vratio na temu

http://img236.imageshack.us/img236/1448 ... 6307yr.jpg

Samo pogledajte tu razliku!! k750i je sestrin i 6630 je moj!! Danas samo tako uporedjivao ekrane. Nije strasna razlika,jedva se primeti i kad tako iste slike gledam. Stvarno. Jeste kao malo lepsa na SE,ali je manja pa me nervira... Mislim da je mnogo bolje imati ovako veliki ekran. Pogotovo sto je DOBAR! Znaci nije to los ekran,pa da to bas bude razlog zasto ga neko nece kupiti...

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Ja sam uporedjivao sa mnogo motorola i ostalih telefona,slike,i mislim da mnogo bolje ispadne na k750i,jer su mi malo ostrije i jasnije slike na k750i,a to sto je ekran mali to mi uopste ne smeta.Nije da sad navijam za k750i,ali samo kazem.Evo svaki dan kad pogledam 6630,i ostale komentare,zelim da prodam k750i,da uzmem 6630,jer sam se zaljubio u 6630,ima tako dobar oblik,i privlaci me,ali me odbija njegova kamera.Takodje bih zeleo da probam symbian.Aj ako neko hoce da se menja na 20 dana sa telefonima :D :wink: ja njemu k750i on meni 6630. :wink: Prodao bih sada k750i i uzeo 6630,ali onda sta ako mi se ne svidi 6630,onda necu moci da kupim k750i,a takodje mi je potrebna kamera,na koju nemam zamerke.Evo sad ide leto,more,treba mi kamera.
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

Odgovori